Persberichten 1984

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Finale A Klasse

14 april 1984

Helaas werden de billard-finales A-klasse “Driebanden” van Ulvenhout 1984 overschaduwd door een ziekenhuis-opname van de kampioen 1983 Sooi van Gils. Sooi kon dus zijn pretentie: om met allure zijn titel te verdedigen dus jammer genoeg vergeten. Sooi, van alle billardvrienden een voorspoedig herstel toegewenst.
Hoe de finales waren verlopen met Sooi erbij zal dus voor altijd een groot vraagteken blijven. Overigens zal iedereen het erover eens zijn dat zich met Christ Jansen een waardig opvolger heeft aan gediend. Van Christ mag men nooit spectaculair spel verwachten, maar ook nu weer bleken de toeschouwers vol bewondering voor de uiterste precisie waarmede deze speler zijn patronen op de billardtafel legt. Reeds vorig jaar toonde Christ aan, dat hij als de grote belager van Sooi diende te worden gezien. Ook dit jaar liet hij er geen twijfel over bestaan, dat hij deze rol wederom voor zich zou hebben opgeëist.
Achtereenvolgens versloeg Christ gedecideerd zijn rivalen Tilo Machielse en Ad Rompa en mocht zich A-kampioen van Ulvenhout noemen. Daar de partij tussen Ad Rompa en Tilo Machielse in remise was geëindigd werd op beider verzoek een extra partij voor de tweede prijs ingelast, waarbij Ad Rompa aan het langste eind trok en deze plaats voor zich opeiste.
Gezien het grote sportieve succes van dit 4-weekse tournooi zullen de kampioenschappen 1985 ongetwijfeld wederom een grote belangstelling genieten. Er waren bloemen en bonbons voor de deelnemende horeca-bedrijven en ook de deelnemers lieten zich niet onbetuigd door hun dank voor de uitstekende organisatie door Frits Denee, Hans v.d.Palen en Marja Rompa door een stoffelijke blijk van waardering vergezeld te doen gaan.

Finale B Klasse

6 april 1984

Een door niemand verwachte ontknoping zorgde voor een werkelijk te snijden spanning tijdens de goed bezochte billard-finales B-klasse “Driebanden” van Ulvenhout 1984.
Jan Graumans en Jac van Gestel gingen voortvarend van start met uitstekende overwinningen tegen Henny Vroegop en Christ van Endschot in slechts 27 en 29 beurten.
Door een overwinning op Christ van Endschot verschafte Henny Vroegop zich echter toch nog een kleine kans op de titel. In deze partij kwam Henny o.a. tot een zeer fraaie serie van 7 caramboles en dan neemt iedereen op de koop toe, dat het geluk hem daarbij wel bijzonder welgezind was.
Het was vervolgens de beurt aan Jan Graumans en Jac van Gestel om uit te maken wie zich de grote favoriet mocht noemen. Het was uiteindelijk Jac van Gestel die in een van beide zijden voorzichtig gespeelde partij aan het langste eind trok en zich daarmede een riante uitgangspositie voor het kampioenschap verschafte. Het zou echter geheel andere lopen. Eerst liet Christ van Endschot zien dat zijn eerder opgelopen 2 nederlagen duidelijke vergissingen waren geweest. In een prima partij in 52 beurten werd Jan Craumans definitief kansloos in zijn vooruitzichten op de titel.
De slotpartij tussen Jac van Gestel en Henny Vroegop moest dus de kampioen aanwijzen, waarbij Jac gezien zijn voorsprong van 2 punten reeds aan remise voldoende had. Maar Henny bleek daar in het geheel niet door te zijn geïmponeerd en versloeg in een zeer regelmatige partij de grote kanshebber.
Dit kwam er op neer dat de slotpartij nog eens diende te worden overgespeeld maar nu in de vorm van een barrage. En wederom bleek Henny Vroegop voor zijn opponent Jac van Gestel te sterk door met o.a. twee opeenvolgende series van 4 van zijn tegenstander weg te lopen en deze voorsprong niet meer uit handen te geven.
Uit schijnbaar verloren positie en op karakter doorvechtend mocht de zichtbaar gelukkige kampioen Henny Vroegop de door “Rendement” geschonken wisseltrofee
en de vele felicitaties in ontvangst nemen.
Voor Jac van Gestel bleek er tenslotte toch nog een pleister op de wonde te zijn weggelegd. Uit handen van wethouder Cor Verkooyen mocht hij de door B en W van Nieuw Ginneken beschikbaar gestelde wisselbeker voor de beste prestatie geleverd tijdens het gehele tournooi in zowel de A- als B-klasse in ontvangst nemen.
Hij slaagde er namelijk in zijn algemeen gemiddelde in vergelijking met vorig jaar met naar liefst 150 punten te hebben opgevoerd.

Uit de B-klasse promoveren volgend jaar naar de A-klasse: Jan Graumans, Christ van Endschot, Dennis Verkooyen, Frans Schalk, Jac van Gestel, Henny Vroegop, Janus Snepvangers en Wim de Jong.
De finales A klasse zullen plaatsvinden:
Donderdag, 12 april a.s. Cafe-Zaal Win de Jong.Aanvang 20.00 uur.
Zaterdag, 14 april a.s. Café-Rest.De Harmonie Aanvang 20.00 uur.

Finalisten Bekend

4 april 1984

Na een marathon van maar liefst 107 wedstrijden waarbij de sportiviteit overheerste zijn de finalisten bekend.
Dit zijn in de A-klasse: de kampioen van 1983 Sooi van Gils, Christ Jansen, nieuwkomer Tilo Machielsen (hoogste partij-gemiddelde) en Ad Rompa.
In de B-klasse kwalificeerden zich: Jan Grauwmans, Chr.van Enschot, Jac van Gestel en Henny Vroegop.
Ongetwijfeld klinkende namen welke bijzonder enerverende finales in het vooruitzicht stellen. Billard-liefhebbers die hun hart willen ophalen aan fraaie staaltjes driebandenspel zijn dan ook van harte gratis welkom tijdens de finales. Wij verwachten daarbij ook zeker alle 30 deelnemers om hun prijs in ontvangst te nemen. De prachtige bekers werden gratis geschonken door: B & W van Nieuw-Ginneken, Flamingo-Bar, Café-Rest. De Fijnproever, Café-Rest.De Harmonie, Café-Zaal de Jong en firma Rendement. Dank, dank, dank!
De finale-wedstrijden zullen als volgt plaatsvinden:
vrijdag, 6 april a.s. Flamingo-Bar B-klasse
zaterdag, 7 april a.s. De Fijnproever B-klasse
donderdag, 12 april a.s. Wim de Jong A-klasse
zaterdag, 14 april a.s. De Harmonie A-klasse