Persberichten 2012

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

€ 22.121,55 voor KIKA

10 juli 2012

Het voormalige kampioensteam van Van Donge & De Roo heeft afgelopen zondag de laatste bijeenkomst van het team besteed aan het uitreiken van de opbrengst van hun liefdadigheidstoernee door Nederland in het seizoen dat men niet in de eredivisie uitkwam. Door al deze optredens in alle delen van Nederland kon namens het biljartteam een cheque van € 22.121,55 aan KIKA-vertegenwoordigster oud-zwemster en veelvoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn worden overhandigd.

Het bijzondere initiatief van de topbiljarters Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Jean van Erp en Martin Horn, alsmde hun teamleider Piet Luck, leverde niet alleen de ruim tweeëntwintigduizend euro op. Want overal waar het team zich presenteerde werden nieuwe acties opgezet, waardoor middels de lokale organisaties nog eens zo’n 25.000 euro aan de stichting Kinderen Kankervrij kon worden overgemaakt. Piet Luck: ,,We hadden natuurlijk liever in de eredivisie gespeeld, maar dit was al met al een fantastisch gebeuren. Overal waar we zijn geweest stond men er positief tegenover. Dat blijkt ook wel uit het resultaat. Want anders kom je niet tot zo’n vijftigduizend euro in totaal’’.

Bron: DriebandenNieuws

Demonstraties driebandenteam Van Donge en De Roo voor stichting KIKA enorm succes.

12 juni 2012

Het team bestaande uit Dick Jaspers, Torbjom Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp hebben het afgelopen seizoen in plaats van competitie eredivisie driebanden gespeeld voor Stichting Kika. Er zijn in totaal 16 demo’s geweest en wel bij de volgende locaties: Biljartvereniging Jacobswoude, Dorpshuis De Vroone, Biljartcentrum Arnhem, Snip biljarts, Cafe Hof van Holland, Cafe Thalia, Cafe Molenvliet, Cafe De Wellse Vaert, Biljartvereniging Dos, biljartvereniging ’t Raedthuys, Driebanden Ulvenhout, Societeit de Harmonie, Biljartvereniging De Magneet, Cafe Jorissen, Cafe de Toren en Cafe Het Dorstige Hert.
In totaal hebben wij zelf ontvangen een bedrag ad Euro 22.121,55 ontvangen mede door extra bijdrages van o.a. Biljartvereniging Jacobswoude, Driebanden Ulvenhout en Cafe de Toren. Buiten dit bedrag hebben diverse organisaties waaronder o.a. Cafe De Wellse Vaert en Societeit de Harmonie zelf ook nog acties ondernemen tijdens onze demo’s aldaar wat geresulteerd heeft dat het totale bedrag voor stichting Kika circa Euro 50.000,00 zal bedragen.
Wij zijn alle locaties en organisaties bijzonder dankbaar dat wij met het team voor het goede doel hebben mogen spelen en dat er zoveel geld voor Stichting Kika is opgehaald. Wij spelen met het complete team nog een demo en wel op 8 juli a.s. vanaf 16.00 uur bij Cafe e Uitspanning, Doormanplein 7, Barendrecht.
Het geld dat wij die dag bij elkaar zullen spelen zal contant aan de ambassadrice van Stichting Kika, t.w. Inge de Bruijn worden overhandigd alsmede symbolisch de cheque van het door het team bij elkaar gespeeld bedrag zijnde Euro 22.121,55.

Nogmaals hartelijk dank namens het team aan een ieder die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit grote succes.

Sportgroeten,
Piet Luck (teamleider Van Donge en De Roo)

Fantastische Driebandenavond met Wereldtoppers!

23 april 2012

Afgelopen vrijdagavond werd in de Taveerne van Jeugdland de 30e verjaardag van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gevierd. De wereldtoppers Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp speelden tegen elkaar maar ook tegen de driebandenkampioenen van Ulvenhout. Ook konden enkele mensen uit het publiek een setje tegen één van de heren wereldbiljarters spelen. De geweldige sfeer en het fantastische gebaar van de Ulvenhoutse biljartiefhebbers voor Kika, maakte de avond compleet.

De beste spelers van de wereld moesten op de mooie geprepareerde tafels van Jeugdland met nieuwe ballen gaan spelen. Eerst tegen elkaar en daarna tegen onze kampioenen. De partijen werden begeleid door voortreffelijke scheidsrechters en tellers die ook aan het driebandenkampioenschap van Ulvenhout hadden meegedaan. Dank daarvoor en we zullen het verzoek van Piet van Rijen overwegen om volgend jaar een scheidsrechterscursus te organiseren.
TorbjÖrn Blomdahl en Dick Jaspers speelden tegen elkaar naar 40 punten en dat viel soms nog niet mee. De “zandbak” kan soms verrassen. Prachtige punten werden er vanzelfsprekend door de wereldkampioenen gemaakt, waaronder een doorschiettrekstoot van Dick Jaspers met terugkerend tegenovergesteld effect die veel applaus oogstte. Blomdahl won van Jaspers al moet gezegd worden dat Dick de heer Blomdahl soms moest uitleggen hoe de bal gespeeld diende te worden. Op de andere tafel had Martin Horn in zijn partij tegen Jean van Erp de smaak snel te pakken. Na drie beurten had hij al meer dan 20 punten en na 13 beurten won hij de partij van 40 caramboles overtuigend van Jean van Erp met een mooi gemiddelde van 3. De kampioenen van Ulvenhout gingen zich klaar maken mochten in hun partijtjes van 15 punten beginnen om meteen het verschil te maken. Dat lukte bijna maar de spanning bij onze kampioenen was te snijden en drukte zwaar op het niveau. Harrie Goos speelde tegen Torbjorn Blomdahl zeer verdienstelijk want de Zweed won maar net en keek regelmatig naar het scorebord of hij er al 15 had. Peter Schalk hield zich in zijn partij tegen Jean van Erp duidelijk in om hem niet kwaad te maken. Ad Voermans was sportief en liet Martin Horn winnen, die hiermee zeer gelukkig was, terwijl Dick Jaspers zijn handen dicht mocht knijpen met zijn winstpartij tegen Hans Snijders die thuis op zijn “zandbak” heer en meester was. Jaac Kools was al uren van tevoren zenuwachtig en wilde graag om half acht direct gaan spelen tegen iedereen, hetgeen genoeg zegt. Hierna konden enkele gelukkige toeschouwers een setje van 10 punten spelen tegen één van de grote jongens. De dame die ook een keu won deed het erg goed en hetzelfde gold voor Dimph v.d. Pluijm. Uiteindelijk wist niemand te winnen van de toppers al had Choc nog de meeste kans om Jean van Erp te verslaan. Hij wilde het de man uit Heeswijk niet aandoen. Ook werd er een setje gespeeld door Ton Vos tegen Torbjörn Blomdahl, waarbij Ton een welkomswoord in het Zweeds had ingestudeerd. Misschien waren het de zenuwen bij Ton want Torbjön Blomdahl kon zich niet herinneren ooit zo’n zwaar Zweeds dialect gehoord te hebben.
Bra gjort Ton! Een meer dan geweldige avond hebben de Ulvenhoutse biljartliefhebbers er van gemaakt. Wat te denken van het geweldige bedrag dat naar Kika gaat. Sponsors, spelers, publiek en andere mensen die dit een mooi initiatief vonden hebben een bedrag bij elkaar gebracht van 3.678,50 euro! Geweldig! Dank aan iedereen en natuurlijk ook dank aan Harrie en Nel en hun fantastische medewerkers voor de mooie avond in de Taveerne. De foto’s van de avond, met veel dank aan Nadine Bouwens, kunt u binnenkort bekijken op onze site www.driebandenulvenhout.nl en mocht u zelf nog kiekjes gemaakt hebben tijdens de avond, dan kunt u die voor publicatie op de site naar de driebandencommissie sturen.

