Persberichten 2010

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Vier kampioenen! Veel Tranen! Fantastische Verrassingen!

31 maart 2010

Afgelopen weekend zijn Piet van Rijen, Adrie v.d. Pluijm, Wim Klaassen en Hans Snijders driebandenkampioen van Ulvenhout geworden. Deze helden mogen dus een jaar lang de felbegeerde titel “driebandenkampioen Ulvenhout”dragen en ook mag iedereen ze met meneer aanspreken.

Cafetaria Paulussen was vrijdagavond het decor van de finale in de C-Klasse. Zonder enige schroom dook debutant Edwin Heestermans de finale in tegen de niets ontziende beul van de Strijbeekseweg Piet van Rijen. Na een goede goede start van Piet en een behoorlijke voorsprong kwam Edwin Heestermans langszij en leek hij af te gaan op de overwinning. Spelend met geel en dus de nabeurt kwam hij met nog 1 punt te gaan op 17 caramboles tegen 14 voor Piet. En terwijl iedereen zijn jasje al recht trok en de bitterballen even terug legde op de schaal om Edwin te feliciteren miste Edwin op een haar zijn laatste punt. Nog eenmaal liet Piet zien uit welk hout hij nou eigenlijk gesneden was. Met een formidabele serie van 4 spatte de droom van Edwin uiteen en trok Piet alsnog de overwinning naar hem toe. Ook de nabeurt bracht Edwin geen punt meer. De emoties liepen hoog op en de tranen biggelden bij velen over de wangen. Gevraagd naar wat er door hem heen ging toen hij het laatste punt maakte zei Piet van Rijen: “Ik deed het voor ons Jo en de trofee zal een ereplaats in ons huis krijgen, zo net boven de televisie of zo, denk ik”.

 

Na de pauze ging de finale van start om het kampioenschap in de A-Klasse tussen Adrie v.d. Pluijm en Kees Gommers. Adrie vertrok goed en een stroef spelende Kees Gommers kon pas laat in de partij in de buurt van Adrie komen. Net toen verwacht werd dat Kees zijn kruit had droog gehouden voor een daverend slot, kwam Adrie aan de tafel en maakte met een magnifieke slotserie van 6 een einde aan alle sprookjes van Kees Gommers. Een zeer blije moeder Dimphy v.d. Pluijm sprak na afloop mooie worden: “Ons Adrie maakt mij toch zo gelukkig!”
Tijdens de druk bezochte finaleavond bij dun Bert was iedereen verheugd met de uitslag en natuurlijk met de vele hapjes die uit de vijfsterren keuken van Bert Paulussen kwamen, al was er nog sprake van een klein incident toen de butler van dienst alle net gehaalde flessen en glazen op de grond kieperde omdat er zogenaamd iemand tegen hem aan botste.

 

Na de happening op vrijdag ging het Ulvenhouts kampioenschap onder grote belangstelling op zaterdag de slotavond in bij café zaal Flamingo. Stipt om 20.00 uur gingen de gepoetste ballen rollen bij de finale in de B-Klasse tussen Erik Martens en Wim Klaassen, die een grote schare aan supporters op de achterste rij had gezet. Wim Klaassen kende een uitstekende start maar het lukt Erik toch om op een mooie manier in de 11e beurt op gelijke hoogte komen (9-9). Maar met 8 caramboles in de laatste 5 beurten voor Wim kon Erik niet volgen en werd Wim Klaassen overtuigend driebandenkampioen van Ulvenhout.
Beide spelers promoveren overigens naar de A-Klasse volgend jaar dus wellicht dat ze het dan nog een keer tegen elkaar willen proberen.

 

 

Na deze finale stond er nog één onderdeel op het programma en wel de finale van de Hoofdklasse. Voor het eerst konden de vele toeschouwers Choc aan het werk zien in een finale tegen meervoudig Ulvenhouts kampioen Hans Snijders. Misschien dat de spanning te groot was of misschien vond hij het ook al wel heel mooi dat hij in de finale stond maar feit was dat Choc Hans niet kon volgen. Na 8 beurten was er de stand van 15 tegen 4 en na 24 beurten speelde Hans het laatste punt en werd met 25 -15 de verdiende kampioen driebanden van Ulvenhout.

Spelers en toeschouwers konden terugkijken op een mooie avond waarbij de gastvrijheid van de familie Timmermans op prijs werd gesteld. Bert Frijters sprak een dankwoord uit naar de commissie en zo kon iedereen weer gelukkig naar huis met een voldaan gevoel.
De commissie driebanden bedankt alle spelers en alle horeca van Ulvenhout en hoopt dat iedereen in 2011 weer van de partij is.

