Persberichten 2009

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Fré Klemans, Francois Timmermans en Hans Frijters Driebandenkampioen van Ulvenhout

1 april 2009

Fré Klemans wist in de B-Klasse Erik Martens afgelopen vrijdagavond bij café zaal Flamingo te verrassen en werd verdiend kampioen. Francois Timmermans bleef Peter van Gils na een geslepen finale de baas en werd kampioen in de A-Klasse. Op Jeugdland wist zaterdagavond Hans Frijters na een duidelijke strijd met Cees Martens kampioen driebanden van Ulvenhout in de Hoofdklasse te worden.
De speelomstandigheden waren in café zaal Flamingo zeer goed. Francois Timmermans had na het kuisen van het biljart ’s middags per ongeluk nog een setje gloednieuwe ballen (in de kast van zullie vader onderin achter wat bierviltjes en tussen een stapel oude rekeningen en dus nauwelijks zichtbaar) gevonden. Met de nieuwe ballen, die natuurlijk sneller rollen als oude, werd de finale gespeeld in de B-Klasse tussen Erik Martens en Fré Klemans. Onder het goedkeurend en toeziend oog van vader Toon opende Erik voortvarend maar wist Fré goed bij te blijven (5 om 5 na 10 beurten). In de 14e beurt sloeg Fré hard toe door met een mooie serie van 6 een gat te slaan waar Erik niet meer van terug had. Na 31 beurten maakte Fré Klemans de 20e carambole (Erik had er 9) en werd hij de nieuwe kampioen driebanden van Ulvenhout 2009 in de B-Klasse. Fré Klemans is de verdiende kampioen. Hij speelde een gelijkmatig toernooi met één uitschieter toen hij in de voorronde van de halve finale Frans Schalk wist te vloeren met een gemiddelde van 1. Met Erik Martens dus als 2e mag niet onvermeld blijven dat Nico Wick 3e is geworden in deze Klasse.
De twee B-Klassen hebben een buitengewoon gezellig kampioenschap driebanden gespeeld. De debutanten Patrick Zwaanswijk, Ton Vos en Pieter Zuijdwijk hebben genoten van het uitstekende spel en het hoge niveau en hebben beloofd volgend jaar weer mee te doen.

Na deze finale moesten Francois Timmermans en Peter van Gils zich gaan omkleden voor de finale van het driebandenkampioenschap Ulvenhout van de A-Klasse. Peter wist dat hij zuinig en alert zou moeten spelen, dat wil zeggen dat hij de verdediging niet moest veronachtzamen en de aanval niet mocht schuwen. Francois speelde als altijd zeer rustig, mooi op tempo en goed geconcentreerd. Tot 35e beurt bedroeg de voorsprong van Francois nooit meer dan 3 of 4 punten. Peter bleef, alhoewel niet gelukkig spelend, goed bij en nog steeds kon verwacht worden dat hij het kloofje kon dichten. Francois dacht daar anders over en speelde vanuit de stand 15-13 naar de overwinning in 53 beurten (25 tegen 16 voor Peter), waarbij opviel hoe goed hij de patronen wist te maken en bij missen er dikwijls in slaagde een nare (er zijn andere woorden voor te vinden) bal voor Peter achter te laten. Francois Timmermans is voor het eerst kampioen driebanden van Ulvenhout geworden. Hij en Peter van Gils hebben hebben tijdens de poulewedstrijden eigenlijk altijd bovenaan gestaan en zijn terecht 1e en 2e geworden. Dankzij een goed gemiddelde promoveren zowel Franscois als Peter naar de Hoofdklasse volgend jaar. Dat geldt ook voor Harry Goos die 3e is geworden in de A-Klasse.
Het verleidde Choc al vast tot de uitspraak dat de concurrentie er zo niet groter op wordt voor hem in de Hoofdklasse!
Ook in de A-Klasse zijn tijdens het tournooi prachtige moyennes gespeeld. Francois speelde een partij van 1 gemiddeld tegen Gerrit van Opstal maar de grootste klapper dit jaar maakte Dimphy v.d. Pluijm tegen Jan de Kivit door de partij van Jan te winnen met een gemiddelde van 1,333! Na afloop van deze twee finales werden Frans en Marian Timmermans nog eens hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en goede zorgen tijdens het toernooi.

Afgelopen zaterdagavond werd in de taveerne van Jeugdland voorafgaande aan de finale eerst de wedstrijd om de 3e en 4e plaats gespeeld van het driebandenkampioenschap in de Hoofdklasse. Na een stroef begin van 20 beurten met 9 punten voor Jos op het bord en 12 voor Tilo, wist Tilo Machielse flink te demarreren en won hij in 24 beurten de wedstrijd om de 3e plaats in de Hoofdklasse (25 tegen 11 voor Jos).
De finale in de Hoofdklasse werd daarna gespeeld tussen Hans Frijters en Cees martens. Cees had het niet die avond. De patronen op de tafel lagen gebroken, heel moeilijk, bijna onmaakbaar of vielen na een gemaakt punt gewoon slecht uit. Ook Hans speelde niet optimaal maar wist met veel gevoel voor de verdediging en een enkele “Frijtersbal” vanaf het begin een voorsprong te nemen die hij nooit meer uit handen gaf. Hans Frijters won met 25 tegen 16 punten voor Cees in 31 beurten de partij en werd hiermee de nieuwe kampioen driebanden van de Hoofdklasse in Ulvenhout. Hans Frijters heeft een constant en goed toernooi gespeeld. Met een gemiddelde van net boven de 1 in de poulewedstrijden lag hij op koers voor een nieuwe titel. De hoogste serie ooit van het driebandenkampioenschap werd bijna door hemzelf verbeterd.
Hans Snijders maakte er wederom 12 in een partij tegen Bert Frijters. De partij met het hoogste moyenne kwam dit jaar op naam van Tilo Machielse. Hij speelde 2 gemiddeld in een partij tegen Hans Snijders.
Na afloop werden Harry en Nel Goos hartelijk bedankt voor hun goede zorgen tijdens het kampioenschap en bedankte Bert Frijters de medewerkers van de biljartorganisatie voor hun goede en vele werk, waarbij onze nestor aangaf dat hij nog niet eerder zo’n goed geöliede machine het toernooi had zien organiseren.

Het 27e driebandenkampioenschap van Ulvenhout zit erop. U kunt alle foto’s en alle uitslagen natuurlijk bekijken op www.driebandenulvenhout.nl. Daar kunt u ook uw eventuele reacties op dit kampioenschap kwijt in het gastenboek.
De biljartorganisatie van Ulvenhout streeft altijd naar verbetering van het toernooi, dus als u suggesties heeft?

Bets Oomen en Ton Snepvangers Kampioen Driebanden Ulvenhout 2009

25 maart 2009

Na een moeilijke maar spannende finale is de sympathieke first lady van het driebanden Bets Oomen kampioen driebanden van Ulvenhout geworden in de D-Klasse. De finale in de C-Klasse werd overtuigend en op inspirerende wijze gewonnen door Ton Snepvangers.