Wij willen bij deze onze sponsors bedanken. Naast een aantal kleinere sponsors ( en mensen die anoniem willen blijven ) willen we met name danken :
Kees v. Hooijdonk (van garage van Hooijdonk), Ton Vos (T.C.P.), Harry Goos (Taveerne Jeugdland) en de uitbaters van de Flamingo, Paulussen en Christianen (middels een jaarlijkse extra bijdrage).
En natuurlijk jullie allen middels het aanschaffen van steunkaarten, en een aantal door een extra bijdrage welke kans gaf tegen een van de toppers te spelen.

De manager van het biljartteam (Piet Luck) laat weten, dat ook zij hebben genoten van deze avond, mede wegens de gezellige ambiance die door u als publiek werd gecreëerd.

De Commissie

Jubileumavond 20 April Hoogtepunt Driebanden Ulvenhout

15 april 2012

Aanstaande vrijdagavond 20 april vieren we in de Taveerne van Jeugdland op grootste wijze het 30 jarig jubileum van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout. Niets is te veel geweest om eens flink uit te pakken. De driebandenorganisatie van Ulvenhout heeft maar liefst 4 wereldtoppers weten vast te leggen om met alle biljarters en biljartsupporters dit jubileum te vieren. Deze toppers gaan natuurlijk ook spelen, waarbij ze onder andere de strijd moeten aangaan tegen de biljartkampioenen 2012 van Ulvenhout. Bijzonder is dat de opbrengsten die deze avond met zich meebrengen worden geschonken aan KiKa.

De meeste biljartliefhebbers zullen de “grote jongens” wel eens aan het werk hebben gezien maar niemand heeft ze nog zien spelen tegen de “grote jongens” van Ulvenhout. Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp mogen het gaan proberen tegen onze kampioenen van 2012 en dat zal ze nog niet meevallen. Dick Jaspers uit Willebrord kennen we allemaal. Hij heeft meer wereldtitels dan Bert Paulussen duiven, om eens wat te noemen, en hetzelfde geldt voor de Zweedse wonderboy Torbjörn Blomdahl. Martin Horn is een zeer sterke driebandenspeler uit Essen in Duitsland en Jean van Erp is een meer dan getalenteerde Nederlandse biljarter uit Heeswijk. Deze heren zullen pas vrijdagavond horen tegen wie uit Ulvenhout ze in de arena moeten, zodat ze zich niet kunnen voorbereiden. Dat kan dus Jac Kools, Peter Schalk, Ad Voermans, Harrie Goos of Hans Snijders zijn. Wel mogen ze van tevoren even inspelen tegen elkaar (zie hieronder het programma). De arbitrage tijdens de partijen is in handen van zeer goede, alom bekende driebandenkenners uit Ulvenhout. Zij zullen zich in hun beste pak buigen over de onvoorstelbare driebandenpatronen van alle kampioenen. Het belooft wat!

De Taveerne is open vanaf 19.00 uur. Er zijn genoeg zit- en staanplaatsen maar op tijd aanwezig zijn kan geen kwaad. Het programma start stipt om 19.30 uur. De driebandencommissie wenst alle liefhebbers en deelnemers veel succes en vooral plezier tijdens de jubileumavond.
Programma 20 april Taveerne Jeugdland:
19.30 uur:
Dick Jaspers – Torbjörn Blomdahl (40 punten)
Martin Horn – Jean van Erp (40 punten)
20.30 uur:
In totaal zes partijen van de wereldtoppers naar 15 punten tegen de vijf kampioenen van Ulvenhout en een Kikasponsor.
22.00 uur:
Liefhebbers uit de zaal kunnen voor 10 euro loten om 10 punten te spelen tegen één van de wereldtoppers. Vanzelfsprekend zijn deze opbrensten allemaal voor Kika. Dat geldt ook voor de opbrengst van de verkoop van de entreekaarten.

De Commissie

Peter Schalk, Ad Voermans en Hans Snijders Kampioenen C, B en Hoofdklasse

1 april 2012

Peter Schalk werd in cafe-zaal Flamingo na een mooie, lange partij tegen Cees van Veltom driebandenkampioen van Ulvenhout in de C-Klasse. Ad Voermans werd driebandenkampioen in de B-Klasse na een lastige finale tegen Frans Schalk. De finale in de Hoofdklasse werd bij café Christianen gewonnen door Hans Snijders na een mooie pot tegen Hans Frijters.

Uitverkocht huis in de Flamingo afgelopen vrijdagavond, waar zelfs alle staanplaatsen waren bezet en waar de zinderende spanning vat kreeg op sommige spelers tijdens de finale. Een zeer rustig verloop kenmerkte het begin, het midden en het einde van de partij om de driebandentitel in de C-Klasse.
Peter Schalk en Cees van Veltom gaven elkaar nauwelijks wat toe omdat de wedstrijd gelijk opging. Maar rond de 30e beurt zagen de toeschouwers toch een steeds nerveuzer aan zijn sigaartje trekkende Cees van Veltom, die moest toezien dat Peter Schalk vanaf dat moment langzaam wegliep met kleine series. Geen bal kon Kees meer raken en dat betekent in het driebanden doorgaans niet veel goeds. Sommige toeschouwers dachten dat 60 beurten niet genoeg zou zijn voor de 18 caramboles die de spelers moesten maken maar Peter trok zich hier weinig van aan. In de 59e beurt schoot hij zijn 18e carambole er goed op en liet Cees met de gebakken peren zitten. Er zit niets anders op voor Cees om voor volgend jaar nog meer trainingskampen te pakken.

Na een korte pauze werd door alle aanwezigen uitgezien naar de ontknoping in de B-Klasse. Supporters en familie kropen terug op de barkrukken en de vensterbanken (zo druk werd het).
Ad Voermans had een prachtig toernooi en startte dan ook als favoriet in de finale tegen Frans Schalk. Maar Frans had zich uitstekend voorbereid en zette vanaf het begin van de partij Ad sterk onder druk. Na 14 beurten was de stand 10-5 voor Frans en dat betekende alle hens aan dek voor Ad. Met een mooie serie van 4 kwam hij bijna gelijk met Frans en in de 31 beurt werd het 15-15. Familie en vrienden gingen er nog eens goed voor zitten en zagen Ad Voermans met 20-18 driebandenkampioen van Ulvenhout worden.