Kees van Veltom Kampioen in de D-Klasse: “Ik Ben Zo Gelukkig”

24 maart 2010

Onder zeer zware en moeilijke omstandigheden is afgelopen vrijdagavond Kees van Veltom kampioen van de D-Klasse geworden in zaal B van cafetaria Paulussen door Ati Graaumans in de finale te verslaan. Voorafgaande aan de finale werd de strijd om de 3e plaats gewonnen door Cees van Dun. De strijd in de halve finales van de B-Klasse heeft Erik Martens en Wim Klaassen als finalisten opgeleverd. De strijd om de 3e plaats in de B-Klasse werd gewonnen door Rini Oomen. In de Hoofdklasse eiste Cees Martens ten koste van Tilo Machielse de 3e plaats op.
De finale van de D-Klasse werd tijdens het 28e kampioenschap driebanden van Ulvenhout gespeeld onder grote spanning. Al vroeg waren vorige week vrijdagavond in zaal Beatrix bij Bert Paulussen de beste plaatsen ingenomen door de trouwste supporters. De spanning was zo groot dat direct vanaf het begin vrijwel iedereen sigaren ging roken, waardoor het zicht op het biljart zeer slecht werd maar de sfeer steeds beter. Cees van Dun en Ton van Dorst leverden strijd om de 3e plaats waarbij het opviel hoe Ton zeer bedachtzaam iedere stoot bekeek alvorens af te drukken. Het hielp hem niet want hij verloor uiteindelijk na 60 beurten en 30 sigaren verder van Cees van Dun na penalties. Voordat de finale daarna van start kon gaan merkte Christ van Heumen nog op dat de verlichting in de zaal onvoldoende was maar toen iedereen hem overtuigd had dat dat aan hem lag konden Ati Graaumans en Kees van Veltom eindelijk aan hun partij beginnen. Aangemoedigd door een groot deel van de Harmonie, waaronder de zeer bekende Christ Martens en de al even bekende Piet Vlaminckx, startte Kees ijzersterk door reeds in de 22e beurt 11 caramboles bij elkaar te spelen en dus nog maar 1 punt nodig om kampioen van Ulvenhout te worden. Ati Graaumans stond op 3 punten en dacht er al over zijn keu uit elkaar te draaien. Maar zie, het werd Kees bijna te veel want 17 beurten later stond hij nog steeds op 11 punten. Gelukkig voor hem en natuurlijk verdiend wist hij tenslotte ook het laatste punt nog te maken. Met een grote glimlach en weinig woorden stond Kees met zijn Marian gelukkig te zijn als kersverse kampioen van de D-Klasse 2010!

De halve finale in de B-Klasse tussen Erik Martens en Jan van Zundert eindigde in een duidelijke overwinning voor Erik. Jan kon niks, zeggen we dan, en dat gaf een uitslag van 20-11 in 54 brt. voor Erik. In de andere halve finale tussen Rini Oomen en Wim Klaassen ging Rini met 10 caramboles in 7 beurten als een raket van start maar moest hij in het vervolg van de partij toezien dat een geroutineerde Wim Klaassen sterk terugkwam. Wim won in een goeie partij met 20-15 in 28 brt. Rini Oomen mocht daarna om de 3e plaats spelen en wist van Jan van Zundert met 20-16 in 43 brt. te winnen.

Bij café Christianen werden zondagmiddag de halve finales gespeeld in de Hoofdklasse. Cees Martens ging tegen Hans Snijders zeer goed van start maar viel letterlijk stil. Hans speelde degelijk en wist de partij naar 25 caramboles eenvoudig naar zich toe te trekken. Daarna was het de beurt aan Choc tegen Tilo Machielse. De strijd ging tot halverwege gelijk op maar toen wist Choc op zeer verdienstelijke wijze de partij in zijn voordeel te laten uitvallen. Met enkele zeer mooie kort-lang-kort-ballen (specialiteit van het huis Choc) is hij de verdiende finalist. In de kleine finale om de 3e plaats speelde Cees Martens tegen Tilo Machielse goed en speelde hij overtuigend naar de winst. Aanstaande vrijdagavond bij cafetaria Paulussen en zaterdagavond bij café zaal Flamingo zijn worden de finales gespeeld.
Graag nodigen wij alle spelers en supporters uit om naar deze wedstrijden te komen kijken.

Eerste Resultaten Finales

17 maart 2010

Bizarre hoogte- en dieptepunten en fantastische uitslagen laten nog even op zich wachten. Het lijkt erop dat de meeste biljarters hun kruit droog houden voor de finales van het Ulvenhouts driebandenkampioenschap. Met beleid en zeer overdacht spel hebben de spelers in de verschillende Klassen de afgelopen week gemanoeuvreerd op de groene lakens. Hierbij zijn ongelukken voorkomen en heeft iedereen met veel genoegen kunnen spelen.
De 6 hoogst geëindigde spelers in de poules van de B1- en B2-Klasse moesten vorige week woensdag op Jeugdland gaan uitmaken welke 4 spelers de halve finales mogen gaan spelen. Wim Klaassen wist zich met overtuiging naar de halve finale te spelen na winst op Jan van Zundert (15- 11 in 28 brt.) en op Frans Schalk (15-10 in 24 brt.). Jan van Zundert won echter knap van Frans Schalk (15-5 in 32 brt.) waarmee ook hij in de halve finale komt. Op de andere biljarttafel van Jeugdland versloeg Erik Martens in een goede en spannende partij Rini Oomen (15-14 in 21 brt.) en Ad Voermans (15-9 in 33 brt.). Rini Oomen wist zich samen met Erik Martens voor de halve finales van de B-Klasse te plaatsen door van Ad Voermans te verslaan met 15-8 in 30 brt.

