Persberichten 2022

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

De laatste finalisten zijn bekend !

18 maart 2023

Vrijdagavond werden in de Flamingo Bar de laatste halve finales gespeeld en wel in de C-klasse.

Door ziekte moest Hans de Groot helaas afzeggen voor deze halve finales en daardoor werd “lucky loser”  Ton Vos ingeschakeld om de open gevallen plek in te nemen.

Ton moest het opnemen tegen Peter van Dongen en speelde als een ” jonge God”, met als resultaat 15 caramboles in slechts 24 beurten.

Daarna nam Ad Martens het op tegen Peter van Hooijdonk. Ad wilde niet onder doen voor Ton Vos, maar had toch 3 beurten meer nodig dan Ton om de partij te winnen.

Op basis van de gisteren gespeelde wedstrijden de terechte finalisten.

In de strijd om de 3e en 4e plaats won Peter van Hooijdonk, na een spannende pot van Peter van Dongen.

Nu op naar de twee finale avonden.

Vrijdag 24 maart in de Flamingo Bar de finales in de D-, B- en A-klasse. Aanvang 19u30, en vrijdag 31 maart in de Taveerne van Jeugdland, de slotavond van de 40ste editie van het toernooi om de Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout, met de finale in de C-klasse en daarna de Hoofdklasse. Na deze finale volgt nog een demonstratie Biljart Artistiek, oftewel Kunststoten, door de afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden Jop de Jong. Aanvang van deze avond ook 19u3o.

 

Commissie weer compleet

3 mei 2022

De commissie is verheugd te kunnen meedelen, dat ze weer op volle sterkte is. De opengevallen plaats, door het wegvallen van Ad Oomens, wordt vanaf het komende toernooi ingevuld door Victor Carton.

Wat een slotavond !!

17 april 2022

In een volgepakte Flamingo Bar werden afgelopen zaterdag de laatste twee finales gespeeld van de 39e editie van het Driebanden Kampioenschap Ulvenhout.
De spits werd afgebeten door de finalisten in de D-klasse, te weten Siem Chartrer en Piet van Rijen. De zenuwen speelde beide spelers flink parten in het begin en het duurde tot de 11e beurt voordat de eerste carambole werd gemaakt. Niet zo aantrekkelijk voor het publiek, zou je denken, maar het tegendeel was waar. Siem moest wachten tot de 15e beurt voor zijn eerste punt, maar toen ging hij compleet los en na 38 beurten stond hij met 11 tegen 5 voor, nog maar 1 punt te gaan….. De voorbereiding van Piet (een verjaardagsfeestje ’s middags) bleek toch niet zo ideaal, maar in verloren positie is Piet op zijn best. Langzaam kroop hij dichterbij en met een mooie serie van 3 maakte hij in de 49e beurt gelijk (11-11).
Zo is het genoeg zei Siem en met een mooie carambole maakte hij zijn laatste punt, maar Piet had nog de nabeurt en ja hoor, hij maakte er een remise van. Dus volgde een verlenging over 3 caramboles. Piet mocht op en maakte wederom de opstoot. Siem bleef niet achter en na 4 beurten hadden ze beiden 2 caramboles gemaakt.Het publiek zat op het puntje van hun stoel. Met een fantastische carambole maakte Piet het uit en mocht Siem proberen om er nog penalty’s uit te halen, maar hij miste, waarmee Piet een zwaarbevochte overwinning boekte en de titel bemachtigde.

Na een korte plas- en rookpauze werd de tafel gereed gemaakt voor de apotheose van de avond: de finale in de Hoofdklasse tussen Bob Roovers en Hans Frijters. Het zou een zeer aantrekkelijke wedstrijd worden, waarin beide spelers hun kunnen ten toon spreidden. Een gelijkopgaande partij met een vliegende start van beide spelers, na 3 beurten 7-7, na 11 beurten 11-11. In beurt 11 leek Bob afstand te nemen met een serie van 3, maar Hans, duidelijk in zijn doen op zijn thuistafel antwoordde met 2 en in de volgende beurt een serie van 4 (16-18). Bob maakte daarop weer gelijk, maar Hans bleef scoren. In zijn 18e beurt maakte Bob zijn 21e carambole (van de 25) en kwam daarmee weer gelijk. Hans bleef echter doorgaan en nam weer een voorsprong en met een werkelijk fenomenale contrastoot beëindigde hij de partij in de 19e beurt en behaalde daarmee zijn 11e titel in Ulvenhout.
Wat een schitterend slot van dit toernooi. Een staande ovatie van het publiek voor beide spelers was meer dan terecht.

Na de prijsuitreiking en een bedankje aan de zeer goede verzorging van de avond door Frans en Francois Timmermans, werd de commissie door onze éminence grise Bert Frijters bedankt voor haar vele werk tijdens deze “Corona”-editie van het toernooi en deed een beroep op de aanwezigen om de commissie, die na het wegvallen van Ad Oomens wel wat versterking kan gebruiken, te completeren.

Tot de 40e editie in 2023 !!


De kampioenen van 2022: vlnr Piet van Rijen (D), Gijs Poppelaars (B), Peter van Hooijdonk (C), Nick Gommers (A) en Hans Frijters (Hoofdklasse)

Een avond met drie finales…!

16 april 2022

Met een goed bezette toeschouwerstribune in een vrolijke sfeer en in gespannen afwachting voor wat er allemaal te gebeuren stond, werd door Toon Aarts en Peter van Hooijdonk afgetrapt met de finale van de C-klasse. Over vijftien caramboles.
En het was spannend. Peter nam weliswaar het voortouw met regelmatige scores, maar kon Toon niet van zich afschudden: die volgde op de voet en in de één-en-twintigste beurt kwam hij op gelijke hoogte, elf caramboles voor beiden.
In de elfde beurt werd het nog even spannend voor Toon, toen Peter met een serie van drie weg dreigde te lopen: stand 9 – 4! Goed voor Toon en de partij was zijn reactie: ook drie caramboles. Met een gelukje maakte Peter zijn twaalfde en vervolgde met enkele poedels tussendoor naar de dertiende en veertiende. Toon kwam nog tot twaalf, maar moest de zege aan Peter laten in de twee-en-dertigste beurt.
Zo prolongeerde Peter zijn kampioenstitel in de C-klasse.


Na een reeks van felicitaties aan Peter en een korte adempauze begon de tweede finale, die van de B-klasse. In die wedstrijd moest Jan van der Meer trachten, de zegereeks van ene Gijs Poppelaars, Baviaan en voor de tweede keer actief in Ulvenhout, te onderbreken. Gijs was ongeslagen uit de poule- fase gekomen met een bijzonder hoog gemiddelde over negen partijen, die hem, volgens de inleidende woorden van voorzitter Toon Aarts, mogelijk in de Hoofdklasse zou plaatsen.
Het bleek voor Jan een onmogelijke opgave. Gijs wist op de juiste momenten de ballen zo weg te leggen, dat Jan er geen weg mee wist. Uiteindelijk bleef hij op zes steken en maakte Gijs in de drie-en-twintigste beurt zijn twintig caramboles vol. Zijn kracht lag niet in hoge series, maar in een geweldige regelmatigheid.
De eerste waarschuwing voor de huidige Hoofdklassespelers kwam van ‘good-old-Bert Frijters uit het publiek….!


Ja, en dan tot slot de finale van de A-klasse over twee-en-twintig caramboles.
Alweer een Baviaan, Toon Aarts, die het op moest nemen tegen de niet uit het Ulvenhoutse Driebanden Toernooi weg te denken Nick Gommers. De zoon van ene Kees, die nog steeds het Toernooi-partijgemiddelde van 4.00 in zijn bezit heeft. Nou, ook hier in Ulvenhout valt de appel niet ver van de boom. Volgens de voorzitter had Nick al drie keer eerder een finale gespeeld en was daarin ook elke keer als kampioen uitgekomen.
Het werd een langdurige partij over twee-en-veertig beurten, waarin geen van beiden de gun-factor toepaste. Het was aan ieder van de spelers zaak, om, als al een maakbare bal op de tafel lag, daar optimaal gebruik van te maken.
Toon lukte het niet om enkele keren meer dan een setje van twee te maken, weliswaar van hoge kwaliteit, maar te weinig.
Nick speelde regelmatiger, maar niet veel regelmatiger. Hij buitte zijn kansen beter uit met een serie van drie en een van vijf en wist daarmee de partij naar zich toe te trekken en in de twee-en- veertigste (!) beurt zijn twee-en-twintigste carambole te scoren met geel. Over en uit. Weer kampioen. Toon, met tussen de tiende en twintigste beurt tien poedels, bleef op zestien steken.


En dat was het dan.
Om wat kort door de bocht de drie partijen te vergelijken, was voor het neutrale publiek de eerste partij het aantrekkelijkste: spannend en op een bepaald moment kon het alle kanten op. Bovendien voor beide spelers kwalitatief goed, met gemiddelden van ongeveer 0.4 en 0.5.
De tweede partij miste de spanning, omdat de winnaar zoveel sterker was en de derde partij duurde te lang.
Maar het was in ieder geval genieten, niet altijd van het spel, maar zeker van de gulle wijze waarop Annemiek Voesenek en haar assistente Nicole met heerlijke hapjes hun rol van gastvrouwen vervulden. Chapeau…!
A. Kiet.

Alle finalisten bekend !

10 april 2022

Zondagmiddag werd in de Flamingo Bar het “halve finale weekend” afgesloten met de wedstrijden in de A-klasse.
In de eerste partij speelde Toon Aarts uit Bavel tegen René Luiken. Toon trok de partij naar zich toe met een 22-16 overwinning. Daarna een spannende strijd tussen Peter van Gils en Nick Gommers. Peter begon zeer sterk en leidde na 20 beurten met 18 tegen 12. Peter viel echter helemaal stil en Nick begon aan een inhaalrace. Na 33 beurten was de stand gelijk en moesten beide spelers nog 1 carambole. Na een misser in de 34e beurt van Peter, kon Nick de partij naar zich toetrekken en bereikte daarmee de finale in de A.

Alle finalisten zijn nu bekend en de finale-avonden vinden komend weekend plaats.
Op vrijdagavond in de Taveerne van Jeugdland spelen de C, B en A-klasse.
Het programma is:

19u30 C-klasse: Toon Aarts (Ulv) tegen Peter van Hooijdonk
20u30 B-klasse: Gijs Poppelaars tegen Jan v.d.Meer
21u30 A-klasse: Toon Aarts (Bav) tegen Nick Gommers

En op zaterdagavond 16 april in de Flamingo Bar de D-klasse en het klapstuk de Hoofdklasse.
Het programma is:

20u00 D-klasse: Piet van Rijen tegen Siem Chartrer
21u00 Hoofdklasse: Bob Roovers tegen Hans Frijters

Komt allen kijken !!

Halve finale-weekend gaat los

9 april 2022

Dit weekend worden in de Flamingo Bar in 3 klassen de halve finales afgewerkt.
Vrijdagavond werd de spits afgebeten door de D-klasse. Piet van Rijen toonde zijn kampioens-aspiraties door Bram v.d.Broek met 12-5 te verslaan. Daarna was het de beurt aan Siem Charter om zijn kunnen te tonen tegen Peter Schalk. Ook Siem won overtuigend met 12-6. De finalisten zijn dus Piet en Siem, dat belooft spektakel. In de strijd om de 3e en 4e plaats herstelde Peter zich door Bram met 12-5 te verslaan en daarmee de derde prijs in beslag te nemen.