Bij café Christianen werd zaterdagavond voorafgaande aan de finale van de Hoofdklasse eerst nog gespeeld om de 3e plaats tussen Kees Gommers en Kees Martens. Kees Martens won de ontmoeting met 25-17. Hans Snijders speelde een ijzersterk toernooi met maar één remise (een zeer gelukkige) en verder louter winst tot de finale. Hans Frijters verloor hier en daar wel eens maar zijn vorm werd bij het naderen van de finale steeds beter. Beide heren zijn diverse keren kampioen driebanden van Ulvenhout geweest en de toeschouwers zagen dan ook uit naar een mooie finale tussen de heren. Hans Snijders liet er geen gras over groeien en had vanaf de 1e beurt een voorsprong nadat Hans Frijters de opstoot had gemist. Hans Frijters kwam niet goed in zijn spel en miste een beetje het alom bekende “Frijtersgeluk” om goed op gang te komen. Hans Snijders gaf zijn voorsprong niet meer uit handen want met 12-8 (10e beurt), 20-13 (20e beurt) en 25-14 werd hij overtuigend driebandenkampioen 2012 van de Hoofdklasse.

Na de mooie dankwoorden van Bert Frijters aan het adres van de commissie werd het kampioenschap 2012 afgesloten maar het hoogtepunt van het 30-jarig jubileum moet natuurlijk nog komen. Op 20 april spelen in de Taveerne van Jeugdland de kampioenen van Ulvenhout Jac Kools, Peter Schalk, Ad Voermans, Harrie Goos en Hans Snijders tegen de wereldtoppers driebanden Dick Jaspers, Torbjorn Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp. Kaarten (opbrengst t.b.v. KiKa) zijn nog verkrijgbaar in de café’s van Ulvenhout en natuurlijk bij de driebandencommissie.

De Commissie

Jac Kools en Harrie Goos Kampioen in de D en A-klasse

26 maart 2012

Jac Kools is kampioen in de D-Klasse geworden door Paul Koertshuis in de finale te verslaan. In de A-Klasse werd Harrie Goos kampioen door na een spannende finale Dimph v.d. Pluijm met de kleinste cijfers voor te blijven. De halve finales in de Hoofdklasse leverden finaleplaatsen op voor Hans Snijders en Hans Frijters.

Jac Kools liet er afgelopen vrijdagavond in de uitverkochte arena van café Christianen geen twijfel over bestaan. Hij zou en moest sterk vertrekken in de finale tegen Paul Koerthuis. Reeds na twee beurten (4 punten) bleek dat Paul op achtervolgen was aangewezen. Via wat kleine series van 1 en 2 was de stand na 24 beurten, 11 om 7 in het voordeel van Jac Kools. Paul kwam nog goed terug met series van 1 maar moest toch zijn meerdere in Jac erkennen die in de 34e beurt op prachtige wijze de vereiste 12 punten behaalde en daarmee de nieuwe kampioen van de D-Klassse werd. Een zeer knappe prestatie van Jac als je bedenkt dat hij voor de eerste keer meedoet aan het driebandenkampioenschap van Ulvenhout en dan ook nog zijn debuut moest maken in die moeilijke D-Klasse. Gevraagd naar wat er door hem heenging na de wedstrijd moest Jac een traan wegpinken en toegeven dat hij dit nooit had verwacht en aan had zien komen: “Het eerste jaar en dan al meteen de grootste beker”, waren zijn ontroerende woorden.

Na deze mooie finale gingen de heren en dames supporters er eens goed voor zitten want het was zover. De finale van de A-Klasse leverde een fantastische wedstrijd op tussen de kasteleins Dimph v.d. Pluijm en Harrie Goos. Beide spelers hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht. Na 20 beurten was het 7-5 voor Dimph, na 30 beurten 11-10 voor Harrie en na 40 beurten 16-18 voor Dimph. De spelers gaven elkaar geen duim breed toe en wisten van geen ophouden door maar steeds evenveel punten te maken. Dat leverde na 51 beurten een stand van 24-24 en dacht iedereen aan remise en dus verlenging. Harrie maakte het 25e punt en Dimph kreeg nog de opstoot voor het gelijkmakende punt. De gele bal caramboleerde verkeerd in de hoek en Dimph miste het laatste punt. Dolgelukkig maar ook nuchter was Harrie na zijn overwinning in het hol van de leeuw. Het kan raar lopen. Een paar weken geleden nog in de lappenmand en nu kampioen driebanden van Ulvenhout in de A-Klasse. Harrie bedankte in zijn nawoord de commissie voor de goede zorgen en bovenal vrouw Nel voor haar onvoorwaardelijke steun.

De halve finales in de Hoofdklasse bij cafetaria Paulussen werden duidelijke overwinningen voor Hans en Hans. Hans Snijders won met 25-12 van Kees Martens in 20 beurten en Hans Frijters won in even zoveel beurten van Kees Gommers met 25-17. De strijd om de 3e plaats a.s. zaterdagavond bij café Christianen gaat dus tussen Kees en Kees, terwijl de finale daarna gespeeld wordt door Hans en Hans.

Alle deelnemers en supporters zijn deze week van harte welkom bij de volgende wedstrijden:
Finale B-Klasse en C-Klasse: vrijdagavond 30 maart bij café zaal Flamingo vanaf 20.00 uur;
Finale Hoofdklasse: zaterdagavond 31 maart bij café Christianen om 20.00 uur.

De Commissie

Eerste Halve Finales

19 maart 2012

Hans Snijders wist het zeker afgelopen woensdag in de Taveerne van Jeugdland tijdens de kwalificatiewedstrijden van de Hoofdklasse: Hij zou wel weer op biljart 1 moeten spelen, beter bij hem bekend als “De Zandbak”, en dus kwam hij gewapend met een forse schep naar Jeugdland. Na de niet te beïnvloeden loting was dit inderdaad voor de zoveelste keer ook het geval. Hans Snijders loot altijd de zandbak! Of het de gunstige wind uit de toiletten is geweest of gewoon de buitengewoon gezellige ambiance van de Taveerne die hem daarna vleugels gaven, is niet duidelijk. Feit was wel dat hij in twee partijen van hoog niveau zowel Kees Gommers(20-8) als Tilo Machielse (20-10) het nakijken gaf en zich overtuigend plaatste voor de halve finale. Omdat Tilo Machielse in de eerste partij onderuit ging tegen Kees Gommers met 20-19 gaat ook Kees Gommers zeer verdiend naar de halve finale.
In de andere poule wist Hans Frijters met twee hoogstaande winstpartijen zijn halve finale plaats zeker te stellen. Na winst met 20-15 tegen Kees Martens won hij ook van Joop Grauwmans met 20-13. Kees Martens had eerder op de avond de ontmoeting met Joop Grauwmans overtuigend met winst afgesloten (20-11) zodat ook hij naar de halve finales van de Hoofdklasse gaat.