In de D-Klasse bereikte Ati Graaumans vorige week vrijdag in café zaal Flamingo na een dik verdiende overwinning de finale door Cees van Dun te verslaan met 12 tegen 8 caramboles in 52 brt. Cees van Veltom versloeg in de andere halve finale Ton van Dorst door bij de stand van 10-10 op buitengewoon professionele wijze de laatste 2 punten te maken en met tegen 12 in 39 brt. te winnen. Dat betekent dat a.s. vrijdagavond bij cafetaria Paulussen de finale in de D-Klasse gespeeld wordt door Ati Graaumans en Cees van Veltom. Voorafgaande aan deze partij kunt u genieten van de strijd om de 3e/4e plaats tussen Ton van Dorst en Cees van Dun.
In de C-Klasse werd Jack Snepvangers afgelopen zaterdagavond op Jeugdland tijdens de halve finale vakkundig uitgeschakeld door Edwin Heestermans die in 41 brt. wist te winnen met 18-9. Henk Meeren stond in de andere halve finale voor de zware beproeving om Piet van Rijen van het lijf te houden. Na zware strijd wist Piet te winnen in 59 beurten met 18 tegen 16 voor Henk. Volledig uitgeput moest Henk Meeren later op de avond om de 3e/4e plaats spelen. Jack Snepvangers wist daar handig van te profiteren en won na 60 beurten met 17-9 van Henk Meeren waarmee hij de derde plaats in de C-Klasse opeiste.
Afgelopen zondag werd in de A-Klasse bij café Christianen de halve finale gespeeld door Jos Geerts en Cees Gommers. Cees wist met 25-17 in 48 brt. Jos te verslaan. In de andere halve finale tussen Jan de Kivit en Adrie v.d. Pluijm speelde Adrie opnieuw weer zeer sterk. Hij won van Jan met 25-14 in 46 brt. In de strijd om de 3e/4e plaats liet Jos Geerts nog enkele zeer fraai ballen uit de keu rollen. Misschien waren het de spanningen die hem eerder parten speelden maar hij werd op overtuigende wijze 3e door met 25-16 in 44 brt. van Jan de Kivit te winnen. We zien uit naar een spannende finale tussen Adrie v.d. Pluijm en Cees Gommers!
Tijdens deze wedstrijden wordt tegenwoordig alom door andere spelers geassisteerd. Graag komt men een partij arbitreren of schrijven. Er is zelfs een wachtlijst! Een groot compliment aan Bets Oomen die onvermoeibaar alles noteert wat er gebeurt op de biljarttafel en met de deskundige hulp van Choc (zeer goede arbiter), Piet van Rijen (uitzonderlijk rond talent) en Jan v.d. Luijtgaarden (kan eigenlijk alles) zit het dus wel goed.

Finalisten Bekend

10 maart 2010

In wat de week van de opzienbarende verrassingen genoemd mag worden, hebben diverse spelers zich in de verschillende Klassen van het Ulvenhouts Driebandenkampioenschap 2010 kunnen plaatsen voor de halve finales of voor de kwalificatiewedstrijden.
In de D-Klasse leek alles al in een plooi te liggen en uiteindelijk was dat ook wel zo. Met overtuigend spel heeft Ati Graaumans zich bij zijn debuut in de halve finales gespeeld. Van Cees van Veltom verwachten we dit eigenlijk ieder jaar en met Ton van Dorst (heel goed) en Cees van Dun (ja, hij weer, proficiat Cees!) zijn alle plaatsen in de halve finales om het kampioenschap van Ulvenhout in de D-Klasse bezet. Opmerkelijk mag de partij van Ad Oomens tegen Bets Oomen genoemd worden. Waar Ad normaal wel alle patronen beheerst maar zich in vrijwel alle partijen aan een gemiddelde van 0,184 houdt, kon hij het tegen Fons Jochems niet laten om nog één keer biljartles te geven. Ad maakte de 10 punten in 15 beurten en dat bracht hem op het onwaarschijnlijke gemiddelde van 0,667! Het was nog lang stil in Ulvenhout!
In de C-Klasse leek vorige week Piet van Rijen afgeschreven voor een plaats in de halve finale maar niets was minder waar. Niet de punten van volgend jaar maar de punten van dit jaar opgeteld met de punten van vorig jaar gaven de doorslag bij Piet. Prachtig hoekig spel van deze vierkante mens van net over de bult links richting Strijbeek werd te veel voor de achtervolgers Pieter Zuijdwijk en Paul Koertshuis die net als Piet ook 12 wedstrijdpunten bij elkaar hadden gerommeld maar in gemiddelde lager uitkwamen en dus met lege handen stonden. In de halve finales van de C-Klasse ontmoet Piet de winnaar van de poulewedstrijden Henk Meeren (zeer knap), Jack Snepvangers (ook knap, maar logisch) en met het hoogste algemeen gemiddelde van zijn Klasse debutant Edwin Heestermans (wat goed is komt snel).
Ongenaakbaar hebben de afgelopen weken Frans Schalk (bijna toch weer een keu gebroken) en Wim Klaassen (hij kan het nog steeds! geheerst in de B-Klasse. Samen met Rini Oomen, Ad Voermans, Erik Martens en Jan van Zundert gaan zij uitmaken wie er in de halve finale van het kampioenschap in de B-Klasse gaat uitkomen.

