Persberichten 2014

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Bert Paulussen

2 juli 2014

Afgelopen zondag kregen wij het bericht dat Bert Paulussen van het gelijknamige cafetaria is overleden.
Wij wisten dat zijn gezondheid het hem de laatste tijd niet makkelijk maakte maar zijn overlijden is onverwacht. Iedereen kende Bert en Bert kende iedereen. Dun Bert was een begrip in Ulvenhout. Hij was vrijwel altijd te vinden in zijn cafetaria, waar hij meestal vanaf zijn favoriete kruk achter de bar de zaken in de gaten hield. Ook de driebandenspelers van Ulvenhout zijn sinds de ingebruikname van de biljartarena bij Bert Paulussen vele malen bij hem te gast geweest. De middagen en avonden dat we er speelden, kregen door de aanwezigheid van Bert iets unieks. Helaas houdt dat nu op.
De biljartcommissie wenst de familie, de vrienden en de naaste medewerkers van Bert sterkte met dit verlies.

De commissie

Alle Kampioenen Bekend!

31 maart 2014

Vorige week vrijdagavond startte in de Taveerne van Jeugdland de finale van de D-Klasse tussen Jan v.d. Luitgaarden en Ton van Dorst. Na een aarzelend begin waarbij beide spelers alle stoten eerst eens goed bekeken werd na 28 beurten een stand bereikt van 6-4 in het voordeel van Jan. Degene die als eerste 12 punten maakte mocht zich winnaar noemen. Terwijl de toeschouwers zich nog eens recht zetten om een spannende tweede helft van de partij te bekijken, besloot Jan v.d. Luitgaarden iets geheel anders te doen. Hij had 6 punten en bedacht dat nog eens 6 punten ook heel snel gemaakt kunnen worden. Met subliem spel maakte Jan v.d. Luitgaarden in de 29e beurt 2 caramboles om vervolgens in de 30e beurt er nog eens 4 te maken en dat allemaal in 4 minuten. Jan stak terecht de handen in de lucht na deze geweldige prestatie als kampioen in de D-Klasse. Voor Ton van Dorst was er dus een verdienstelijke tweede plaats en al eerder had Bram v.d. Broek de derde plaats bemachtigd na winst op Bets Oomen.

Om stipt 21.00 uur werden daarna de heren Hans Joppen en Jan van Zundert gevraagd de biljartarena van de Taveerne te betreden voor hun finale in de B-Klasse. De heren maakten er een geweldige show van. Na 5 beurten had Hans Joppen 6 caramboles en na 6 beurten had bakker Hans 13 punten na een serie van 7! Dat wordt wel eens gezien in de Hoofdklasse maar toch niet in de B-Klasse? Ongelofelijk maar waar! Jan van Zundert bleef zeer goed en geconcentreerd spelen en maakte vervolgens in 3 beurten 6 punten waardoor na 10 beurten de stand 16-10 in het voordeel van Hans was en dat allemaal in nauwelijks in 15 minuten. Wie als eerste 20 caramboles maakte was kampioen en één van de tariners van Hans Joppen maande hem om het wat rustiger aan te doen omdat anders iedereen te vroeg thuis zou zijn. Hans deed het wat rustiger aan maar kon toch niet voorkomen dat hij na 19 beurten al het laatste punt maakte en op grootse wijze kampioen werd in de B-Klasse. Met een mooie 2e plaats voor Jan van Zundert die ook een geweldige finale had gespeeld was de derde prijs in de B-Klasse eerder al gewonnen door Jan v.d. Meer.

Tijdens de prijsuitreiking gebeurde er nog van alles. Tilo Machielse, daartoe misleid door Nico Wick, sprak de spelers toe en was er vast van overtuigd dat Bets Oomen in plaats van Bram de derde plaats had gewonnen. Maar omdat ook beide spelers tijdens de uitreiking van de bijbehorende beker geen kik gaven en alles geheel en al aanvaarden, werd deze verwisseling pas laat opgemerkt. Toen ook nog bleek dat commissielid Ad Oomens de bekers voor de D-spelers had uitgereikt aan de B-spelers en omgekeerd waren de rapen helemaal gaar. Voorstel van de toeschouwers was om voortaan alle bekers maar als wisselbekers te zien. Gelukkig kwamen de bloemen wel goed aan waaronder een boeket voor de gastvrijheid van Harrie Goos en Anja.

Afgelopen zondagmiddag was het driebandencircus neer gestreken bij café-zaal Flamingo waar Jack Snepvangers het in de finale van de C-Klasse moest opnemen tegen Sjaak Kools. Sjaak wist twee jaar geleden wat kampioen worden betekende en begon dan ook enthousiast met zijn bekende strijdwijze aan de wedstrijd naar 18 punten. Hard en hoog zeggen de kenners als ze het spel van Sjaak monsteren en dat was het inderdaad. Jack Snep liet zich echter niets wijs maken en pareerde de aanvallen van Sjaak stoïcijns zoals alleen de Snep dat kan. Uiterlijk onbewogen wist hij met kleine series het gaatje te maken om het nooit meer weg te geven. Met een duidelijke 18-10 na 42 beurten zat het werk erop en werd Jack Snepvangers voor de 2e maal kampioen driebanden van Ulvenhout. Eerder was de derde plaats voor Gerrit Hop.

Het café zat stamvol toen de wedtrijd in de Hoofdklasse tussen Hans Frijters en Hans Snijders van start ging. Beide zijn veelvoudig kampioen en weten wat er komt kijken om onder druk te presteren. Toch bleek Hans Frijters het gehele toernooi al uit hard hout gesneden te zijn. Waar hij in zijn halve finale nog van ver moest terugkomen was dat afgelopen zondag niet nodig. Met 9 caramboles in de eerste 4 beurten was het statement gemaakt en smeed hij met een serie van 8 in de 11e beurt de deur hard dicht in het gezicht van Hans Snijders. De finish lag in de 19e beurt toen Hans Fijters zijn 25e en laatste carambole maakte en voor de 8e keer kampioen Driebanden van Ulvenhout werd.

De hapjes en andere culinaire zaken waren voortreffelijk die middag en dus werden Frans en Francois in het nawoord bedankt voor hun gastvrijheid. Bert Frijters bedankte de commissie voor het vele maar dankbare werk en hoopte dat iedereen volgend jaar weer van de partij is.

Voor alle uitslagen van de wedstrijden en de finales van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gaat u naar deze site.

De commissie

Peter van Gils Grijpt het Goud in de A-Klasse!