Iedereen was gewaarschuwd, het zou geen gemakkelijke finale worden in de D-Klasse. Paul Billet had zich goed voorbereid en was geenszins van plan Bets Oomen het makkelijk te maken. Bets had andere zorgen. Zouden de kleine en grote driehoeken wel lekker lopen en wat te doen als Paul Billet te veel in de verdediging zou spelen. En om dan nog maar te zwijgen van partner Chris, die op bepaalde momenten mogelijk invloed zou kunnen hebben op het spel van Bets. Gelukkig waren de speelomstandigheden bij café Christianen zoals altijd optimaal, dat wil zeggen dat iedereen een plaatsje had kunnen bemachtigen om de finalisten op het groene laken aan het werk te kunnen zien, al was het jammer dat sommige toeschouwers het nodig vonden om de kapstok hiervoor om te gooien. Bets was nerveus maar speelde zij aan zij met Paul naar de 12 benodigde punten. Na het maximaal aantal beurten (60) werd de stand dan ook 10-10, hetgeen betekende dat Bets en Paul 6 caramboles extra moesten spelen om uit te maken wie er kampioen zou worden. Uiteindelijk wist Bets, na opnieuw het maximaal aantal beurten voor deze verlenging gebruikt te hebben (30), met het kleinst mogelijke verschil van Paul Billet te winnen: 5-4. Na deze sensatie moesten Ruud van Es en Ton Snepvangers in de arena. Ton wist dat Ruud een taaie tegenstander zou worden zo laat op de avond en moest dan ook alle biljartzeilen bijzetten om een kleine voorsprong van Ruud halverwege de wedstrijd van 3 punten in te halen. Ook tijdens deze finale werden er geen cadeautjes weggegeven en moest door beide spelers gebruik worden gemaakt van het maximaal aantal te spelen beurten zonder enige pauze, terwijl dat toch nadrukkelijk in het wedstrijdreglement dit jaar was opgenomen. Na de laatste beurt won Ton met 17 tegen 15 van Ruud en kon het talrijke publiek op de stoelen klimmen om de kampioenen het welverdiende applaus te geven. Tijdens de prijsuitreiking onderstreepte biljartcommissaris Wick nog eens het belang van de sportieve en vooral gezellige strijd die ieder jaar tijdens het Ulvenhouts driebandenkampioenschap aan de dag wordt gelegd en werden alle deelnemers en natuurlijk Dimphy, Leo en Johanna voor de goede zorgen bedankt.

De avond daarvoor werden in de A-Klasse bij café Christianen de halve finales gespeeld. In beide halve finales hadden de spelers 60 beurten nodig om het verschil te maken met de tegenstander. Peter van Gils wist Jan de Kivit achter zich te laten met 1 punt verschil (24 voor Peter tegen 23 voor Jan), terwijl Francois Timmermans met 23 caramboles te sterk was voor Harry Goos die op 19 punten bleef staan. De zenuwen zullen ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij de strijd. De strijd om de 3e plaats in de A-Klasse werd een knappe overwinning van Harry Goos die in 28 beurten de 25 caramboles wist te maken tegen Jan de Kivit. A.s. vrijdagavond zullen Francois Timmermans en Peter van Gils gaan uitmaken bij café zaal Flamingo wie er kampioen in de A-Klasse wordt. Op tijd uw plaats innemen want het beloofd een drukke boel te worden.

In de extra voorronde van de Hoofdklasse werd vorige week maandag op Jeugdland de plaats van Wim Rijvers (ziek) ingenomen door Frans v.d. Velden die met fabuleus spel (14 caramboles in 5 beurten) bijna Hans Frijters of Cees Martens uit de halve finale wist te spelen. Bijna telt niet zoals we weten en dus gingen Hans en Cees door naar de halve finale. In de andere poule trof Hans Snijders het wederom niet want hij moest met zijn badeendjes op tafel 1 (die neffe de wc) spelen en dat is al jaren niet bepaald zijn favoriet. Na verlies tegen Tilo Machielse en Jos Geerts kon Hans niet anders concluderen dat volgend jaar een grote hond misschien wat meer geluk brengt. Jos Geerts wist met een mooie partij (20 om 13) te winnen van Hans Snijders en ook Tilo had een mooie avond door in 10 beurten van Hans Snijders te winnen. In de halve finale afgelopen zondagmiddag bij cafetaria Paulussen mocht Jos Geerts de strijd aangaan met Hans Frijters. In de competitie had Jos nog weten te winnen van Hans maar dat gebeurt zelden een tweede keer. Hans won overtuigend van Jos in 18 beurten (25-6). In de andere halve finale kon Tilo Machielse geen potten breken en won Cees Martens verdiend in 24 beurten (25-17). Hans Frijters en Cees Martens spelen a.s. zaterdagavond op Jeugdland de finale in de Hoofdklasse. Om 20.00 uur spelen Jos Geerts en Tilo Machielse eerste nog om de 3e plaats, waarna om circa 21.00 uur de finale volgt. Alle spelers en supporters worden van harte uitgenodigd naar Jeugdland te komen!

Finalisten B-, C- en D-Klasse Bekend!

18 maart 2009

In de B-Klasse wordt de finale gespeeld tussen Erik Martens en Fré Klemans. Tot zijn eigen verbazing komt tijdens de finale in de C-Klasse Ton Snepvangers in het strijdperk tegen Ruud van Es. In de D-Klasse zal Bets Oomen als enige vrouwelijke finaliste in het driebandenkampioenschap van Ulvenhout , het gaan opnemen tegen Paul Billet.

Vorige week woensdag streden 6 spelers in de B-Klasse in Taveerne Jeugdland om een plaats in de halve finales. In zijn poule wist Eric Martens de eerste wedstrijd tegen Ton Vos redelijk gemakkelijk te winnen met 15 tegen 11. Daarna tegen Cees van Miert was andere koek. Eric Martens meende het rustig aan te kunnen doen en begon met 20 poedels. Cees van Miert, duidelijk geschrokken van deze tactische start van Eric, kon in deze fase enkele punten maken maar niet genoeg om Eric achter zich te laten. Eric won ook deze match en plaatste zich hiermee voor de halve finale. Cees van Miert pakte zijn laatste kans om naar de halve finale te gaan en wist met veel plezier te winnen van Ton Vos, die naar eigen zeggen een geweldig debuut had beleefd in het Ulvenhouts driebandenkampioenschap. In de andere poule wist Fré Klemans overtuigend de eerste partij te winnen van Nico Wick, waarna hij gelijk weer mocht gaan spelen tegen Frans Schalk. Frans trof het niet deze avond want hij moest het hoofd buigen voor een ontketende Fré Klemans die met een gemiddelde van 1 de partij won van Frans met 15 tegen 1.
In de laatste partij wist Nico Wick een halve finale plaats te halen door deze keer op faire wijze een zichtbaar aangeslagen Frans Schalk te verslaan. Dit alles nog vers in het geheugen mochten de halve finalisten hun partijen afgelopen zondagmiddag gaan spelen bij café zaal Flamingo. Nico Wick was duidelijk nog onder de indruk van het feit dat hij de halve finale überhaupt haalde en wist slechts 8 caramboles te maken tegen Eric Martens, die er toch echt 20 haalde in 31 beurten met een uitstekend gemiddelde van 0,645. In de andere halve finale vocht Cees van Miert om een finaleplaats maar moest toch na een moeizame partij van 55 beurten zijn meerdere erkennen in Fré Klemans die met 20 tegen 16 wist te zegevieren. In de strijd om de 3e plaats was Nico Wick een stuk beter op dreef. Met prachtig spel wist hij het van Cees van Miert te winnen in 34 beurten met 20 tegen 16.
Volgende week vrijdagavond 27 maart wordt de finale gespeeld in de B-Klasse bij café zaal Flamingo tussen de wegenbouwtycoon Eric Martens en de jonge veteraan Fré Klemans. We kijken er naar uit.