In de A-Klasse was Dimphy v.d. Pluijm afhankelijk geworden van de resultaten van anderen en dat is meestal geen pretje. Ze had nog gehoopt op een sterke beurt van Albert Kwisthout maar deze kon haar niet helpen in zijn partij tegen Jan de Kivit, die zich wel plaatste voor de halve finale in de A-Klasse. Samen met Adriv.d. Pluijm, Cees Gommers en Jos Geerts gaat hij strijden om het kampioenschap van Ulvenhout.
Ook in de Hoofdklasse moesten er nog een paar kaarten gespeeld worden. Tilo Machielse plaatse zich afgelopen donderdag ten koste van Choc die daardoor afhankelijk werd van het resultaat van de partij tussen Bert Frijters en Frans v.d. Velden. Als Frans zou winnen ging hij verder maar wanneer Bert won zou choc verder gaan. Na een moeilijke start van de partij was het Bert die uiteindelijk won maar was het dus Choc die weer volop kon lachen en de rest van de middag vele rondjes mocht geven uit dankbaarheid. Reeds vorige week hadden Hans Frijters, Cees Martens, Hans Snijders en Harrie Goos zich geplaatst voor de kwalificatiewedstrijden van de halve finales in de Hoofdklasse. Na een groot aantal enerverende wedstrijden zijn de heren (helaas geen dames dit jaar) doorgedrongen tot de belangrijkste wedstrijden namelijk de halve finales of de voorronde daarvan.

Laatste Spannende Week

3 maart 2010

In deze laatste week van de poulewedstrijden worden doorgaans de jongens van de mannen gescheiden tijdens het driebandenkampioenschap van Ulvenhout. Met andere woorden, wie beschikt over stalen zenuwen om de laatste wedstrijden nog in voordeel om te buigen en dus deelname aan de halve finales af te dwingen of zoals in de B-Klasse en in de Hoofdklasse, deelname aan de kwalificatiewedstrijden voor een plaats in de halve finales.
En om het laatste nog even uit te leggen. Omdat er twee B-Klassen zijn (en dus tweemaal zoveel spelers) hebben door kwalificatie-wedstrijden te spelen in plaats van vier spelers, zes spelers de kans op een plaats in de halve finale.
Deze mogelijkheid is er ook voor de spelers in de Hoofdklasse maar om een hele andere reden. In geen enkele andere Klasse zijn de verschillen wat betreft moyenne zo groot als in de Hoofdklasse. Hierdoor hebben ook spelers met een lager gemiddelde in deze Klasse uitzicht op een extra ronde om zich te plaatsen voor de halve finale.

In de D-Klasse zijn Cees van Veltom, Ati Graaumans, Cees van Dun en Ton van Dorst redelijk zeker van een plek in de halve finale, alhoewel de mentale kracht van Ad Oomens nooit onderschat mag worden.
In de C-Klasse gaat de strijd om een plaatsje bij de laatste vier nog onverminderd door. Jack Snepvangers, Edwin Heestermans (prachtig debuut), Paul Koertshuis (mooie rentree), Henk Meeren en Pieter Zuidwijk gaan het uitvechten, al schijnt Piet van Rijen gezegd te hebben dat hij ook nog kans heeft als verder iedereen verliest, Waarschijnlijk heeft Piet ook de wedstrijden van volgend jaar vast meegerekend!

In B2 zijn Frans Schalk, Jan v.d. Meer en Christ Oudshoorn goed op weg voor een plaats bij de laatste drie maar weten zij dat Erik Martens en Ruud van Es nog roet in het driebandenbord kunnen gooien. Vlak ook Chris van Heumen niet uit die zijn psychologische campagne weer heeft opgestart om in ieder geval nog deze week Nico Wick op een verliespartij te trakteren.
In de B1-Klasse zal de oud-kastelein uit Bavel Wim Klaassen zich zeker bij de laatste drie spelen en mag verwacht worden dat Rini Oomen, Ad Voermans, Jac Jochems en Ton van Endschot strijd leveren om de andere plaatsen.
Met een prachtig gemiddelde speelt Adrie v.d. Pluym d sterren van de hemel in de A-Klasse. Hij is zeker van een plaats bij de laatste vier, gevolgd door Jos Geerts, Cees Gommers en Jan de Kivit. Spanning en sensatie mag verwacht worden omdat ook Dimphy v.d. Pluym, Cees van Miert en Albert Kwisthout nog kans lijken te hebben.
In de Hoofdklasse belooft de laatste week zeer spannend te worden. Hans Frijters, Cees Martens, Hans Snijders en een zeer sterke Harry Goos lijken zeker. Voor de andere spelers geldt dat er nog hoop is.

