Persberichten 2008

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Dimphy v.d. Pluym, Albert Kwisthout en Cees Martens Driebandenkampioen van Ulvenhout

31 maart 2008

Afgelopen zaterdagavond werd in cafetaria Paulussen Dimphy v.d. Pluym kampioen van Ulvenhout in de B-Klasse door in de finale van Hans Joppen te winnen. In de A-Klasse werd na een zeer spannende en meeslepende partij tegen Jos Geerts, Albert Kwisthout kampioen van Ulvenhout. In de Hoofdklasse van het Ulvenhouts driebandenkampioenschap 2008 mocht afgelopen zondagmiddag bij café Christianen, Cees Martens de beker met de grote oren in de lucht steken na winst op Hans Frijters.
Tijdens de finale in de B-Klasse tussen Dimphy v.d. Pluym en Hans Joppen, de voormalige Groot-Bakker uit Breda e.o., vermeldde het wedstrijdformulier na 11 beurten nog maar weinig punten voor de finalisten. Nervositeit speelde beide spelers parten maar vooral het feit dat er geen achtergrondmuziekje te horen was, bleek voor Dimphy zo wat dodelijk zenuwslopend. Het was zo druk en uitverkocht in de achterste zaal van het etablissement van Bert Paulussen, dat de stereo-installatie in de kast (een juweeltje uit 1968) niet te bereiken was. Gelukkig wist de toevallig aanwezige Christ van Heumen, die een eigen parkeerplaats bij Bert heeft op de stoep, na enig duw- en trekwerk het apparaat aan de praat te krijgen. Toen eenmaal de klanken van Corry Konings en Frans Bauer de spelers bereikten, ging Dimphy er als de brandweer vandoor. Na 25 beurten had zij een voorsprong van 8 punten (14 tegen 6 voor Hans) en na een korte onderbreking (van de muziek) wist Dimphy met zeer verzorgd spel in de 44e beurt de partij in haar voordeel te beslissen (20 om 13). Geen schande voor Hans Joppen want het spel van Dimphy was beheersten op tempo, hetgeen betekent dat zij zelden een bal te hard raakte. Bovendien liet Dimphy geen ‘gemakkelijke’ liggen en dat is al moeilijk genoeg want iedere biljarter weet dat er geen makkelijke ballen zijn al is ie nog zo makkelijk. Dimphy is de kampioen van 2008 in de B-Klasse. Hans Joppen werd zeer eervol tweede en al net zo eervol was de derde plek voor Gerrit van Opstal, wat hijzelf na enige aarzeling ook grif toegaf.

Nadat tijdens de pauze alle lekkernijen uit de vitrine van de snackkoning van Ulvenhout waren rondgegaan en grotendeels opgegeten, werd uitgezien naar de finale in de A-Klasse tussen Albert Kwisthout en Jos Geerts.In een partij op zeer hoog niveau wist Albert Kwisthout, na een trage start (0 in 5 beurten) in de 18e beurt een gaatje te maken van 4 punten (12 om 8). Jos Geerts kende echter een uitstekend toernooi en liet dat zien in de finalepartij door in de 19e beurt met maar liefst een serie van 9 (!) een verbijsterende Albert Kwisthout op 5 punten achterstand te zetten. Maar dan kent men ‘de Kwist’ nog niet. Met vlotte series kwam Albert niet alleen langszij maar er ook over heen. Een magnifieke serie van 4 met een carambole om de vingers bij af te likken bracht hem bij het voorlaatste punt. Jos kreeg nog een kans maar wist die niet te benutten, waarna Albert Kwisthout het laatste punt maakte en kampioen van de A-Klasse werd. De tweede plaats voor Jos Geerts was zeer verdiend, terwijl het brons naar een trotse Francois Timmermans ging.

Met de spannende finalewedstrijden van de avond daarvoor nog in de maag en in het hoofd werd uitgezien naar de finale in de Hoofdklasse ’s zondags bij café Christianen tussen Cees Martens en Hans Frijters.Voorafgaande aan deze wedstrijd speelden Bert Frijters en Hans Snijders de kleine finale. Tot 20 punten hielden zij elkaar in evenwicht maar drie beurten later wist Hans Snijders te winnen (25 om 19), waarmee hij de 3e plaats in het kampioenschap veilig stelde.

Meervoudig kampioen in de Hoofdklasse Hans Frijters moest het daarna in de finale opnemen tegen Cees Martens. Voor Cees was het 17 jaar geleden dat hij voor de 1e keer kampioen van Ulvenhout werd. Waarschijnlijk realiseerde hij zich dat want vanaf aquite speelde Cees gedreven, goed en met het oog voor de kleine dingen die het driebanden nu eenmaal in zich heeft. Hans kende een lastig verloop van de partij waarin hij steeds een redelijk overbrugbare achterstand moest zien weg te werken, hetgeen hem in de 19e beurt op 17 punten bracht, waar Cees er 19 had. Echter in 4 beurten wist Cees daarna met mooie punten en een gesloten verdediging op prachtige wijze de 25e carambole te maken. Voor Hans Frijters restte de nabeurt en de opgave om 8 caramboles uit de keu te toveren. Daar slaagde hij bijna in want met een slotserie in de nabeurt van 7 punten, mistte hij door een klos het gelijkmakende punt. Uitzinnige vreugde bij Cees en toch een kleine teleurstelling bij Hans.