In de strijd om een finaleplaats in de C-Klasse moest de torenhoge favoriet Jan v.d. Luytgaarden het afgelopen zaterdagmiddag bij cafetaria Paulussen opnemen tegen Ton Snepvangers, die zich de afgelopen dagen had voorbereid op deze belangrijke partij door op tijd naar bed te gaan. Dat hielp want Ton kwam uit de startblokken met 4 caramboles van hoog niveau en vanaf dat moment liep Jan achter de bekende feiten aan. Ton gaf de voorsprong van de 1e beurt nooit maar uit handen en wist met 18 tegen 12 overtuigend en verdiend te winnen. In de andere halve finale speelde Aart v.d. Graaf, die vorige week ten onrechte voor een chauffeur van een grote auto werd aangezien, tegen Ruud van Es. Waar Ruud een kloof van 5 punten wist te maken (15-10), liet Aart zien dat hij van het grote werk hield door met een prachtige serie van 5 weer naast Ruud te komen. Toen iedereen verwachtte dat deze sympathieke machinist van de grote kranen de partij naar zich toe zou trekken, was het Ruud die als een duveltje uit een doos de laatste 3 punten maakte en daarmee een mooie finaleplaats opeiste.
De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door Jan v.d. Luytgaarden die tegenstander Aart v.d. Graaf met 2 punten verschil wist te verslaan. Dat het bij dun Bert, zoals gewoonlijk, sprake was van een genoeglijke middag, behoeft geen betoog. De foto’s van deze middag op onze site www.driebandenulvenhout.nl , waarop alle tijdens het toernooi gemaakte foto’s te zien zijn, onderstrepen het belang van goed naar voren te buigen alvorens te stoten, zoals dat door één van de halve finalisten in de C-Klasse op uitstekende wijze in beeld werd gebracht.
Benieuwd of deze zogeheten “bouwvakkershouding” nog navolging krijgt tijdens de finale van de C-Klasse a.s. zaterdagavond 21 maart bij café Christianen tussen Ton Snepvangers en Ruud van Es.

Voor de halve finalisten in de D-Klasse was na de felle strijd in de poule de spanning te snijden afgelopen vrijdagavond bij café zaal Flamingo. Voorafgaande aan de strijd kon er nog een lachje af (zie foto) maar daarna werd het serieus. Paul Billet wist na 86 beurten te overleven in eigenlijk twee halve finales tegen Ger Roovers. Na de 60e beurt was de stand gelijk (8-8) en moesten Paul en Ger nog eens een partij om 6 caramboles spelen om uit te maken wie er naar de finale mocht. Het was uiteindelijk Paul die als eerste de 6 punten volmaakte tegen 3 voor Ger. In de andere halve finale in de D-Klasse gaf Bets Oomen ouderwets biljartles aan Cees van Dun, die niet opgewassen bleek tegen het verfijnde spel van Bets. Zelfs partner Chris moest achteraf, zij het lachend als een boer met hoofdpijn, toegeven dat ook hij verloren zou hebben van een Bets in deze vorm. In de 46e beurt maakte Bets het 12e punt en werd een plaats in de finale een feit. Ger Roovers wist daarna de 3e plaats te veroveren door van Cees van Dun te winnen. A.s. zaterdagavond 21 maart speelt Bets Oomen bij café Christianen de finale in de D-Klasse tegen Paul Billet. Gezien de te verwachten drukte, ook de finale C-Klasse wordt gespeeld, adviseren wij u tijdig een sta- of zitplaats te zoeken voor deze finales. U bent al welkom vanaf een uur of twee ’s middags bij Dimphy en Leo.