Zaterdagmiddag de halve finales in de Hoofdklasse en die begon met een sensationele overwinning van Bob Roovers tegen de regerend kampioen Hans Snijders (25-19). Daarna een zeer spannende wedstrijd tussen Hans Frijters en Kees Martens. De portij ging zeer gelijk op. Na 28 beurten stond het 21-22 voor Kees. In de 29e beurt volbracht Hans met een serie van 4 de partij en restte Kees nog de nabeurt. Nog 3 te gaan voor hem, en na 2 caramboles begon Hans toch wel te zweten. Maar toen stokte Kees en zo werd Hans Frijters net als de voorgaande jaren weer finalist in de Hoofdklasse, dit jaar echter tegen Bob Roovers. We krijgen dus een nieuwe kampioen in de Hoofdklasse.

In de strijd om de 3e en 4e plaats waren de zenuwen bij Hans Snijders helemaal weg en toonde hij nogmaals zijn klasse door Kees Martens in 15 beurten met 25-6 te verslaan.
Zondagmiddag nog de halve finales in de A-klasse vanaf 14 uur in de Flamingo Bar.

Peter van Hooijdonk gaat voor de prolongatie !

7 april 2022

In een goed bezette Taveerne van Jeugdland streden 4 C-klassers om de finaleplaatsen in hun klasse. Toon Aarts had het niet gemakkelijk tegen Rienus Blom. Beide spelers legden mooie en soms verrassende patronen op het groen laken. Dat leidde tot een zeer spannend slot. Toon bereikte als eerste de benodigde 15 caramboles, maar in de nabeurt kwam Rienus toch nog naast hem en was een verlenging onvermijdelijk. Rienus ging daarin sterk van start, maar uiteindelijk was het toch Toon, die zich als eerste plaatste voor de finale.

Daarna was het de beurt aan regerend kampioen in deze klasse Peter van Hooijdonk, die het op moest nemen tegen Jan Ullings. In zijn bekende stijl en met een keu uit het rek ging Peter voortvarend van start en zette Jan als snel op een bijna onoverbrugbare achterstand. Peter won dan ook ruim en gaat zich nu opmaken om zijn titel de verdedigen en wel op vrijdag 15 april tijdens de eerste finale-avond.

In de strijd om de 3e en 4e plaats stuurde Rienus zijn supporters toch nog met een goed gevoel naar huis, door Jan Ullings in een marathonpartij te verslaan, ondanks de mooiste serie van de avond door Jan.
Dit weekend de andere finales: vrijdagavond de D, zaterdagmiddag de Hoofdklasse en zondagmiddag de A-klasse, alles in de Flamingo Bar. Een bezoekje waard, denken wij.

Hoog niveau !

3 april 2022

Als de gisteren in de Flamingo Bar gespeelde halve finale wedstrijden maatgevend zijn voor de andere nog te spelen halve finales, dan belooft dat wat!

Gijs Poppelaars speelde in de eerste halve finale tegen Nico Wick nog beter dan in zijn toch al spraakmakende poulewedstrijden. In een denderend tempo stoomde hij, in 23 beurten, op naar de benodigde 20 caramboles, Nico vertwijfeld achterlatend op 8 caramboles. “Daar is niet tegen te spelen” verzuchtte Nico.

Goed voorbeeld doet goed volgen, dacht Jan v.d.Meer in de tweede halve finale van de middag. Zijn tegenstander, we zullen hem Mister C noemen, want hij wilde na deze prestatie niet met naam en toenaam in de publiciteit komen, kwam helemaal niet aan bod. Jan maakte een aantal spectaculaire caramboles met zijn zo bekende techniek en hij had slechts 24 beurten nodig om zich te verzekeren van een finaleplaats. Beide finalisten speelden dus met een gemiddelde van meer dan 0,8. Dat belooft een spannende en hoogstaande finale te worden op vrijdag 15 april.

In de strijd om de 3e en 4e plaats herpakte Mister C. (werkelijke naam Victor Carton) zich weer een beetje en won de partij van Nico in 32 beurten en behaalde daarmee zijn eerste “Ulvenhoutse” prijs en hij beloofde ons, dat het zeker niet zijn laatste zal zijn.

Woensdagavond in de Taveerne van Jeugdland zullen we gaan zien of de C-spelers ook boven zich uit gaan stijgen. John Voesenek is helaas nog niet genoeg hersteld van zijn knie-operatie en zijn plaats in de halve finale zal overgenomen worden door de nummer 5 uit de stand Rienus Blom. Aanvang van de avond is 20 uur.

Zinderende kwartfinale Hoofdklasse

31 maart 2022

Afgelopen woensdagavond werd de kwartfinale in de Hoofdklasse gespeeld. De zes geplaatste spelers speelden in twee poules om de plaatsen in de halve finale. 

In poule A speelden Kees Martens en Tilo Machielse in hun eerste en meteen spannende partij gelijk tegen elkaar in 29 beurten. Hun wedstrijden tegen de derde speler in deze poule, de titelverdediger Hans Snijders, werden nu dus nog belangrijker. Kees was de eerste die tegen Hans moest spelen en hij verloor van Hans in 19 beurten met slechts 8 caramboles. De kans dus voor Tilo, zou je zeggen, maar de druk werd hem teveel, want ook hij verloor van Hans, nu in 18 beurten, maar hij behaalde slechts 4 caramboles. Hans Snijders en Kees Martens plaatsten zich hiermee dus voor de halve finale.

In de andere poule begon Hans Frijters ijzersterk tegen Joop Graumans en won in slechts 14 beurten. Daarop moest Hans de strijd aangaan tegen de derde speler in deze poule, Bob Roovers. Die laatste had geen medelijden met Hans en na een opgaanbeurt van 7, versloeg hij Hans in 16 beurten. Beide spelers hadden dus 2 wedstrijdpunten. De laatste partij moest uitsluitsel gaan geven. Joop Graumans die nog zonder wedstrijdpunten stond verraste iedereen door Bob in 15 beurten (!) te verslaan. Dus alle drie de spelers hadden nu 2 wedstrijdpunten en dus zou het gemiddelde moeten beslissen. Bob had 30 caramboles in 31 beurten, Hans 31 caramboles in 30 beurten en Joop 27 caramboles in 29 beurten. Dichter bij elkaar kon bijna niet. Hans (1,033) en Bob (o,96) plaatsten zich. Joop kwam 0,03 tekort. Erg jammer voor hem, maar hij kan toch terugkijken op een geslaagd toernooi.

De halve finales van de Hoofdklasse vinden plaats op zaterdagmiddag 7 april in de Flamingo Bar, aanvang 14u00.

De eindronde gaat beginnen !

26 maart 2022

Komende week gaan we beginnen met het tweede gedeelte van ons Driebanden Kampioenschap, nl de eindronde.

Woensdag 30 maart start in de Taveerne van Jeugdland de altijd spannende kwartfinale van de Hoofdklasse. De zes hoogstgeplaatste uit de voorronde gaan dan spelen aan om 4 plaatsen in de halve finale. In twee poules gaan zij de strijd met elkaar aan. In poule 1 spelen Hans Snijders, Kees Martens en Tilo Machielse tegen elkaar en in poule 2 Bob Roovers, Hans Frijters en Joop Graumans. Uit iedere poule gaan er 2 spelers over naar de halve finale. De wedstrijden starten om 19u30 en zijn zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

Zaterdagmiddag 2 april gaan Gijs Poppelaars, Jan v.d.Meer, Victor Carton en Nico Wick vanaf 14u00 in de Flamingo Bar de strijd aan voor een plaats in de finale van de B-klasse.

Woensdag 6 april is op Jeugdland de halve finale gepland voor de C-klasse. Omdat er nog één partij gespeeld moet worden uit de voorronde, zijn er nog maar 3 spelers geplaatst, nl. John Voesenek, Toon Aarts en Peter van Hooijdonk. De vierde plaats zal ingenomen worden door Jan Ullings of Rienus Blom, dit alles afhankelijk van de laatste nog te spelen partij tussen Rienus en Jac Dielemans.

Op vrijdag 8 april gaan in de Flamingo Bar de D-klassers Piet van Rijen, Siem Chartrer, Peter Schalk en Bram v.d.Broek uitmaken wie in de finale mag spelen.

Zaterdagmiddag 9 april spelen dan de vier geplaatste spelers van komende woensdag te spelen kwartfinale in de Hoofdklasse hun halve finales, ook in de Flamingo Bar.

Tenslotte op zondagmiddag 9 april de halve finale in de A-klasse, met Toon Aarts, Peter van Gils, Nick Gommers en René Luiken.

Zet ook alvast de twee finale avonden in jullie agenda. Op vrijdagavond 15 april in de Taveerne va  Jeugdland, de finales in de C-, B- en A-klasse. Aanvang 19u30. De slotavond met de finales voor de D- en Hoofdklasse staat (voorlopig) gepland op zaterdagavond 16 april in de Flamingo Bar.

Alle deelnemers aan de eindronde: VEEL SUCCES !!

Piet de Bont overleden

18 maart 2022

Vandaag ontvingen wij het trieste bericht van het plotseling overlijden van Piet de Bont. 

Piet speelde wekelijks met een aantal maten zijn partijtjes op Jeugdland. Daar werd hij door John Voesenek enthousiast gemaakt om deel te nemen aan ons kampioenschap. Dit jaar debuteerde hij in de C-klasse. In die korte tijd, dat ik hem daardoor ken, kwam hij bij mij over als een open en zeer aimabel persoon, met veel interesse voor zijn medespelers. Helaas kunnen we niet langer genieten van zijn aanwezigheid.

Namens de commissie

Toon Aarts 

Nog 29 wedstrijden te gaan !

17 maart 2022

Afgelopen dagen zijn er weer een aantal beslissingen gevallen.

In de Hoofdklasse moeten er nog 12 partijen gespeeld worden de komende week, dus begrijpelijk dat hier nog niet duidelijk is wie bij de 6 spelers gaan behoren die de kwartfinales zullen gaan spelen. Hans Snijders, Kees Martens en Bob Roovers kunnen de datum van 30 maart al wel definitief in hun agenda zetten en ook Hans Frijters en Tilo Machielse moeten het nog even met een potlood noteren. Voor de zesde plaats zijn Joop Graumans, Wim van Biesen en Francois Timmermans de kandidaten.

In de A-klasse zullen vrijdagavond en zaterdagmiddag waarschijnlijk de beslissingen vallen. Het is hier uitermate  spannend.

In de B-klasse zijn Gijs Poppelaars en Jan v.d.Meer al zeker geplaatst. Jac Jochems, op dit moment nummer vier in de stand, zal af moeten wachten wat zijn naaste concurrenten Victor Carton en Nico Wick a.s vrijdag voor resultaten halen in hun laatste partijen. Als André Heestermans erin slaagt om vrijdag Gijs Poppelaars zijn eerste nederlaag toe te brengen, is hij ook zeker van plaatsing, anders is hij ook afhankelijk van de resultaten in de andere partijen.