In het slotwoord benadrukte Nico Wick namens de driebandencommissie nog eens alle goede en gezellige avonden die de afgelopen drie maanden voor velen het biljartleven zinvol maakten. Dank ging uit naar alle gastheren en –vrouwen van de Ulvenhoutse horeca die met hun bitterballen, verse worst, scherpe kaas, tongstrelende kippenpootjes en hartige frikandellen, de biljarters aangenaam door de middagen en avonden loodsten. Met een extra dankwoord voor Bets Oomen, die het nodige schrijfwerk heeft verricht tijdens diverse finalepartijen, kunnen spelers en commissie terugkijken op een buitengewoon mooi 26e Driebandenkampioenschap van Ulvenhout. Op de schitterende website www.driebandenulvenhout.nl kunt u alle uitslagen en standen terugvinden van het kampioenschap driebanden van Ulvenhout en kunt u ook de foto’s die door de commissie gemaakt zijn, bekijken. Plus nog veel meer nieuws en reacties van spelers en belangstellenden.

Pauline Ladiges en Jack Jochems Kampioen Driebanden

19 maart 2008

In de D_Klasse van het kampioenschap van Ulvenhout is Pauline Ladiges kampioen geworden door in de finale te winnen van Wim Goosen. Wim redde het niet maar zag in zijn 96e levensjaar tot zijn genoegen dat hij eigenlijk nog bijna alle biljartpatronen uit zijn mouwen kan schudden. In de C-Klasse werd Jack Jochems, die een prachtig toernooi speelde, kampioen van Ulvenhout door in de finale van Aart v.d. Graaf te winnen.
Klokslag 8 uur ging afgelopen zaterdagavond de finale van start om het kampioenschap driebanden van Ulvenhout in de D-Klasse tussen Pauline Ladiges en Wim Goosen.
Vele supporters hadden met moeite een plaatsje kunnen bemachtigen in de voor deze gelegenheid ongekend gezellige biljartarena van Jeugdland. Alle andere sporters dan biljarters was de toegang ontzegd waardoor beide finalisten in alle rust het beste van hun spel konden tonen. Tot de 35e beurt was de partij geheel in evenwicht. Pauline leidde met 5 tegen 4 tegen een topfitte Wim Goosen maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Op kousevoeten sloop Pauline echter punt voor punt weg van Wim die de pech had dat uitgerekend tijdens de finalepartij het even niet meezat en een aantal ballen die het normaal gesproken doen, er rakelings langs gingen. Pauline Ladiges won na 55 beurten met 12 tegen 6 en werd voor de tweede keer kampioen van Ulvenhout in de D-Klasse. Wim Goosen had na afloop net zo’n drukke receptie als Pauline. Iedereen kuste en feliciteerde Wim met zijn prachtige 2e plaats.

De finale in de C-Klasse tussen Jack Jochems en Aart v.d. Graaf stond bol van spanning en nervositeit tot de 29e beurt. Beide hadden 6 punten maar Jack vond toen zijn draai. Met subtiel en soms wat minder subtiel spel maakte Jack met series van 3, 2 en 1, en dat een paar keer, een einde aan alle onzekerheid. Aart moest de duimen leggen en zag Jack na 44 beurten driebandenkampioen van Ulvenhout worden met 18 tegen 12. Ook voor Jack Jochems was het de tweede keer dat de lauwerkrans om de nek ging. Na afloop van de finalepartijen was er nog lang tijd voor luim en napraten. Harry en Nelleke hadden het fantastisch verzorgd en hoe laat het nu precies is geworden weet eigenlijk niemand meer.

De halve finales in de B-Klasse, die vorige week vrijdag zijn gespeeld, heeft Dimphy v.d. Pluym en Hans Joppen als finalisten opgeleverd. Dimphy won in 53 beurten van Gerrit van Opstal met 20 om 16. Hans Joppen wist te winnen in eveneens 53 beurten van Piet van Rijen met 20 tegen 17. De strijd om de 3e plaats werd daarna gewonnen door Gerrit van Opstal in een prachtige partij van slechts 26 beurten. Piet van Rijen, die zo graag ook zo’n mooie beker had willen winnen, kwam tot 6 caramboles toen Gerrit de 20 punten vol maakte Als enige tastbare herinnering, kreeg Piet een bierviltje, met achterop de handtekening van Hans Joppen. Voor aanvang van de wedstrijden trakteerde Hans op gebak van een bekende Bredase bakker. Gezien het hoge niveau waarop Hans nu moet gaan spelen, is hem duidelijk gemaakt, dat hij uit de anonimiteit moet treden (zeg maar, uit de kast moet komen). Dus H.J. uit B. is voor de verdere verslaggeving dit jaar Hans Joppen uit Bavel, wat vele mensen zal verrassen. Dimphy speelde duidelijk een thuiswedstrijd. Ze werd o.a. door haar kleindochter aangemoedigd met een spandoek waarop stond te lezen dat Oma “TOP” is. Gerrit van Opstal had duidelijk last van de spelregel dat er een keuzevrijheid is om met de witte of de gele bal op te gaan. Beloofd is dat de commissie voor 2009 deze regel opnieuw zal evalueren.