Halve Finales Bekend

11 maart 2009

De laatste wedstrijden voor een plaats in (de voorronden van) de halve finales hebben de afgelopen week nog erg veel inspanning gevraagd van de heren en dames biljarters. Nu de rookwolken opgetrokken zijn, kunnen we het slagveld overzien van het Ulvenhouts Driebandenkampioenschap 2009. Er is veel gebeurd!
In de D-Klasse gaan Ger Roovers, Cees van Dun, Bets Oomen en Paul Billet de halve finales spelen. Wie hier de meeste kans hebben voor een plaats in de finale is moeilijk te zeggen. Op grond van ervaring heeft Bets misschien wel de beste papieren. Gesteund door haar fanatieke partner en beste supporter Chris is zij voor iedere tegenstander zeer gevaarlijk! Cees van Dun is debutant maar laat wel zien dat hij ten onrechte vele jaren het kampioenschap van Ulvenhout heeft laten lopen.
Cees teert op de vele wijze biljartlessen van de biljartvereniging “Krijt Op Tijd”, waarvan hij al bijna een mensenleven lid is en dat maakt hem tot een gevaarlijke outsider binnen. Ger Roovers is tijdens dit toernooi onverstoorbaar en zal laten zien tijdens de halve finale dat zijn 1e plaats in de poule niet zo maar uit de lucht is komen vallen.
Paul Billet heeft als debutant ook veel indruk gemaakt en wist met uitstekend spel in zijn eerste echte biljarttoernooi het biljartleven van vele spelers in de D-Klasse zuur te maken, waaronder bijvoorbeeld gerenommeerde en ervaren tegenstanders als Cees van Veltom en Ad Oomens. Laatst genoemde moest overigens in zijn partij tegen Cees van Veltom accepteren dat het scorebord waarop zijn punten moesten worden geteld, stuk was tot groot plezier van Cees die wel 10 caramboles zag bijgeschreven.
In de C-Klasse was het een komen gaan van kanshebbers voor de halve finales. Na felle strijd, omkoperij en boeren slimheid wisten uiteindelijk de heren Jan v.d. Luytgaarden (met overmacht), Ruud van Es, Aart van de Graaf en Ton Snepvangers de halve finales te bereiken. Jan is zwaar favoriet in deze Klasse voor een finaleplaats en de titel. Hij heeft al eerder met het bijltje gehakt en zal graag zijn titel uit 2005 willen prolongeren. De knappe prestatie van Ruud van Es (hij werd tweede in de poule) duidt op grootste plannen voor het verdere verloop, terwijl Aart van de Graaf op kousevoeten de halve finales lijkt binnen geslopen te zijn, terwijl die toch normaal met gesproken met veel vertoon in een grote auto rond rijdt.
De laatste man voor de halve finales in de C-Klasse is Ton Snepvangers geworden die na alle arbeid om de uitslagen te verwerken zichzelf op de 4e plaats na de poulewedstrijden heeft gezet. Na zijn formidabele serie van 8 kende hij een lichte terugval maar hij is er weer helemaal bij!
In de B-Klasse wordt nog een extra voorronde gespeeld voorafgaande aan de halve finales. In de B2-Klasse hebben zich Cees van Miert, Frans Schalk en Ton Vos geplaatst voor deze extra ronde. Namens de B1-Klasse zijn de heren Eric Martens, Fré Klemans en Nico Wick de uitverkorenen. Cees van Miert kwam, zag en overwon en wist met een geweldige partij tegen Gerrit Hop ook nog een keer 1 gemiddeld te spelen. Voor Frans Schalk, Ton Vos en Christ Oudshoorn bleef het tot de laatste speeldag afgelopen weekend spannend wie er door zou gaan. Frans Schalk en Ton Vos bleken over de sterkste zenuwen te beschikken. Voor Christ waren de druiven zuur want met hetzelfde aantal wedstrijdpunten maar een iets lager gemiddelde dan Ton Vos (0,381 tegen 0,388) werd hij uitgeschakeld in het toernooi. Biljarten is toch een keiharde sport en de partners van de heren en dames biljarters moeten dit goed beseffen als hun geliefde wat later als gepland thuiskomt van zijn of haar wedstrijd. Dan heeft ie het ”even” moeten verwerken.
Om privéredenen heeft Hans Joppen helaas het toernooi moeten staken. Hans werd met een prachtig gemiddelde 1e in zijn poule en wij hopen dat hij er volgend jaar weer bij is. Eric Martens speelde een degelijk toernooi zonder uitschieters en heeft zijn beste spel bewaard voor de volgende ronde. Fré Klemans heeft hard gewerkt , goed gespeeld en zijn plaats meer dan verdiend. Dat is niet te zeggen van Nico Wick die mogelijk op onsportieve wijze één of meerdere spelers in de B1-Klasse, waaronder Patrick Zwaanswijk van een plaats in de volgende ronde heeft gehouden. Patrick Zwaanswijk, die een uitstekend biljarttoernooi heeft gespeeld , heeft in ieder geval nog een volgende bekerronde tegen FC Twente in het verschiet en dat kan, gelukkig maar, Nico Wick weer niet zeggen.
In de A-Klasse hebben Peter van Gils, Francois Timmermans, Harry Goos en Jan de Kivit zich naar een plaats in de halve finales gespeeld. Peter van Gils werd kampioen in deze Klasse in 2006 en is erop gebrand dit nog eens te worden. Francois Timmermans speelde goed en liet zien met een partij van 1 gemiddeld in de poule dat hij een finaleplaats ambieert. De kastelein van sportpark Jeugdland en omstreken is er ook weer bij. Harry Goos speelde op zijn gemak, liet hier en daar een puntje aan een ander, riep eens wat over de kwaliteit van van alles en nog wat en weet dat het natuurlijk nu pas echt los gaat. Jan de Kivit is een gevaarlijke speler in de halve finale die onverwacht zeer sterk uit de hoek kan komen.
In de Hoofdklasse hebben zich Hans Frijters, Hans Snijders, Cees Martens, Tilo Machielse, Jos Geerts en Wim Rijvers zich geplaatst voor de extra kwalificatieronde voor de halve finales. Hans Frijters speelde over de gehele reeks in de poule met een algemeen gemiddelde van net boven de 1, hetgeen heel goed is. Hans Snijders liet op de voorlaatste speeldag na de hoogste serie ooit in de Driebandenkampioenschap van Ulvenhout te scoren. Na 12 caramboles gemaakt te hebben in zijn partij tegen Bert Frijters, hield hij het voor gezien, hetgeen een knappe evenaring is van zijn eigen record van jaren geleden dat hij nog steeds deelt met Sjef Bakx. Jos Geerts heeft zeer goed gespeeld en wist met uitgekiend spel menig tegenstander in de poule plat te krijgen. Wim Rijvers had er wat geld voor over om door te mogen gaan maar Tilo Machielse heeft zich daar gelukkig niks van aangetrokken en heeft zelf zijn plaats afgedwongen voor de volgende ronde.

Laatste Week

4 maart 2009

Afgelopen dagen waren er weer een aantal hoogte en dieptepunten in het toernooi.
Koploper in de B2, Ton Vos ging er vrijdag hard onderuit tegen Rinie v Pelt en de altijd onvoorspelbare Jack Jochems. Ton probeerde er tegen Jack in de nabeurt nog een remise uit te persen maar miste helaas de laatste carambole.

In de C klasse won Aart de Graaf zaterdag van Sjan Vermolen en is nu vrijwel zeker van een finale plaats.
Bob de Kort zorgde er met zijn winstpartij tegen Ted Dons ervoor dat ook Ton Snepvangers waarschijnlijk meer partijen zal moeten gaan spelen.
Cees van Miert haalde flink uit naar Gerrit Hop en maakte de partij met een serie van 3 en 5 in 15 beurten uit. Hij is nu naast Hans Joppen, de tweede deelnemer in de B klasse met een hoogste partij gemiddelde van 1,000!
Piet v Rijen kwam helaas weer niet verder dan 6 caramboles. Zijn nieuwe keu doet hem nog geen goed en hij weet bijna zeker dat zijn drankgemiddeld nu hoger is dan zijn biljartgemiddelde.
De laatste week gaat in van de poulewedstrijden om het Ulvenhouts driebandenkampioenschap van Ulvenhout.
Dat betekent doorgaans dat de spanning bij de spelers ondraaglijk groot is want er zijn nog veel deelnemers die een kans maken om te mogen meedoen aan de halve finales of in het geval van de B-Klasse en de Hoofdklasse aan de kwartfinales. Aan voorspellingen gaan we niet doen. Al vaak is gebleken dat deze er in het geheel naast zitten. De afloop van biljartwedstrijden is net zo moeilijk te voorspellen als de hoogte van de rekening na een gezellig avondje biljarten in één van de Ulvenhoutse biljartcafés.
De commissie wenst alle spelers heel veel succes. Het toernooi is tot nu toe een groot succes door het hoge spelniveau in alles Klassen, de gezelligheid tijdens de biljartwedstrijden en de hartverwarmende gastvrijheid van de kasteleins van cafétaria Paulussen, café Christianen, café zaal Flamingo en Taveerne Jeugland.