De halve finales van de B-Klasse bij café Christianen afgelopen zaterdagavond leverden behalve boeiende partijen ook nieuwe, inspirerende ideeën op. Zo pleitten een aantal topspelers uit deze Klasse, waaronder Brammeke v.d. Broek en Ad Oomens, om volgend jaar meer deelnemers  in de D-Klasse te plaatsen omdat het zo gezellig is. Johanna v.d. Luijtgaarden, die als voorzitster van de D-Klasse over deze Klasse waakt, was helemaal niet blij met het idee omdat de D-Klasse nu al helemaal vol is. De ruim aanwezige driebandencommissie vond het allemaal prima en kan melden dat we volgend jaar van start gaan met vijf D-Klassen in het kampioenschap: D1 t/m D5. De halve finale tussen Ad Voermans en Jan v.d. Meer was tot de 30e beurt een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Ad speelde sterk en wist met een serie van 5 het verschil te maken en de partij te winnen met 20-13. In de andere halve finale moest Frans Schalk het opnemen tegen Jean Paul v.d. Luijtgaarden. Beide spelers waren zo zenuwachtig dat de ballen eigenlijk nooit stil lagen. Na de 60e beurt had Frans Schalk 19 caramboles tegen 15 voor Jean Paul, hetgeen betekende dat Frans Schalk het in de finale van de B-Klasse gaat opnemen tegen Ad Voermans. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door Jan v.d. Meer van Jean Paul v.d. Luijtgaarden met 20-16. Jan speelde geheel relaxt een klassepartij en liet het publiek een stuk of drie fantastische ballen zien. Jean Paul speelde deze partij ook goed maar had geen antwoord op het geweld van Jan.

Een dag later werd op zondagmiddag in café-zaal Flamingo de halve finales van de A-Klasse gespeeld. Peter van Gils moest het opnemen tegen Harrie Goos en had na 20 beurten een kleine voorsprong van 2 punten (12-10). In de 36e beurt bereikte de spanning zijn hoogtepunt toen Peter van Gils met twee caramboles de stand gelijk trok: 21-21. Een paar beurten later bij een stand van 23-23 maakt Harrie met 2 uit en miste Peter de nabeurt, waardoor Harrie zijn finaleticket won. De ander halve finale tussen Bert Frijters en Dimphy v.d. Pluijm kende een moeizaam verloop. De hele partij hielden ze elkaar in evenwicht en pas in de eindfase rond de 50e beurt wist Dimphy het verschil te maken (25-19). Hierdoor komen we in de finale twee kasteleins tegen, waarbij Dimphy v.d. Pluijm van café Christianen het thuisvoordeel heeft en Harrie Goos van Jeugdland na afloop eventueel snel thuis kan zijn. De wedstrijd om de 3e plaats in de A-Klasse werd door Bert Frijters gewonnen. Peter van Gils moest met 25-17 het hoofd buigen.

Alle deelnemers en supporters zijn deze week weer van harte welkom bij de volgende wedstrijden:
Finale D-Klasse en A-Klasse: vrijdagavond 23 maart bij café Christianen vanaf 20.00 uur;
Halve finales Hoofdklasse: zondagmiddag 25 maart bij cafetaria Paulussen vanaf 14.00 uur.

De Commissie

Prettige En Gezellige Omstandigheden

12 maart 2012

In wat je wel prettige en gezellige omstandigheden kunt noemen hebben vorige week woensdag de helden van de B-Klasse hun kwalificatiewedstrijden voor de halve finales gespeeld. Met overmacht wist Hans Joppen in zijn poule Frans Schalk met 15-4 te verslaan (hoezo gezellig?) en wist Jan v.d. Meer daarna te winnen van Hans Joppen (15-10).  Jan won ook zijn tweede partij tegen Frans Schalk (15-12). In de andere poule speelde Ad Voermans een fraaie partij tegen Jan v.d. Luijtgaarden. Ad kon veel en Jan niets, zo heet het dan te zijn en dat was ook wel een beetje te merken aan de uitslag (15-2). Zoon Jean Paul v.d. Luijtgaarden nam het vervolgens op tegen Ad Voermans en herstelde de eer van de familie overtuigend door met zeer verzorgd spel en mooie driebanders van Ad te winnen met 15-10. Jan v.d. Luijtgaarden kon deze avond geen potte breken en zag ook zijn tweede partij verloren gaan tegen zoon Jean Paul, al kun je daar natuurlijk je twijfels over hebben. We zien uit naar de halve finales van de B-Klasse waarin Jan v.d. Meer het gaat opnemen tegen Ad Voermans en Frans Schalk (die door omstandigheden Hans Joppen vervangt) de degens gaat kruisen met Jean Paul v.d. Luijtgaarden.

In zeg maar prikkelende omstandigheden werden afgelopen zaterdagavond in café zaal Flamingo de halve finales van de D-Klasse gespeeld. Er waren supporters die verwacht mochten worden zoals Piet van Rijen maar ook supporters die niemand kenden en dat geeft maar weer aan hoe breed de belangstelling is voor het Ulvenhouts driebanden. Kees van Dun vertrok zeer sterk in zijn partij tegen Paul Koertshuis, hetgeen hem een voorsprong van 6-1 opleverde. Maar Paul was niet onder de indruk en wist in de volgende beurten niet alleen langszij te komen maar ook erover heen te gaan. Paul won de halve finale met 12-10 van Kees. In de andere halve finale nam Bets Oomen het op tegen Jac Kools. Bets moest lijdzaam toezien hoe Jac punt na punt maakte en een voorsprong nam van 9-3. Zij wist zich echter op tijd te “vervrouwen” en maakte in een paar beurten de achterstand bijna goed, toen Jac het wel mooi vond geweest en de partij uitmaakte met 12-9. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Kees van Dun met 12 caramboles voor hem tegen 7 voor Bets. De finale van de D-Klasse wordt dus gespeeld tussen Jac Kools en Paul Koertshuis.

De eerste halve finale van de C-Klasse afgelopen zondag bij cafetaria Paulussen werd een moeizame wedstrijd tussen Cees van Veltom en Peter Schalk. Duidelijk was dat de zenuwen een rol speelde bij in ieder geval Cees want die had immers in de poulewedstrijden zo ongenadig huis gehouden. Na 60 beurten waren het aantal benodigde caramboles niet gehaald (18) maar had Cees van Veltom wel een voorsprong op Peter Schalk van twee punten en gaat hij dus de finale spelen. In de andere halve finale won Gerrit van Opstal van Kees van Ginneken met 18-6. De strijd om de 3e plaats werd nipt gewonnen door Peter Schalk (18-17).