Afgelopen zondagmiddag werden bij Cafetaria Paulussen de halve finales in de A-Klasse gespeeld. Het was een lange zit die begon om 14.00 uur en eindigde om 19.00 uur. Tegen het einde deden veel toeschouwers hun jas aan. Niet helemaal duidelijk was of dit tegen de kou was of dat men snel naar huis moest. Ook kregen sommige spelers tegen het einde telefoontjes en smsjes van hun partners of ze toch wel op tijd thuis waren voor het eten. De halve finale tussen Jos Geerts en Rini Oomen werd gewonnen door Jos. In 60 beurten maakte hij de 25 caramboles, waar Rini het met 21 punten moest doen. In de andere halve finale won Albert Kwisthout in een zeer spannende partij in 51 beurten van Francois Timmermans. Francois kwam met 24 caramboles 1 puntje tekort. In de partij om de derde plaats tussen Francois en Rini kwamen de spelers zeer langzaam op gang. Waarschijnlijk speelde de vermoeidheid na hun eerste partij nog een rol. Francois won na 60 beurten met 24 caramboles tegen 16 voor Rini Oomen.

Het kampioenschap gaat woensdag verder op Jeugdland met de voorronde halve finale in de Hoofdklasse. Op www.driebandenulvenhout.nl kunt u alle uitslagen vanzelfsprekend nog eens nalezen en ziet u wanneer de andere halve finales en finales gespeeld worden van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout.

Halve Finales C- en D Klasse

12 maart 2008

Onder enorme belangstelling en buiten alle proporties zijn de halve finales van start gegaan in de C- en D-Klasse van het kampioenschap driebanden van Ulvenhout. De messen waren geslepen en de zenuwen werden door sommige spelers niet in bedwang gehouden.
In de D-Klasse wisten uiteindelijk, na lange strijd Wim Goosen en Pauline Ladiges zich te plaatsen voor de finale. In de C-Klasse drongen zich de heren Jac Jochems en Aart v.d. Graaf naar voren voor de finale maar ook dit ging niet zonder slag of stoot.

Afgelopen zaterdagmiddag ging onder de nodige spanning de halve finale van start tussen Wim Goosen en Cees van Veltom. Na een flitsende start van Cees, die reeds in 10 beurten de helft van het benodigde aantal punten had behaald, viel om defensieve redenen de partij enigszins stil. Wat heet. Na 59 beurten werd een remise stand bereikt waar wellicht niemand meer op had gerekend behalve Wim Goosen die na ijzersterk spel deze stand afdwong (12-12). In de verlenging naar 6 punten wist Cees van Veltom opnieuw een grote voorsprong te bereiken (5 om 2) maar zag opnieuw een ontketende Wim Goosen terugkomen uit een schier hopeloze achterstand. Wim maakte de 6 vol en Cees wist nog 1 punt te maken in de nabeurt, waarna er penalties volgden. Alhoewel er sprake was van enig leeftijdsverschil tussen beide spelers was dit tijdens de penalties toch niet te zien. De oudst ogende van de twee, Cees van Veltom, moest het tegen de veel jonger ogende Wim Goosen afleggen op koelbloedigheid en zelfbeheersing. Cees van Veltom kan nog veel leren, en daar heeft ie nog alle tijd voor, maar ging dus kansloos kopje onder in het sportieve geweld van zijn tegenstander.
In de andere halve finale gaf de kwaliteit van Pauline Ladiges de doorslag. Martin Oors, die een prachtig debuut in het kampioenschap zag beloond met een halve finale plaats, kon het niet bolwerken. Pauline besliste de partij in haar voordeel in 28 beurten en plaatste zich hiermee voor de finale in de D-Klasse. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Cees van Veltom in 60 beurten, hetgeen nog maar eens aantoonde hoe gezellig het was bij café Christianen en dan hebben de spelers ook tijd voor allerlei andere opvallende zaken die zich in het etablissement voordoen.

Net zo gezellig verliepen de finales in de C-Klasse afgelopen zondag bij café zaal Flamingo. Onder het genot van een rustige biljartsfeer wist Jac Jochems na gedegen spel de 18 punten vol te maken tegen Ted Dons in 34 beurten. Een prachtige partij van Jac! Daarna was het de beurt aan Christ van Heumen om te schitteren tegen Aart v.d. Graaf. In alle rust werd de partij gestart en men weet dan dat men daarmee Christ van Heumen geen plezier doet. Christ houdt niet van rust tijdens een biljartpartij en dat was te merken ook. Nadat na 60 beurten een gelijke stand was overeengekomen (14 om 14) moest de verlenging de beslissing brengen. Aart won verdiend door Christ op 4 punten te laten staan. Om Christ niet teleur te stellen verliep de strijd om de 3e en 4e plaats in de C-Klasse tussen Ted Tons en Christ van Heumen aanzienlijk rumoeriger. Het gezelschap aan de supporterstafel wist aan de hand van enkele gezellige verhalen uit de oude doos in ieder geval Christ in de juiste stemming te krijgen. Onder leiding van Piet van Rijen werd uitbundig en langdurig gelachen om een voorval waarbij Jac Jochems eerst niet en toen weer wel van en toen weer niet van een dak te krijgen was. Koren op de molen van Christ van Heumen want hij wist de felbegeerde 3e plaats op te eisen door van Ted te winnen met 18 tegen 16 in 54 beurten.

Aanstaande zaterdag 15 maart wordt iedere biljartliefhebber verwacht op Jeugdland. Om 20.00 start de finale in de D-Klasse tussen Pauline Ladiges en Wim Goosen en alles meezit begint omstreeks 21.00 uur de finale in de C-Klasse tussen Jac Jochems en Aart v.d. Graaf. Een ongekend gezellige en spannende avond waarvoor u geen entreekaart hoeft te hebben. De avond wordt verder opgeluisterd door een gastoptreden van Piet van Rijen die op verzoek nog enige ijzersterke verhalen na afloop zal opdienen.
Allen meer dan welkom!