24 maart 2014

In een partij waarin Leo van Vugt een verbluffend goede start kende met series van drie, nog eens drie en vier moest Peter het doen met enkele kleine puntjes, waardoor hij na 14 beurten reeds tegen een achterstand aankeek van 14-6. De supporters van Leo werden er stil van in cafetaria Paulussen, waar alles er aan was gedaan om een mooie finale van de A-Klasse op de tafel te krijgen. Maar ijzeren Leo viel stil en Peter was nog lang niet verslagen. Met enkele mooie punten en een klein biggetje wist hij zijn achterstand om te buigen naar een voorsprong, waarna Leo in de achtervolging moest. En met succes. Nogmaals kon Leo een voorsprong nemen met 20-19 maar daarna was het de beurt aan Peter die met nog een klein gelukje en een mooie serie van 4 de finish bereikte met 25 caramboles.
Een prachtig beeld ontrolde zich rondom de kampioen die voor de derde keer in de A-Klasse de beker met de grote oren in de lucht mocht steken. Weken lang had Peter van dit succes gedroomd en dat was nu werkelijkheid geworden. Gevraagd na zijn gevoel antwoordde Peter dat hij zich nog nooit zo gelukkig had gevoeld. Een mooie kampioen dus die zich door niets of niemand uit zijn spel liet halen.
Felicitaties ook voor Leo van Vugt die als debutant verdienstelijk tweede werd. Joop Graumans eiste de derde plaats op door in een hele goede partij Harrie Goos gedecideerd met 25-6 op zijn stoel achter te laten in slechts 23 beurten. Beide heren mogen zich gaan gaan opmaken voor de Hoofdklasse volgend jaar.

In de Hoofdklasse hadden vorige week Choc van Vugt, Hans Snijders, Guy Vanderhenst en Hans Frijters zich verdiend geplaatst voor de halve finales. Afgelopen zaterdagavond moest het dan gaan gebeuren bij cafetaria Paulussen, al waar enkele supporters, waaronder Leo van Vugt en Piet van Rijen, er eens goed voor gingen zitten. In de eerste halve finale tussen Guy Vanderhenst en Hans Frijters ging de Belg uit Meerle er als een raket van door. Reeds in de 7e beurt maakte Guy zijn 14e punt, waar Hans met slechts 2 puntjes wat bleekjes bij afstak. Maar de motor haperde en Guy viel maar liefst 8 beurten stil. Dat moet je tegen een Hans Frijters niet doen. Die boog zijn achterstand met series van 4, 5 en nog eens 5 om naar een gelijke stand 17-17 om vervolgens in 3 beurten het werk overtuigend te klaren en te winnen met 25 tegen 17 voor Guy in 19 hernemingen. De tweede halve finale tussen Choc en Hans Snijders kende een grillig verloop. De heren biljarters gaven elkaar weinig toe en bereikten een gelijke stand van 19-19 na 20 beurten. Misschien was het het sfeervolle licht in de biljartkamer of het zachte geruis van de sigarenrookafzuiging maar iets maakte dat Choc de makkelijke ballen liet liggen en Hans een geheel nieuwe ervaring opdeed in het veelvuldig laten klossen van de ballen. Met enige moeite sleepte Hans Snijders zich beter door deze ongemakkelijke fase dan Choc en wist hij de winst te pakken met 25-22. De strijd om de 3e plaats werd een prooi voor Guy Vanderhenst die redelijk eenvoudig en geheel in eigen doen met 25-16 van Choc won. Dat betekent dat de heren Snijders en Frijters aanstaande zondagmiddag 30 maart in café-zaal Flamingo de finale van de Hoofdklasse spelen.

Deze middag start met de finale van het driebandenkampioenschap in de C-Klasse om 14.00 uur tussen Sjak Kools en Jack Snepvangers. U bent zeer welkom om naar deze finales te komen kijken. Entree is gratis. Voor alle resultaten van de kwalificatiewedstrijden, de halve finales en de finales van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gaat u naar deze site.

De commissie

Eindelijk in de Finale!

17 maart 2014

Na een lange route in januari, februari en afgelopen week hebben de spelers van de B-Klasse en de C-Klasse de finales bereikt van het driebandenkampioenschap.

Voordat de spelers van de B-Klasse aan de halve finales mochten beginnen, moesten ze zich via de kwalificatiewedstrijden op Jeugdland proberen te plaatsen. Daar had Hans Joppen in ieder geval weinig problemen mee. Met imponerend spel wist hij met een Hoofdklassegemiddelde van 0,75 in twee partijen te winnen van Ad Baardemans en Jan v.d. Meer. Omdat Jan v.d. Meer de ontmoeting met Ad Baardemans winnend afsloot, mocht ook hij mee naar de halve finale.
Favoriet Jean Paul v.d. Luijtgaarden moest het op de andere tafel opnemen tegen Jan v. Zundert. Ondanks een goed start wist Jan v.Zundert te winnen. Omdat Jean Paul ook zijn meerdere moest erkennen in Cees Schalk betekende dat dat Cees Schalk en Jan v. Zundert zich plaatsten voor de halve finales.

In die halve finales afgelopen zondag bij café Christianen had Jan v.d. Meer weinig geluk in zijn partij tegen Jan v. Zundert. Hij kwam nog tot 3 caramboles verschil terug maar Jan v. Zundert bleef koel en plaatste zich voor de finale door met 20-17 te winnen. In de andere halve finale ging Hans Joppen sterk van start door met telkens 1 punt een voorsprong op te bouwen. Cees Schalk kwam na een achterstand goed terug maar had veel pech met sommige stoten. Daarintegen wist Hans Joppen zich soms geen raad met de bekende biggetjes. Volgens hem waren het er achteraf in de nabespreking drie maar volgens kenners en Cees Schalk ging het eerder over een stuk of acht, negen. Dat neemt niet weg dat Hans Joppen met mooi spel van Cees won met 20-15 en dus aan aan zijn tweede finale begint. (zijn eerste speelde hij in 1995).
Op vrijdagavond 28 maart in de Taveerne van Jeugdland neemt hij het op tegen Jan v. Zundert. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen nog door Jan v.d. Meer met 20-14.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Afgelopen zaterdag werden in café-zaal Flamingo ook de halve finales van de C-Klasse gespeeld. Sjaak Kools moest in de achtervolging op een strak spelende Jan Heestermans. Doch de heren hadden last van de warmte en de zenuwen. Na 60 beurten wist Sjak Kools met 15-13 aan de goede kant van de lijn te zitten en was het gedaan.
In de andere halve finale ging Gerrit Hop de jeugd te lijf in de figuur van Jack Snepvangers. Alhoewel beide de eerste punten zeer moeilijk konden vinden (1-1 na 20 beurten), was het Jack Snepvangers die als eerste zijn ritme vond en met kleine series de benodigde 18 punten wist te maken, waar Gerrit op 12 bleef steken. Jack Snepvangers speelt dus op zondag 30 maart op Jeugdland de finale tegen Sjak Kools.
De 3e plaats in de C-Klassse werd verdiend gewonnen door Gerrit Hop met 17-13 na 60 beurten.