Degenen die zijn uitgespeeld kunnen vast de hoop hebben dat volgend jaar weer alles anders is. Vanaf volgende week starten de halve finales en de kwalificatiewedstrijden. Woensdag 10 maart spelen de zes geplaatste spelers van de B1- en B2-Klasse de kwalificatiewedstrijden om de halve finale op Jeugdland. Iedereen is van harte uitgenodigd om de biljarters aan te komen moedigen.

Even Pauze

10 februari 2010

De meeste spelers snakken naar een korte pauze nu het driebandenkampioenschap van Ulvenhout zich naar een ontknoping worstelt. Zij worden de komende week gelukkig op hun wenken bediend met het carnavalsfeest in Bosuilendorp. Voor de ene speler een kans om diep onder te duiken, ver weg van al het feestgedruis, teneinde in één of ander Ardennengehucht door retraite erachter te komen waarom hij tijdens de biljartwedstrijden altijd klosballen heeft, weinig varkens maakt en altijd pech lijkt te hebben. Voor een ander bij uitstek een feest om helemaal los te gaan en tijdens de vele polonaises inspiratie op te doen voor de laatste poulewedstrijden na de carnaval. En dat is nodig ook als we de standen in de verschillende poules langs gaan.
In de Hoofdklasse borstelt Cees Martens zijn partijen rustig af door al zijn matches te winnen met een gemiddelde van boven de 1. Fier aan kop, direct gevolgd door Hans Frijters zijn zij al zeker van een plaats bij de laatste zes. De andere spelers in de Hoofdklasse staan dicht bij elkaar en zullen na de break gaan strijden om bovenin te komen of te blijven. In de A-Klasse staan Jos Geerts (weer een mooie partij tegen de altijd lastige Cees van Miert), Adri v.d. Pluijm, Albert Kwisthout en Cees Gommers (nieuw gebit) stevig bovenaan waarbij opvallend is dat Cees Gommers nog niet heeft verloren. Duidelijk is dat hij niet naar Belgie hoeft tijdens de carnaval om inspiratie op te doen want die heeft hij kennelijk al ergens anders opgedaan.
Hoe losjes en ontspannen je moet zijn tijdens de biljartpartij bewees Dimphy v.d. Pluym afgelopen week tijdens haar ontmoeting met Rinus Blom. Al pratend kwam ze even vanachter het buffet om een wedstrijdje te biljarten tegen Rinus en al doorkeuvelend gaf ze hem een aframmeling door in 20 beurten haar 20 punten te halen! Rinus Blom had veel gehoord maar was niks wijzer geworden en bleef met lege handen achter. Voor Jos Heestermans was het blijkbaar geen voorbeeldpartij want in een daarna volgende partij wist hij tegen Rinus Blom slechts 13 punten te halen na 60 hernemingen. Hiermee is bewezen dat knappe Jos duidelijk toe is aan een heel lang weekend.
Rini Oomen en Ted Dons voeren de lijst aan in de B1-Klasse. Het middenveld is daar nog erg groot hetgeen betekent dat iedereen nog volop kans heeft op een plaats bij de laatste vier.

In deze Klasse is inmiddels wel de pest uitgebroken tussen Varkenskampioen Jac Jochems en de naar dorpsdichter solliciterende Ton Vos. De heer Vos heeft naar aanleiding van een partij van Jac, waarbij hij volgens Ton 7 varkens maakte, een gedicht geschreven en geplaatst op onze site www.driebandenulvenhout.nl. Het verleidde Ton en Jac om tijdens een volgende partij varkensneuzen op te zetten (zie foto), waarover iemand nog opmerkte dat tussen met of zonder die neus op maar weinig verschil te zien was. Erik Martens gaat aan de leiding in de B1-Klasse na een schitterende partij van boven de 1 gemiddeld tegen de op dat moment nog ongeslagen kampioen van 2009, Ton Snepvangers. Frans Schalk maar ook Jan v.d. Meer blijven echter op de ranglijst in de buurt van Erik Martens.
Voor Nico Wick, Chris van Heumen en Patrick Zwaanswijk blijft het te hopen dat de carnaval een vruchtbare uitwerking zal hebben op de nog te spelen partijen. Er wordt door deze heren hard gewerkt aan het biljart maar het resultaat valt tot nu toe wat tegen.

