Persberichten 1985

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Finale A Klasse

27 maart 1985

Na een zinderende finale welke bol stond van de spanning mocht Ad van Rijckevorsel zich als de nieuwe A-kampioen laten huldigen. En deze ontknoping had niemand na de eerste finaleavond voorzien.
In de eerste partij moest Ad van Rijckevorsel namelijk al direct de punten laten aan een verrassend uit de startblokken komende Ad Rompa.
De regerend kampioen Christ Jansen manoevreerde zich in een kansloze positie door 2 nederlagen op rij. Na de overwinning van veteraan-vechtjas Sooi van Gils op Ad Rompa leek niets meer Sooi een hernieuwd kampioenschap in de weg te staan temeer omdat Ad Rompa zijn kans op de titel verspeelde door een nederlaag tegen Christ Jansen.
In de slotpartij tegen Ad van Rijckevorsel had Sooi aan een remise genoeg voor het kampioenschap. Ad dacht hier echter heel andere over en triomfeerde in slechts 55 beurten. Een barrage tussen de 2 tegenstrevers was hiervan het gevolg en opnieuw bleek Ad en nu in 54 beurten te sterk voor Sooi.
Er waren prachtige bekers voor de kampioen en overige finalisten. De prijs voor het hoogste alg. gemiddelde in een partij ging naar Sooi van Gils (1.053) en hoogste serie (7) naar Ad Rompa.

Finale B Klasse

23 maart 1985

Onder vele belangstelling werden de finales om het B-kampioenschap betwist.
Iedereen was het er duidelijk over eens dat uiteindelijk debutant Frits van Oosterbosch zich voor een jaar als kampioen mocht laten huldigen. Ongeslagen, hoogste alg. moyenne en hoogste serie!
Na de eerste finale ronde leek Kees Schalk de grote favoriet. Tijdens de slotavond bleek hij echter niet bestand tegen de grote spanning en had bovendien voortdurend met het pech-duiveltje af te rekenen. Na een nederlaag in de eerste partij bleek na een krachtig herstel Cees van Miert nog de ernstigste bedreiging voor Frits te vormen. Maar in een prachtige slot-partij wist de nieuwe kampioen ook Gerrit van Opstal aan zijn zegekar te binden.
De prijs voor het hoogste alg. gemiddelde in een partij ging ex-aequo naar Cees van Miert en Frits van Oosterbosch. De prijs voor de hoogste serie(8) naar Theo Maas. De laatste was duidelijk verrast dat hij uit handen van Marja Rompa ook voor een jaar de prestatie-wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Finalisten Bekend

17 maart 1985

Wederom een bijzonder sportieve sfeer kenmerkte gedurende 16 dagen het 3e kampioenschap. Na het scoren van maar liefst 5248 geldige caramboles zijn nu de finalisten bekend.
Klasse A I:
Weliswaar moest titelverdediger Christ Jansen 4 verliespunten incasseren, maar wist zich tenslotte toch vrij gemakkelijk voor de finale te plaatsen. Ruud v.d.Mast en Jac.van Gestel mochten tot hun laatste wedstrijd op een finale-plaats hopen maar moesten deze toch afstaan aan de evenals vorig jaar van een sterke wedstrijdmentaliteit voorziene Ad Rompa.
Klasse A II:
De favorieten Ad van Rijckevorsel en Sooi van Gils wisten hier tot de finale door te dringen. Tilo Machielsen kwam net 1 punt tekort. Vooral voor Sooi een geweldige overwinning, nadat hij zich vorig jaar wegens ziekte voor de finales moest terugtrekken.
Klasse B I:
Frits van Oosterbosch wist zich als eerste ongeslagen voor de finale te plaatsen. Om de tweede finaleplaats een fel gevecht waarin Gerrit van Opstal aan het langste eind trok. Het verschil met nr. 3 Theo Maas bedroeg ……. 1 carambole!
Klasse B II:
Met veel zelfvertrouwen drong Kees Schalk door naar de finale en promotie naar de A-klasse. De tweede plaats werd opgeëist door Cees van Miert. Jammer dat Ben Arts zich wegens ziekte moest terugtrekken, want er had dit jaar zeker een finaleplaats voor hem
ingezeten.