In de C-klasse is de beslissing al gevallen. John Voesenek, Toon Aarts (Ulv), Jan Ullings en Peter van Hooijdonk hebben zich geplaatst voor de halve finale. Hopelijk is John tijdig hersteld van zijn operatie, anders zal de nummer vijf hier ook nog belangrijk kunnen zijn. Maandagavond gaan Piet de Bont. Jac Dielemans en Rienus Blom uitmaken wie de reserve wordt.

Ook in de D-klasse, waar nog maar één wedstrijd gespeeld moet worden zijn de finalisten bekend. Siem Chartrer en Piet van Rijen lijken de grote favorieten voor de titel, maar dan zullen ze in de halve finale wel af moeten rekenen met Peter Schalk en de verrassende nummer vier Bram v.d.Broek. 

 

 

uitslagen maandag en woensdag

17 maart 2022

Hier de uitslagen van de afgelopen maandag en woensdag gespeelde wedstrijden.

Deze zijn in de standen bijgewerkt.

      Maandag 14 maart          
Jeugdland-1                
20.15 uur:  T.Vos  A.Martens   15-4   31 beurten * B
21.00 uur:  J.v.Gils  C.v.Miert   18-7   18 beurten * A
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  W.v.Biesen  B.Roovers   9-20   22 beurten   H
20.15 uur:  N.Gommers  E.Martens   18-11   41 beurten * A
21.00 uur:  W.v.Biesen  J.Graumans   20-7   18 beurten * H
                   
Jeugdland-3                
19.30 uur:  S.Chartrer  K.Timmermans   10-5   31 beurten   D
20.15 uur:  K.v.d.Broek  P.v.Rijen   0-10   20 beurten   D
21.00 uur:  P.Schalk  K.Timmermans   8-10   44 beurten   D
21.45 uur:  S.Chartrer  P.v.Rijen   7-10   19 beurten   D
                   
      Dinsdag 15 maart           
Flamingo                  
20.00 uur:  P.Schalk  F.Timmermans   10-6   22 beurten * D
                   
      Woensdag 16 maart        
Jeugdland-1                
19.30 uur:  A.v.Gils (Bav)  J.Ullings   10-12   32 beurten   C
20.15 uur:  P.de Bont  S.Kools   12-6   23 beurten   C
21.00 uur:  J.Dielemans  J.Ullings   6-12   30 beurten   C
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  P.v.Dongen  J.Jochems   8-15   41 beurten   B
20.15 uur:  A.Heestermans  T.Vos   13-12   60 beurten   B
21.00 uur:  J.Jochems  G.Poppelaars   5-15   15 beurten   B

Laatste fase voorronde !

15 maart 2022

De afgelopen week heeft Corona flink toegeslagen bij onze deelnemers. Diverse wedstrijden zijn daardoor niet door kunnen gaan. Ook deze week zijn we nog niet gevrijwaard van dit euvel. De uitgestelde wedstrijden zijn nu allemaal weer opnieuw ingepland en daardoor zal de laatste wedstrijd van de voorronde pas op 24 maart worden gespeeld.

Vorige week hebben alle deelnemers de voorlopige planning van de eindrondes toegestuurd gekregen en hopelijk zal het Corona-virus nu een beetje uitgeraasd zijn, waardoor we de planning gewoon kunnen volgen. De commissie heeft uiteraard nog wat alternatieve datums beschikbaar.

Afgelopen week zijn er al weer een paar beslissingen gevallen.

In de Hoofdklasse hebben we het meest last gehad van uitval, waardoor hier nog flink wat partijen gespeeld moeten worden de komende weken, dus hier zijn er nog 8 deelnemers kanshebber voor de 6 plaatsen in de kwartfinale.

In de A-klasse kunnen de nummers 1 t/m 7 zich nog plaatsen voor de halve finale. Vrijdag en Zaterdag valt hier waarschijnlijk de beslissing.

Ook in de B-klasse zijn er nog 7 kanshebbers voor de halve finale plaatsen. Alleen Gijs Poppelaars heeft al een plaats bemachtigd. Hij staat ook bovenaan in de strijd om de Jumbo Progressieprijs.

In de C zijn er theoretisch nog 6 kandidaten, waarvan John Voesenek en Toon Aarts zich al definitief op kunnen maken voor de halve finalestrijd.

In de D is Siem Chartrer verzekerd van een halve finale plaats, voor de overige 3 plaatsen is de strijd nog open voor 6 kandidaten.

Kortom het zal er op aan komen de laatste 10 dagen !  

Mochten er nog wedstrijden uitvallen, dan worden de betrokken spelers uiteraard door de commissie geïnformeerd, maar het is altijd verstandig om de website goed in de gaten te houden voor de laatste aanpassingen.

Succes allemaal nog !

Uitslagen 7 t/m 13 maart

12 maart 2022

Afgelopen week zijn de navolgende wedstrijden gespeeld:

      Maandag 7 maart            
Jeugdland-1                
19.30 uur:  A.v.Gils (Ulv)  G.Roovers   10-9   45 beurten * D
20.15 uur:  K.v.d.Broek  K.Timmermans   3-10   31 beurten   D
21.00 uur:  S.Chartrer  P.Schalk   10-8   37 beurten   D
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  K.v.Hooijdonk  J.v.d.Meer   9-15   25 beurten   B
20.15 uur:  P.v.Dongen  G.Poppelaars   4-15   22 beurten   B
21.00 uur:  J.v.d.Meer  T.Vos   15-7   25 beurten   B
21.45 uur:  K.v.Hooijdonk  N.Wick   11-15   54 beurten   B
                   
      Dinsdag 8 maart             
Pekhoeve                 
??.?? Uur  A.v.Gils (Ulv)  P.Schalk   5-10   44 beurten * D
                   
      Woensdag 9 maart          
Jeugdland-1                
19.30 uur:  T.Aarts (Bav)  T.v.d.Velden   18-11   33 beurten * A
20.15 uur:  T.Aarts (Bav)  N.Gommers   13-18   44 beurten * A
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  K.Gommers  H.Snijders   14-20   21 beurten * H
20.15 uur:  W.v.Biesen  K.Martens   12-20   20 beurten * H
21.00 uur:  K.Gommers  K.Martens   8-20   20 beurten * H
21.45 uur:               *  
                   
      Vrijdag 11 maart            
Flamingo                  
19.30 uur:  V.Carton  P.v.Dongen   9-15   33 beurten   B
20.15 uur:  K.v.d.Broek  F.Timmermans   4-10   21 beurten   D
21.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  J.Ullings   12-3   17 beurten   C
21.45 uur:  B.v.d.Broek  F.Timmermans   10-9   44 beurten   D
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  G.Harris  G.Roovers   6-10   55 beurten   D
20.15 uur:  J.Jochems  A.Martens   15-11   31 beurten   B
                   
      Zondag 13 maart            
Flamingo                  
14.00 uur:  P.v.Hooijdonk  S.Kools   12-4   39 beurten * C
15.30 uur:  B.Frijters  R.Luiken   18-12   29 beurten   A
16.15 uur:  M.Bink  P.v.Gils   15-18   31 beurten   A

Gerrit Hop overleden

7 maart 2022

Vandaag ontvingen wij het trieste bericht, dat Gerrit Hop op 89-jarige leeftijd is overleden.

Gerrit was een trouwe deelnemer aan ons toernooi. In het laatste toernooi (2020) behaalde hij nog de finale in de C-klasse. In die finale die in september 2021 pas gespeeld kon worden, verloor hij van Peer van Hooijdonk en kondigde meteen aan, dat het zijn laatste toernooi was. Bij de prijsuitreiking ontving hij van alle aanwezigen een respectvol applaus. 

finalist Gerrit Hop

Nog twee weken te gaan !

6 maart 2022

Met nog twee weken en 67 wedstrijden te gaan, tekenen de eerste beslissingen zich aan.

In de Hoofdklasse deze week weer 6 partijen met een winnaar van 1.00 gemiddeld of meer. Kees Martens won in 14 beurten  van Joop Graumans en Hans Snijders versloeg, ook in 14 beurten, van Tilo Machielse. Deze laatste speelde met een gloednieuwe zwarte top van carbon en moest dus even wennen tegen Hans, maar in zijn tweede pot, ditmaal tegen Joop Graumans, bleek de investering toch zijn geld waard te zijn, waarop toeschouwer André Heestermans meedeelde, dat hij nog wel ergens een potje zwarte matte verf had staan voor belangstellenden. In deze poule zijn Kees Gommers en Choc van Vugt nagenoeg uitgeschakeld en zullen er beiden samen met Francois Timmermans hard aan moeten trekken om het Hoofdklasse-schap te behouden, gezien de hoge gemiddelden in de A-klasse.

In die A-klasse is, zoals verwacht, de spanning te snijden. Eric Martens had een mindere week met twee nederlagen. Zijn oefenstage op donderdag op tafel 2 op Jeugdland pakte totaal verkeerd uit. Bert Frijters, die dit toernooi wisselend was begonnen, haalde in zijn partij tegen Eric in de 19e beurt de trekker over met een mooie eindserie van 6 en scoorde daarmee een ouderwets gemiddelde van 0.947. Klasse! Er is op dit moment 1 spelers met slechts 1 verliespartij (Toon Aarts uit Bavel) en 7 spelers met 3 verliespartijen en ook de gemiddelden liggen dicht bij elkaar. Elke partij die nog gespeeld moet worden, is in feite een finalepartij. 

In de B-klasse werd het gezegde “oefening baart kunst” nog eens bevestigd door Gijs Poppelaars, die met een serie van 8 van acquit trok tegen Jan v.d.Meer en na 11 beurten had hij de 15 caramboles al gehaald. Jan bleef op 2 steken. Gijs die een eigen 2.30 heeft laten installeren in huis, staat fier op kop in deze klasse en heeft zich al verzekerd van een halve finale-plaats. Victor Carton en Kees van Hooijdonk hebben twee verliespartijen, maar worden op de voet gevolgd door 5 spelers met drie verliespartijen. Spanning verzekerd!

In de C-klasse leed John Voesenek in zijn laatste poulewedstrijd zijn eerste nederlaag, maar met een gemiddelde van 0.500 in deze pot was hij toch wel tevreden. John is samen met Toon Aarts (Ulv) al verzekerd van een plaats in de halve finale. Hopelijk is John tijdig hersteld van zijn knie-operatie die hij deze week moet ondergaan, “maar al moet ik in een rolstoel biljarten, ik zal er voor gaan” waren zijn woorden. Voor de overige twee halve finale-plaatsen is iedereen (theoretisch) nog in de race. 

In de D-klasse hebben Siem Chartrer en Peter Schalk ieder 1 verliespartij en zijn goed op weg, maar Piet van Rijen met 2 en vier spelers met 3 verliespartijen zitten hen op de hielen. 

 

Uitslagen 2 maart t/m 6 maart

6 maart 2022

Afgelopen week zijn de navolgende wedstrijden gespeeld.