In de C-Klasse staan Jack Snepvangers en Paul Koertshuis stevig aan de leiding en hetzelfde geldt voor Cees van Dun en Ati Graaumans in de D-Klasse. Ton van Dorst en Cees van Veltom zullen nog hard moeten werken om Cees en Ati (zeer goed debuut) bij te houden. Ook hier gaat het om een plaats bij de laatste vier maar bekend is dat met name Bets Oomen en Bert Paulussen ieder op hun manier over een formidabel eindschot beschikken. Met de carnaval is er geen programma. De partijen van afgelopen vrijdag bij Jeugdland zijn verzet naar a.s. vrijdagavond.

Last van Zenuwen

27 januari 2010

Enkele favorieten lijken dit jaar al tijdens de eerste weken van het driebandenkampioenschap Ulvenhout last te hebben van zenuwen. Was het vorige week Hans Snijders die in de Hoofdklasse moest passen voor het prachtige driebandenspel van Bert Frijters. Afgelopen week moest Patrick Zwaanswijk zijn meerdere erkennen in een ontketende Christ van Heumen tijdens hun ontmoeting in de B2-Klasse en dat terwijl Patrick toch enkele dagen eerder nog een wereldpartij van ruim 1,1 gemiddeld had gespeeld tegen Rini van Pelt.

In de D-Klasse vormt zich een kopgroep met Cees van Veltom, Toon van Dorst en Cees van Dun. Ati Graaumans volgt uitstekend. De kampioen van vorig jaar, Bets Oomen, moet nog op gang komen maar dat is slechts een kwestie van tijd, nu Christ van Heumen na zijn overwinning op Patrick Zwaanswijk volop de tijd neemt om Bets de fijne kneepjes van het biljartspel uit te leggen. Ook Ad Oomens moet nog even wennen aan de nieuwe lakens . In zijn partij afgelopen zaterdag tegen Paul Billet merkte Ad terecht op dat dat de korte banden te lang en de lange banden te kort afsloegen, waardoor het maken van een normaal biljartpatroon onmogelijk werd.
In de C-Klasse lijkt herintreder Paul Koertshuis hard op weg om een halve finaleplaats te veroveren. Henk Meeren en Jack Snepvangers houden hem in de gaten en volgen op korte afstand.
Het belooft spannend te gaan worden in de B1-Klasse want daar heeft bijna iedereen inmiddels wedstrijdpunten behaald. Ton Snepvangers is goed bezig in de B2-Klasse wat ongetwijfeld ook te maken heeft met zijn nieuwe gebit. Het is wel de vraag of Frans Timmermans twee weken geleden het goede gebit heeft terug gekregen toen hij ’s avonds uitgebreid met Ton Snepvangers over zijn gebit en de nieuwe van Ton heeft gesproken. Misschien dat met het bekijken en beproeven van elkaars gebitten, Frans de verkeerde heeft ingezet.
In de A-Klasse is het hoge gemiddelde van Adrie v.d. Pluijm (0,8 na 2 partijen) meer dan uitstekend. In deze Klasse spelen ook de voormalige Hoofdklassespelers Cees Gommers en Albert Kwisthout en die hebben vooralsnog hun handen vol aan hun tegenstanders.
In de Hoofdklasse waren er goede overwinningen te noteren voor Hans Frijters en Frans v.d. Velden en wist ook Choc zijn eerste puntje eruit te slepen door in zijn partij tegen Bert Frijters de mooiste punten tot het laatst te bewaren waardoor het gelijk werd. De afgelopen week kon men overal spelers horen zeggen dat ze maar één of twee partijen willen winnen en wel van die of die. Zo wil Ton Vos alleen maar van Jac Jochems winnen, Francois Timmermans wilde alleen maar van Hans Frijters winnen, Fons Jochems alleen maar van Bert Paulussen en in B2-Klasse wil iedereen alleen maar van Nico Wick winnen. De commissie driebanden maakt alle spelers erop attent dat zulke uitlatingen onsportief zijn maar dat het niet verboden is.

Moeizame Start

20 januari 2010

In de hoofdklasse hield afgelopen zondag Hans Snijders voor het eerst sinds een half  jaar weer zijn keu vast.
Hij kwam daardoor wat moeizaam op gang tegen Peter van Gils maar wist uiteindelijk toch de partij te winnen.
In zijn tweede partij tegen Bert Frijters liep het minder goed af. Bert wist met zijn rookgordijn Hans continue op afstand te houden en met twee fantastische caramboles stak Bert het in 21 beurten uit.
In een drukbezochte bar waar achterin ook nog bier geproefd moest worden kwam in de A klasse Cees van Miert goed uit de startblokken tegen Jan de Kivit. Jan wist een uur daarvoor nog niet dat hij moet spelen en had daardoor waarschijnlijk weinig last van zenuwen. Cees viel stil terwijl Jan er 11 caramboles uit wist te  persen in 3 beurten en in slechts 22 beurten won.
Afgelopen maandag was het in Jeugdland tijd voor de B klasse. Zo speelde Aart v.d. Graaf tegen de kampioen van 2009 Fré Klemans. Beide konden niet op tijd de benodigde 15 caramboles halen waarmee de stand na 60 beurten eindigde in 14-10 voor Aart.
Patrick  Zwaanswijk moest het daarna opnemen tegen zijn overbuurman Erik Martens. Erik had beloofd de auto van Patrick te wassen mocht hij winnen. Dat heeft Patrick nog tegoed. Dat Patrick naast voetballen toch ook nog goed kan biljarten bewees hij daarna tegen Rien van Pelt. Deze keer had Patrick maar 13 beurten nodig voor de 15 caramboles.
Tot slot nog een partij Gerrit v. Opstal tegen Fre, ook deze punten moest de zittend kampioen van de B-klasse afgeven, eindstand in 42 beurten: 15 om 14, in het voordeel dus van Gerrit.