Spannende Laatste Week

27 februari 2008

In de Hoofdklasse wordt gestreden om een plaats bij de eerste zes, die recht geeft op deelname aan de kwalificatiewedstrijden voor de halve finales.
Afgelopen zondag werd in een zonovergoten en uitverkocht café Christianen gespeeld. Tilo Machielse won van Hans Snijders in een zeer matige partij die bol stond van moeilijke ballen en net niet. Frans van der Velden ging furieus van start tegen Cees Gommers en bereikte na 8 beurten een stand van 17 caramboles tegen 5 voor Cees! Die kwam echter ijzersterk terug. Wat heet, Frans hield het nog net droog en won na na 22 beurten met 20 tegen 19. Adri v.d. Pluijm kreeg volop kans tegen Hans Snijders en had een puntje verdiend. Na een gelijkopgaande strijd won Hans met 20 om 19. De partij tussen Hans Frijters en Tilo Machielse werd door Hans gewonnen in 15 beurten. Hans Frijters en Hans Snijders zijn zeker van de volgende ronde. Dat geldt ook voor Cees Martens en Tilo Machielse. De strijd om de laatste 2 plaatsen gaat tussen meerdere spelers.
In de A-Klasse is de zaak beslist. Albert Kwisthout, Jos Geerts, Francois Timmermans en Rini Oomen spelen in de halve finales.
In de B1- en B2-Klasse is de strijd nog lang niet voorbij. In de B1-Klasse strijden Gerrit van Opstal, Jan v.d. Meer, Cees van Miert en Christ Oudshoorn om een plek bij de eerste drie.
In de B2-Klasse is het nog erg donker. Frans Schalk, Piet van Rijen, die een mindere periode doormaakt, Hans Joppen en Jean-Paul v.d. Luytgaarden lijken de dienst uit te maken maar is dat ook zo en heeft Ton Snepvangers niet alle kans om dat feestje nog te verstoren? Net als in de Hoofdklasse strijden de beste 3 spelers van iedere B-Klasse in een extra kwalificatieronde voor de halve finales.
Een merkwaardig incident deed zich nog voor tijdens de partij tussen Jean-Paul v.d. Luytgaarden en Ton Snepvangers afgelopen zondag bij café-cafetaria Bert Paulussen. Tijdens de wedstrijd is de brommer van Bert Paulussen verkocht aan ene meneer W. v.d. B. uit U. Het groene monster, dat jarenlang naast het biljart stond en een vertrouwd beeld was voor iedere biljarter, moest en zou gestart worden. En je helpt elkaar, dus uiteindelijk hebben publiek en spelers tot bloedens toe geprobeerd de brommer aan te trappen. Een goed voorbeeld van burgerzin tijdens de partij maar het gaat natuurlijk wel ten koste van het spel.
In de C-klasse lijken Jac Jochems, Christ v. Heumen, Aart v.d. Graaf en Jan Heestermans zeker van de halve finale.
In de D-Klasse speelt Wim Goosen de pannen van het dak en gaat aan de leiding gevolgd door Pauline Ladiges, Martij Moors, die een zeer sterk debuut maakt in deze divisie, Cees van Veltom en Ad Oomens. Moeilijk te zeggen wie de halve finalisten worden.
Deze week weten we het definitief, wanneer de laatste partijen in alle klassen gespeeld zijn. Om al vast tijdig uw kaarten te bestellen, treft u hieronder alle data aan van de kwalificatiewedstrijden, halve finales en finales. Kom kijken!

Stres en Excuses Funest voor Sommige Spelers!