      Woensdag 2 maart          
Jeugdland-1                
19.30 uur:  J.v.d.Meer  G.Poppelaars   2-15   11 beurten * B
20.15 uur:  P.v.Dongen  A.Heestermans   9-15   40 beurten   B
21.00 uur:  T.Vos  N.Wick   8-15   27 beurten * B
21.45 uur:  V.Carton  J.v.d.Meer   15-12   30 beurten * B
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  N.Gommers  C.v.Miert   13-18   27 beurten * A
20.15 uur:  J.Graumans  K.Martens   7-20   14 beurten * H
21.00 uur:  K.Gommers  C.v.Vugt   12-20   24 beurten * H
21.45 uur:  J.Graumans  B.Roovers   18-20   15 beurten * H
                   
Jeugdland-3                
19.30 uur:  R.Blom  J.Voesenek   12-10   20 beurten * C
20.15 uur:  P.de Bont  J.Ullings   7-12   16 beurten * C
21.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  A.v.Gils (Bav)   12-11   31 beurten * C
21.45 uur:  R.Blom  J.Ullings   8-12   32 beurten * C
                   
      Vrijdag 4 maart            
Flamingo                  
19.30 uur:  K.Martens  Frc.Timmermans   20-8   28 beurten   H
20.15 uur:  B.Roovers  C.v.Vugt   20-16   18 beurten   H
21.00 uur:  W.v.Biesen  K.Gommers   20-9   20 beurten   H
21.45 uur:  K.Martens  B.Roovers   16-20   21 beurten   H
                   
Jeugdland-1                
19.30 uur:  G.Roovers  K.Timmermans   7-10   23 beurten   D
20.15 uur:  B.v.d.Broek  K.v.d.Broek   10-3   23 beurten   D
21.00 uur:  S.Chartrer  A.v.Gils (Ulv)   10-8   25 beurten   D
21.45 uur:  P.v.Rijen  K.Timmermans   9-10   38 beurten   D
                   
Jeugdland-2                
19.30 uur:  B.Frijters  E.Martens   18-8   19 beurten   A
20.15 uur:  P.v.Gils  R.Luiken   11-18   21 beurten   A
21.00 uur:  M.Bink  J.v.Gils   18-16   40 beurten   A
21.45 uur:  P.v.Gils  E.Martens   18-16   30 beurten   A
                   
      Zaterdag 5 maart            
Flamingo                  
14.00 uur:  P.de Bont  A.v.Gils (Bav)   12-10   40 beurten   C
14.45 uur:  J.Dielemans  S.Kools   11-12   20 beurten   C
15.30 uur:  P.v.Hooijdonk  J.Ullings   12-7   32 beurten   C
16.15 uur:  A.v.Gils (Bav)  S.Kools   12-4   27 beurten   C
                   
      Zondag 6 maart            
Flamingo                  
14.00 uur:  T.Machielse  H.Snijders   5-20   14 beurten   H
14.45 uur:  K.Gommers  Frc.Timmermans   15-20   34 beurten   H
15.30 uur:  H.Snijders  C.v.Vugt   20-11   19 beurten   H
16.15 uur:  J.Graumans  T.Machielse   12-20   22 beurten   H

Na carnaval beginnen we aan de tweede helft

25 februari 2022

Met de wedstrijden van afgelopen week hebben we nu in totaal 117 partijen gespeeld van de 216 in de voorrondes. We zijn dus al over de helft. Na een korte Carnavals-onderbreking gaan we a.s. woensdag 2 maart weer met een vol programma van start en zullen we (zonder tegenslagen) op zondag 20 maart de voorrondes hebben afgewerkt.

Er beginnen nu de eerste tekenen te komen van de spelers die naar de eindrondes door gaan.

In de Hoofdklasse lopen we door allerlei omstandigheden iets achter op het schema. Afgelopen maandag begonnen we daar meteen met een prachtige prestatie van Tilo Machielse. In zijn pot tegen Hans Frijters ging hij van acquit met een fenomenale serie van 9. Doordat hij dit hoge tempo bleef aanhouden was de achterstand van Hans na 11 beurten (stand 18-9) al bijna onoverbrugbaar. Het duurde echter nog tot de 18e beurt voordat Tilo zijn partij winnend kon afsluiten, Hans achterlatend met een (voor hem) schamele 13 caramboles. Geen goed begin van de avond voor Hans zou je zeggen, zeker als je weet dat zijn volgende partij tegen Hans Snijders zou zijn. Gadegeslagen voor een grote toeschouwersschare begonnen de twee Hansen aan hun partij. Tot beurt 9 ging het gelijk op, 8-9 in het voordeel van Hans F. Hij zette toen door en na 13 beurten stond hij met 10-15 voor. De overwinning leek nabij. Hans Snijders herwon zich ineens en maakte in de volgende beurt gelijk met een serie van 5. En toen Hans S. in de 16 beurt een serie van 4 maakte leek voor hem weer de winst nabij. Maar een Frijters geeft zich nooit gewonnen, dus Hans F. zette alles op alles en begon aan een indrukwekkende serie, waarvan de voorlaatste carambole echt van wereldklasse was, een patroon dat niemand in de biljartarena ooit had gezien, behalve Hans Frijters zelf natuurlijk. De laatste carambole van de slotserie van 5, waarmee hij de wedstrijd toch weer naar zich toe trok was de doodsteek voor Hans Snijders, die daarmee zijn eerste nederlaag leed. De spanning in de Hoofdklasse is hiermee weer volledig terug en de enige speler zonder verliespartijen (Kees Martens) zal komende week zijn achterstand in gespeelde wedstrijden in gaan halen, maar zal een zware dobber hebben tegen zijn naaste concurrenten Joop Graumans en Bob Roovers, beiden spelers met maar 1 verliespartij. Als klap op de vuurpijl moet hij dan ook nog aantreden tegen de getergde Choco van Vugt. 

In de A-klasse leed leider Toon Aarts (Bavel) zijn eerste nederlaag en wel tegen Cees van Miert. Later die avond herstelde hij zich door Marco Bink te verslaan in 23 beurten, waardoor hij toch nog aan de leiding blijft en hij lijkt zich al bijna verzekerd te hebben van een halve finale plaats. Wie de andere drie zullen worden is nog zeer spannend. Als je naar de gemiddelden kijkt lijken Eric Martens, René Luiken en Nick Gommers de grootste kanshebbers, maar het gaat om de wedstrijdpunten, dus iedereen is nog kanshebber.

In de B-klasse staat onze sponsor Ton Vos nog steeds met lege handen. Ook deze week was minder succesvol voor hem. Ondanks zijn mindere humeur hierdoor, heeft de commissie hem ook voor ons volgende (jubileum)toernooi als sponsor kunnen strikken. Qua stand zijn Gijs Poppelaars en Jan v.d.Meer goed op weg naar een halve finaleplaats. Zij komen woensdag a.s. meteen tegen elkaar in het strijdperk en Jan moet het daarna ook nog opnemen tegen Victor Carton, die met het hoogste gemiddelde in deze klasse zijn clubgenooot zal proberen te verschalken. Maar ook hier liggen er nog een paar andere kapers op de kust. Spanning verzekerd in deze klasse.

In de C-klasse staat een ongenaakbare John Voesenek ongeslagen aan de leiding. In de topper tegen Toon Aarts (Ulv), die eerder in de week zijn partij met een gemiddelde van 0.75 in 18 minuten had afgewerkt, bleek hoe zelfverzekerd hij speelt. Alleen de laatste carambole is altijd een groot probleem, deze keer deed hij er 17 (!) beurten over. Naast deze twee spelers zijn Jac Dielemans en Peter van Hooijdonk goed op weg, maar Jan Ullings die pas twee partijen heeft kunnen spelen kan zeker nog een bedreiging voor hen zijn.

In de D-klasse een hele mooie wedstrijd tussen Piet van Rijen en Peter Schalk, twee zwaargewichten in deze klasse. Piet liet er geen gras over groeien en haalde uit met 10-5 in 18 beurten !.In deze klasse hebben we nu 5 spelers met 8 winstpunten en ook nummer 6 Frans Timmermans behoort nog tot de kandidaten voor de halve finales.

In de strijd om de Jumbo Progressieprijs een nieuwe leider, nl Tilo Machielse. Ingewijden verdenken hem echter vorig jaar bewust iets minder gespeeld te hebben, zodat hij dit jaar met een mooie verrassing (de boodschappencheque van Jumbo Ulvenhout) thuis kan komen.

Goed, we gaan dus woensdag na Carnaval weer verder met het toernooi en gelukkig weer als vanouds met 4 partijen per tafel tijdens de avondsessies, die nu ook weer op de normale tijd van 19u30 kunnen beginnen.

Houd het veilig met Carnaval ! 

  

Uitslagen maandag 21 t/m donderdag 24 februari

25 februari 2022

De uitslagen van de deze week gespeelde wedstrijden:

      Maandag 21 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  J.Dielemans   12-7   16 beurten   C
19.45 uur:  R.Luiken  C.v.Miert   18-8   24 beurten   A
20.30 uur:  K.v.Hooijdonk  T.Vos   15-12   46 beurten   B
21.15 uur:  M.Bink  R.Luiken   18-14   35 beurten * A
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  H.Frijters  T.Machielse   13-20   18 beurten   H
19.45 uur:  K.Gommers  J.Graumans   16-20   37 beurten   H
20.30 uur:  H.Frijters  H.Snijders   20-19   16 beurten   H
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  G.Roovers  P.Schalk   8-10   38 beurten   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  K.Timmermans   10-7   30 beurten   D
20.30 uur:  P.v.Rijen  P.Schalk   10-5   18 beurten   D
                   
      Woensdag 23 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  B.Frijters  J.v.Gils   18-12   35 beurten   A
19.45 uur:  T.Aarts (Bav)  C.v.Miert   15-18   38 beurten   A
20.30 uur:  V.Carton  N.Wick   15-11   23 beurten   B
21.15 uur:  T.Aarts (Bav)  M.Bink   18-12   23 beurten * A
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Bav)  J.Voesenek   7-12   30 beurten * C
19.45 uur:  T.Aarts (Ulv)  S.Kools   6-12   34 beurten * C
20.30 uur:  A.v.Gils (Bav)  P.v.Hooijdonk   6-12   52 beurten   C
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  P.de Bont  J.Dielemans   11-12   55beurten   C
19.45 uur:  J.Jochems  T.Vos   15-7   20 beurten * B
                   
      Donderdag 24 februari        
Jeugdland-2                
20.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  J.Voesenek   11-12   44 beurten   C

Het stormt ook bij het driebanden !

20 februari 2022

Afgelopen week zijn er weer 20 wedstrijden gespeeld, dit ondanks een aantal afgelastingen wegens de storm van afgelopen vrijdag.

Dat het ook kan stormen bij het Driebanden bleek deze week wel. Kees Martens zorgde in zijn eerste wedstrijd van dit toernooi voor een stormachtige start tegen Hans Frijters, en stuurde deze in 12 (!) beurten terug naar België. Maar ja, moet je teleurgesteld zijn bij een verliespartij als je nog een gemiddelde van 1.50 scoort……..?

Ook de tweede pot van Kees was succesvol, al zag er dat in het begin niet naar uit. Choc van Vugt had zich terdege voorbereid om weer eens echt te knallen en hij leek na 27 beurten met een 18-14 voorspong naar zijn eerste overwinning op weg te zijn, maar tegen de eindsprint van Kees bleek hij toch niet opgewassen te zijn. Ook Tilo Machielse speelde een mooie pot tegen Wim van Biesen en won in 22 beurten. Dan was er nog een topper in de Hoofklasse tussen kampioen Hans Snijders en Bob Roovers. Hans ging als een orkaan van start en na 9 beurten leidde hij al met 17-7, een onoverbrugbare achterstand voor Bob. Hij kwam nog wel iets terug maar Hans had er na 14 beurten genoeg van en hij beëindigde de wedstrijd met 20-13. Maandagavond in de Taveerne weer een topper, nl de herhaling van de finale van het laatste toernooi, om omstreeks 20.30 spelen de twee Hansen tegen elkaar. Komt allen kijken!! Het wordt gegarandeert weer genieten.