Carnaval

17 februari 2009

Carnaval is voor de driebandenspelers in Ulvenhout de pauze in het toernooi. Ongeveer een week hebben de spelers om bij te komen en zich op te laden voor de laatste wedstrijden in de competitie voordat de kwartfinales en halve finales van start gaan. Sommigen zullen het nodig hebben, anderen zijn al geplaatst.
Het programma van deze week is dus maar kort. Conclusie tot nu toe is dat het toernooi erg leuk verloopt en dat er heel goed gebiljart wordt. Prachtige moyennes (Hans Joppen speelt een partij van 1 gemiddeld), hoge series (Ton Snepvangers maakt een serie van 8 ) en sterk terugkomen (Cees Martens wint bij een stand van 19 om 11 in zijn nadeel met een serie van 9 alsnog de partij) geven aan dat we goed bezig zijn. Op www.driebandenulvenhout.nl kunt u de standen in alle Klassen bekijken. Op de site wordt de fotocollectie van het driebandentoernooi met de week groter. Moet u zeker even bekijken. U staat er als deelnemer zeer waarschijnlijk al bij! In verband met carnaval wordt er van donderdag 19 februari tot vrijdag 27 februari niet gespeeld.

Onbereikbaar

11 februari 2009

In de D-Klasse zijn Ger Roovers, Cees van Dun en Bets Oomen onbereikbaar geworden, Ze hebben zich reeds geplaatst voor de halve finales straks in maart. Bram de Gardenman heeft de beste papieren voor de laatste halve finale plaats maar moet toch nog even opletten voor Martijn Oors, Paul Billet of Ton van Dorst, die allen wel eens in een belangrijke partij een serie van 5 of meer hebben gemaakt. “Je weet het nooit!”, zei Bert Paulussen jaren geleden al als hij één van zijn beroemde stoten met 200 km per uur over het biljartlaken joeg in de hoop ergens drie banden te raken en de carambole.
In de C-Klasse wordt het ongemeen spannend. Jan v.d. Luytgaarden en Ruud van Es zijn zekerheidjes maar daarachter woedt een oorlog met alleen maar winnaars tussen Aart v.d. Graaf, Jan Heestermans en Bob de Kort. En zelfs Ton Snepvangers ( de man van de serie van 8 ) heeft nog volop kans.
In de B1-Klasse ging een jarige Piet van Rijen (hij is bijna 60 geworden) voor de zoveelste keer hard onderuit tegen de gepensioneerde bakker Hans Joppen. In deze weinig gemoedelijke partij bij Christianen (beide spelers wilden immers heel erg graag winnen om een rondje te kunnen geven), stond het na 10 beurten 13 tegen 3 in het nadeel van Piet. Hans Joppen maakte het eiskalt in 15 beurten uit met een fantastisch gemiddelde van 1, hetgeen Hans verleidde tot de uitspraak dat biljarten en brood bakken altijd al zijn grote passies waren en zijn en dat Piet van Rijen daar nog een hoop van kan leren!
In de B2-Klasse verloor Frans Schalk zijn eerste partij in deze competitie en wel van Christ Oudshoorn.Een zeer sterke Christ wist een achterstand weg te werken van 6 caramboles en won verdiend in 39 beurten met het kleinst mogelijke verschil, 15 om 14. Eric Martens begon goed tegen Jean Paul van de Luijtgaarden maar verloor gaande weg het duel zijn controle over de wedstrijd. Jean Paul maakte hier dankbaar gebruik van en miste op een haartje na zijn 15e carambole in de 40e beurt. Eric werd hierdoor weer wakker geschud en maakte gelijk een serie van 4. In de 46e beurt maakte Eric de partij uit waarna Jean Paul in de nabeurt gelijk maakte. Beide spelers waren na afloop blij met het behaalde gelijkspel. Ook de andere partij Jef Lammerse tegen Pieter van Zuidwijk werd een spannende partij. Nadat Jef de kans had laten liggen om in de 36e beurt zijn eerste winstpartij te pakken, maakte Pieter het in de 38e beurt uit, 14 tegen 15 in het voordeel van Pieter.
In alle Klassen gaat de strijd nog volop daar om de plaatsen in de halve finales. We zijn ongeveer halverwege het toernooi en we kunnen nu al vaststellen dat er veel talent aan de tafel staat en de prestaties indrukwekkend zijn.

Tussenstanden

4 februari 2009

In de D-Klasse lijken Ger Roovers en Cees van Dun zich onbedreigd de halve finales in te spelen met ieder 14 punten. Bets Oomen zoekt de aansluiting bij deze toppers met 10 wedstrijdpunten. Toon van Dorst, Martijn Oors, Paul Billet en Bram v.d. Broek zullen met vieren moeten gaan strijden om een plaats in de halve finale, tenzij Bert Paulussen of Fons Jochems nog één keer een cartouche kunnen afvuren en vanaf nu alleen nog aan biljarten denken. Zeker van Fons mag meer verwacht worden gezien zijn uitstekende prestaties in het verleden.
In de C-Klasse blijft Jan v.d. Luytgaarden maar winnen en is de strijd tussen de spelers achter Jan halverwege de poulewedstrijden nog zeker niet beslist. Moeilijk wordt het daar wel voor Sjan Vermolen, Henk Meeren en Jac Dielemans die vanaf nu hun duvels moeten onderdoen oftewel meer punten moeten gaan halen.

In de B2-Klasse moeten we ons zorgen maken over de posities van Pieter Zuijdwijk, Gerard Goosen en Sjef Lammerse die allen nog geen punten hebben behaald. Misschien zijn het de zenuwen die parten spelen tijdens de deelname aan zo’n groot biljarttoernooi en moeten zij nog wat los komen.
In de B1-Klasse gaat Patrick Zwaanswijk aan kop met 10 punten gevolgd door Eric Martens, Hans Joppen, Ad Voermans en Nico Wick.
In de A-Klasse heeft Francois Timmermans een enorm gat geslagen naar de concurrentie door met 12 punten uit 6 wedstrijden fier aan kop te gaan. Voor de andere spelers blijft hier nog alles mogelijk, alhoewel het voor Jan v.d. Meer niet makkelijk is. Jan heeft nog niet zoveel wedstrijdpunten en dat bracht Piet Vlamings op het idee om Jan enige waardevolle adviezen te geven afgelopen weekend tijdens zijn match bij cafetaria Paulussen tegen Cees Schalk. Het schijnt dat Jan er veel aan heeft gehad.
In de Hoofdklasse zijn er enkele biljarters die nog warm moeten draaien en hun kruit voorlopig nog niet willen verschieten.
Heel verstandig!

Mysteries van het Biljarten

28 januari 2009

Mooie partijen, soms fantastische patronen op het groene laken maar ook altijd weer de teleurstelling over dat ene gemiste punt en de varkens van de tegenstander.

Dat is wel zo beetje het leven van een driebander, hetgeen ons brengt tot de onverklaarbare vraag waarom het soms zo geweldig gaat dat de driebandenspeler van puur geluk iedereen in het café wat te drinken aanbiedt, terwijl enkele minuten later het spel van dezelfde speler zo miserabel is dat hij van ellende de keu wil opstoken maar in ieder geval er iemand mee wil slaan. Dat zijn de mysteries die biljarten zo mooi maken. Ook gedurende het Ulvenhouts driebanden-toernooi moeten de meeste spelers deze “lijdensweg” gaan maar tot nu toe blijken de meesten dat wel aan te kunnen. Ze zijn ermee bekend, zeggen we dan maar.
In de D-Klasse lijken Ger Roovers, Bets Oomen en Cees van Dun een kloofje geslagen te hebben met de rest.
Waar Johanna v.d. Luytgaarden nog wacht op haar eerste punt, wacht Jan v.d. Luytgaarden in de C-Klasse helemaal nergens op. Met een algemeen gemiddelde van 0,455 (!!!) geeft hij wat betreft moyenne de rest het nakijken. In wedstrijdpunten wordt Jan nauwlettend gevolgd door Ruud van Es en Jan Heestermans. Van Bob de Kort gaan we nog mooie dingen zien want hij heeft besloten nu meerdere malen per week te gaan trainen en dat betekent dat onze jongste telg zich bij de laatste vier zal willen gaan spelen.