Helft Voorwestrijden Gespeeld

10 maart 1985

Het toernooi kenmerkt zich weer door sportiviteit, veel spanning en een grote publieke belangstelling.
Nu de helft van de 188 te verspelen wedstrijden achter de rug zijn begint er enige tekening in de stand te komen.
Klasse A I:
Regerend kampioen Christ Jansen heeft het hier niet gemakkelijk en moest reeds 3 verliespunten incasseren. Weliswaar voert hij momenteel de ranglijst aan maar Ruud v.d.Mast, Ad Rompa en Jac.van Gestel zijn nog lang niet uitgeschakeld. Met slechts 1 punt achterstand kan nog een fel gevecht om de eerste 2 plaatsen worden verwacht.
Klasse A II:
Hier hebben zich duidelijk twee man van de rest losgemaakt t.w. nieuwkomer Ad van Rijckevorsel en Sooi van Gils, die beiden nog ongeslagen zijn. Tilo Machielsen, Jan Graumans en Fons van Dun zijn echter nog lang niet uitgeschakeld. De nestor van het tournooi Sooi van Gils bewees wederom zijn klasse door een partij in 19 beurten uit te spelen (alg.gem. 1.053) Een hoogtepunt vormde de partij tussen vader Jan en zoon Kees Graumans.
Klasse B I:
In deze klasse springt er duidelijk één deelnemer uit n.l. Frits van Oosterbosch, die ongeslagen de ranglijst aanvoert.
Voor de tweede plaats wordt fel gestreden tussen Gerrit van Opstal, Willem Goosen en Theo Maas, waarvan vooral Willem door zijn prestaties de jeugd vaak doet verbleken. En wat te zeggen van Theo Maas met een serie van 8, tot nu toe de hoogste in het tournooi!
Klasse B II:
Kees Schalk heeft zich aangediend als de grote favoriet en is duidelijk van plan om zijn verloren gegane plaats in de A-klasse te heroveren.
De tweede plaats zal een strijd gaan opleveren tussen Cees van Miert, Jan Schalk en Ben Arts.
Maar wie weet …….. ook hier staat de titanenwedstrijd tussen vader Jan en zoon Kees Schalk nog op het programma.

Het welslagen van dit toernooi is zeker weer te danken aan de steun van B en W – Nieuw-Ginneken, de deelnemende horeca-bedrijven, Rendement Rolluiken, Doe het Zelf Ad Bogaerts en siersmederij Jac.van Gestel.

3e Driebanden Toernooi

1 februari 1985

Voor de 3e maal wordt tussen carnaval en Pasen het traditionele billardkampioenschap “driebanden” van Ulvenhout 1985 georganiseerd.
De talloze cracks kunnen hun krachten weer op het groene laken demonstreren wie de kampioenen van vorig jaar Christ Jansen en Henny Vroegop zullen opvolgen (of niet?)
Deelnemers dienen beslist woonachtig te zijn in het verspreidingsgebied van “Nieuw Geluid” t.w. Ulvenhout, Galder, Strijbeek en de Bieberg.
Er zal wederom worden gespeeld in een A-klasse (alg.gem. 0.350 en hoger) en een B-klasse (alg.gem. tot 0.350).
U zal worden ingedeeld naar Uw vorig jaar behaalde resultaat.
Nieuwe deelnemers zullen worden ingedeeld aan de hand van het behaalde resultaat in te verspelen voorwedstrijden. De wedstrijden zullen een aanvang nemen op vrijdag 1 maart a.s.
De inschrijving sluit op woensdag 13 februari a.s.
Wacht niet tot de laatste dag want evenals vorig jaar is het aantal deelnemers gelimiteerd.
Ook vorig jaar moesten wij enige late inschrijvers teleurstellen.
U kunt zich inschrijven bij de deelnemende horeca-bedrijven:
Flamingo-bar, Café-rest. De Fijnproever, Café-Rest. De Harmonie en Café-Zaal Wim de Jong.
U dient hierbij direct het inschrijfgeld ad fl 10,- te voldoen.