20 februari 2008

De komende twee weken zullen beslissend zijn in het Kampioenschap driebanden van Ulvenhout wat betreft het bereiken van de halve finales. De spanning loopt op en er is voor heel veel spelers nog heel veel mogelijk. Het onder controle houden van de zenuwen op het einde van een wedstrijd is voor nog al wat spelers een opgave.
Bij een stand van 9 om 9 leek Rini van Pelt in vlot tempo Dimphy v.d. Pluijm aan de kant te zetten. Het einde van de match kwam in zicht en de nervositeit sloeg bij Rini toe. Toegegeven, ook Dimphy had het even slecht maar trok toch na 23 beurten aan het langste eind en wist dus te winnen.
In de A-Klasse stond afgelopen zaterdag de topper tussen Francois Timmermans en Albert Kwisthout op het programma. Hieraan voorafgaand moest Albert Kwisthout ook tegen Rini Oomen spelen. Rini won glansrijk met 20 punten in 43 beurten en liet een verbijsterde Albert staan met 14 caramboles.
Zenuwen hoor ik u denken maar ik geloof dat Albert hier nog last heeft gehad van de bekende inzinking na carnaval. Hoe snel hij die te boven was liet hij zien in de partij daarna tegen Francois toen hij een serie van 11(!) maakte, hetgeen slechts 1 carambole minder is als het absolute record in het 26-jarig bestaan van driebandenkampioenschap Ulvenhout. Vervolgens vond Albert het niet nodig haast te maken en hij stelde dan pas ook in de 29e beurt het winnende punt veilig.
Soms en eigenlijk ook wel vaak zoeken spelers excuses wanneer het even niet gaat.
Nico Wick maakte het wel erg bont na zijn partij in de B2-Klasse tegen Jean-Paul v.d. Luytgaarden, die hij uiteindelijk na veel poedels in de laatste fase nipt wist te winnen met 15 tegen 13. Invallend zonlicht, een te koud laken toen het gordijn werd dicht gedaan tegen het felle licht, een hoop lawaai dat veroorzaakt zou zijn door ene Hans J. uit B. en te koud bronwater waren volgens Nico de redenen van zijn langzame finish.
In Ulvenhout wordt iedere deelnemer gehard in het omgaan met dergelijke lastige situaties. Dat is nu eenmaal zo geregeld in verband met de nodige gezelligheid in de cafés. Het geeft dan ook geen pas dat iemand met een voorbeeldfunctie, hij is commissielid, zich zo beklaagd over de omstandigheden.
In de D-Klasse maakt Wim Goosen veel indruk. De eerste 3 partijen heeft Wim gewonnen en hij is vast van plan dit ritme door niets of niemand te laten verstoren.
In de C-Klasse heeft zich een kopgroep van vier gevormd. De heren Jac Jochems, Christ van Heumen, Aart v.d. Graaf en Jan Heestermans lijken af te stevenen op een zekere halve finale plaats.
In de B2-Klasse gaan Piet van Rijen en Hans Joppen fier aan de leiding maar zij zullen de komende weken nog moeten bewijzen ook de lastige situaties aan te kunnen. De nieuwe commissieleden Cees van Miert en Christ Oudshoorn doen het goed in de B1-Klasse. De vele trainingen, cursussen en gesprekken die met deze spelers gevoerd zijn door de andere commissieleden werpen eindelijk hun vruchten af.
In de A-Klasse gaat het goed met Jos Geerts en Francois Timmermans maar zijn er zeker nog veel spelers die kans maken op de halve finale. In de Hoofdklasse staan Hans Snijders en Hans Frijters bovenaan en strijden vrijwel alle spelers nog om een plaats voor de kwalificatieronde.
Bekijkt u alle uitslagen en standen nog maar eens op uw gemak op onze geweldige site www.driebandenulvenhout.nl Afgelopen weekend vierde het grand Cafetaria Bert Paulussen dat Bert 50 jaar in het vak zat. De driebandencommissie feliciteert namens alle biljarters Bert van harte met dit jubileum. Het zal u niet ontgaan zijn dat Bert, behalve als kroegbaas, ook als biljarter zijn mannetje de afgelopen jaren meer dan staat. Proficiat Bert en wij hopen nog vele jaren bij jou te mogen biljarten, friet te eten en een pilske te drinken.

Alaaf

30 januari 2008

Na een week gezellig en fanatiek biljarten in de D-Klasse gaat, zoals dat heet, Cees van Veltom soeverein aan de leiding met 8 punten uit 5 wedstrijden. Dat is overigens niet zonder slag of stoot gegaan. Afgelopen woensdag moest de driebandencommissie alle zeilen bijzetten om de speelavond bij café Christianen in goede banen te leiden. Onder het toeziend oog van radio Valencia, die hun topreporter DJ Brem naar het Ulvenhouts driebandenkampioenschap hadden gestuurd, werd Ad Oomens zwaar afgetroefd door Johanna v.d. Luytgaarden door in 48 beurten met 10 tegen 3 te winnen. Door een stroomstoring ging tijdens deze partij regelmatig het licht uit en er was niemand aanwezig, ook Rini Oomen niet, die het euvel kon verhelpen. Ad is geen speler in het donker, Johanna duidelijk wel. Dat bij een bepaalde beurt ook nog beide spelers tegelijkertijd wilden gaan stoten met hun speelbal, schijnt op een misverstand te berusten. Na alle opwinding moest Bert Paulussen, die intens van een dropkuur genoot, het ontgelden tegen Pauline Ladiges. Ondanks de voorbereidingen van Bert, die de afgelopen weken oefende door in het veld enkele konijnen te raken, lukte het hem veelal niet om de derde bal te raken. Bert verloor met 6 punten tegen 7 voor Pauline na 60 uitputtende beurten, ondanks herhaalde pogingen de bal zeven keer rond over het biljart te jagen.
Cees van Veltom speelde met handschoen en dat zullen tegenstanders weten ook. Jan Ladiges, zonder handschoen maar wel met schoenen kreeg met 10-5 op de broek en dan heb je het nog niet eens zo slecht gedaan, hoor je dan vaak zeggen in het café door de betere spelers in de D-Klasse.
Het debuut van Ton van Dorst in het kampioenschap valt nog niet mee. Wat te denken van een pomerans die zo scherp was gemaakt door Ton met een puntenslijper dat de biljartbal alleen nog in het midden was te raken en er dus zonder effect gespeeld moest worden. Kunnen alleen de grote biljarters!
Aanstaande weekend zullen sommige biljarters het carnavalsfeest gebruiken om extra energie op te doen voor de tweede helft van het kampioenschap. Anderen gaan misschien nog trainen in verre oorden of nemen nog wat extra lessen om maar in de halve finales te komen.
In de C-Klasse hoeft Jac Jochems dat in ieder geval allemaal niet meer te doen. Jac keek met een schuin oogske naar de kleinzoon van kapper de Kort en scheerde Bob door met series van 8 (jawel, u leest het goed), 4 en nog een paar punten de 15 vol te maken. Het schijnt dat na afloop op Jeugdland alle spullen van Jac nog eens goed doorzocht zijn op verboden middelen maar er schijnt niets gevonden te zijn. Een wereldprestatie naturel dus.
In de B2-Klasse blijft Jean-Paul v.d. Luytgaarden voorlopig aan de leiding voor Frans Schalk en Piet van Rijen en heeft Ton Snepvangers stoute plannen om zich bij de kop te voegen.
In de B1-Klasse blijft Gerrit van Opstal iedereen en alles verbazen met een hoog algemeen gemiddelde en hij heeft de commissie al gevraagd of hij volgend jaar niet een Klasse kan overslaan en direct in de Hoofdklasse mag beginnen. Dat mag natuurlijk niet. Eerst maar eens op tijd komen voor de wedstrijden!
In de A-Klasse hebben Jos Geerts, Francois Timmermans en Albert Kwisthout de meeste punten maar het is bekend dat na de carnaval althans twee van de drie genoemde spelers hun inzinking nog moeten krijgen.
In de Hoofdklasse was Hans Frijters afgelopen donderdag in een mooie partij in 15 beurten te sterk voor Hans Snijders nadat Cees Gommers eerder op de avond op knappe wijze weer wist te winnen van Hans Frijters. Wim Rijvers heeft het lek nog altijd niet boven of beter gezegd dicht. Wim speelt zonder zelfvertrouwen verloor van Choc van Vugt in 22 beurten. Bert Frijters speelde in een spannende en lange partij tegen Tilo Machielse, waarbij de laatste Bert net voor kon blijven.
Alle uitslagen en standen kunt u weer terugvinden op www.driebandenulvenhout.nl.
De driebandencommissie wenst u fijne dagen met carnaval en hoopt dat iedereen volgende week weer gezond en vol ambitie aan de groene en blauwe lakens staat. Alaaf!