Voor alle resultaten van de kwalificatiewedstrijden, de halve finales en de finales van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gaat u naar deze site.

De commissie

Sterk Spel in Halve Finales D-Klasse en A-Klasse!

10 maart 2014

Moesten er nog twijfels zijn of sommige spelers na de carnavalspauze hun vorm hadden behouden, dan zijn deze nu weg. Leo van Vugt en Peter van Gils hielden huis tijden de halve finales in de A-Klasse. Hetzelfde deden Jan v.d. Luitgaarden en Ton van Dorst tijdens hun halve finale in de D-Klasse.

In het Ulvenhoutse driebandenkampioenschap mochten afgelopen zaterdagmiddag bij café Christianen Bram v.d. Broek en Jan v.d. Luitgaarden het halve finalebal openen. Er waren nog zitplaatsen vrij maar dat had ongetwijfeld te maken met het gegeven dat zowel Bram als Jan eerst goed naar elkaar kijken voordat er punten gemaakt worden. Na 7 beurten scoorde Jan zijn eerste punt en hetzelfde deed Bram in de 11e beurt. Na enige tijd kwam er vaart in de partij en wist Jan in 4 beurten 4 caramboles te maken waarmee hij zoals driebandenspelers dat zeggen, de partij in het slot gooide. Ondanks dat speciaal voor Bram v.d. Broek harde en luide Nederlandstalige muziek ten gehore werd gebracht in het café, kon hem dat niet meer inspireren tot grotere biljartdaden. De voorsprong van Jan was ook het verschil aan de finish. Jan v.d. Luitgaarden won met 12-8 van Bram en plaatste zich hiermee voor de finale.
De andere finalist moest voortkomen uit de halve finalepartij tussen Bets Oomen en Ton van Dorst. De muziek mocht wat zachter van Bets en Ton en dat betekende eigenlijk dat beide spelers zeer nerveus waren. Tis ook niet niks. Ook hier werd pas na 7 beurten het eerste punt geschreven voor beide spelers, waarna de partij gelijk opging. Plotseling zag Ton de mogelijkheid tot een explosie, die hij niet eerder voor mogelijk had gehouden, van zijn biljarttalent. In 6 beurten scoorde hij maar liefst 5 punten en dat tempo kon Bets met de beste wil van de wereld niet volgen. De 12 caramboles werden door Ton van Dorst in 34 beurten behaald en dus winst en een finaleplaats.
De strijd om de 3e plaats van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout in de D-Klasse werd opgeëist door Bram v.d. Broek nadat hij met 12-6 won in de kleine finale van Bets Oomen. Dat betekent dat op vrijdag 28 maart op Jeugdland om 20.00 uur de finale gespeeld wordt tussen Ton van Dorst en Jan v.d. Luitgaarden.

Onder zeer zomerse omstandigheden werd een dag later op zondagmiddag in cafetaria Paulussen begonnen met de halve finales in de A-Klasse. Met het publiek buiten op de stoelen vanwege het geweldige weer moest Peter van Gils het opnemen tegen Joop Graumans. Dat Joop niet helemaal lekker in de partij zat bewees het gegeven dat hij constant ruzie had met het aanwezige meubilair in de biljartarena. Niettemin bleven de heren bij elkaar in de buurt en was de stand na 28 beurten 17-14 in het voordeel van Joop. En toen begon het. Eerst was het Joop Graumans die met twee biggetje de partij definitief in zijn voordeel wilden doen kantelen. Maar Peter had er geen boodschap aan en reageerde met een grote kuus en nog drie punten in de nasleep. Voor Joop was het misschien te veel geworden want hij kreeg geen punt meer gemaakt en moest toezien hoe Peter van Gils won met 25-20 in 39 beurten.
Na de pauze moest er plaats in de biljartarena gemaakt worden voor de familie van Vugt. Volgens arbiter Piet van Rijen waren er zeker vijftien familieleden met aanhang op het spektakel afgekomen want vader Leo moest de strijd aangaan tegen Harrie Goos. Op papier een zeer interessante ontmoeting die een spannende strijd beloofde maar die middag even niet. Leo van Vugt raasde over Harrie heen in 23 beurten! Met series van 4 en 5 maakte hij caramboles die zoon Choc moest opzoeken in het biljartboek maar die Leo een klinkende overwinning van 25 -12 bracht op Harry Goos. “Niks tegen te beginnen”, plegen we dan te zeggen .
Dat wil dus zeggen dat op zondagmiddag 23 maart bij cafetaria Paulussen de finale in de A-Klasse gespeeld wordt tussen Peter van Gils en Leo van Vugt.
Voor alle resultaten van de kwalificatiewedstrijden, de halve finales en de finales van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout kijkt u op deze site.

De commissie

We Gaan Aan Het Groot Bier Beginnen!

24 februari 2014

De afgelopen week moesten enkele spelers nog diep gaan om bij de gelukkigen te geraken die verder mogen in het kampioenschap driebanden van Ulvenhout. Ze zijn er gekomen en kunnen nu even ontspanning zoeken tijdens de carnaval om daarna onder hoge druk de halve finales te gaan spelen. Want anders als in Sotsji, waar ze al klaar zijn, gaat het Ulvenhouts driebandenkampioenschap nog even door. We hebben immers pas ruim 300 biljartpartijen gespeeld in de afgelopen 6 weken en na de carnaval staan er nog 32 wedstrijden op het programma. Ja, in Ulvenhout gaan we niet over één dag ijs bij het uitreiken van de medailles.

In de Hoofdklasse was vorige week nog één plaats beschikbaar voor deelname aan de kwalificatiewedstrijd die zicht geeft op een plaats in de halve finale. Hans Snijders trok aan het langste eind nadat Frans van de Velden en eerder Kees Gommers afhaakten. Dat betekent dat op maandag 17 maart in de Taveerne van Jeugdland Hans Frijters, Tilo Machielse en Choc strijden om twee plaatsen in de halve finale. Tegelijkertijd spelen Guy Vanderhenst, Hans Snijders en Kees Martens om de andere twee plaatsen in de halve finale.

Direct na het carnavalsverlof op zaterdag 8 maart ontbrandt het vuur in de D-Klasse bij café Christianen met de halve finale tussen Jan van de Luitgaarden en Bram v.d. Broek, gevolgd door de andere halve finale tussen Bets Oomen en Ton van Dorst. Moeilijk te zeggen wie hier de meeste kans heeft. Ze kunnen het allemaal buitengewoon goed, al zal misschien Bram v.d. Broek een petit voordeel hebben door zijn carnavalstraining de komende week in alle Ulvenhoutse etablissementen.