In de B1-Klasse gaan Nico Wick, Erik Martens en Patrick Zwaanswijk aan de leiding. Van Patrick vernamen wij in dat hij na de rode kaart tijdens een voetbalpartijtje tegen Groningen, dhr. R. Maaskant het positieve nieuws gebracht zou hebben dat hij daardoor in ieder geval meer speelminuten aan de biljarttafel kan doorbrengen. Dat zijn de profs zoals we ze graag aan het werk zien tijdens het Ulvenhouts toernooi.
In de B2-Klasse gaan Frans Schalk en Ton Vos aan kop maar blijven de achtervolgers ook allemaal kanshebbers om zich bij de eerste drie te spelen.
Francois Timmermans gaat moederziel alleen aan de leiding in de A-Klasse en heeft al zijn partijen tot nu toe gewonnen. Peter van Gils en Jan de Kivit volgen goed.
In de Hoofdklasse staan voorlopig de heren Hans Frijters en Tilo Machielse bovenaan. Hans en Tilo werkten afgelopen vrijdagavond hun onderlinge partij af in slechts 11 beurten. 20 caramboles voor Tilo tegen 16 voor Hans, hetgeen wel mooi genoemd mag worden. In ieder geval leuk!

Rivierengebied Ulvenhout

21 januari 2009

Hier en daar in de verschillende Klassen waarin gestreden wordt om het driebandenkampioenschap van Ulvenhout 2009, beginnen enkele spelers al te rekenen en voorzichtig te denken aan een hoge klassering in hun poule. Doe dat niet! Om met Bert Frijters te spreken: “Parijs is nog ver en ge krijgt de Alpen en de Pyreneeën nog!”. Wees alert want tijdens iedere wedstrijd ligt het gevaar op de loer.

In de D-Klasse gaan Cees van Dun en Ger Roovers met enig gemak aan de leiding en zitten Bets Oomen en Martijn Oors aan het wiel. Maar let op, Fons Jochems is een sluipbiljarter en over Ad Oomens en Cees van Veltom zal nog genoeg gemeld moeten worden, ook al hebben ze nu nog geen punten.
In de C-Klasse gaan Jan v.d. Luytgaarden en Jan Heestermans aan de leiding gevolgd door Ton Snepvangers die mooi maar ingehouden speelt omdat hij bang is om zijn eigen hoogste serie van 8 te overtreffen en daarmee zijn budget voor het gehele toernooi. Bob de Kort moet nog loskomen en misschien dat een extra weekend rust hem nog vleugels gaat geven.
Jac Jochems en Frans Schalk doen tot nu toe uitstekend zaken in de B2-Klasse en gaan aan de leiding samen met debutant Ton Vos die afgelopen zondag wederom een uitstekende prestatie verrichtte door in slechts 21 beurten Cees van Miert af te troeven (15 tegen 6).
Cees van Miert maakt op dit moment meer foto’s dan caramboles tijdens zijn wedstrijden en u moet absoluut even naar www.driebandenulvenhout.nl gaan om de foto’s van al die serieuze biljarters in uiteenlopende standjes te bekijken.
Tijdens de topontmoeting in de B1-Klasse tussen Eric Martens en Nico Wick afgelopen zondag in de Flamingo wist laatstgenoemde met veel fortuin te winnen. Op de foto legt Nico aan Eric voor de zoveelste keer uit dat hij nooit punten verliest aan deelnemers uit het rivierengebied van Ulvenhout. In deze Klasse lijkt iedereen aan de leiding te gaan maar moeten we onze zorg wel uitspreken over Piet van Rijen, Frans Timmermans en Christ van Heumen die allen nog zonder punten onderaan in deze Klasse bungelen.
In de A1-Klasse lijken Francois Timmermans en Dimphy v.d. Pluijm als vanouds bezig aan een ijzersterk toernooi, terwijl in de Hoofdklasse Hans Frijters fier aan de leiding gaat. Bij cafetaria Paulussen kan al enige jaren genoten worden van een afgesloten ruimte voor de biljarters. Zo ook jongstleden zondag toen de ruimte zo gesloten was en de mist boven het biljart zo dicht was, dat de spelers de ballen niet meer zagen en Hans Snijders de deur naar buiten open moest zetten. Ondanks de slechte weersomstandigheden binnen wist hij te winnen van Albert Kwisthout, die veel te veel met zijn hoofd bij een Bavels toernooitje zit, en gelijk te spelen tegen Kees Gommers, die na een forse achterstand geweldig terug kwam in de partij tegen Hans. Tilo Machielse wist een mooie serie van 9 te scoren tegen Bert Frijters en dacht dat tegen Jos Geerts ook wel zoiets mogelijk was. Jos Geerts wist echter via fabuleus verdedigend spel Tilo van punten af te houden en won daardoor verdiend met maar liefst 20 tegen 10! Komende week staat weer bol van spanning! Kies uw favoriet, ga hem of haar aanmoedigen en laat hem of haar weten dat biljarten toch niet zo moeilijk lijkt maar als je het gaat doen wel is.

Onvoorspelbare Uitslagen

14 januari 2009

Er is nog niet veel te zeggen over de kansen van de spelers in de verschillende Klassen maar het is wel duidelijk dat er nog vele onvoorspelbare uitslagen gemeld moeten gaan worden. De eerste twee weken van het Ulvenhouts Driebandenkampioenschap 2009 brengt bij sommige deelnemers het beste naar boven. In ieder geval kwaliteiten waar zij nog nooit van hadden gehoord of bij stil hadden gestaan. Spanning en sensatie op de groene lakens van de biljartcafe’s van Ulvenhout, terwijl buiten de sneeuw knisperde en de temperatuur tot ver beneden het nulpunt zakte.