In de A-klasse behaalde John van Gils zijn eerste overwinning door Nick Gommers te verslaan.  Toon Aarts (Bav) speelde deze week niet, maar moet het a.s. woensdag opnemen tegen Cees van Miert en Marco Bink, die beiden nog wel wat punten kunnen gebruiken. Spannend wordt het zeer zeker in deze klasse, gezien het klein verschil in gemiddelden tussen de spelers.

In de B-klasse staat Gijs Poppelaars nog steeds ongeslagen bovenaan, maar de strijd daaronder is om te snijden. De enige speler zonder winstpunten, Ton Vos moet maandag weer aan de bak tegen Kees van Hooijdonk en schijnt de hele week in retraite gezeten te hebben ter voorbereiding.

In de C-klasse lijken John Voesenek en Toon Aarts (Ulv) goed op weg naar een hoge klassering, maar niets is zeker bij biljarten. De premies worden pas op de meet uitgereikt….

De D-klasse wordt aangevoerd door Siem Chartrer, die wil laten zien, dat de commissie hem te laag heeft ingedeeld. Zijn huidige gemiddelde 0.364 bevestigt dat, maar hij krijgt nog een paar zeer zware tegenstanders. Gerald Harris behaalde knap zijn tweede overwinning, weliswaar in 60 beurten, maar de punten tellen. Afgelopen zaterdag was hij nog in de roes van deze overwinning, want hij bakte er niet veel van in zijn partij tegen Frans Timmermans, (0-10) in 27 beurten. Het kan verkeren……..  

Nog 1 week te gaan vóór de Carnaval en daarna kunnen we gelukkkig weer op het normale schema  verder (4 wedstrijden per avond en begintijd van 19u30).

Uitslagen 3e week

20 februari 2022

Afgelopen week werden de volgende wedstrijden gespeeld.

      Maandag 14 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  P.v.Dongen  A.Martens   15-10   30 beurten * B
19.45 uur:  J.Jochems  J.v.d.Meer   15-15   36 beurten   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  M.Bink  C.v.Miert   15-18   29 beurten * A
19.45 uur:  A.Heestermans  N.Wick   12-15   33 beurten   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  R.Blom  S.Kools   12-7   48 beurten   C
19.45 uur:  J.Dielemans  J.Voesenek   8-12   35 beurten   C
20.30 uur:  T.Aarts (Ulv)  P.de Bont   12-8   30 beurten   C
                   
      Woensdag 16 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  H.Frijters  K.Martens   18-20   12 beurten   H
19.45 uur:  H.Snijders  B.Roovers   20-13   14 beurten   H
20.30 uur:  K.Martens  C.v.Vugt   20-18   29 beurten   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Ulv)  G.Harris   8-9   60 beurten   D
19.45 uur:  K.v.d.Broek  S.Chartrer   5-10   22 beurten   D
20.30 uur:  B.v.d.Broek  G.Harris   10-8   55 beurten   D
                   
      Vrijdag 18 februari          
Flamingo                  
19.00 uur:  W.v.Biesen  Frc.Timmermans   20-10   34 beurten   H
19.45 uur:  J.v.Gils  N.Gommers   18-8   24 beurten * A
20.30 uur:  W.v.Biesen  T.Machielse   7-20   22 beurten   H
                   
Jeugdland-2                
19.45 uur:  B.Frijters  T.v.d.Velden   15-18   31 beurten   A
                   
      Zaterdag 19 februari        
Flamingo                  
14.00 uur:  G.Harris  F.Timmermans   0+10   27 beurten   D
14.45 uur:  S.Chartrer  G.Roovers   10-3   25 beurten   D
15.30 uur:  A.v.Gils (Ulv)  F.Timmermans   10-6   31 beurten * D
                   

Wedstrijdschema na Carnaval bekend gemaakt

15 februari 2022

Gelukkig kunnen we na de Carnaval weer ons normale schema inplannen. Dat houdt in, dat er in de avondsessies weer 4 wedstrijden gespeeld kunnen worden, die dan weer op de normale tijden zullen aanvangen, dus de eerste partij start weer om 19u30.

Klik op onderstaande link om het programma te bekijken en eventueel uit te printen.

https://driebandenulvenhout.nl/data/programma/programma na carnaval.pdf

 

De ene avond is de andere niet…..

14 februari 2022

We hebben deze week weer 34 wedstrijden kunnen afwerken.

Daar waren weer een aantal opmerkelijke partijen bij. Zo speelde Bob Roovers zijn eerste partij in 15 beurten, waarmee hij gelijk zijn aspiraties liet zien. Choc van Vugt kon ook in zijn derde pot niet zijn pre-corona niveau halen en staat nog steeds zonder winstpunten. Joop Graumans was te sterk voor hem en Joop heeft de aansluiting gevonden met de top en dat met een mooi gemiddelde (0.706).

In de A-klasse staat Toon Aarts uit Bavel nog steeds 0ngeslagen bovenaan met 4 overwinningen en een gemiddelde dat Hoofdklasse waardig is. Eric Martens had een heel goede week, drie overwinningen, waarvan zijn beste in 20 beurten. Nick Gommers leed na een eerste goede week, nu zijn eerste (nipte) nederlaag tegen René Luiken, maar heeft nog wel het hoogste gemiddelde in deze klasse. John van Gils is nog zoekende naar zijn vorm en eerste punten.

In de B-klasse staat Gijs Poppelaars als een “Ceulemans” te spelen en is nog ongeslagen. Zijn partij tegen Kees van Hooijdonk sloot hij af in 13 beurten, dus een gemiddelde van 1.154, terwijl Kees op slechts 4 caramboles bleef steken. Kees stond na de eerste week aan de leiding, maar moest deze week twee keer het onderspit delven. Ja, soms heb je van die avonden ………… Opvallend verder in deze klasse twee marathonpartijen. Ad Martens en André Heestermans kwamen er na 60 beurten nog niet aan uit en omdat Ad in de 60e beurt nog snel een serie van 3 kon maken, had hij uiteindelijk 1 carambole  meer gemaakt dan Dré (14-13) en gingen de twee wedstrijdpunten naar Ad. Ook de pot tussen Peter van Dongen en Ton Vos kwam niet tot een normaal einde. Peter kreeg de punten omdat hij na 60 beurten er 4 meer gemaakt had dan Ton.  

In de C-klasse staat kastelein John Voesenek na 4 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Hij moet begin maart een operatie ondergaan (wegens de privacywetgeving mogen we niet bekend maken waaraan, maar men fluistert dan het zijn oren zijn). John zal al zijn wedstrijden vóór de operatie af moeten werken, zodat zijn toernooi-gemiddelde in ieder geval vast staat voor volgend jaar.

De klasse met de meeste progressie dit jaar is zeker de D-klasse. Een klasse gemiddelde (tot nu toe) van 0.235 is 20% hoger van het vorig toernooi in 2020. Peter Schalk is nog ongeslagen met een fraai gemiddelde van 0.326, op de voet gevolgd door Piet van Rijen en Ad van Gils (Ulv).

In de strijd om de Jumbo progressieprijs staat nu Bob Roovers aan de leiding, maar gezegd moet wel worden, dat hij pas 1 wedstrijd gespeeld heeft.

Eind deze week hoopt de commissie het complete programma na Carnaval bekend te maken. Gezien de te verwachten uitbreiding van de sluitingstijden van de horeca, kunnen we na Carnaval weer 4 partijen tijdens een avondsessies spelen en die zullen dan weer op de normale aanvangstijd zijn (19.30u). Waarschijnlijk zullen we dan rond 20 maart de voorrondes afgewerkt hebben en kunnen we de datums van de eindstrijd vaststellen.   

Uitslagen 7 t/m 13 februari

14 februari 2022

De uitslagen van de afgelopen week:

      Maandag 7 februari          
Jeugdland-1                
19.00 uur:  K.v.Hooijdonk  G.Poppelaars   4-15   13 beurten   B
19.45 uur:  P.v.Dongen  J.v.d.Meer   5-15   44 beurten   B
20.30 uur:  A.Heestermans  A.Martens   13-14   60 beurten   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  B.v.d.Broek  G.Roovers   10-3   37 beurten   D
19.45 uur:  T.Aarts (Ulv)  R.Blom   12-4   27 beurten   C
20.30 uur:  V.Carton  J.Jochems   15-7   23 beurten   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  E.Martens  C.v.Miert   18-15   37 beurten * A
19.45 uur:  E.Martens  T.v.d.Velden   18-7   20 beurten * A
20.30 uur:  P.v.Dongen  K.v.Hooijdonk   15-9   41 beurten * A
                   
      Woensdag 9 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  T.Aarts (Bav)  B.Frijters   18-17   33 beurten   A
19.45 uur:  B.Roovers  K.Gommers   20-10   15 beurten   H
20.30 uur:  J.Graumans  C.v.Vugt   20-8   21 beurten   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  S.Kools  J.Voesenek   5-12   23 beurten   C
19.45 uur:  P.v.Dongen  T.Vos   14-10   60 beurten   B
20.30 uur:  G.Poppelaars  N.Wick   15-11   31 beurten   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  K.v.d.Broek  P.Schalk   8-10   39 beurten   D
19.45 uur:  A.v.Gils (Ulv)  P.v.Rijen   8-10   24 beurten   D
20.30 uur:  G.Harris  P.Schalk   8-10   30 beurten   D
                   
      Vrijdag 11 februari          
Flamingo                  
19.00 uur:  V.Carton  A.Heestermans   13-15   29 beurten   B
19.45 uur:  J.v.d.Meer  N.Wick   15-8   26 beurten   B
20.30 uur:  A.Heestermans  J.Jochems   15-10   28 beurten   B
                   
Jeugdland-1                
19.00 uur:  J.Dielemans  P.v.Hooijdonk   12-12   50 beurten   C
19.45 uur:  J.Ullings  J.Voesenek   9-12   42 beurten   C
20.30 uur:  R.Blom  P.v.Hooijdonk   3-12   44 beurten   C
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Ulv)  K.Timmermans   10-5   34 beurten   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  S.Chartrer   10-7   38 beurten   D
20.30 uur:  K.v.d.Broek  G.Roovers   10-7   38 beurten   D
                   
      Zaterdag 12 februari        
Flamingo                  
14.00 uur:  M.Bink  T.v.d.Velden   9-18   25 beurten   A
14.45 uur:  B.Frijters  C.v.Miert   18-12   32 beurten   A
15.30 uur:  J.v.Gils  E.Martens   8-18   25 beurten   A
16.15 uur:               *  
                   
      Zondag 13 februari          
Flamingo                  
14.00 uur:  F.Timmermans  K.Timmermans   10-7   49 beurten   D
14.45 uur:  T.Aarts (Bav)  R.Luiken   18-8   21 beurten   A
15.30 uur:  G.Poppelaars  T.Vos   15-11   33 beurten   B
16.15 uur:  N.Gommers  R.Luiken   16-18   25 beurten   A
                   

Verslag week 2

7 februari 2022

Hoofdklasse:

Hans Frijters kwam deze week voor het eerst in actie en speelde meteen een mooie partij tegen Kees Gommers in 17 beurten. Ook zijn tweede partij (tegen Choc v.Vugt) wist hij te winnen en daarmee staan de twee Hansen weer samen aan kop, maar het wachten is natuurlijk nog op de eerste partij van Bob Roovers, komende woensdag tegen Kees Gommers.