In de C-Klasse hebben Sjaak Kools en Gerrit Hop de afgelopen weken de lakens uitgedeeld. Voor Jack Snepvangers en Jan Heestermans was het een stuk lastiger. Helemaal voor Jan die een hijgende Jos Heestermans moest afhouden van de zo fel begeerde plaats in de halve finale. En ga dat maar weer eens in de familie uitleggen. Favoriet zijn in ieder geval Sjaak Kools en Gerrit Hop op basis van de pouleresultaten. Op vrijdag 14 maart zal bij café-zaal Flamingo Sjaak Kools eens diep in de ogen kijken van Jan Heestermans en zal de andere halve finale in de C-Klasse gespeeld worden tussen Gerrit Hop en Jack Snepvangers.

In de B2-Klasse was het tot en met afgelopen zondag zeer spannend. Uiteindelijk eindigden vier spelers met 14 punten op de tweede plaats en moest het gemiddelde de doorslag geven. Nadat alles na uren was uitgerekend konden Cees Schalk en Jan van Zundert opgelucht adem halen, al waren de verschillen met Jack Bogaerts en Rinus Blom miniem. Samen met poulewinnaar Jan v.d. Meer mogen zij verder.

In de B1 –Klasse hebben Jean Paul v.d. Luijtgaarden, Ad Baardemans en Hans Joppen goede zaken in hun poule gedaan. Dat betekent dat op woensdag 12 maart in de Taveerne van Jeugdland Jean Paul v.d. Luijtgaarden, Cees Schalk en Jan van Zundert strijden om twee plaatsen in de halve finale van de B-Klasse Hetzelfde doen Ad Baardemans, Jan v.d. Meer en Hans Joppen op de andere tafel.

In de A-Klasse wordt de eerste halve finale gespeeld tussen Joop Graumans en Peter van Gils (ja, hij dus toch) op zondagmiddag 9 maart in de Beatrixzaal van cafetaria Paulussen. Daarna volgt de andere halve finale tussen Harrie Goos en Leo van Vugt. Op de halve finales in de A-Klasse kunt u beter geen geld zetten. Pure loterij hoorde ik diverse kenners in het dorp zeggen!

Voor alle resultaten van de poulewedstrijden, standen en het programma van de kwalificatiewedstrijden, de halve finales en de finales van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gaat u naar deze site.

Wij wensen u een fijne carnaval en hopen u gezond en gelukkig straks weer tegen te komen bij de halve finales en de finales.

De Commissie

Op Weg Naar De Finales!

16 februari 2014

Na bijna twee maanden biljarten zijn de rookgordijnen wat opgetrokken en kunnen enkele spelers zich reeds gaan opmaken voor de halve finales dan wel de kwalificatiewedstrijden. In alle Klassen zijn er nog plaatsen te vergeven maar het is nu wel er op of er onder. Aanstaande zondag zijn de laatste poulewedstrijden en zullen we daarna de carnavalsdagen gaan gebruiken om even bij te komen van de afgelopen weken.

In de D-Klasse zijn alleen Jan v.d. Luitgaarden en Bets Oomen zeker van een plaats in de halve finale. Ook Ton van Dorst, die zo verschrikkelijk sterk was gestart begin januari, en Bram v.d. Broek lijken op een halve finale plaats af te gaan maar weten natuurlijk ook dat Kees van Dun en Fons Jochems maar één of twee goeie dagen en een wonder nodig hebben om Ton en Bram uit het toernooi te kegelen.

In de C-Klasse kan Jos Heestermans met een eindsprint zich nog in de top vier nestelen. Zo niet, dan zullen Sjaak Kools, Gerrit Hop (hopelijk met jas), Jan Heestermans en Jack Snepvangers gaan uitmaken wie in de finale van de C-Klasse gaat spelen.

In de B2-Klasse hebben Jan van Zundert en Jan v.d. Meer ijzersterke papieren voor de kwalificatieronde maar is nog niet duidelijk wie de derde plaats gaat opeisen. Cees Schalk staat er goed voor maar Rinis Blom, Jac Bogaerts en zelf Fré Klemans hebben nog kans.
In de B1 is er geen kruid gewassen tegen Jean Paul v.d. Luijtgaarden die met 16 punten uit 10 wedstrijden onderweg naar de kwalificatieronde maar heel weinig heeft gemorst. Hij neemt waarschijnlijk Hans Joppen mee en Pascal van Vugt of Ad Baardemans naar de kwalificatieronde voor een plaats in de halve finale. Tegen Hans Joppen had JP enige tijd geleden een merkwaardige partij. Hij won royaal, was in 18 beurten uit maar heeft het begrip varkensstal een nieuwe lading in het driebandentoernooi van Ulvenhout gegeven. JP heeft Jack Jochems laten weten dat Jack moet vrezen zijn koppositie “varkensmakerij” kwijt te raken. En dat wil wat zeggen met de concurrentie in dit opzicht van de familie Frijters in het toernooi. “Ge kunt er niet genoeg hebben! “, zei Ad van Rijckevorsel vroeger al tegen Sooi van Gils en dat is waar ook.

In de A-Klasse lijkt de wedstrijd in een plooi te liggen maar schijn bedriegt misschien. Joop Graumans en debutant Leo van Vugt leiden de dans, gevolgd door Harrie Goos en Adrie v.d. Pluijm. Maar je mag de huid niet verkopen voordat de biljartbeer geschoten is want Peter van Gils is op zijn gevaarlijkst als hij vrijwel kansloos is. Let op, die slaat nog toe!

In de Hoofdklasse hebben zich inmiddels 5 spelers voor de kwalificatieronde geplaatst. Choco, Hans Frijters, Kees Martens, Tilo Machielse en Guy Vanderhenst zijn zeker. De laatste plaats wordt ingenomen door Hans Snijders of Frans v.d. Velden, nu Kees Gommers afgelopen zaterdagmiddag een reuzekans liet liggen op plaatsing. Het gelijke spel tegen de Kwist was helaas voor hem 1 punt te weinig.

De meeste biljarters hebben vorige week afscheid genomen van Marian Timmermans. Aan sommige tafels is een minuut stilte in acht genomen. Een prachtig gebaar. Namens alle biljarters wenst de Driebandencommissie Frans Timmermans en de familie veel sterkte met dit grote verlies.

De Commissie

Programma Wijziging

14 februari 2014

Beste biljarters / sters,

Frans Timmermans heeft besloten zijn deelname aan het biljarttoernooi voor dit jaar te beëindigen.
Dit om hem moverende redenen, die geen nadere uitleg behoeven.
Wij begrijpen zijn besluit volkomen.
Zijn reeds gespeelde partijen worden uit de standenlijst gehaald.
De programma’s op speeldagen dat Frans moest spelen worden ingekort.
Houd dus ook in deze de website in de gaten!