Inmiddels is het alom bekend geworden dat op vrijdag 20 april 2012 op Sportpark Jeugdland de wereldtop van het driebanden het gaat opnemen tegen onder meer de kampioenen 2012 van Ulvenhout. Dit fraais wordt georganiseerd omdat in Ulvenhout dit jaar voor de 30e keer  het kampioenschap driebanden plaatsvindt. Voor alle deelnemers van het toernooi en hun partner, vriend of kennis ligt er een kaart klaar. Ook andere biljartliefhebbers zijn welkom. Voor kaarten kunt u contact opnemen met Nico Wick. Wees er snel bij want…

Voor alle uitslagen, standen en het laatste nieuws gaat u naar www.driebandenulvenhout.nl Alle deelnemers en supporters zijn deze week van harte welkom bij de volgende wedstrijden:

Kwalificatiewedstrijden Hoofdklasse: woensdag 14 maart op Jeugdland vanaf 20.00 uur;

Halve finales B-Klasse: zaterdagavond 17 maart bij Christianen vanaf 20.00 uur.;

Halve finales A-Klasse: zondagmiddag 18 maart bij de Flamingo vanaf 14.00 uur.

De Commissie

Dun Door De Broek

5 maart 2012

Het driebandenkampioenschap van Ulvenhout zit in de fase dat de spanning zinderend wordt en het de meeste spelers dun door door de broek gaat lopen bij de gedachte dat de halve finale op hen wacht of nog een kans hebben om daarin te geraken. Voor het kampioenschap in dit jubileumjaar zijn alle beslissingen gevallen en dat is zeker niet zonder slag of stoot gegaan.

In de D-Klasse heeft zich een regelrecht drama afgespeeld rondom Ad Oomens. Paul Koerthuis is daar overtuigend 1e in de poule geworden met 16 punten. Achter hem eindigden Jac Kools, Bets Oomen, Cees van Dun en Ad Oomens met allemaal 12 punten en dat betekende dat het gemiddelde de doorslag moest geven wie van deze drie naar de halve finales mochten. Ad Oomens (0,189) is uiteindelijk uitgeschakeld met 0,001 achterstand op Cees van Dun (0,190). Verwacht mag worden dat Ad een verzoek zal indienen om al zijn partijen en die van Cees van Dun nog eens goed na te kijken. Ad denkt nog na over een verzoek aan de driebandencommissie om zijn partijen vanaf het begin van deze eeuw nog eens tegen het licht te houden.
In de C-Klasse is Cees van Veltom zoals verwacht naar de halve finales samen met Gerrit van Opstal, Cees van Ginneken en Peter Schalk. Voor de kwalificatiewedstrijden in de B-Klasse die a.s. woensdagavond 7 maart op Jeugdland worden gespeeld, hebben vanuit de B2-Klasse Hans Joppen, Jan v.d. Luijtgaarden en Frans Schalk zich geplaatst. Een erevermelding voor de prestaties van Hans Joppen is zeer op zijn plaats. Hij heeft alle negen poulewedstrijden gewonnen en ligt op koers voor een titel met een ongeslagen status. Vanuit de B1-Klasse zullen Jean Paul v.d. Luijtgaarden, Jan v.d. Meer en Ad Voermans zich voor de kwalificatiewedstrijden komen melde. Ook hier betekende een verbijsterend klein verschil van 0,003 in de eindstand tussen Ad Voermans(0,411) en Fré Klemans (0,408) het verschil tussen verder gaan en volgend jaar opnieuw proberen.
In de A-Klasse bleken de verschillen ook niet groot. In de halve finale zien we Peter van Gils, Dimphy v.d. Pluijm, Bert Frijters en Harrie Goos. Harrie hield zijn voeten maar net droog want Erik Martens had net zoveel punten maar een iets minder gemiddelde.
In de Hoofdklasse is de rook opgetrokken en kunnen de heren Hans Snijders, Kees Martens, Joop Graumans, Hans Frijters, Kees Gommers en Tilo Machielse zich opmaken voor de kwalificatie van de halve finales. Graag verwijzen wij u nog even voor alle uitslagen, standen en het laatste nieuws naar deze site.

Alle deelnemers en supporters zijn deze week uitgenodigd voor:
Voorronde Halve finales B-Klasse op woensdag 7 maart in de Taveerne van Jeugdland;
Halve Finale D-Klasse op zaterdagavond 10 maart bij Café-Zaal Flamingo;
Halve Finale C-Klasse op zondagmiddag 11 maart bij Café-Cafetaria Paulussen.

De Commissie

Beslissende Week

27 februari 2012

Het driebandenkampioenschap van Ulvenhout zit in de beslissende week voor de halve finanales en de kwalificatiewedstrijden. Sommige spelers hebben nog kans om in de halve finale te komen maar voor een aantal is volgend jaar de enige optie om weer verder te komen.

In de D-Klasse zijn Paul Koertshuis, Jac Kools en Ad Oomens (jawel Ad is er weer bij) redelijk zeker van een plaats bij de laatste vier.In de C-Klasse geldt dat natuurlijk voor de onvoorslaanbare Cees van Veltom en lijken Kees van Ginneken, Peter Schalk en Gerrit van Opstal de beste papieren te hebben.
Hans Joppen is weer helemaal terug in business. Met verzorgd spel heeft hij de leiding genomen in de B2-Klasse en strijden Frans Schalk, Jan v.d. Luijtgaarden en Edwin Heestermans om de overige ereplaatsen. In de B1-Klasse zijn zoon Jean Paul v.d. Luijtgaarden en Jan v.d. Meer een aparte klasse. Zij staan samen aan de leiding gevolgd op grote afstand door Fré Klemans en Kees van Hooijdonk.
Dimphy v.d. Pluijm, Harrie Goos en Erik Martens staan er goed voor maar Peter van Gils en Bert Frijters lijken nog mee te doen. In de Hoofdklasse wist Kees Gommers een mooie partij af te leveren tegen Hans Frijters door bij een 16-9 achterstand de zaak recht te buigen en te winnen met een mooie serie van 10 zonder varkens, al zeiden sommige dat een en ander niet helemaal zonder geluk was geweest.

Vanaf volgende week woensdag worden de kwalificatiewedstrijden en de halve finales gespeeld. Voor een volledig programma en alle uitslagen te bekijken kunt u natuurlijk naar onze site.
Voor alle deelnemers en hun partners en voor alle biljartliefhebbers is er natuurlijk nog de slotavond van het 30e driebandenkampioenschap op 20 april 2012. De driebandencommissie is erin geslaagd om niet één maar vier wereldtoppers naar Ulvenhout te krijgen.
Op vrijdagavond 20 april bent u van harte welkom in de de Taveerne van sportpark Jeugdland om te kijken naar het biljartspel van Dick Jaspers, Torbjorn Blomdahl, Jean van Erp en Martin Horn. Deze wereldtoppers gaan het dan opnemen tegen de kersverse kampioenen van Ulvenhout 2012. Voorts zal de wereldtop laten zien wat er allemaal mogelijk is op het groene laken en worden de biljartliefhebbers vermaakt met een demonstratie.
De optredens van deze vier toppers zijn dit seizoen gekoppeld aan KiKa. Voor dit goede doel worden de opbrengsten aangewend. De driebandencommissie geeft kaarten uit voor de avond op 20 april en zal een bijdrage vragen voor KiKa.