A-klasse:

Hier zijn Nick Gommers en nieuwkomer Toon Aarts (Bavel) goed gestart en wonnen hun eerste twee wedstrijden. René Luiken herstelde zich van zijn slechte start in de eerste week door in 20 beurten John van Gils terug naar Bavel te sturen.

B-klasse:

Hier staan Kees van Hooijdonk en Gijs Poppelaars fier aan kop met twee winstpartijen. Op de voet gevolgd door André Heestermans, die in zijn partij tegen clubgenoot Jan v.d.Meer, als een BMW van start ging en na 12 beurten nog maar 2 caramboles nodig had. Maar toen kwam er een vuiltje in zijn motor en Jan kwam uiteindelijk nog heel  dichtbij in de volgende 13 beurten. In de 25e beurt startte de motor weer en maakt André eindelijk zijn laatste 2 caramboles.

C-klasse:

Hier staat John Voesenek ongeslagen aan de leiding. gevolgd door nog drie andere ongeslagen spelers, maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Peter van Hooijdonk, de regerend kampioen, verloor twee maal nipt en is gebrand op revanche.

D-klasse:

Hier o.a. twee zeer korte partijen van Peter Schalk en Siem Chartrer. Zijn wonnen in respectievelijke 23 en 16 beurten hun wedstrijd. Gemiddelden die laten zien dat er echt wel gebiljart kan worden in de D !

De commissie kijkt uit naar de wedstrijden van komende week. We hebben weer een volle agenda !

 

Het toernooi is in volle gang !

7 februari 2022

Afgelopen week hebben we ondanks een paar afgelastingen wegens Corona-gevallen toch een mooi aantal wedstrijden kunnen afwerken.

De uitslagen van afgelopen week waren:

Jeugdland-1                
19.00 uur:  B.Frijters  N.Gommers   6-18   29 beurten   A
19.45 uur:  T.Aarts (Bav)  J.v.Gils   18-15   35 beurten   A
20.30 uur:  K.Gommers  T.Machielse   20-13   29 beurten   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  C.v.Miert  T.v.d.Velden   18-15   46 beurten   A
19.45 uur:  J.Jochems  N.Wick   15-13   42 beurten   B
20.30 uur:                  
                   
      Woensdag 2 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  J.Ullings  S.Kools   12-4   32 beurten   C
19.45 uur:  R.Blom  P.de Bont   8-12   40 beurten   C
20.30 uur:                
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.Heestermans  J.v.d.Meer   15-13   25 beurten   B
19.45 uur:  V.Carton  G.Poppelaars   14-15   36 beurten   B
20.30 uur:  A.Martens  J.v.d.Meer   14-15   55 beurten   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  K.v.d.Broek  G.Harris   8-10   57 beurten   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  P.Schalk   6-10   23 beurten   D
20.30 uur:  K.v.d.Broek  A.v.Gils (Ulv)   5-10   52 beurten   D
                   
      Vrijdag 4 februari            
Jeugdland-1                
19.00 uur:  P.v.Gils  N.Gommers   13-18   27 beurten   A
19.45 uur:  J.v.Gils  R.Luiken   6-18   20 beurten   A
20.30 uur:  T.Aarts (Bav)  P.v.Gils   18-10   30 beurten   A
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  P.v.Hooijdonk  J.Voesenek   10-12   42 beurten   C
19.45 uur:  B.v.d.Broek  A.v.Gils (Ulv)   7-10   30 beurten   D
20.30 uur:  T.Aarts (Ulv)  P.v.Hooijdonk   12-10   38 beurten   D
                   
      Zaterdag 5 februari          
Flamingo                  
14.00 uur:  P.v.Rijen  F.Timmermans   10-9   31 beurten   D
14.45 uur:  G.Harris  K.Timmermans   3-10   47 beurten   D
15.30 uur:  P.v.Rijen  G.Roovers   6-10   34 beurten   D
16.15 uur:  S.Chartrer  G.Harris   10-3   16 beurten   D
                   
      Zondag 6 februari            
Flamingo                  
14.00 uur:  H.Frijters  C.v.Vugt   20-15   32 beurten   H
14.45 uur:  M.Bink  B.Frijters   17-18   43 beurten   A
15.30 uur:  H.Frijters  K.Gommers   20-7   17 beurten * H
16.15 uur:                  

Vervolg programma tot Carnaval

4 februari 2022

De commissie heeft het wedstrijdschema nu tot het Carnavalsweekend rond.

Hieronder volgt het schema van maandag 14 feb t/m vrijdag 25 februari

Tijd         Spelers       Arbiter/Teller       kl.
                   
      Maandag 14 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  P.v.Dongen  K.v.Hooijdonk    J.Jochems    J.v.d.Meer   B
19.45 uur:  J.Jochems  J.v.d.Meer    P.v.Dongen    K.v.Hooijdonk   B
20.30 uur:  K.v.Hooijdonk  A.Martens   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  P.v.Gils  C.v.Miert    A.Heestermans    N.Wick   A
19.45 uur:  A.Heestermans  N.Wick    P.v.Gils    C.v.Miert   B
20.30 uur:  M.Bink  C.v.Miert   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  R.Blom  S.Kools    J.Dielemans    J.Voesenek   C
19.45 uur:  J.Dielemans  J.Voesenek    R.Blom    S.Kools   C
20.30 uur:  T.Aarts (Ulv)  P.de Bont   twee v.bovenstaande  spelers   C
                   
      Woensdag 16 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  H.Frijters  K.Martens    K.Gommers    B.Roovers   H
19.45 uur:  K.Gommers  B.Roovers    H.Frijters    K.Martens   H
20.30 uur:  K.Martens  C.v.Vugt   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Ulv)  G.Harris    K.v.d.Broek    S.Chartrer   D
19.45 uur:  K.v.d.Broek  S.Chartrer    A.v.Gils (Ulv)    G.Harris   D
20.30 uur:  B.v.d.Broek  G.Harris   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:                  
19.45 uur:                  
20.30 uur:                  
                   
      Vrijdag 18 februari          
Flamingo                  
19.00 uur:  W.v.Biesen  Frc.Timmermans    J.v.Gils    P.v.Gils   H
19.45 uur:  J.v.Gils  P.v.Gils    W.v.Biesen    Frc.Timmermans   A
20.30 uur:  W.v.Biesen  T.Machielse   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-1                
19.00 uur:  V.Carton  K.v.Hooijdonk    J.v.d.Meer    G.Poppelaars   B
19.45 uur:  J.v.d.Meer  G.Poppelaars    V.Carton    K.v.Hooijdonk   B
20.30 uur:  V.Carton  A.Martens   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  T.Aarts (Bav)  M.Bink    B.Frijters    T.v.d.Velden   A
19.45 uur:  B.Frijters  T.v.d.Velden    T.Aarts (Bav)    M.Bink   A
20.30 uur:  M.Bink  R.Luiken   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
      Zaterdag 19 februari        
Flamingo                  
14.00 uur:  G.Harris  F.Timmermans    S.Chartrer    G.Roovers   D
14.45 uur:  S.Chartrer  G.Roovers    G.Harris    F.Timmermans   D
15.30 uur:  A.v.Gils (Ulv)  F.Timmermans    P.v.Dongen    A.Heestermans   D
16.15 uur:  P.v.Dongen  A.Heestermans    A.v.Gils (Ulv)    F.Timmermans   B
                   
      Maandag 21 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  J.Dielemans    R.Luiken    C.v.Miert   C
19.45 uur:  R.Luiken  C.v.Miert    T.Aarts (Ulv)    J.Dielemans   A
20.30 uur:  K.v.Hooijdonk  T.Vos   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  H.Frijters  T.Machielse    K.Gommers    J.Graumans   H
19.45 uur:  K.Gommers  J.Graumans    H.Frijters    T.Machielse   H
20.30 uur:  H.Frijters  H.Snijders   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  G.Roovers  P.Schalk    B.v.d.Broek    K.Timmermans   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  K.Timmermans    G.Roovers    P.Schalk   D
20.30 uur:  P.v.Rijen  P.Schalk   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
      Woensdag 23 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  B.Frijters  J.v.Gils    T.Aarts (Bav)    C.v.Miert   A
19.45 uur:  T.Aarts (Bav)  C.v.Miert    B.Frijters    J.v.Gils   A
20.30 uur:  V.Carton  N.Wick   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Bav)  J.Voesenek    R.Blom    J.Ullings   C
19.45 uur:  R.Blom  J.Ullings    A.v.Gils (Bav)    J.Voesenek   C
20.30 uur:  A.v.Gils (Bav)  P.v.Hooijdonk   twee v.bovenstaande  spelers   C
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  P.de Bont  J.Dielemans    T.Aarts (Ulv)    S.Kools   C
19.45 uur:  T.Aarts (Ulv)  S.Kools    P.de Bont    J.Dielemans   C
20.30 uur:  J.Jochems  T.Vos   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
      Donderdag 24 februari        
Jeugdland-2                
19.00 uur:  T.Aarts (Ulv)  J.Voesenek   leden donderdagclub     C
                   
      Vrijdag 25 februari          
Jeugdland-1                
19.00 uur:  K.Martens  H.Snijders    W.v.Biesen    B.Roovers   H
19.45 uur:  W.v.Biesen  B.Roovers    K.Martens    H.Snijders   H
20.30 uur:  K.Gommers  K.Martens   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  N.Gommers  T.v.d.Velden    B.Frijters    E.Martens   A
19.45 uur:  B.Frijters  E.Martens    N.Gommers    T.v.d.Velden   A
20.30 uur:  P.v.Gils  R.Luiken   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   

De eerste klappen zijn een daalder waard !

31 januari 2022

Afgelopen vrijdag 28 januari was het dan eindelijk weer zover. Op onze twee speellocaties is de 39e editie van ons toernooi van start gegaan. Nadat afgelopen dinsdag de versoepelingen bekend werden gemaakt, was de commissie er als de kippen bij, om het (voorlopige) schema zodanig aan te passen, dat we konden voldoen aan de nieuwe Corona-regels in de Horeca.

In de Flamingo Bar was het de eer aan de “v.c. de puinhoop’-leden Kees van Hooijdonk en André Heestermans om daar de eerste caramboles van het toernooi te maken. Tot beurt 18 was het een gelijk opgaande partij (8-7), maar toen kwam de “angstgegner” van André op stoom en denderde naar het einde van de partij in een mooie 29 beurten. In zijn tweede partij herhaalde Kees zijn goede spel en deed er tegen Jac Jochems nog een beurt minder over, zodat hij zich meteen als één van de favorieten voor de titel aanmeldde. In de derde partij liet Frans Timmermans zien dat hij tijdens Corona meer heeft kunnen trainen dan zijn opponent Ger Roovers.

Op hetzelfde moment barste ook op Jeugdland de strijd los. Ook hier was de thuiskastelijn John Voesenek duidelijk in het voordeel tegen nieuweling Piet de Bont. John had er zoveel zin in dat hij niet bij 12 caramboles (C-klasse) stopte, maar gewoon doorging totdat hij 15 caramboles had gemaakt, alvast voortbordurend op zijn streven om in 2023 in de B-klasse te starten. De scheidsrechter lieten hem maar gewoon zijn gang gaan. 