De commissie

Marian Timmermans

6 februari 2014


Vandaag kregen wij het verdrietige bericht dat Marian Timmermans van Café-Zaal Flamingo gisterenavond is overleden. Al langer wisten we dat Marian ziek was maar dat de ziekte haar zo snel uit ons midden zou weghalen, is onverwacht. Marian was samen met Frans jarenlang hét gezicht van de Flamingobar. Haar bescheiden, zacht uitgesproken, lieve woorden koesteren vele klanten in hun hart. Haar inbreng maakte menige, hoog opgelopen discussie tot een rustig gesprek. We zullen haar missen.

De Commissie wenst namens alle deelnemers van het driebandenkampioenschap Ulvenhout Frans, Francois, de familie en de naaste medewerksters van de Flamingo veel sterkte de komende tijd met dit verlies.

De Commissie

Hard Werken!

2 februari 2014

Na een maand biljarten is in alle Klassen van het driebandenkampioenschap Ulvenhout sprake van een soms ongekend hoog niveau. Al heel wat spelers zijn flink boven zichzelf uitgestegen maar weten gelukkig ook dat de val naar beneden dan vaak niet al te lang meer op zich laat wachten. Geluk en pech draaien in het driebanden om elkaar heen als Jantje en Mieke in de Rock en Roll. Tussen deze uitersten zwoegen de biljarters in Ulvenhout zich een weg naar de halve finales. Voorwaar, geen gemakkelijke opgave!

In de D-Klasse leiden Ton van Dorst en Jan v.d. Luitgaarden maar valt nog weinig te zeggen wie van het achtervolgende peloton straks aan het langste eind trekt. De dames Oomen en Jongenelen presteren naar behoren maar ruiken de nabijheid van the gardenman en Gerald Harris. Alleen boven de hoofden van Bert Paulussen en Johanna v.d. Luiijtgaarden lijken zich donkere wolken samen te pakken maar dat kan ook geweest zijn omdat het regende van de week.

In de C-Klasse hadden we tot vorige week te maken met alleenheerser Gerrit Hop. Daar is een einde aan gekomen nu de spotlights ook op de heer Sjaak Kools dienen gericht te worden. Met 6 gewonnen partijen en 1 remise staat hij net 1 puntje voor op Gerrit Hop. Waarschijnlijk heeft Gerrit de afgelopen week met een verkeerde jas door Ulvenhout gelopen, anders is zijn verlies niet tegen Jan Heestermans niet te verklaren. De andere deelnemers in de C-Klasse volgen op lichtjaren afstand en hebben vooralsnog een eigen competitie voor de resterende twee plaatsen in de halve finales. Alleen voor Paul Billet zijn de druiven tot nu toe nog heel zuur want na 5 wedstrijden staat hij nog geheel zonder punten. Dat kan beter!

In de B2-Klasse wordt zoals altijd hard gewerkt en druk gepraat aan de biljarttafel. Jan van Zundert, Jan van de Meer en Rinus Blom leiden met in het kielzog een brede middengroep die nog alle kans hebben om bovengenoemd trio in te halen.
In de B1Klasse is de hoogste serie van het toernooi tot dusver gemaakt door Jean-Paul v.d. Luijtgaarden die met een geweldige reeks van 9 caramboles Kees van Hooijdonk tegen het plafond plakte in de Beatrixzaal van cafetaria Paulussen en ook nog eens de partij won met een moyenne van meer dan 1 gemiddeld. Chapeau, daar neem je de hoed voor af. Hij leidt in de B1-Klasse gevolgd door Hans Joppen en Ad Baardemans die een uitstekend debuut kent in het driebandenkampioenschap.

In de A-klasse moesten we de afmelding van Dimphy v.d. Pluijm afgelopen week noteren in verband met het plaatsen van al weer de tweede nieuwe heup. Zo word je vanzelf jonger maar het is natuurlijk spijtig dat ze het toernooi niet kan voortzetten. Beterschap! De kopposities in de A-Klasse worden ingenomen door Harry Goos, Joop Graumans, Leo van Vugt en Adri v.d. Pluijm. Peter van Gils moet zich zien te herpakken. Na een flitsende start verloor hij op 1 punt tegen Leo van Vugt en veegde Cees van Miert de vloer met hem aan door met 20-8 les te geven.

In de Hoofdklasse is het buitengewoon gezellig spelen omdat de uitslagen onvoorspelbaar zijn. Choco van Vugt wist zonder nederlaag te blijven en is trots koploper met 11 punten uit 6. De Hansjes volgen samen met Guy Vanderhenst op 2 punten en een breed peloton probeert nog aansluiting te vinden voordat de laatste ronden ingaan. Albert Kwisthout kon eindelijk zijn eerste punten pakken tegen Hans Snijders (20-18) en mag daarom gelukkig ook volgend jaar weer meedoen van zullie Rie…

De Commissie

Koning Hop Regeert, Ton Vos Schrijft Geschiedenis!

19 januari 2014

Na amper drie weken heeft Gerrit Hop in de C-Klassse aan het driebandenkampioenschap van Ulvenhout een geheel andere invulling gegeven. Is het normaal zo dat je wel eens wint en verliest, Gerrit Hop trekt zich daar niets van aan en wandelt geheel alleen (met keu, dat dan nog wel) op zijn dooie gemak in de tussenstand richting halve finales door de eerste 5 partijen op rij te winnen.
En wat te denken van Peter van Gils in de A-Klasse. Hij maakt het waar en speelt na drie partijen een ijzersterk moyenne van 0,619. Kenners weten dan dat het serieus geworden is met die jongen.

Dat het biljarten soms een familieavond is in Ulvenhout weten we al langer en twee weken geleden was het woensdagavond op Jeugdland weer eens raak. Deze keer ging het om een avondje Van Vugt, waarbij de tribune in de Taveerne nauwelijks plaats bood aan alle familieleden. Met deskundige ondersteuning wisten vader Leo en broer Pascal dun Choc naar winst te begeleiden in zijn partij tegen Albert Kwisthout (20-14).
Daarna was het de beurt aan Leo van Vugt zelf die tegen Cees van Miert blijkbaar niet alles hoorde maar wel alles zag en dus won met 20-16. Speciaal ingevlogen voor haar vader en haar broer was Peggy, die achteraf verklaarde dat ze wel eens van driebanden had gehoord maar dat ze het fijn had gevonden dat haar broers het spel nog eens uitlegden bij het verlaten van de Taveerne.
Albert zag het allemaal met lede ogen aan en moest bovendien nog een kloppartij incasseren van Guy Vanderhenst die met 20-4 van hem won. “Het was nog lang stil in Bavel”, zee zullie Rie.