De commissie

Vlak Voor Carnaval

12 februari 2012

Zo vlak voor carnaval willen sommige driebandenspelers nog even het beste geven zodat ze na het feest het niet al te lastig meer hebben om zich bijvoorbeeld te plaatsen voor de halve finales of een plaats voor de kwalificatiewedstrijden. Tot echt definitieve beslissingen heeft het nog niet geleid dus de echte uitslagen zullen toch na de carnaval nog gemaakt moeten worden.

In de D-Klasse zijn Jac kools en Paul Koertshuis goed op weg om in de halve finales te geraken. Gevolgd door Ad oomens en Bets Oomen is het voor spelers als Bram v.d. Broek, Fons Jochems en Cees van Dun niet onmogelijk maar zullen ze toch nog stevig uit hun hol moeten komen om aansluiting bij de toppers in deze Klasse te vinden.
Cees van Veltom regeert geheel verwacht als een vorst in de C-Klasse en heeft nog geen enkele partij verloren. Promotie naar de B-Klasse wacht hem sowieso volgende jaar maar hij wil natuurlijk nu zich eerst bezig houden met een topklassering in de C-Klasse. Kees van Ginneken staat keurig tweede op 3 punten van de leider, gevolgd door Peter Schalk en Gerrit van Opstal. Ton van Dorst mag nog hopen zich bij de beste vier te voegen, voor Gerrit Hop wordt dat een schier hopeloze zaak.
In de B2-Klasse lijken Frans Schalk, Hans Joppen en Edwin Heestermans aan het langste eind te trekken. De beste drie spelers plaatsen zich samen met de beste drie uit de B1-Klasse voor de kwalificaties. In de B1-Klasse speelt Jean-Paul v.d. Luijtgaarden de pannen van het dak en heeft hij nog geen enkele partij verloren. Fré Klemans en Jan v.d. Meer lijken in deze Klasse de beste papieren te hebben voor een plaats in de volgende ronde.
In de A-Klasse is Harrie Goos met 12 punten leider maar moeten Dimph v.d. Pluijm, Bert Frijters en Jan v. Zundert nog enkele wedstrijden spelen. Peter van Gils zal zich nog gaan mengen in de strijd om de bovenste vier plaatsen en ook van Francois Timmermans mag nog enig vuurwerk verwacht worden.
In de Hoofdklasse heeft Hans Snijders zich al geplaatst voor de kwalificatieronde en is er nog een groot veld dat strijdt om de andere plaatsen.

Vorige week kregen wij het trieste bericht dat Jef Bakx is overleden. Jef heeft zich nog ingeschreven voor ons driebandenkampioensschap dit jaar maar helaas liet zijn ziekte het niet toe om nog te gaan spelen. Wij hebben Jef leren kennen als een markante biljarter. Zijn losbandstoten, zijn manier van krijten en zijn losse wedstrijdbenadering maakte van Jef een goede en vooral een sympatieke biljarter. U herinnert zich misschien nog het jaar dat Raymond Ceulemans in de Flamingo zijn opwachting maakte bij het 10-jarig jubileum van ons driebandentoernooi. Voorafgaande aan de demonstratie van de grote meester was er eerst nog de finale van de Hoofdklasse te spelen tussen een nog jonge Hans Snijders en Jef Bakx. Hans had zich al dagen goed voorbereid op de finale, was gespannen en was ruim voor het aanvangstijdstip van 19.30 uur binnen om goed in te kunnen spelen. Het was 19.30 uur maar geen Sjef Bakx. Bert Frijters wilde al bellen maar daar kwam hij dan toch binnen. Keu in elkaar draaien, inspelen hoefde niet en gelijk maar beginnen. Het beeld werd duidelijk. Hij maakte de meest onmogelijke losbanders, stak voortdurend de keu in het krijtje met het achtereind van de keu bijna tegen het plafond en won de finale met een grote glimlach…

Ondertussen heeft de commissie ook inkopen gedaan en een prachtig set bekers gekocht die u hieronder alvast kunt bewonderen.

De Commissie

Ongekend Felle Strijd

23 januari 2012

Ongekende felle strijd afgewisseld met vrijwel uitzichtloze partijen versieren het kampioenschap de afgelopen twee weken. Zo moesten de toeschouwers in de B2-Klasse tot maar liefst de 60e beurt wachten tot de heren Ted Dons en Frans Schalk hun partij mochten staken. Met 14 caramboles voor Frans Schalk moest Ted met 13 punten het hoofd buigen.
Heel anders was weer de partij van Harry Goos in de A-Klasse. Vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse wist hij Francois Timmermans in de A-Klasse met 20 tegen 11 punten in 19 beurten op zijn plaats te zetten. Mooi partij van Harry!

In de Hoofdklasse kent Hans Snijders maar weinig genade. Hij is in bloedvorm en dat zullen de andere spelers weten ook. Kees Gommers moest er aan geloven in 13 beurten (20 tegen 9 voor Hans) en Joop Grauwmans had helemaal weinig plezier van zijn geld toen hij vorige week met 8 caramboles tegen 20 voor Hans in slechts 8 beurten (!) aan de kant werd gezet. Hans Snijders kan nog gewoon over straat lopen maar de vraag is hoe lang nog?
In de A-Klasse is een kleine kopgroep bestaande uit Dimphy v.d. Pluym, Cees van Miert en Cees Schalk bezig met de bovenste posities. Het mag duidelijk zijn dat dat nodig is want de concurrentie van Bert Frijters en Harry Goos wordt zwaar wanneer die hun duvels gaan onderbinden. In de B1-Klasse is er rust. De spelers laten werkelijk nog niets zien van wat ze allemaal kunnen en wachten en wachten het grote moment af. Alleen Jack Snepvangers heeft nog geen punten maar ook dat zal ongetwijfeld binnenkort veranderen.
In de C-Klasse weet Kees van Ginneken iedereen te vermaken met goed spel. Hij staat nu bovenaan met 7 punten uit 5 gevolgd door Peter Schalk en Gerrit van Opstal. In de D-Klasse is Jack Kools onverwacht bezig met een goede reeks. Met 6 punten uit 4 wedstrijden gaat hij samen met Ad Oomens (wel verwacht) aan de leiding. Als u op onze site kijkt ziet u soms grote verschillen tussen de spelers wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden. Dat is helaas ontstaan door de vele wijzigingen die de driebandencommissie moest doorvoeren maar uiteindelijk speelt natuurlijk iedereen evenveel wedstrijden.