De Eerste Berichten

13 januari 2010

De eerste berichten van het driebandenfront zijn bemoedigend.

Knappe Jos Heestermans wist bij zijn debuut in het Ulvenhouts driebandenkampioenschap in de A-Klasse een knappe overwinning te behalen op Jan de Kivit, die met 12 caramboles voor hem tegen 20 voor Jos ten onder ging.
Jos Geerts heeft biljartles en dat is te zien op het groene laken. Je bent nooit te oud om te leren en dat heeft hij goed begrepen. Met fijn spel en van zijn hand nooit eerder geziene patronen vermorzelde hij eerst de degradant uit de Hoofdklasse van vorig jaar Cees Gommers, hetgeen niet al te moeilijk was volgens degenen die erbij waren.
Ook good old Cees Schalk kon daarna geen goed antwoord vinden op het spel van Jos, hetgeen hem dus twee overwinningen opleverde.
Ook nieuwkomer Edwin Heestermans in de D-Klasse startte met winst. In een lastige partij op sportpark Jeugdland tegen Ger Roovers wist hij als eerste de 15 punten te maken. Het was de week van de debutanten want ook Atie Graaumans pakte winst door Bert Paulussen in een voor Bert vreemde omgeving (café Christianen) te verslaan. Naar het schijnt heeft Bert bewust het biljart van Dimphy willen sparen en was zijn spel te zacht voor zijn doen.
In de Hoofdklasse ging Cees Martens afgelopen zaterdag in café zaal Flamingo uitstekend van start met twee overwinningen op Francois Timmermans en Peter van Gils in respectievelijk 17 en 18 beurten, hetgeen hem een mooi gemiddelde van boven de 1 opleverde.

It Giet Aon!

31 december 2009

Aanstaande maandag start op Jeugdland het belangrijkste en gezelligste sportkampioenschap van Ulvenhout: het driebandenkampioenschap 2010 van Ulvenhout!
De berichtgeving en de foto’s op deze site zullen de komende weken weer laten zien hoe een en ander in de diverse etablissementen verloopt.
Hier en daar zal er tijdens een partij wel eens gevloekt worden (potverdorie!). Hier en daar is een diepe zucht te horen (och, och) en hier en daar verwijst een speler naar aan andere speler (die heeft altijd geluk en ik nooit). Maar er is toch vooral opluchting dat het driebandenkampioenschap weer van start is gegaan. Eindelijk. Voorafgaande aan het toernooi krijgt de driebandencommissie vaak de vraag of er speciale aanwijzingen of trainingen zijn voor hele moeilijke situaties op het biljart.
De commissie moet tot haar spijt toegeven dat er van structurele trainingsmiddagen nog geen sprake is ook heeft de commissie tot nu toe geen cursussen georganiseerd voor diegenen die hun driebandenspel willen verbeteren.
Wel loopt er nu een proef in de biljarthoek van de Pekhoeve waarbij één van onze commissieleden eenmaal per week aan wat oudere biljarters uit Ulvenhout vóór, tijdens en na afloop van de partij uitleg geeft over moeilijke ballen.
Tot nu toe wordt hierbij geen pers en bier toegelaten, dus foto’s van deze instructiemomenten zult u op deze of andere sites niet aantreffen. Wel hopen wij over enige tijd te kunnen berichten of ons commissielid ook tijdens het driebandenkampioenschap van Ulvenhout, bijvoorbeeld tijdens de pauzes, wat deskundige toelichting kan geven aan het publiek.
Meer in zijn algemeenheid geeft de commissie aan de spelers veelal het advies vooral het eigen biljarthart te volgen. Sommige spelers zoals Bert Paulussen zweren bij hard spel, dan heb je immers meer kans, terwijl andere spelers tijdens de partij het moeten hebben van praten over voetbal, het weer of de ziekte van tante Jo.

De driebandencommissie Ulvenhout wenst alle spelers een gelukkig en goed (biljart)jaar 2010. In het programmaboekje dat u heeft gekregen staan de partijen opgenomen zoals de commissie ze heeft gepland. Raadpleeg echter ook altijd deze site voor de laatste wijzigingen om teleurstellingen te voorkomen.