In de B2-Klasse is het allesbehalve stil. Cees van Veltom liep tegen een niet verwacht verlies aan in zijn partij tegen Jan v.d. Luijtgaarden (15-5) die dat zeer bekwaam oploste in slechts 21 beurten. Jan van Zundert presteerde nog beter en wist met een Hoofdklassegemiddelde iedereen stil te krijgen door in slechts 14 beurten te winnen van Ton Vos (15-4). Het werd die zondagmiddag nog erger voor Ton want hij heeft de twijfelachtige eer de eerste in de geschiedenis van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout te zijn die een partij met 0 caramboles beëindigt.
Ook het internet geeft verder geen uitslagen van biljartwedstrijden die ooit voor een speler op 0 eindigde! Cees van Veltom tekende als tegenstander voor dit resultaat (15-0 in slechts 18 beurten). Het is niet bekend of Ton en Cees nog iets tegen elkaar hebben gezegd na afloop maar er schijnt wel iemand gevraagd te hebben of het lampje op het scorebord aan Ton zijn kant kapot was. Nou ja, het kan nog alle kanten op, ook voor Ton Vos.

In de B1-Klasse leiden voorlopig Jan v.d. Luijtgaarden, Pascal van Vugt en Hans Joppen en moeten de heren Van Gils, Jochems en Wick (die van de nieuwe varkensstal) zeer zorgen maken over hun klassering in de poule.
Na het gapende gat dat Gerrit Hop Sloeg zien we in de C-Klasse inderdaad voorlopig niets maar met een kaarsje vinden we toch nog drie man op plaats twee en driemaal Heestermans op de plaatsen 5 t/m 7.
Ton van Dorst blijft liever uit de publiciteit maar is stiekem bezig de stand in de D-Klasse volledig naar zijn hand te zetten. Met 8 punten uit vier wedstrijden sta je natuurlijk boven aan en trek je een lange neus naar de rest maar dat blijft natuurlijk niet zo of wel?
In de Hoofdklasse worden alle reputaties bezoedeld op dit moment. Frans v.d. Velden won van Hans Snijders, Hans Frijters verloor van Kees Gommers, Guy Vanderhenst ging de mist in tegen Hans Snijders en Kees Martens en zo zijn we weer lekker bezig.

En dat allemaal tot uw genoegen. En kom vooral ook eens kijken want het zijn prachtige middagen en avonden.

De Commissie

Toernooi Weer Gestart

6 januari 2014

Het 32e driebandenkampioenschap van Ulvenhout is afgelopen weekend met veel enthousiasme vlekkeloos van start gegaan. De heren en dames biljarters moesten vrijdagavond in drie verschillende cafe’s hun kunsten op het groene laken vertonen en dat is precies wat ze deden.

Bij de start van het toernooi in café Christianen werd voorafgaande aan de eerste wedstrijd stil gestaan bij het overlijden van driebandencommissielid Christ Oudshoorn tijdens het kampioenschap van vorig jaar. Melanie Oudshoorn, aanwezig met familie en vrienden, zorgde voor een emotioneel moment toen zij daartoe uitgenodigd door de driebandencommissie, een mooie foto van haar vader in het café aan de muur ophing.

Daarna was het de beurt aan de dames Johanna v.d. Luijtgaarden en Annemarie Jongenelen om de keuen te kruisen in de D-Klasse. Aan de overkant bij de Flamingo overtuigde Pascal van Vugt tegelijkerijd in de B1-Klasse door als eerste van de drie deelnemende familieleden zijn partijen te winnen met een gemiddelde van ruim boven 0,500.
Met veel plezier werd ook uitgezien naar de terugkeer van good old Jack Jochems in de biljartarena van Ulvenhout na een jaar van afwezigheid. Dat heeft hem ongetwijfeld goed gedaan getuige het aantal varkens dat Jack moeiteloos tijdens de partij uit zijn keu toverde. Na veel gedoe tikte Jack als eerste de 15 caramboles aan maar wist tegenstander Nico Wick nog op miraculeuze wijze met 4 caramboles inclusief twee grote varkens gelijk te maken. Het lijkt erop dat Jack eindelijk een concurrent heeft gekregen in de varkenssector.

Op Jeugdland moest Bert Frijters het op hetzelfde moment in de Hoofdklasse opnemen tegen zoon Hans waarbij de laatste het in een strakke race van 13 beurten won van vader. De speciaal uit Griekenland overgekomen suporter en tevens lid van de familie Kasidokostas zag dat Hans ook zijn tweede partij won van Albert Kwisthout, waarvan wij weten dat die altijd langzaam op gang komt tijdens het driebandenkampioenschap.

Op zaterdag werd de partij tussen Rini Oomen en Erik martens in de A-Klasse zonder pardon door Rini gewonnen alhoewel het verschil niet groot was (20-18). Daarna was het de beurt aan de heren Adrie v.d. Pluijm en Cees van Miert om vervolgens na een lange partij remise overeen te komen.

Ook zondag werd er volop gespeeld en wist in de Hoofdklasse Guy Vanderhenst zijn eerste twee partijen te winnen van Francois Timmermans en Tilo Machielse. En zo is het driebandenkampioenschap van Ulvenhout weer als van ouds begonnen. Met mooie partijen, met emoties, met hoge moyennes en met schitterende varkens.
Het is zoals Sjot van Alphen zaliger altijd al zei: “Die ballen, die ballen zijn wijzer dan wij”.

De driebandencommissie wenst alle deelnemers een gezond en sportief 2014.

Eerste Wijzigingen

17 december 2013

Ruim een dag na het publiceren van het programma van 2014 zijn de eerste wijzigingen alweer een feit.

Vanwege gezondheidsredenen heeft een deelnemer in de B2 Klasse zich af moeten melden van verdere deelname.
Omdat het de minste aanpassingen met zich mee bracht, heeft de commissie besloten om de vrijgekomen plaats in te laten nemen door C.v.Veltom, die als hoogste in de C klasse genoteerd stond. Het persbericht wat eerder deze week op de site is gepubliceerd is en binnenkort ook in het blad “Nieuw Ginneken”, is op dit punt dus ook al achterhaald.

Het mag duidelijk zijn dat het programma vooral voor de B2 – en C klasse danig is aangepast.
Maar ook voor de andere klassen geldt dat bijvoorbeeld de aanvangstijden aangepast kunnen zijn.
Raadpleeg dus het programma wat hier op de site is terug te vinden en waarin de aanpassing met een sterretje worden aangegeven.

Voor de mensen die om een gedrukt exemplaar gevraagd hebben, drukken we nog een keer een nieuw boekje af.
Deze liggen na woensdag aanstaande in de diverse cafés klaar.