Een Blik op de Standen

23 januari 2008

In de D-Klasse is Martijn Oors sterk bezig. Zijn algemeen gemiddelde mag dan na vier wedstrijden nog niet zo hoog zijn (0,158), hij gaat wel met 3 gewonnen partijen fier aan de leiding. Voorlopig sluit Ad Oomens onmerkbaar en geluidloos goed aan met 4 punten uit 2 wedstrijden.
In de C-Klasse is een hoofdklasse speler opgedoken en wel Aart v.d. Graaf. Wat hij gedronken of gegeten heeft met Kerst weet niemand maar het moet een sterke kalkoen geweest zijn. Aart v.d. Graaf heeft na 2 partijen een algemeen moyenne van 0,612 (!) en 4 punten. Dat betekent dat hij, samen met de uitstekend spelende Jan Heestermans en Peter Schalk die beide al hun partijen gewonnen hebben, tot de voorlopige elite hoort van de C-Klasse.
In de B2-Klasse is Piet van Rijen sinds jaren weer eens serieus aan het kampioenschap van Ulvenhout begonnen en dat is meteen te merken. Met 4 punten uit 2 gespeelde partijen gaat hij voorlopig samen met Jean-Paul v.d. Luytgaarden en Hans Joppen aan de leiding. Over Hans Joppen is vorige week in deze krant een leuk verhaal terecht gekomen. Inhoudelijk klopte het wel maar het had zich een jaar geleden al afgespeeld. Oud nieuws dus. Één van de commissieleden, mogelijk de heer N.W. uit U., heeft zijn excuses reeds aangeboden en mompelde iets in de trant van: “tjee, en dan moet ik nog dement worden.”
In de B1-Klasse zijn Jan v.d. Meer en Gerrit van Opstal ijzersterk vertrokken met een algemeen gemiddelde van ieder rond de 0,500 en bezetten daarmee de koppositie in deze Klasse. Afgelopen week kwam Gerrit van Opstal iets te laat binnen voor zijn wedstrijd. Hij meende dat de wedstrijden ’s avonds om 20.00 uur begonnen en niet om 19.30 uur. Toen iemand vervolgens zei dat de wedstrijden om het Ulvenhouts Kampioenschap Driebanden altijd om 19.30 uur ’s avonds beginnen, merkte Gerrit op dat dat dan dit jaar voor het eerst was! Anders was het altijd 20.00 uur! Ik geloof dat we een allemaal een dagje ouder worden.
In de A-Klasse laat Jos Geerts zien hoe het ook kan. Met een algemeen moyenne van 0,627 na 5 gespeelde partijen kun je thuis komen en ze zullen er in Chaam en omstreken van opkijken dat er zoveel geleerd wordt op biljartgebied in Ulvenhout. Francois Timmermans en de overal spelende Albert Kwisthout uit Bavel (nog zo iemand die zijn biljartopleiding genoten heeft in Ulvenhout) volgen echter goed.
In de Hoofdklasse is Kees Martens in tegenstelling tot andere jaren zeer goed uit de startblokken gekomen. Kees gaat aan de leiding met 8 punten uit 4 wedstrijden gevolgd door Hans Snijders en Bert Frijters. Nu Bert zijn Koninklijke Onderscheiding heeft, speelt hij als een jonge god en wint hij zijn partijen gemakkelijk en met een sterk, zeg maar een ijzersterk gemiddelde. De partijen voor komende week. Let op, dit kan afwijken van wat er in uw programma-boekje staat. Zoals bekend staat het actuele programma altijd in deze krant en natuurlijk ook op onze geweldige website www.driebandenulvenhout.nl.
Veel Succes!