Een greep uit de vele berichten die deze weken van binnen naar buiten kwamen.
In een prachtige witte omgeving buiten wist Ton Snepvangers met een serie van 8 iedereen in de C-Klasse ook binnen het wit op de neus te krijgen. Dimphy v.d. Pluijm versloeg Cees Schalk nipt maar knap (20 om 19) in A-Klasse en Gerard Goosen kon maar niet geloven dat hij in zijn wedstrijd tegen Ton Vos in de B2-Klasse naar 15 punten eerst met 10 tegen 0 kwam voor te staan in 9 beurten om uiteindelijk te verliezen met 15-14 na een heleboel beurten.
Ad Oomens in de D-Klasse krijgt het zwaar, zeker na afgelopen zondag, en Kees van Dun schijnt na zijn overwinning op Bert Paulussen nu alle dagen te biljarten in Bavel om alle patronen te oefenen. Albert Kwisthout kreeg in de hoofdklasse de kampioen van vorig jaar Kees Martens op de knieën en Hans Frijters joeg Choc schrik aan door eerst met 17 om 8 achter te staan tegen de senior-medewerker van SDB maar daarna toch nog als eerste de finish te bereiken in 16 beurten! Jan van de Luijtgaarden laveerde knap met een gemiddelde van boven 0,5 langs Ted Dons die echt niet begrijpt waarom je om 14.00 uur heel goed biljart en in een tweede partij om 16.00 uur nog geen deuk in het bekende pak boter kunt schuppen. Hans Joppen is helemaal los; die speelt nu met gemak met een gemiddelde van 0,4 en is dus van niemand meer bang. Jammer dat zijn volgende tegenstrander in de B1-Klasse Nico Wick het nu al nodig vond Hans nota bene schriftelijk te waarschuwen voor een zwarte dag als Hans tegen hem moet spelen. Ik stel voor dat alle broodsupporters naar deze wedstrijd komen om Hans aan te moedigen.
Intimideren vindt plaats in alle Klassen maar je kunt ook te ver gaan! En dat zijn dan nog de spelers die over het algemeen als rustig bekend staan waarover dit gemeld moet worden. Kun je nagaan wat er nog gaat gebeuren als ADHD-biljarters als Christ van Heumen en Piet van Rijen zo meteen uit hun krammen gaan schieten. Het wordt nog mooi!

Toernooi Weer van Start

7 januari 2009

Afgelopen zaterdag gingen zowel Jan de Kivit en Rini Oomen in de Flamingobar, als Cees van Dun en Bert Paulussen in de gelijknamig horeca-gelegenheid, van start met de 27ste versie van het Ulvenhouts kampioenschap driebanden.


De start van het driebandenkampioenschap in Ulvenhout heeft afgelopen weekend al weer tot de nodige opschudding geleid. Nog zo gezegd was tegen zowel debutanten als de zogenaamde ervaringsspelers om niet meteen in de eerste partijen al hun biljartkruit te verschieten maar blijkbaar worden adviezen van “deskundigen” al snel vergeten.
Ton Snepvangers trok zich bijvoorbeeld nergens wat van aan in zijn partij tegen Jac Dielemans in de C-Klasse en won overtuigend in 25 beurten met maar liefst een serie van 8. Ja, u leest het goed en dat allemaal in de C-Klasse. Ton heeft beloofd dat als hij deze serie tijdens het toernooi nog verbetert, hij iedereen in het café wat betreft drinken voor de rest van de avond vrij houdt. Mooi zo!
Debutant Ton Vos in de B2-Klasse moest openen tegen een ontketende Gerrit Hop die graag liet zien dat biljarten op hoog niveau in Ulvenhout geen enkel probleem voor hem is. Met 6 caramboles in 5 beurten liet hij Ton Vos weten dat hij onder normale omstandigheden ook wel met een gemiddelde van 2 begint. Maar Ton liet zich niet intimideren en wist Gerrit Hop na 50 beurten te verslaan.
Een andere debutant, Piet Zuijdwijk moest het maar net afleggen tegen Jac Jochems, die, normaal toch ook niet vies van enkele versterkende middelen, slechts met de grootst mogelijke inspanning het kleinst verschil kon maken: 15 om 14 punten in het voordeel van Jac in 48 hernemingen.
De derde debutant in het kampioenschap van Ulvenhout, Paul Billet in de D-Klasse stond op papier maar ook achter de tafel mogelijk voor de grootste opgave uit zijn nog jonge biljartloopbaan. Hij moest het opnemen tegen Ad Oomens die, zoals iedereen weet, zeer onvoorspelbaar uit de hoek kan komen op het biljartlaken. Paul Billet zal zich voorbereid hebben want nadat hij reeds in 39e beurt 9 van de 10 benodigde caramboles had behaald, kon hij zich een lange pauze veroorloven tot de 54e beurt toen hij de partij won. Ad Oomens schijnt minuten lang niets gezegd te hebben.
In de B1-Klasse moet Frans Timmermans blijkbaar nog erg wennen aan zijn nieuwe biljarttafel. Zeer tegen zijn gewoonte in startte hij het toernooi met maar liefst twee nederlagen en een slecht gemiddelde, dat erop duidt dat hij ook graag in de C-Klasse had willen meedoen.

Graag vragen wij alle deelnemers en supporters om tijdens het toernooi foto’s te maken en deze naar onze site www.driebandenulvenhout.nl te sturen. Cees van Miert zal er dan voor zorgen dat deze op onze site worden gepubliceerd. Gebleken is namelijk dat de door de biljartcommissie ingehuurde persfotograaf, dhr. N.W. uit U. nog niet alle problemen met zijn apparatuur heeft kunnen oplossen. Het schijnt dat hij afgelopen zaterdag zelfs heeft staan filmen in de veronderstelling dat zo’n film ook in het Weekblad kan worden afgespeeld!

Kritische Berichtgeving

31 december 2008

Aanstaande zaterdag begint het gezelligste sporttoernooi van 2009 in Ulvenhout, het kampioenschap driebanden voor alle leeftijden en categorieën. Het is niet voor iedereen weggelegd om de 1e plaats in een Klasse te behalen maar de meesten malen daar niet om. Het is hen vooral te doen om de sportieve en goede sfeer tijdens de partijen en het is daarom dan ook vaak niet duidelijk wie nu het gelukkigst is na afloop van een match: de winnaar of de verliezer die hartelijk lacht om de vele pogingen die helaas niet hebben leidden tot een geldige carambole maar wel tot vermaak.
Een aantal niet deelnemende lezers van dit Weekblad hebben de biljartcommissie wel eens gevraagd om een meer kritische verslaglegging van de prestaties van de biljarters die strijden om het kampioenschap van Ulvenhout. Hierdoor zouden de spelers geprikkeld raken tot grotere biljartdaden en hogere moyennes. Zo in de trant van: “Terwijl speler N. W. uit U. hopeloos uit vorm en totaal niet voorbereid aan zijn partij begon, ontsierde zijn tegenstander het hoge niveau van ons toernooi door vele malen achtereen te missen en de partij te beëindigen met een schandalig laag moyenne”. De commissie zal zich niet snel hieraan wagen, een uitzondering daargelaten omdat zij vindt dat alle spelers op zoek moeten gaan naar een gezellige en sportieve ontmoeting en zich gesteund mogen weten door de schrijvende en fotograferende “pers”. De commissie wenst ook daarom alle spelers een gelukkig en goed (biljart)jaar 2009. In het programmaboekje dat u heeft gekregen staan de partijen opgenomen zoals de commissie ze heeft gepland. Raadpleeg echter ook altijd nog onze site www.driebandenulvenhout.nl voor eventuele wijzigingen. Allemaal veel succes toegewenst.

