Persberichten 2007

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Hans Snijders Kampioen Driebanden Ulvenhout 2007

31 maart 2007

Onder het toeziend oog van het talrijk opgekomen publiek is Hans Snijders afgelopen zaterdagavond in café-zaal Flamingo driebandenkampioen van Ulvenhout in de Hoofdklasse geworden door in de finale te winnen van Tilo Machielse. De avond werd daarna in hoog tempo vervolgd met geweldig biljartspel van de alleskunner op biljartgebied Frederic Caudron en werd afgesloten met een spetterend optreden van de bekende danseres Nathalie uit Noorwegen.
Frans en Marian Timmermans hadden er alles aan gedaan om een gezellige biljartarena van hun café te maken. Ruim 100 biljartliefhebbers konden gaan genieten van de finale en hetgeen wat er nog volgden om het 25-jarig jubileum van het Ulvenhouts driebanden luister bij te zetten. Hans opende de finalepartij vanaf het begin sterk en liet Tilo niet echt goed in de partij komen. Na 12 beurten was de stand 16 om 8 caramboles in het voordeel van Hans. Hans bleef sterk spelen en wist in de 19e beurt met een kleine serie van 4 naar 22 punten te gaan, en dus nog 3, waar Tilo op 11 punten stond. Toch wist Tilo terug te komen tot 22-19 en het beloofde nog spannend te worden.
Onder de uitstekende leiding van Choq van Vugt, die beide spelers eenmaal moest wijzen op het nemen van de juiste bal, was het toch Hans Snijders die in de 29e beurt het kampioenspunt maakte. In de nabeurt scoorde Tilo nog een punt waarmee de eindstand op 25-21 kwam en Hans zich de verdiende Ulvenhoutse kampioen 2007 mocht noemen.
Al eerder gespeeld was de partij om de 3e/4e plaats in de Hoofdklasse tussen Hans Frijters en rans v.d. Velden, die werd gewonnen door Hans Frijters. Niemand minder dan één van de meest begaafde biljarters van de wereld, Fredric Caudron, reikte daarna de prijzen uit aan de spelers.

Na de finale was het de beurt aan de eregast uit België Frederic Caudron om achtereenvolgens te spelen tegen de nestor van het Ulvenhouts driebandenkampioenschap Bert Frijters en de kersverse kampioen Hans Snijders. Wat we al een beetje wisten, werd bewaarheid. De heer Caudron kende geen medelijden met Bert Frijters die rustig vijf sigaren kon roken en gaf in rap tempo biljartles aan iedereen die het wilde zien. Met een moyenne van ruim boven de 2 maakte hij de mooiste punten en series die iedereen wel kan maken, zo kon je horen in het publiek, maar nooit achter elkaar.
Na een korte pauze werd het pas echt serieus. Het publiek ging ervoor zitten toen Frederic Caudron enige hogeschool-stoten uit zijn keu liet volgen. Na een korte uitleg over de voorgenomen stoot, die niemand kon volgen (korte band-langeband-korte band-nog een keer korte band-terug naar de lange band-dan oversteken enz.) volgde meestal tot verbazing van de meesten ook inderdaad een drie of meerbander met doorschiet- of terugtrek effect, afhankelijk van de windrichting. En zo wist Frederic Caudron het publiek te boeien met ongelooflijke patronen die na afloop nog door sommige spelers uit het publiek werden geoefend.

Aan het eind van de avond om 24.00 uur werd het slotstuk geserveerd van dit jubileumtoernooi. Er was het publiek een leuke verrassing bereid met het optreden van de amazing-danseres Nathalie uit Oslo in Noorwegen. Met haar ongekend soepele lichaam wist zij een aantal figuren voor te doen die bij bij het kunstrijden op de schaats niet hadden misstaan. Met haar gelegenheidspartner Choq van Vugt liet zij achtereen-volgens een gestrekte stand vanuit de heupen, een gebogen stand zonder hoepel, een rugstand met losse handen en een gespreide stand overdwars met stoel zien. Het publiek op de banken met camera’s want wie had dit nu ooit eerder gezien. En ook Frederic Caudron moest toegeven dat dit voor biljarters doorgaans toch minder gebruikelijk was.

Frans en Marian Timmermans en hun team werden daarna hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en toen de hevigste emoties tot bedaren waren gekomen, werd ook de driebandencommissie nogmaals bedankt voor alle inzet. Hiermee is ook gezegd dat het driebandenkampioenschap van Ulvenhout 2007 een geweldig toernooi is geweest waaraan velen de komende weken en ook nog jaren later zullen terugdenken.