Eerste Schermutselingen

16 januari 2008

Vanaf volgende week zullen we de standen in de verschillende klassen nader bezien. De eerste schermutselingen geven aan dat de meeste spelers het achterste van hun tong nog niet laten zien.
Vanaf deze week kunt u op www.driebandenulvenhout.nl lezen wanneer de halve finales en de finales in de verschillende klassen van het Ulvenhouts Driebandenkampioenschap worden gespeeld. Doe daar uw voordeel mee want deze data moet u als speler natuurlijk wel in de agenda noteren!
In de A-Klasse wist Jos Geerts te winnen van Jan de Kivit met 20 tegen 5. Jos moest wel even nadenken over de laatste punten want al na 18 beurten had hij 16 punten. Het duurde nog eens 18 beurten voordat hij de laatste vier bij elkaar had gespeeld, wat maar weer eens aangeeft hoe onvoorspelbaar, moeilijk en dramatisch het driebandenspel kan zijn zijn en van Jos is. In zijn tweede partij rekende hij af met de al even onvoorspelbare Eric Martens (20 om 17), hetgeen Jos zijn tweede overwinning die middag bezorgde. Albert Kwisthout vertoonde griepverschijnselen en was een makkelijk slachtoffer van een goed spelende Cees Schalk. Cees won in 26 beurten (20 punten tegen 9 voor Albert).

Onderscheiding voor Bert Frijters

9 januari 2008

In aanwezigheid van zijn familie, vrienden en vele sportliefhebbers heeft Bert Frijters afgelopen zaterdag op Jeugdland een onderscheiding gekregen van de Koningin.
Omdat zij zelf op wintersport was, moest burgemeester Van der Velden van Breda er aan te pas komen om namens haar de onderscheiding uit te reiken, wat de burgemeester natuurlijk graag deed.
Bert is Lid van de Orde van Oranje Nassau geworden en zal met dit lintje op nog sterker voor de dag komen in het kampioenschap van Ulvenhout. Iedereen is dus bij deze gewaarschuwd.
De inzet van Bert om binnen en buiten het verenigingsleven op zijn unieke wijze voor anderen iets te betekenen, wordt met deze onderscheiding onderstreept. Namens alle deelnemers van het driebandenkampioenschap Ulvenhout feliciteren wij Bert Frijters en wij hopen natuurlijk dat hij nog lang aan ons toernooi meedoet, want zoveel geridderden doen er nu ook weer niet mee.
Diegenen die overigens weten hoeveel deelnemers aan het kampioenschap 2008 van Ulvenhout een lintje hebben, mogen dit antwoord op onze website doorgeven. Hij of zij die het juist heeft kan aan het einde van ons toernooi een leuke prijs van de driebandencommissie tegemoet zien.

Het kampioenschap van Ulvenhout startte afgelopen vrijdag met een winstpartij voor Jan v.d. Meer tegen Frans Timmermans in de B1-Klasse. Na een moeizame start wist Jan toch nog met 15 tegen 11 te winnen. Dat Jan het dit jaar meent, bleek toen hij ook zijn tweede partij tegen Jan v.d. Luytgaarden in zijn voordeel wist te beslechten.
De uitslagen en standen van het driebandenkampioenschap 2008 van Ulvenhout kunt u natuurlijk dagelijks volgen op onze website www.driebandenulvenhout.nl. Onze webmaster heeft laten weten dat hiervan inmiddels zeer intensief gebruik wordt gemaakt en de pagina nog net niet onbereikbaar is bij tijd en wijle.
Zaterdag startte ook in de D-Klasse een aantal wedstrijden die met veel plezier werden gespeeld en die tot in de late uurtjes duurden. Naar verluidt, dik na zes uur en dat geeft maar weer eens aan hoe gezellig het is aan de diverse biljarttafels in Ulvenhout.
Afgelopen zondag zijn ook de spelers van de Hoofdklasse begonnen aan het kampioenschap. Hans Snijders wist in 13 beurten prachtig te finishen tegen Wim Rijvers, waarna ook Tilo Machielse het goede voorbeeld volgde en in een spannende partij in 15 beurten nipt wist te winnen van Adri v.d. Pluym. Hans Snijders kon ook zijn 2e partij winnend afsluiten tegen Cees Gommers terwijl Frans v.d. Velden daarna biljartles gaf door in 18 beurten van Tilo Machielse te winnen (20 tegen 11). En zo zijn we dus weer op uitstekende wijze met het kampioenschap uit de startblokken gekomen. Alom lof voor de enthousiaste reacties van spelers die nu al gespeeld hebben want ze hebben er zin in, de ambitie druipt er van af en het is en wordt vechten om een plaats in de halve finale over ongeveer 2 maanden.
Vanaf volgende week staan de data van alle kwalificatieronden, halve finales en finales op onze site zodat u als speler of als supporter niets hoeft te missen en met alles rekening kunt houden.