Eerste Weken

15 januari 2012

Na de eerste twee weken van het driebandentoernooi is goed te zien dat de meeste spelers wel door hebben dat het mooi zou zijn om kampioen te worden van de 30e editie. Daarop kun je je kinderen en kleinkinderen later nog eens fijntjes wijzen als ze je vragen of al die deelnames gedurende vele jaren ook in sportief opzicht iets opgeleverd hebben. Wat ook opvalt is het grote aantal wijzigingen in het programma waardoor het voor alle spelers goed opletten is of er iets in zijn of haar speelschema veranderd is. Alle wijzigingen worden iedere dag op onze site bijgehouden, dus u kunt daar eigenlijk niet buiten. Voor de wat minder gedigitaliseerden onder ons is er afgelopen week in de cafe’s van Ulvenhout ook nog een aangepast programmaboekje (met rode kaft) neergelegd en bellen en mailen de wedstrijdleiders u natuurlijk over veranderingen. U merkt het, de biljartcommissie laat niets aan het toeval over.

In de D-Klasse is de start van de spelers voorzichtig. De heren en dames biljarters tasten elkaars sterkte nog af en laten zeker nog niet in hun kaarten kijken wat ze allemaal kunnen. Bert Paulussen zal zijn wapen (ontiegelijk hard stoten) nog inbrengen en Ad Oomens zal de perfecte vierhoek laten zien waar hij de afgelopen zomer (het was toch geen mooi weer) op heeft getraind.

Des te opmerkelijker is het dan ook wat de heer G. van Opstal in de C-Klasse aan het doen is. Zijn eerste partij sloot hij af met een gemiddelde van 0,469 en weldra zal blijken dat dat geen uitschieter is geweest. De Vladdie is op oorlogspad en iedereen zal het merken. Daar zullen Kees van Ginneken , Peter Schalk en Kees van Veltom ernstig rekening mee moeten houden. Want vooral Kees van Veltom heeft immers hoge verwachtingen van het toernooi na zijn dieptestages bij Louis Havermans in Zundert tijdens de Kerstvakantie. Kees heeft zich geweldig voorbereid op het driebandentoernooi in Ulvenhout. Hij heeft daar tijdens de donkere dagen na Kerst stoten gezien en geleerd die ons doen duizelen als hij ze demonsteert.

In de B2-Klasse laat Edwin Heestermans zien waarom hij het jongste talent van Ulvenhout is en heeft Frans Schalk al getoond dat er wat hem betreft niet al te veel gelachen zal worden dit jaar in die Klasse want met een geweldig gemiddelde van 0,625 won hij zijn eerste partij en dat stemt toch tot nadenken bij de rest die moet gaan strijden om de 3e plaats.

Hoe anders is dat weer in de B1-Klasse waar men elkaar niet veel toegeeft na de eerste wedstrijden en iedereen zijn toernooiniveau haalt. Met uitzondering dan van het zorgenkind Nico Wick die met 0,220 uit de startblokken kwam en die, als hij in dit tempo doorgaat, de C-Klasse al aardig in zicht krijgt! De rentree van Kees van Hooijdonk in de B1-Klasse liep uit op een verliespartij tegen Jack Jochems waar nu eenmaal niemand van wint gezien het hoge aantal varkens dat Jack meebrengt en een mooie remise tegen alleskunner Ad Voermans. Het gemiddelde bedroeg 0,652, dus dat belooft.

In de A-Klasse zal het gure bewind van Bert Frijters met sigaar voor de andere biljarters voelbaar zijn. Bert gaat steeds meer op Raymond Ceulemans lijken: onverwoestbaar en op zijn tijd nog een geweldig partij uit de ransel. De anderen kunnen hun borst nat maken maar en zijn nog vele wedstrijden te spelen en posities te veroveren. Inderdaad, Parijs is nog ver en je krijgt de …

In de Hoofdklasse werd uitgezien naar het debuut van Joop Grauwmans en Jan v.d. Broek. Joop is sterk gestart met winstpartijen tegen Choc en Kees Gommers. Jan v.d. Broek verloor zijn eerste partij van Hans Frijters maar dat is geen schande.

Alle uitslagen zijn te vinden op onze site. De wedstrijdleiders zullen er iedere maandag voor zorgen dat alle uitslagen van de voorgaande week zijn verwerkt.

De standen zijn nu bijgewerkt tot en met 16 januari en ook in de diverse gelegenheden te vinden.

Programmaboekje

19 december 2011

Natuurlijk kijken alle deelnemers van het driebandenkampioenschap 2012 van uit naar de start van het mooiste driebandentoernooi van Ulvenhout en omgeving! Vanaf maandag 2 januari 2012 gaan alle remmen los en kunnen de heren en dames biljarters in het jubileumjaar weer aan de gang op de groene lakens van de deelnemende cafe’s in Ulvenhout. Het toernooi wordt voor de 30e keer met veel succes georganiseerd en dat ziet u ook terug in het mooie programmaboekje. We hebben speciaal voor het jubileumjaar de foto’s van alle deelnemers in het programmaboekje geplaatst. Deze kleurenfoto’s zijn van een ontroerende schoonheid en konden natuurlijk niet zomaar gemaakt worden. Sommigen wilde met hun keu op de foto, een ander dacht dat het leuk was als zijn hond er ook op stond en er was zelfs een verzoek van een deelnemer of hij niet met het logo van zijn zaak op zijn hoofd geplakt op de foto kon. Terecht dat de commissie al deze wensen heeft geweigerd en ervoor gekozen heeft alleen de “koppen” van de deelnemers af te drukken. Het resultaat is geweldig, kijkt u zelf maar! Het programmaboekje kunt u vanaf woensdag 21 december in het café ophalen waar u zich ingeschreven heeft en staat op uw naam. Graag even zo spoedig mogelijk ophalen want u wilt dit boekje natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Eventuele veranderingen in het speelschema vindt u dagelijks terug op onze site.

De commissie driebanden Ulvenhout wenst u fijne Kerstdagen en een zalig nieuwjaar en ziet u graag in januari aan de start van het 30e driebandenkampioenschap van Ulvenhout.

Sterk Deelnemersveld

5 december 2011

Voor het jubileumtoernooi 2012 van het Ulvenhouts Driebandenkampioenschap heeft zich een ongekend sterk deelnemersveld gemeld. In de Hoofdklasse hebben twee nieuwe sterke spelers, Joop Graumans en Jan v.d. Broek, een plek veroverd. Maar ook Hans Frijters is weer van de partij en het is zeker mooi om te melden dat ook Sjef Bakx dit toernooi aangrijpt om nog eens een keer te laten zien wat er allemaal mogelijk is op de groene lakens van Ulvenhout.
Een sterk veld is er ook in de A-Klasse, waarin meervoudig kampioen Bert Frijters onder andere de degens moet kruisen met Peter van Gils (altijd gevaarlijk) en Francois Timmermans (beloftevol) en Harrie Goos (begin er maar aan).
In de B-Klasse moet gezien het groot aantal deelnemers in twee poules gestreden worden om de hoogste eer. Nieuwkomer Kees van Hooijdonk (die van het wonen, niet van de auto’s) zou wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen bij de “oudjes” in deze afdeling, waaronder Piet van Rijen. Ook  Hans Joppen is gelukkig terug in het driebandentoernooi en zal laten zien dat hij alleen maar heeft bijgeleerd.
In de C-Klasse zullen André en Jos Heestermans als ware het broers gaan tonen hoe goed er in deze klasse wordt gespeeld, terwijl in de D-Klasse Jac Kools wel eens een geduchte concurrent van Bets Oomen zou kunnen blijken te zijn. Kortom, strijd op alle lakens en in alle klassen is gegarandeerd.
Alle berichtgeving over dit toernooi en de geweldige slotavond op vrijdag 20 april 2012 in de taveerne van Jeugdland valt natuurlijk te volgen op deze site.