Nieuwkomers

3 december 2008

Veel bekende gezichten verschijnen begin volgend jaar aan de biljarttafels in Ulvenhout om mee te doen aan het 27e driebandenkampioenschap. Maar we hebben ook een aantal nieuwkomers uit onverwachte hoek, met name in de B-Klasse waarin de heren Pieter Zuijdwijk en Ton Vos hun opwachting maken.
Als de driebandencommissie goed geïnformeerd is, gebruikt de laatstgenoemde het driebandenkampioenschap om revanche te nemen op een voormalige collega, die toevallig ook in de commissie zit, en om die reden in de C-Klasse is gezet. Het zal wel een gerucht zijn maar we blijven alert. In de B1 maakt Patrick Zwaanswijk zijn opwachting, die in het normale leven de helft vormt van het succesvolle verdedigingscentrum van NAC. Hij heeft ons beloofd aanvallend te biljarten en de verdediging zwaar te verwaarlozen wat gezien zijn beroep mogelijk geen goede keuze is. In de C-Klasse maken Jac Dielemans en Ruud van Es hun debuut, terwijl de bekende spelers in de D-Klasse moeten gaan opletten voor de nieuwelingen Paul Billet, Bram vd Broek en Cees van Dun, waarover Ad Oomens reeds heeft gezegd dat hij van deze spelers geen minuut langer wakker zal liggen.
Het belooft weer fraai te worden en net als vorig jaar wordt er gestreden om de eer, de geweldige bekers en een enorm prijzengeld. Net voor Kerst zullen de wedstrijden gepubliceerd worden op www.driebandenulvenhout.nl en natuurlijk kunt u het programma ook weer opzoeken in het wedstrijdboekje dat iedere deelnemers straks krijgt.

Wim Goosen

19 november 2008

Afgelopen week zijn de de inschrijvingen voor het 27e driebandenkampioenschap van Ulvenhout opgehaald. De commissie heeft met plezier kunnen vaststellen dat er een groot aantal nieuwe deelnemers zijn waardoor het totale aantal op ongeveer 70 biljarters zal uitkomen. Een groot succes!

Eén van de trouwste deelnemers zullen wij echter moeten missen. Vorige week is op 96 jarige leeftijd Wim Goosen overleden. Wim leefde voor de biljartsport als geen ander. Tot vorig jaar kon hij zich moeiteloos staande houden in de C-Klasse. Wim wist ook hoe hij de tegenstander en de arbitrage op het verkeerde been kon zetten. In het café van Dimphy speelde Wim eens één van de eerste wedstrijden van het driebandenkampioenschap dat jaar tegen Piet van Rijen. Hij begon met 2 libreballen en toen iemand hem daarop attendeerde, was zijn reactie, “oh mag dat niet” en speelde hij vervolgens vrolijk naar de winst. Toen hij vorig jaar naar de D-Klasse ging, was dat voor hem geen degradatie maar juist een uitdaging om nog eens alles uit de kast te halen. En met succes want Wim speelde vorig jaar de finale om het kampioenschap van Ulvenhout in de D-Klasse , die hij maar nipt verloor, waarna hij uitbundig door de vele toeschouwers met zijn 2e plaats werd gefeliciteerd. Wim Goosen kon de afgelopen jaren ook altijd rekenen op de steun van Gerard, die met hem meeging als hij moest spelen. Gerard was er overigens nog niet klaar mee als hij na afloop van de wedstrijd vader naar huis bracht. Op het eigen biljart thuis speelde Wim nog diverse stoten na en legde hij Gerard keer op keer uit dat die bal en die bal het makkelijk ook gedaan kon hebben als die rode niet zo voor de gele had gelegen enz. Voor Wim gold dat oefening de beste manier was om je op de wedstrijden van het driebandenkampioenschap voor te bereiden en wel iedere dag van het jaar liefst. Een groot sportman uit Ulvenhout heeft van ons afscheid genomen. Wim Goosen kan niet meer met ons meespelen maar zijn instelling en liefde voor de biljartsport nemen wij graag over als wij begin volgend jaar weer om het kampioenschap spelen.

Inschrijving voor 2009

12 november 2008

Tot half november kunt u zich nog inschrijven voor het 27e kampioenschap driebanden van Ulvenhout.
Zoals altijd start dit toernooi direct na Nieuwjaar in vijf verschillende klassen. Kampioen worden, net geen kampioen worden of degraderen, het kan allemaal tijdens het jaarlijks kampioenschap van Ulvenhout.
Het plezier is er niet minder om, zoals de heren Dons en Van Heumen ieder jaar plachten te zeggen bij de start van het toernooi.
De opzet van het toernooi is al jaren ongewijzigd. Dat kamt door de succesformule. Spelers kunnen van tevoren op het inschrijfformulier aangeven wanneer zij niet of liever vooral wel kunnen spelen.
Als het wedstrijdprogramma klaar is (half december) kan iedere speler precies zien wanneer, waar en hoe laat hij of zij moet biljarten. Dat voorkomt lang wachten en nog mooier, als je al moet wachten dan tel of schrijf je samen met je tegenstander de partij van de twee spelers die voor of na jou hun wedstrijd spelen.
De halve finales en de finales worden in maart 2009 gespeeld. Vanaf eind december zullen de precieze data van deze wedstrijden op onze internetsite vermeld worden.
Mocht u niet op tijd in de buurt van een café komen waar de inschrijfformulieren klaar liggen, dan kunt u het formulier ook downloaden van internet en wel vanaf onze prachtige site: www.driebandenulvenhout.nl.

Inschrijving voor 2009 Weer Gestart

22 oktober 2008

U KUNT WEER INSCHRIJVEN VOOR HET MOOISTE BILJARTTOERNOOI!!!
Vanaf zaterdag 18 oktober a.s. liggen voor alle biljartliefhebbers uit Ulvenhout de inschrijfformulieren klaar voor het 27e Driebandenkampioenschap van Ulvenhout.
U kunt bij alle cafés in Ulvenhout (met één of meerdere biljarttafels) terecht voor de formulieren of u kunt het inschrijfformulier downloaden van onze site www.driebandenulvenhout.nl. Makkelijker kan niet.
Op deze website vindt u straks voorafgaande en tijdens het toernooi natuurlijk ook informatie over het speelschema, de uitslagen en alles over de prestaties van de deelnemers.
Net als vorig jaar bestaat de commissie uit Ton Snepvangers, Tilo Machielse, Nico Wick, Cees van Miert en Christ Oudshoorn, kortom zeer ervaren biljartliefhebbers die ervoor zorgen dat het weer een prachtig kampioenschap wordt.
Natuurlijk hopen wij straks in januari 2009 veel deelnemers aan de start te kunnen verwelkomen. Het biljartoernooi van Ulvenhout mag je als liefhebber niet missen. Wij rekenen op de deelname van al die spelers die de afgelopen jaren in de diverse klassen hebben meegedaan en plezier hadden maar we rekenen ook op spelers die 2009 aangrijpen om voor de eerste keer mee te doen! Kortom, wij zien u over een paar maanden graag in de diverse etablissementen aan de biljarttafels.
Zo, en nu eerst inschrijven!