Poule-indeling Driebanden Kampioenschap 2008

21 november 2007

De inschrijving voor het 26e driebandenkampioenschap van Ulvenhout is gesloten. Afgelopen week kon de commissie driebanden Ulvenhout maar liefst 63 deelnemers gaan indelen in de verschillende klassen, die u hieronder aantreft.
Voor de commissie is dit moment ieder jaar heel spannend. Hebben we wel voldoende inschrijvingen om het kampioenschap door te laten gaan? En jawel, als we eenmaal de 60 passeren kan de commissie opgelucht adem halen en zeggen: “UT SAL DORGAON”. U kunt zich voorstellen dat deze woorden van een net zo grote betekenis zijn voor de deelnemende biljarters als voor diegenen die zich hebben ingeschreven voor de Elfstedentocht en van de voorzitter in Friesland het verlossende woord vernemen dat ie verreden wordt.
Bij inschrijving kunnen de deelnemers opgeven wanneer zij niet en wel kunnen spelen. Ook dit jaar hebben sommige spelers hiervan zeer uitgebreid gebruik gemaakt.
Enkele spelers kunnen alleen in het weekend spelen maar we hebben ook jongens die nooit in het weekend kunnen spelen en waarvoor, zoals het geachte commissielid Wick geestig opmerkte, er een achtste dag van de week moet worden uitgevonden.
Er is zelfs één deelnemer die heeft aangegeven maar op 1 dag te kunnen spelen tijdens de eerste maanden van 2008! De commissie heeft deze inschrijving vanzelfsprekend afgewezen. We zullen ons uiterste best doen om rekening te houden met alle wensen van de deelnemers maar het zal niet in alle gevallen lukken. Wij gaan er vanuit dat u daar begrip voor heeft.
Onder de deelnemers hebben zich twee nieuwe sterren gemeld die een gooi willen doen naar het kampioenschap en wel Ton van Endschot en Ton van Dorst. We weten nu al dat zij hun uiterste best zullen doen om te overleven in de o zo zware klasse waarin zij zijn geplaatst.
Zoals altijd start het kampioenschap direct na Nieuwjaar. Volgende maand krijgt u het programma met alle wedstrijden. Volgt u ook alles op onze geweldige site www.driebandenulvenhout.nl, waarop alle nieuws en nog veel meer over het toernooi is terug te vinden en na te lezen.

Herinnering Inschrijving Driebanden Toernooi 2008

17 oktober 2007

Alle biljartliefhebbers op tijd wakker worden!
Tot half november kunt u zich nog inschrijven voor het 26e kampioenschap driebanden van Ulvenhout.
Zoals altijd start dit toernooi direct na Nieuwjaar in vijf verschillende klassen en worden eind maart de finales gespeeld. Kampioen worden, net geen kampioen worden of degraderen, het kan allemaal tijdens het jaarlijkse kampioenschap van Ulvenhout maar het plezier is er niet minder om.
De opzet van dit toernooi is al jaren ongewijzigd. Dat komt door de succesformule. Spelers kunnen van tevoren op het inschrijfformulier aangeven wanneer zij niet of liever vooral wel kunnen spelen.
Als het wedstrijdprogramma klaar is (half december) kan iedere speler precies zien wanneer, waar en hoe laat (!) hij of zij moet biljarten. Dat voorkomt lang wachten en nog mooier, als je al moet wachten dan tel of schrijf je samen met je tegenstander de partij van de twee spelers die voor of na jou hun wedstrijd spelen.
De kwalificatiepartijen, de halve finales en de finales worden in maart 2008 gespeeld. Vanaf eind december zullen de preciese data van deze wedstrijden op onze internetsite vermeld worden. Zodat u dus helemaal voorbereid en geïnformeerd bent.
Mocht u niet op tijd in de buurt van een café komen waar de inschrijfformulieren klaar liggen, dan kunt u het formulier ook downloaden van internet en wel vanaf onze prachtige site: www.driebandenulvenhout.nl
Nog eens goed rondgekeken op internet maar geen driebandensite gevonden die ook maar in de buurt komt van de onze. Wat is die toch mooi!!!

Inschrijving Driebanden Toernooi 2008

10 oktober 2007

Het is zover: we mogen weer!
Vanaf vrijdag 12 oktober a.s. liggen voor alle biljartliefhebbers uit Ulvenhout de inschrijfformulieren klaar voor het 26e Driebandenkampioenschap van Ulvenhout.
U kunt bij alle cafe’s in Ulvenhout terecht voor de formulieren of u kunt het inschrijfformulier downloaden van onze prachtige nieuwe site: www.driebandenulvenhout.nl. Makkelijker kan niet.
Op deze website vindt u alle informatie over het driebandentoernooi in Ulvenhout zoals straks het speelschema, de uitslagen en natuurlijk alles over de prestaties van de deelnemers.

De commissie driebanden Ulvenhout is versterkt.
Naast het inmiddels bekende trio Ton Snepvangers, Nico Wick en Tilo Machielse is er een specialist aangetrokken op website-ontwerpgebied en wel Cees van Miert.
Het resultaat is er nu al; Cees van Miert is erin geslaagd een geweldige, mooie site met interessante en nuttige links te ontwerpen die het driebanden van Ulvenhout in één klap op de wereldkaart zet. Allemaal even kijken en vooral reageren!!!
Voor een goed verloop van het verwerken van alle uitslagen is Christ Oudshoorn aangetrokken. Christ, zelf een verdienstelijk driebandenspeler, zal samen met Ton en Nico ervoor zorgen dat u straks alles op tijd krijgt te lezen over uw hoogtepunten in deze prachtige sport.

Natuurlijk hopen wij straks in januari 2008 veel deelnemers aan de start te kunnen verwelkomen. Dit biljartoernooi van Ulvenhout mag je als liefhebber niet missen. Wij rekenen op de deelname van al die spelers die de afgelopen jaren in de diverse klassen hebben meegedaan en plezier hadden maar we rekenen ook op spelers die 2008 aangrijpen om voor de eerste keer mee te doen! Kortom, wij zien u over een paar maanden graag aan de biljarttafel.
Zo, en nu eerst inschrijven!