Pouleindeling 2012 Bekend

13 november 2011

De inschrijving voor 2012 is inmiddels gestopt. We kunnen weer spreken van een succesvolle inschrijving.
Helaas zijn er een aantal oud deelnemers die het komend toernooi niet mee kunnen doen. Maar we kunnen ook weer een aantal nieuwe deelnemers verwelkomen. Hierdoor zal het totaal aantal deelnemers ongeveer gelijk zijn aan het afgelopen jaar.

Hieronder de poule indeling voor 2012:

Hoofdklasse A klasse
Gemidd. Gemidd.
1. Hans Frijters 1.049 1. Bert Frijters 0.580
2. Hans Snijders 0.931 2. Peter v. Gils 0.527
3. Kees Martens 0.930 3. Franç. Timmermans 0.507
4. Jef Bakx 0.734 4. Dimph vd. Pluym 0.506
5. Kees Gommers 0.684 5. Adrie vd. Pluym 0.492
6. Frans vd. Velden 0.670 6. Jan v. Zundert 0.481
7. Choco v. Vugt 0.662 7. Cees Schalk 0.479
8. Joop Graumans 0.650 8. Harrie Goos 0.461
9. Jan vd. Broek 0.644 9. Rini Oomen 0.451
10. Tilo Machielse 0.597 10. Eric Martens 0.439
11. Albert Kwisthout 0.590 11. Cees v. Miert 0.437
B 1 klasse B 2 klasse
Gemidd. Gemidd.
1. Jan vd. Meer 0.425 1. Hans Joppen 0.419
2. JP vd. Luijtgaarden 0.408 2. Edwin Heestermans 0.395
3. Kees v. Hooijdonk 0.390 3. Ton Vos 0.373
4. Christ Oudshoorn 0.367 4. Jac Bogaerts 0.365
5. Piet v. Rijen 0.362 5. Ted Dons 0.361
6. Ad Voermans 0.358 6. Pieter Zuijdwijk 0.350
7. Jac Jochems 0.344 7. Frans Timmermans 0.3294
8. Nico Wick 0.3291 8. Aart vd. Graaf 0.327
9. Fré Klemans 0.324 9. Jan vd. Luijtgaarden 0.316
10. Rinus Blom 0.292 10. Jan Heestermans 0.276
11. Jac Snepvangers 0.275 11. Frans Schalk 0.2742
C klasse D klasse
Gemidd. Gemidd.
1. Cees v. Veltom 0.2737 1. Bets Oomen 0.215
2. Gerrit Hop 0.270 2. Jac Kools 0.210
3. Gerrit v. Opstal 0.269 3. Ad Oomens 0.200
4. Jac Dielemans 0.267 4. Paul Koertshuis 0.199
5. Jos Heestermans 0.257 5. Fons Jochems 0.194
6. Kees v. Ginneken 0.257 6. Bram vd. Broek 0.176
7. Ton v. Dorst 0.252 7. Cees v. Dun 0.159
8. Andre Heestermans 0.250 8. Paul Billet 0.132
9. Peter Schalk 0.246 9. Bert Paulussen 0.119
10. Ger Roovers 0.227 10. Gerald Harris 0.127
11. Joh. vd. Luijtgaarden 0.081

 

Nico gaat nu weer aan de mega puzzle beginnen zodat 22 december de programmaboekjes klaar liggen in de gelegenheid waar het formulier ingeleverd is.

We zien u graag terug bij de 30ste Kampioenschappen Driebanden van Ulvenhout,
De commissie

30e Driebandenkampioenschap Ulvenhout

10 oktober 2011

Van januari tot april 2012 wordt voor de 30e keer het kampioenschap driebanden van Ulvenhout gespeeld. Inderdaad een jubileumjaar waar we niet zonder aandacht aan voorbij zullen en willen gaan. Aan het einde van het toernooi wordt een prachtige avond in elkaar gestoken zoals u dat ook tijdens vorige jubileumjaren heeft kunnen meemaken.
De driebandencommissie slaagt er hopelijk weer in om de wereldtop naar Ulvenhout te halen! Maar we willen ook begin januari bij de start van het toernooi op biljartwaardige wijze stil staan bij ons onlangs overleden commissielid Ton Snepvangers. Vanzelfsprekend wordt u langs deze weg maar vooral op onze site van alle activiteiten op de hoogte gehouden.

Voordat we dit vieren moet er natuurlijk eerst gebiljart worden en we doen dit zoals gebruikelijk in vijf verschillende klassen.
Tot 12 november kunt u zich inschrijven voor het 30e kampioenschap driebanden van Ulvenhout. Spelers kunnen vanaf a.s. zaterdag 15 oktober een inschrijfformulier bij de deelnemende café’s ophalen of downloaden van onze site. De formulieren kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende café’s of bij één van de commissieleden. Het inschrijfgeld bedraagt 7 euro.
Zoals altijd wordt de deelnemende biljarter een beetje in de watten gelegd. Je kunt namelijk op het inschrijfformulier aangeven wanneer je niet of moeilijk kunt spelen. We proberen rekening te houden met verjaardagen, vakanties en de bruiloft van Tante Jo mits u dat wel goed aangeeft op het inschrijfformulier. Eind december krijgt u een programmaboekje waarin alle wedstrijden zijn opgenomen, inclusief de finalewedstrijden.
De halve finales en de finales worden in maart 2012 gespeeld. Vanaf eind december zullen alle speeldata van de wedstrijden op onze internetsite vermeld worden.
Als u denkt om mee te doen maar nog twijfelt, kunnen we u gerust stellen. Het driebandentoernooi van Ulvenhout is één van de leukste en best georganiseerde biljarttoernooien. Althans dat vinden de deelnemers zelf.
Onze driebandensite wordt professioneel in elkaar gezet en actueel gehouden. Dat levert natuurlijk jaloerse blikken uit biljartend Nederland op maar we blijven bescheiden. Onze site bevat sinds kort een aantal nieuwtjes die u maar eens moet bekijken. Onze webmaster is erin geslaagd om een stuk van de Ulvenhoutse biljartgeschiedenis erop te zetten. Het is leuk om dat te lezen en een foto te ontdekken van bijvoorbeeld toen nog zeer veelbelovende spelers. Zo leest u berichten over het eerste driebandentoernooi van Ulvenhout dat in 1983 werd gewonnen door Sooi van Gils maar kunt u ook stukjes terugvinden van biljartwedstrijden van Sjot van Alphen of Bert Frijters.
Veel plezier daarmee en nu eerst…..

INSCHRIJVEN VOOR DE 30e EDITIE!!!