Poule-indeling 2010

25 november 2009

De commissie driebanden heeft afgelopen weekend 66 deelnemers kunnen vastleggen voor het kampioenschap driebanden van Ulvenhout 2010. De meeste spelers doen al jaren mee maar ieder jaar lukt het ook weer om nieuwe talenten aan te boren en te contracteren voor het mooiste biljarttoernooi van West-Brabant en omstreken.
Harrie Goos, Francois Timmermans en Peter van Gils zijn naar de Hoofdklasse gepromoveerd. In de A-Klasse vinden we dan verrassend de namen terug van Kees Gommers en Albert Kwisthout die samen met Jos Geerts uit de hoogste klasse zijn gedegradeerd. Nieuw in de A-Klasse is de deelname van Rinus Blom en wie het rijtje van deelnemers ziet, kan niet anders concluderen dan dat het in de A-Klasse heel erg spannend gaat worden.
In de B1-Klasse speelt Wim Klaassen voor het eerst mee en hetzelfde gaat Edwin Heestermans doen (de zoon van Jan) in de C-Klasse. Paul Koertshuis, even weg geweest, start ook in de C-Klasse.
In de D-Klasse zijn alle kanshebbers weer samen gebracht die eigenlijk alle ballen kunnen, hun zenuwen het sterkste onder controle hebben en altijd en uitsluitend bezig zijn met de wedstrijd. Zij zullen het komende kampioenschap worden geconfronteerd met het debuut van Atie Graaumans. De commissie wenst alle spelers veel geluk en plezier tijdens hun wedstrijden!

Herinnering Inschrijving 2010

11 november 2009

Ulvenhoutse driebandenspelers kunnen nu inschrijven!
Tot half november kunt u zich nog inschrijven voor het 28e kampioenschap driebanden van Ulvenhout. Zoals altijd start dit toernooi direct na Nieuwjaar in vijf verschillende klassen. Kampioen worden, net geen kampioen worden of degraderen, het kan allemaal tijdens het jaarlijks kampioenschap van Ulvenhout.
Ernstige ongeregeldheden blijven tijdens de biljartpartijen meestal uit, al moet er soms door de arbitrage streng worden opgetreden tegen onsportief gedrag, zoals vorig jaar bij Ad Oomens die de stoot met de achterkant van de keu wilde maken en toen terecht een standje kreeg van de aanwezige, onpartijdige arbiter (zie foto).
De opzet van het toernooi is al jaren ongewijzigd. Dat komt door de succesformule. Spelers kunnen van tevoren op het inschrijfformulier aangeven wanneer zij niet of liever vooral wel kunnen spelen. Als het wedstrijdprogramma klaar is (half december) kan iedere speler precies zien wanneer, waar en hoe laat hij of zij moet biljarten. Dat voorkomt lang wachten en nog mooier, als je al moet wachten dan tel of schrijf je samen met je tegenstander de partij van de twee spelers die voor of na jou hun wedstrijd spelen. De halve finales en de finales worden in maart 2010 gespeeld. Vanaf eind december zullen de preciese data van deze wedstrijden op onze internetsite vermeld worden.
Mocht u niet op tijd in de buurt van een café komen waar de inschrijfformulieren klaar liggen, dan kunt u het formulier ook downloaden van internet en wel vanaf onze prachtige site: www.driebandenulvenhout.nl.

Inschrijving 2010

21 oktober 2009

InSCHRIJVING 2010
U KUNT WEER INSCHRIJVEN VOOR HET MOOISTE BILJARTTOERNOOI!!!
Sinds afgelopen zaterdag 17 oktober liggen voor alle biljartliefhebbers uit Ulvenhout de inschrijfformulieren klaar voor het 28e kampioenschap driebanden van Ulvenhout, dat gehouden wordt van januari tot en met maart 2010. U kunt bij alle cafe’s in Ulvenhout (met één of meerdere blijarttafels) terecht voor de formulieren of u kunt het inschrijfformulier downloaden van onze site www.driebandenulvenhout.nl., die weer helemaal bijgewerkt is. Makkelijker kan niet. Op deze website vindt u voorafgaande en tijdens het toernooi natuurlijk ook informatie over het speelschema, de uitslagen en alles over de prestaties van de deelnemers.
Net als vorig jaar bestaat de commissie uit Ton Snepvangers, Tilo Machielse, Nico Wick, Kees van Miert en Christ Oudshoorn, kortom zeer ervaren biljartliefhebbers die ervoor zorgen dat u straks een mooi toernooi kunt spelen Natuurlijk hopen wij veel deelnemers aan de start te kunnen verwelkomen.
Het driebandentoernooi van Ulvenhout mag je als liefhebber niet missen. De kampioenen van vorig jaar verdedigen hun titel of beter gezegd zullen er op uit zijn nog een keer kampioen te worden want kampioen worden went immers nooit.
Zo, en nu eerst inschrijven!