Piet van Rijen gaf daarna gelijk zijn visitekaartje af door Bram v.d.Broek te verslaan in een mooie 28 beurten. Nico Wick gaf de uit de A-klasse gedegradeerde Peter van Dongen een lesje door in 25 beurten de overwinning op te eisen.

Op de andere tafel drie mooie partijen uit de A-klasse. Peter van Gils moest na twee jaar eerst nog zijn keu  op gaan zoeken in huis, die hij uiteindelijk op zolder terug vond. Hij moest aantreden tegen de regerend A-kampioen Ton v.d. Velden. Aan het spel van Peter was niet te zien, dat hij zo lang had stilgelegen (met biljarten), want hij won in 27 beurten. Ton revancheerde zich later op de avond tegen René Luiken in 33 beurten. In de derde pot in de A-klasse versloeg nieuwkomer Marco Bink in 30 beurten Eric Martens, ondanks de trainingssessies die deze laatste donderdagavond nog op de nieuwe lakens van de Taveerne had gedaan.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de Hoofdklasse in de Flamingo Bar. Daar kregen Joop Graumans en Wim van Biesen een lesje van regerend kampioen Hans Snijders, die al meteen zijn eerste twee partijen won in respectievelijk  10 (!) en 18 beurten. Zijn eerste partij eindigde hij met een fantastische serie van 8. Joop herstelde zich later in een zeer spannende partij tegen Francois Timmermans (20-19), welke laatste eerder Choc van Vugt het nakijken had gegeven.

Zondag startte in de Bar nieuwkomer Siem Chartrer, gesteund door zijn biljartmaat Ton Vos, tegen Frans Timmermans en won gedegen in 28 beurten. Daarna toonde Jack Dielemans zijn aspiraties voor de C-klasse tegen nieuwkomer Ad van Gils uit Bavel. Het was nogal een rumoerige omgeving en daar hadden alle spelers wel last van. 

Daarna meteen een topper in de B-klasse tussen Ton Vos en nieuwkomer Victor Carton. Deze had geen medelijden met zijn oude biljartmaat en versloeg hem in 27 beurten met een mooie serie van 5. Ton zag het gebeuren en berustte erin. Zijn trouwste fan was alvast maar op het terras gaan zitten…. In de laatste partij speelde Ad Martens na ruim 25 jaar weer eens in de Flamingo Bar en hij moest erg wennen aan het bekende “randje”, maar dat mochten we niet zien als een excuus voor zijn verliespartij tegen Gijs Poppelaars, deelde hij ons mede.

DE KOP IS ERAF en deze week komen bijna alle overige spelers aan de beurt. 

Eind van de week zal de commissie het verder programma bekend maken.

De nieuwe lakens liggen te wachten

26 januari 2022

Deze week zijn de drie biljarttafels in de Taveerne van Jeugdland door onze sponsor Dekkers Biljarts uit Oosterhout  voorzien van een nieuw laken. Vanaf vandaag zal er al intensief op gespeeld worden, zodat ze voor de start van ons toernooi komende vrijdagavond in topconditie zijn. 

 

WE GAAN BEGINNEN !!!

25 januari 2022

Zoals de commissie in december al had aangegeven, willen we zodra de regels het weer toelaten, zo snel mogelijk starten met de Ulvenhoutse Driebanden Kampioenschappen.

Vanavond is dan het sein gedeeltelijk op groen gegaan en we gaan er gelijk gebruik van maken, echter wel met een paar aanpassingen en natuurlijk volgens de geldende regels.

Omdat de speellocaties om 22 uur moeten sluiten, kunnen we bij een avondsessie met een vervroegde aanvangstijd van 19  uur(!!) slecht 3 partijen inplannen. In het weekend kunnen er, zoals gebruikelijk gewoon 4 partijen worden ingepland. Omdat nog niet duidelijk is hoelang de huidige maatregelen gaan gelden, kunnen we het volledige wedstrijdschema nog niet vaststellen.

Op dit moment kunnen we nog maar twee weken vooruitkijken en volgt hieronder daarom het schema tot en met 13 februari. Wekelijks zullen we er dan een nieuwe week aan vastplakken. Dit zal via de mail gecommuniceerd worden.

Aanstaande vrijdag willen we zowel in de Flamingo Bar als in de Taveerne van Jeugdland starten met de eerste partijen. Let goed op de aangepaste begintijden. Omdat we in de avondsessies nu maar drie partijen kunnen inplannen, verzoeken wij de spelers op die avond zelf te bepalen wie bij de derde partij als arbiter/schrijver optreden. Wij vertrouwen op jullie begrip hiervoor.

Hoewel het allemaal kort dag is, zijn we van mening dat iedereen zit te hunkeren om aan de slag te gaan.

Mocht je verhinderd zijn op een ingeplande datum, dan verzoeken wij ons dit z.s.m. te laten weten via de mail commissie@driebandenulvenhout.nl  of via WhatsApp op 0653125651 (Toon Aarts).

Het programma voor de komende weken is:

(voor de nieuwkomers: de eerste kolom zijn de spelers en de tweede kolom de arbiter/teller)

  PROGRAMMA DRIEBANDEN KAMPIOENSCHAP ULVENHOUT 2022    
                   
Tijd Spelers       Arbiter/Teller       kl.
                   
      Vrijdag 28 januari          
Flamingo                  
19.00 uur:  A.Heestermans  K.v.Hooijdonk    G.Roovers    F.Timmermans   B
19.45 uur:  G.Roovers  F.Timmermans    A.Heestermans    K.v.Hooijdonk   D
20.30 uur:  K.v.Hooijdonk  J.Jochems   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-1                
19.00 uur:  P.de Bont  J.Voesenek    B.v.d.Broek    P.v.Rijen   C
19.45 uur:  B.v.d.Broek  P.v.Rijen    P.de Bont    J.Voesenek   D
20.30 uur:  P.v.Dongen  N.Wick   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  P.v.Gils  T.v.d.Velden    M.Bink    E.Martens   A
19.45 uur:  M.Bink  E.Martens    P.v.Gils    T.v.d.Velden   A
20.30 uur:  R.Luiken  T.v.d.Velden   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
      Zaterdag 29 januari          
Flamingo                  
14.00 uur:  J.Graumans  H.Snijders    C.v.Vugt    Frc.Timmermans   H
14.45 uur:  C.v.Vugt  Frc.Timmermans    J.Graumans    H.Snijders   H
15.30 uur:  W.v.Biesen  H.Snijders    J.Graumans    Frc.Timmermans   H
16.15 uur:  J.Graumans  Frc.Timmermans    W.v.Biesen    H.Snijders   H
                   
      Zondag 30 januari          
Flamingo                  
14.00 uur:  F.Timmermans  S.Chartrer    J.Dielemans    A.v.Gils (Bav)   D
14.45 uur:  J.Dielemans  A.v.Gils (Bav)    F.Timmermans    S.Chartrer   C
15.30 uur:  V.Carton  T.Vos    A.Martens    G.Poppelaars   B
16.15 uur:  A.Martens  G.Poppelaars    V.Carton    T.Vos   B
                   
      Maandag 31 januari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  B.Frijters  N.Gommers    T.Aarts (Bav)    J.v.Gils   A
19.45 uur:  T.Aarts (Bav)  J.v.Gils    B.Frijters    N.Gommers   A
20.30 uur:  K.Gommers  T.Machielse   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  C.v.Miert  T.v.d.Velden    J.Jochems    N.Wick   A
19.45 uur:  J.Jochems  N.Wick    C.v.Miert    T.v.d.Velden   B
20.30 uur:  E.Martens  C.v.Miert   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:                  
19.45 uur:                  
20.30 uur:                  
                   
      Woensdag 2 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  J.Ullings  S.Kools    R.Blom    P.de Bont   C
19.45 uur:  R.Blom  P.de Bont    J.Ullings    S.Kools   C
20.30 uur:              
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.Heestermans  J.v.d.Meer    V.Carton    G.Poppelaars   B
19.45 uur:  V.Carton  G.Poppelaars    A.Heestermans    J.v.d.Meer   B
20.30 uur:  A.Martens  J.v.d.Meer   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  K.v.d.Broek  G.Harris    B.v.d.Broek    P.Schalk   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  P.Schalk    K.v.d.Broek    G.Harris   D
20.30 uur:  K.v.d.Broek  A.v.Gils (Ulv)   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
      Vrijdag 4 februari            
Flamingo                  
19.00 uur:  T.Machielse  Frc.Timmermans    W.v.Biesen    B.Roovers   H
19.45 uur:  W.v.Biesen  B.Roovers    T.Machielse    Frc.Timmermans   H
20.30 uur:  E.Martens  T.v.d.Velden   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
Jeugdland-1                
19.00 uur:  P.v.Gils  N.Gommers    J.v.Gils    R.Luiken   A
19.45 uur:  J.v.Gils  R.Luiken    P.v.Gils    N.Gommers   A
20.30 uur:  T.Aarts (Bav)  P.v.Gils   twee v.bovenstaande  spelers   A
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  P.v.Hooijdonk  J.Voesenek    B.v.d.Broek    A.v.Gils (Ulv)   C
19.45 uur:  B.v.d.Broek  A.v.Gils (Ulv)    P.v.Hooijdonk    J.Voesenek   D
20.30 uur:  T.Aarts (Ulv)  P.v.Hooijdonk   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
      Zaterdag 5 februari          
Flamingo                  
14.00 uur:  P.v.Rijen  F.Timmermans    G.Harris    K.Timmermans   D
14.45 uur:  G.Harris  K.Timmermans    P.v.Rijen    F.Timmermans   D
15.30 uur:  P.v.Rijen  G.Roovers    S.Chartrer    G.Harris   D
16.15 uur:  S.Chartrer  G.Harris    P.v.Rijen    G.Roovers   D
                   
      Zondag 6 februari            
Flamingo                  
14.00 uur:  H.Frijters  C.v.Vugt    M.Bink    B.Frijters   H
14.45 uur:  M.Bink  B.Frijters    H.Frijters    C.v.Vugt   A
15.30 uur:  H.Frijters  K.Gommers    Frc.Timmermans    B.Roovers   H
16.15 uur:  Frc.Timmermans  B.Roovers    H.Frijters    K.Gommers   H
                   
      Maandag 7 februari          
Jeugdland-1                
19.00 uur:  K.v.Hooijdonk  G.Poppelaars    P.v.Dongen    J.v.d.Meer   B
19.45 uur:  P.v.Dongen  J.v.d.Meer    K.v.Hooijdonk    G.Poppelaars   B
20.30 uur:  A.Heestermans  A.Martens   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  B.v.d.Broek  G.Roovers    T.Aarts (Ulv)    R.Blom   D
19.45 uur:  T.Aarts (Ulv)  R.Blom    B.v.d.Broek    G.Roovers   C
20.30 uur:  V.Carton  J.Jochems   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:                  
19.45 uur:                  
20.30 uur:                  
                   
