Persberichten 1998

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Frans Schalk Winnaar Finale B

14 februari 2012

Cafe de Harmonie had vridjag 20 maart de eer om de finalisten klasse B te ontvangen. De finale ging zoals bekend tussen Frans Schalk en Lou Peeters. Een echt spannende finale werd het niet. Frans ging voortvarend van start en had na 22 beurten een voorsprong van 14 tegen 4. Lou deed vertwijfelde pogingen om bij te komen. Echter tevergeefs.

Dit lag niet zozeer aan zijn strijdlust, maar de ballen die Frans achter liet waren nu niet direct de ballen waaruit de gemiddelde cafe biljarter veel caramoles weet te peuren. Raymond Ceulemans die enkele honderden meters verderop een demonstratiepartij gaf, zou er jaloers op geweest zijn. Kortom, Frans kon zijn partij in 36 beurten onbedreigd uitmaken, eindstand 20-9.

Deze zelfde avond werd er ook geknokt om de 3e en 4e plaats tussen Kurt Gommers en Rinie Oomen. Hoewel “knokken” is niet de juiste term. Rinie was in glanzende vorm, Kurt misschien ook wel. Maar hij kreeg geen kans om deze te demonsteren. Kurt sociaal ingesteld zoals hij is, liet voor zijn tegenstander niet te missen ballen liggen, wat deze dan ook niet deed. Na 14 beurten stond er al een 9-3 voorsprong op het bord in het voordeel van Rinie. Toen tot de 20e beurt niets en dan in 7 beurten 11 caramboles, waaronder 2 series van 3. Eindstand 20-9 voor Rinie in 27 beurten. Voorwaar niet slecht. Hierna kregen de winnaars van voorzitter Bert Frijters prachtige bekers uitgereikt en waren er alleen nog tevreden gezichten te zien.