De commissie

Start 32e Driebandenkampioenschap Ulvenhout

15 december 2013

Enorme belangstelling  om deel te nemen aan het 32e driebandenkampioenschap van Ulvenhout! Maar liefst 69 inschrijvingen zijn er binnen gekomen en om niemand teleur te stellen heeft de driebandencommissie besloten alle inschrijvers toe te laten tot het toernooi. Er zal hier en daar een traantje gepinkt worden bij het horen van dit geweldige nieuws, al heeft het wel tot gevolg dat de commissie bijna 400 biljartwedstrijden moet plannen in twee maanden!!! Je zou van minder onder het biljart kruipen.

Wie de lijst van deelnemers op de site doorneemt komt bij enkele verrassingen uit. Naast de jaarlijkse zware vertegenwoordiging van de familie Schalk (de gebroeders Cees, Frans en Peter), heeft nu ook de familie Van Vugt voor het eerst de weg met drie leden van de familie naar het toernooi gevonden. Met Choc in de Hoofdklasse, broer Pascal in de B-Klasse en vader Leo in de A-Klasse wordt het driebandenkampioenschap van Ulvenhout zo waar ook voor hen een familiefeestje.

In de D-Klasse zijn er geen nieuwe sterren bijgekomen maar flonkeren de oude als nooit tevoren. Met de onnavolgbare Cees van Dun, die net een zwaar jubileumfeest achter de rug heeft met 40 jaar KOT jr., good old Ton van Dorst, een hoop andere zeer bekende mannen en het damestrio Annemarie Jongenelen, Bets Oomen en Johanna v.d. Luijtgaarden belooft het in deze Klasse weer ouderwets zwierig te worden.

In de C-Klasse gaat het er gelukkig een stuk serieuzer aan toe. Echte favorieten zijn er niet of we moeten misschien toch een streepje zetten onder de naam van Cees van Veltom. Intensieve training in Zundert leverde hem het vorige toernooi een plaats op in de B-Klasse maar na zijn degradatie naar de C-Klasse zal hij nu getergd aan de start verschijnen.  Verder misschien toch nog even letten in deze Klasse op de Heestermansclan (Jos, André en Jan), die alhoewel geen broers, althans niet voor zover de commissie weet, zeker voor de hoogste plaatsen zullen gaan spelen. Gevaarlijke mannen zijn het!

In de B-Klasse wordt het dringen met maar liefst 24 spelers die, verdeeld over twee poules, gaan strijden om bij de eerste drie in iedere poule te komen. We signaleren hier een nieuwe deelnemer in de persoon van Ad Baardemans die naar het schijnt ook zeer behoorlijk kan kaarten en dat kan na afloop van de wedstrijden nog handig zijn.

In de A-Klasse zijn ook debutanten te vinden en wel Leo van Vugt die daartoe overgehaald door zijn zoons nu aan het driebandentoernooi van Ulvenhout gaat beginnen en Cees Smans die zijn biljartniveau wekelijks onderhoudt bij café Christianen. Drie uitroeptekens in deze Klasse achter de naam van Peter van Gils. Hij bleef maar net in de A-Klasse vorig jaar maar laat op dit moment bij zijn club in de Flamingo een ongekende vorm zien. 1 gemiddeld, soms 2 gemiddeld, het maakt hem allemaal niet meer uit. Iedereen verliest van hem momenteel en alle deelnemers zijn bij deze gewaarschuwd in de A-Klasse voor Peter van Gils. Zeer gevaarlijk!

De Hoofdklasse doet het met bekende spelers. Guy Vanderhenst zal ongetwijfeld nog eens laten zien dat hij kan biljarten na zijn debuut en finaleplaats vorig jaar maar dat geldt ook voor die andere semiprofs in deze groep waarin ook Bert Frijters die net als de oude Raymond Ceulemans, nog zeer goed uit zijn krammen kan schieten. Gevraagd naar zijn geheim antwoordde Bert enige tijd geleden: “Iedere ochtend een glas groene thee met beschuitgelei”. Tis maar dat u het weet.

Dit jaar starten we op vrijdagavond 3 januari 2014 met het driebandenkampioenschap van Ulvenhout. We willen deze avond voorafgaande aan de eerste wedstrijd bij café Christianen nog even stil staan bij het plotselinge overlijden vorig jaar van mede commissielid en biljartliefhebber Christ Oudshoorn. De driebandencommissie zal een foto van Christ aanbieden die in het café zal worden opgehangen. U bent allen van harte welkom om hier bij te zijn.

Graag wensen we alle deelnemers fijne dagen, een gezond 2014 en veel succes met het driebandenkampioenschap 2014.

De commissie

Programma 2014 Bekend

15 december 2013

Vrijdag 3 januari gaan de ballen in diverse biljartgelegenheden rollen.
Cees is er in geslaagd in deze giga-puzzel alle verzoeken te verwerken, betreffende voorkeuren welke tot ons zijn gericht.
En we kunnen jullie verzekeren, dat zijn er velen!
Om hiermee rekening te houden, en toch 400 wedstrijden voor carnaval af te handelen, is uiteraard een prestatie. Voor de finalewedstrijden zal dat moeilijker zijn, daar we daarmee niet zo veel speelruimte hebben.

Mochten er tijdens het tournooi wegens onvoorziene omstandigheden wijzigingen plaats moeten vinden,
probeer dat eerst zelf op te lossen!
Kijk of je met je tegenspeler tot een oplossing kunt komen, bv. ruilen met een andere speler.
Maar schuif dit niet meteen in de schoenen van de wedstrijdleiding, maar geef de wijziging wel aan de wedstrijdleiding door!
Dit jaar is de wedstrijdleiding van de Hoofd- en A klasse in handen van Nico.
En van de B-, C- en D-klasse van Ad Oomens.
Dagelijks zal het rooster op de website zo nodig worden aangepast.
Houd dat dus in de gaten !

Enkele deelnemers wilden nog een gedrukt exemplaar. Dat zal komende week in de verschillende cafés worden afgegeven.

De commissie

Pouleindeling 2014

22 november 2013

De inschrijving voor 2014 is gestopt. En weer kunnen we spreken van een succesvolle inschrijving.
Helaas zijn er een aantal oud deelnemers die het komend toernooi niet mee kunnen doen.
Maar we kunnen ook weer een aantal nieuwe deelnemers verwelkomen. We starten dit toernooi met 69 deelnemers.
Dat betekent dat er in de eerste twee maanden van 2014 zo’n 363 partijen gespeeld maar ook ingedeeld moeten gaan worden. Een hele klus waar we nu aan gaan beginnen…

 

Hieronder de poule indeling voor 2014:

Hoofdklasse A-klasse
Hans Frijters 0.942 Jan vd. Broek 0.533
Guy Vanderhenst 0.911 Harry Goos 0.526
Hans Snijders 0.903 Dimph vd. Pluijm 0.519
Choco v. Vugt 0.790 Joop Graumans 0.516
Kees Martens 0.752 Leo v. Vugt 0.511
Tilo Machielse 0.652 Adrie vd. Pluijm 0.486
Kees Gommers 0.642 Cees Smans 0.480
Bert Frijters 0.584 Eric Martens 0.468
Albert Kwisthout 0.569 Rini Oomen 0.466
Frans vd. Velden 0.568 Cees v. Miert 0.459
Franç.Timmermans 0.553 Peter v. Gils 0.458
B1-klasse B2-klasse
Hans Joppen 0.443 Jan v. Zundert 0.435
JP vd. Luijtgaarden 0.435 Cees Schalk 0.425
Nico Wick 0.415 Fré Klemans 0.408
Ad Baardemans 0.406 Jan vd. Meer 0.403
Jac Jochems 0.402 Frans Schalk 0.390
Pascal v. Vugt 0.384 Jac Bogaerts 0.381
Ad v. Gils 0.380 Ad Voermans 0.376
Kees v. Hooydonk 0.372 Jan vd. Luijtgaarden 0.370
Piet v. Rijen 0.356 Ton Vos 0.354
Ted Dons 0.338 Frans Timmermans 0.335
Gerrit v. Opstal 0.329 Edwin Heestermans 0.326
Pieter Zuijdwijk 0.322 Rinus Blom 0.314
C-klasse D-klasse
Cees v. Veltom 0.298 Cees v. Dun 0.228
Gerrit Hop 0.293 Ton v. Dorst 0.214
Jack Snepvangers 0.291 Bram vd. Broek 0.204
Jos Heestermans 0.285 Bets Oomen 0.190
Sjaak Kools 0.264 Jan vd. Luitgaarden 0.186
André Heestermans 0.257 Ad Oomens 0.169
Jan Heestermans 0.254 Fons Jochems 0.133
Paul Billet 0.247 Bert Paulussen 0.129
Paul Koertshuis 0.246 Gerald Harris 0.125
Jac Dielemans 0.245 Annemarie Jongenelen 0.115
Ger Roovers 0.243 Joh. vd. Luijtgaarden 0.111
Peter Schalk 0.242

 

De commissie.

Herinnering Inschrijving 32e Driebandenkampioenschap Ulvenhout

3 november 2013

U kunt zich nog tot zaterdag 16 november inschrijven voor het 32e kampioenschap driebanden van Ulvenhout.
Zoals altijd start dit toernooi direct na Nieuwjaar in vijf verschillende Klassen. De opzet van het toernooi is al jaren ongewijzigd. Spelers die in Ulvenhout wonen of aangesloten zijn bij een biljartclub in Ulvenhout hebben voorrang. Indien er nog plaats is in één van de vijf Klassen zijn ook biljartliefhebbers van elders van harte welkom. Spelers kunnen van tevoren op het inschrijfformulier aangeven wanneer zij niet of liever vooral wel kunnen spelen. Als in december het wedstrijdprogramma klaar is kan iedere speler precies zien wanneer, waar en hoe laat hij of zij moet blijarten. Dat voorkomt lang wachten en nog mooier, als je al moet wachten dan tel of schrijf je samen met je tegenstander de partij van de twee spelers die voor of na jou hun wedstrijd spelen. De halve finales en de finales worden in maart 2014 gespeeld.
Binnenkort zullen de data van alle biljartwedstrijden op de site van het driebandenkampioenschap vermeld worden. Mocht u niet op tijd in de buurt van een café komen waar de inschrijformulieren klaar liggen, dan kunt u zich ook via deze site aanmelden.

Mocht u zich willen inschrijven ( of dat al heeft gedaan ) vergeet niet de data in te vullen dat u niet beschikbaar bent om een wedstrijd te spelen. Denk aan vakantie, deelname dorpsquiz ( 10 jan. ), sauwelen ( 21 en 22 febr. ), de carnavalsweek en uiteraard verjaardagen etc.
Heeft u het formulier al ingeleverd, en een aanvulling willen doen, dat kan, geef dat dan door via het e-mail adres wat op de site staat vermeld.
Het kan niet genoeg worden vermeld, dat wijzigingen aanbrengen als het rooster klaar is, een hele klus is.

De commissie.

32e Driebandenkampioenschap Ulvenhout

9 oktober 2013

Van januari tot en met maart 2014 wordt voor de 32e keer het kampioenschap driebanden van Ulvenhout gespeeld. Liefhebbers van het driebanden die willen meedoen aan het driebandenkampioenschap van Ulvenhout kunnen vanaf zaterdag 19 oktober 2013 een inschrijfformulier bij de deelnemende café’s ophalen. De formulieren kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende café’s. Ook kunt u zich dit jaar voor het eerst hier via deze site aanmelden voor het driebandentoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt net als vorig jaar 7 euro.

Het driebandentoernooi in Ulvenhout staat al jaren bekend om de persoonlijke aanpak. Spelers kunnen hun wensen doorgeven bij de inschrijving, bijvoorbeeld wanneer zij wel of niet kunnen spelen. De organisatie probeert hiermee rekening te houden maar het blijft een grote opgave voor de driebandencommissie om alle wedstrijden goed te laten verlopen. Graag doen wij een beroep op u als deelnemer om het wedstrijdprogramma alleen in geval van nood te wijzigen.

De driebandencommissie Ulvenhout is versterkt met twee bekende biljartliefhebbers. Ad Oomens is al een jaren een bekende en serieuze driebandenspeler in de D-Klasse. Hij ziet het graag als zijn taak om als wedstrijdleider op te gaan treden in de B-, C- en D-Klasse. Daarnaast zal hij samen met het andere nieuwe commissielid Choc van Vugt, wekelijks de tussenstanden gaan bijhouden. Choc van Vugt is net als Ad gek van driebanden en speelt in de Hoofdklasse. Choc gaat ervoor zorgen dat alle wedstrijduitslagen worden opgehaald en verwerkt.


“Ad Oomens (l) en Choc van Vugt (r) luisteren aandachtig”

Eind december kunt u voor het wedstrijdprogramma op deze site terecht. Om kosten te besparen en steeds over een actueel programma te beschikken, wordt er geen papieren versie meer van het programmaboekje uitgegeven. U kunt natuurlijk wel het programma zelf afdrukken vanaf deze site.

Als u denkt om mee te doen voor de eerste keer maar nog twijfelt, kunnen we u gerust stellen. Het driebandentoernooi van Ulvenhout is één van de leukste en best georganiseerde biljarttoernooien. Althans dat vinden de deelnemers zelf.

Deze site wordt voorafgaande aan en tijdens het toernooi actueel gehouden. U vindt hier het actuele wedstrijdprogramma, de uitslagen, de standen in de verschillende klassen en de planning van de halve finales en finales in maart 2014. Daarnaast bevat deze site biljartnieuws over het toernooi, een gastenboek en aardige links naar andere (biljart)sites. U moet het maar eens bekijken. Veel plezier daarmee.

De commissie