      Woensdag 9 februari        
Jeugdland-1                
19.00 uur:  T.Aarts (Bav)  B.Frijters    B.Roovers    H.Snijders   A
19.45 uur:  B.Roovers  H.Snijders    T.Aarts (Bav)    B.Frijters   H
20.30 uur:  J.Graumans  C.v.Vugt   twee v.bovenstaande  spelers   H
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  S.Kools  J.Voesenek    P.v.Dongen    T.Vos   C
19.45 uur:  P.v.Dongen  T.Vos    S.Kools    J.Voesenek   B
20.30 uur:  G.Poppelaars  N.Wick   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-3                
19.00 uur:  K.v.d.Broek  P.Schalk    A.v.Gils (Ulv)    P.v.Rijen   D
19.45 uur:  A.v.Gils (Ulv)  P.v.Rijen    K.v.d.Broek    P.Schalk   D
20.30 uur:  G.Harris  P.Schalk   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
      Vrijdag 11 februari          
Flamingo                  
19.00 uur:  V.Carton  A.Heestermans    J.v.d.Meer    N.Wick   B
19.45 uur:  J.v.d.Meer  N.Wick    V.Carton    A.Heestermans   B
20.30 uur:  A.Heestermans  J.Jochems   twee v.bovenstaande  spelers   B
                   
Jeugdland-1                
19.00 uur:  J.Dielemans  P.v.Hooijdonk    J.Ullings    J.Voesenek   C
19.45 uur:  J.Ullings  J.Voesenek    J.Dielemans    P.v.Hooijdonk   C
20.30 uur:  R.Blom  P.v.Hooijdonk   twee v.bovenstaande  spelers   C
                   
Jeugdland-2                
19.00 uur:  A.v.Gils (Ulv)  K.Timmermans    B.v.d.Broek    S.Chartrer   D
19.45 uur:  B.v.d.Broek  S.Chartrer    A.v.Gils (Ulv)    K.Timmermans   D
20.30 uur:  K.v.d.Broek  G.Roovers   twee v.bovenstaande  spelers   D
                   
      Zaterdag 12 februari        
Flamingo                  
14.00 uur:  M.Bink  T.v.d.Velden    B.Frijters    C.v.Miert   A
14.45 uur:  B.Frijters  C.v.Miert    M.Bink    T.v.d.Velden   A
15.30 uur:  J.v.Gils  E.Martens    W.v.Biesen    T.Machielse   A
16.15 uur:  W.v.Biesen  T.Machielse    J.v.Gils    E.Martens   H
                   
      Zondag 13 februari          
Flamingo                  
14.00 uur:  K.Timmermans  F.Timmermans    T.Aarts (Bav)    R.Luiken   D
14.45 uur:  T.Aarts (Bav)  R.Luiken    K.Timmermans    F.Timmermans   A
15.30 uur:  G.Poppelaars  T.Vos    N.Gommers    R.Luiken   B
16.15 uur:  N.Gommers  R.Luiken    G.Poppelaars    T.Vos   A
                   

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zullen de standen iedere maandagmiddag worden bijgewerkt

Verder hebben wij vernomen, dat er op de drie tafels in de Taveerne van Jeugdland deze week nieuwe lakens zijn aangebracht,

dus aan het materiaal zal het niet liggen.

 

De commissie wenst iedereen veel succes !

Zaterdag 8 januari gaan we van start.

17 december 2021

De Corona-beperkingen hebben de commissie heel wat hoofdbrekens bezorgd bij het samenstellen van het wedstrijdschema. Maar met het idee van “we kijken niet naar wat niet kan, maar naar wat wel kan” hebben we het speelschema voor de eerste twee weken van januari vast gesteld.

Zoals U bekend zal zijn, mag de horeca maar tot 17 uur geopend zijn. Dat geeft ons wel de mogelijkheid om op zaterdag- en zondagmiddag te spelen. We hebben de aanvangstijden van de wedstrijden met een uur moeten vervroegen, om te voorkomen dat de laatste partij om 17 uur nog niet zijn afgelopen.

Spelers die aangegeven hebben, dat zij op zaterdag of zondag niet willen/kunnen spelen hebben we soms toch ingedeeld, met het idee, dat iedereen er toch wel even graag tussenuit wil. Mocht de voor U ingeplande wedstrijd(en) toch een probleem zijn, dan verzoeken wij U dit door te geven aan de commissie. Dit kan per email: commissie@driebandenulvenhout.nl, of per telefoon/whatsapp aan Toon Aarts (0653-125651).  

We kunnen op beide locaties (Flamingo Bar en Taveerne Jeugdland) spelen. Aangezien er een winterstop is voor de voetbal op Jeugdland en er extra maatregelen worden genomen, dat andere gebruikers van Jeugdland, onze wedstrijden zo min mogelijk zullen verstoren, gaan we daar spelen op minimaal één tafel en hebben we zo toch een mooi begin van het toernooi kunnen inplannnen.

Wat er na de einddatum van de huidige maatregelen (17 januari) mogelijk zal zijn, is op dit moment nog een groot vraagteken. De commissie heeft in principe het volledige schema al wel uitgewerkt, maar omdat dit mogelijk nog zal wijzigen, heeft het weinig zijn om dat op dit moment al vrij te geven. We wachten hier nog even mee, totdat we meer weten. We hopen, dat U daar begrip voor hebt.

Verder zullen in het vervolg de uitslagen van de gespeelde wedstrijden t/m zondag en de bijgewerkte standen iedere maandagmiddag worden gepubliceerd op onze website www.driebandenulvenhout.nl.

De commissie wenst alle deelnemers en hun families, ondanks alle beperkingen, fijne feestdagen en een voorspoedig 2022.

 

Toernooi 2022 gaat van start !

14 december 2021

De commissie is de afgelopen weken druk bezig geweest met het vaststellen van het speelschema.
Dat is inmiddels afgerond, maar door de Corona-beperkingen hebben we het al een aantal keren moeten aanpassen. Zoals de situatie er nu uitziet worden de huidige maatregelen verlengd tot en met 8 januari, waardoor een start van het toernooi op maandag 3 januari er niet in zit. Echter een start op zaterdagmiddag 8 januari (waarschijnlijk vanaf 13u00) ligt wel binnen de mogelijkheden en die willen we als commissie dan ook aangrijpen. Welke partijen er dan gespeeld gaan worden zullen wij zo snel mogelijk met jullie communiceren. De commissie wil de komende persconferentie nog even afwachten om het (hopelijk) definitieve speelschema rond te sturen aan alle deelnemers. 

Dus wordt vervolgd…..

De commissie

Jos Heestermans overleden

30 november 2021

Vandaag ontvingen wij het triest bericht, dat oud-deelnemer en oud-kampioen Jos Heestermans na een lange strijd tegen zijn ziekte, is overleden. Jos was lid van de donderdagavond club op Jeugdland en vanaf 2010 tot en met 2019 een vaste deelnemer van ons toernooi. In 2015 behaalde hij, volledig is stijl, zoals onderstaande foto laat zien, de kampioenstitel in de C-klasse.

Wij wensen Ingrid, Jill, Bob en de kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De commissie

Poule-indeling toernooi 2022

25 november 2021

Afgelopen zaterdag sloot de inschrijvingstermijn voor ons toernooi editie 2022.

Ondanks de onzekerheid die de laatste weken weer is toegenomen over het wel of niet door kunnen gaan van het toernooi is de commissie verheugd met in totaal 49 deelnemers. Hieronder 4 herintreders en 7 nieuwelingen. Voldoende dus om 5 volwaardige klassen samen te stellen.

De poule-indeling is zoals in het wedstrijdreglement vermeld staat, gebaseerd op het gemiddelde van het laatst gespeelde toernooi. Afgelopen week zijn er nog een aantal voorwedstrijden gespeeld om de speelsterkte van een aantal nieuwe spelers  goed te kunnen bepalen.

Dit heeft geresulteerd in de navolgende indeling:

– De hoofdklasse bestaat uit de navolgende spelers: Wim van Biesen, Hans Frijters, Kees Gommers, Joop Graumans, Tilo Machielse, Kees Martens, Bob Roovers, kampioen 2020 Hans Snijders, Francois Timmermans en Choco van Vugt.

– In de A-Klasse gaan we twee nieuwelingen zien, nl. (An)toon Aarts uit Bavel, waar hij een regelmatige deelnemer was van het toernooi in ‘t Karrewiel, en Marco Bink, die na 20 jaren zich weer in het Ulvenhoutse wil meten met de concurrentie. Verder zijn wij verheugd dat ook Nick Gommers dit jaar weer aan de start zal staan. Deze drie spelers zullen het op moeten nemen tegen Bert Frijters, John van Gils, Peter van Gils, René Luiken, Eric Martens, Cees van Miert en de kampioen van 2020 Ton v.d. Velden. Het zal er in deze klasse om gaan spannen, want de verschillen in gemiddelden zijn zeer klein, nl. slechts 0,044.

– In de B-klasse dit jaar ook twee nieuwelingen, nl. Ad Martens, telg uit een echte biljartfamilie, die, nu hij weer dichtbij zijn geboorteplaats woont en tijd genoeg heeft, de keu weer uit de mottenballen heeft gehaald en elke week op de dinsdagavond oefent in de Huif in Bavel, maar toch ook weer eens op een nieuw laken wil spelen… De tweede nieuweling, Victor Carton, is na jaren weer opgedoken in het Ulvenhoutse en is afgelopen jaar de donderdagavond-club op Jeugdland komen versterken. De andere spelers in de B-klasse zijn: Peter van Dongen, André Heestermans, Kees van Hooijdonk, Jac Jochems, Jan v.d.Meer, Gijs Poppelaars, Ton Vos en de kampioen van 2020 Nico Wick.

– De C-klasse bevat dit jaar 9 deelnemers. Twee nieuwelingen, de zwagers Piet de Bont en Ad van Gils (Bavel), zijn fervente biljarters op de woensdagmiddag op Jeugdland. Zij gaan het opnemen tegen Rinus Blom, Jac Dielemans, de kampioen van 2020 Pe(t)er van Hooijdonk, Sjaak Kools en John Voesenek. Toon Aarts (Ulv) en Jan Ullings zouden op basis van hun gemiddelden in 2020 dit jaar in de D-klasse uit moeten komen, maar omdat een speler reglementair geen twee klassen kan zakken, mogen zij in de C-klasse bewijzen dat deze regel al jaren geleden terecht is opgenomen. Ook in deze klasse is het verschil in gemiddelde zeer klein (0.037). Dus ook hier zijn er kansen voor alle spelers.

– In de D-klasse dit jaar twee nieuwkomers, nl. Siem Chartrer, de wekelijkse trainingspartner van Ton Vos, en Kees Timmermans, die op vrijdagmiddag zijn kunsten vertoont op Jeugdland. Daarnaast heeft Gerald Harris na drie jaar weer besloten om zijn kansen te wagen op het biljartlaken. Zij nemen het op tegen Bram en Kees v.d.Broek, Ad van Gils (Ulv), Piet van Rijen, Ger Roovers, Peter Schalk en Frans Timmermans.

Kortom in alle klassen een sterk veld en de commissie gaat ondanks de onzekerheid over het doorgaan van het toernooi, toch het speelschema samenstellen en we hopen dit medio december openbaar te kunnen maken. Mocht het toernooi op 3 januari a.s. wegens Corona-beperkingen nog niet van start kunnen gaan, dan verschuift het schema van de eerste weken naar het einde van het speelschema, maar daar gaan we, misschien tegen beter weten in, nog niet van uit.

Wordt vervolgd…

De commissie