Persberichten 2006

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Jan van Zundert Trotse Kampioen B Klasse

19 maart 2006

Na de spannende halve finales werd afgelopen vrijdag bij cafe Christianen onder grootse omstandigheden gestreden om de hoogste eer in de B-klasse van het Ulvenhouts kampioenschap driebanden. Jan van Zundert werd de nieuwe kampioen door in de finale te winnen van Jan van de Meer. Frans Schalk won van Ad Voermans de strijd om de derde plaats.

Klokslag 20:00 startten de heren Schalk en Voermans hun strijd om de 3de en 4de plaats. Frans Schalk nam een bescheiden voorsprong maar kon niet voorkomen dat Ad Voermans na een zeer aarzelende start langzij kwam. Tot de 44st beurt konden geen van beide een beslissende voorsprong nemen, hetgeen resulteerde in een 18-17 voorsprong voor Ad Voermans. Frans Schalk echter wist in de 45ste beurt een fantastische en eigenlijk onmogelijke bal te maken (voor biljartkenners: een harmonica tussen de korte banden met gierend tegeneffect zonder enige trefkans) om vervolgens ook de twee volgende caramboles te maken en dus de partij te winnen.
Blij en voldaan konden de spelers hierna hun rustzetels in het warme cafe opzoeken en gaan genieten van de vele lekkere hapjes die Dimphy en Leo de spelers en het publiek voorschotelde. Een greep uit het menu: kaasblokjes, Zaanse worst, hete donders, biterballen, vlammetjes, nasischijven, nootjes in vier verschillende smaken gekruide kipvleugeltjse. Een voledige maaltijd volgens Erik Martens die daarna alleen nog pudding hoefde.

Gadegeslagen door vele supporters waaronder supersupporter Hans Joppen die vrijwel geen finalepartij overslaat, werd na een korte pauze aangevangen met de finale tussen Jan van de Meer en Jan van Zundert onder de zeer deskundige en zo later bleek vlekkeloze leiding van Christ Oudshoorn. Tot aan de 30st beurt ging het gelijk op en was de stand 10 om 9 in het voordeel van Jan van de Meer. Echter met kleine serietjes wist Jan van Zundert een voorsprong te nemen en werde de stand na 38 beurten 17 om 12. Voor Jan van de Meer was het alle hens aan dek. Hij kon zich nog eenmaal herpakken en liep zijn achterstand in tot op 1 punt (18 om 19). Jan van Zundert haalde nog een keer diep adem in het inmiddels stampvolle cafe en maakte in de 51ste beurt het bevrijdende punt, waarmee hij kampioen werd. Proficiat Jan!

Het driebandenkampioenschap van Ulvenhout gaat zijn laatste week in. Donderdag 23 en vrijdag 24 maart worden in cafe zaal Flamingo om 20:00 de halve finales van de A-klassen en Hoofdklasse gespeeld. Zaterdag is dan bij cafe zalencentrum de Harmonie de laatste avond van het driebandenkampioenschap.