Persberichten 2021

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

In memoriam Ad Oomens

12 juni 2021

Vandaag vernamen wij het trieste bericht dat ons oud-commissielid Ad Oomens na een kortstondige ziekte is overleden. Na een herseninfarct was Ad kortgeleden opgenomen in het verzorgingstehuis “De Marq” om hiervan te herstellen, maar zijn situatie verslechterde verder en vandaag is hij rustig ingeslapen.

Ad was sinds 2002 een trouwe deelnemer in de D-klasse, met als hoogtepunt zijn kampioenschap in die klasse in 2006. Ad had, mede door zijn lengte, een niet te kopiëren stijl. 

20110105-193502-dsc03889

Vanaf 2014 trad Ad toe tot de commissie als wedstrijdleider. Deze vaak moeilijke taak, vervulde hij met verve en dankzij hem verliepen de toernooien dan ook altijd op rolletjes. Samen met Choco van Vugt vormde hij het wedstrijdsecretariaat en verzorgde hij wekelijks de standen tijdens het toernooi. Daarnaast nam Ad ook de taak van penningmeester op zich.  Eind vorig jaar gaf hij aan om zijn werkzaamheden voor de commissie te moeten beëindigen wegens zijn al verslechterende gezondheid.

Wij herinneren ons Ad als een betrouwbaar, bescheiden en zeer accuraat persoon. 

20130303-152319-imgp3643

Toernooi 2021 definitief afgelast

25 februari 2021

Beste biljartliefhebbers,

Nu de beperkingen weer met enkele weken zijn verlengd, is het zeer onwaarschijnlijk dat we vóór april nog met het toernooi 2021 zullen kunnen starten.

Aangezien we minimaal 3 maanden nodig hebben om een volwaardig toernooi af te kunnen werken en we dan al in juni/juli zouden komen, met alle vakantieperikelen van dien, heeft de commissie helaas moeten besluiten om het toernooi editie 2021 geheel af te gelasten. Het is helaas niet anders.

De deelnemers die hun inschrijfgeld voor 2021 al hebben betaald zullen dit komende week terugbetaald krijgen.

Wel wil de commissie de twee nog openstaande finale-avonden van de editie 2020, zodra dit mogelijk is, afwerken. Hopelijk kan dit in de maanden april of mei.

Zodra wij een datum hebben kunnen vaststellen, zullen wij jullie hierover informeren.

 

De commissie

Een dringende oproep aan de liefhebbers van het edele driebanden…!

10 november 2020

De Corona-crisis heeft het Driebanden-toernooi flink dwars gezeten. Maar de
situatie is sinds enige weken duidelijk veranderd in voorzichtig positieve zin.
Het aantal Corona-besmettingen neemt sterk af. En ook de problemen in
zieken- en verpleeghuizen zullen daar in de komende weken hopelijk het
positieve effect van ervaren. Alles wijst erop, dat dit alles naar het einde van
dit jaar toe mogelijkheden kan openen voor een versoepeling van de Horecamaatregelen. En dat daarmee de start op 4 januari van de 39ste editie in ‘Jeugdland’ niets meer in de weg staat.
Alle reden voor al degenen die nog aarzelen om voor deelname in te schrijven, dit alsnog
te doen. Er is nog alle tijd voor, want pas over drie dagen sluit de inschrijving,
namelijk op zaterdagmiddag 21 november om 12.00 uur.
De Commissie hoopt, dat met deze oproep de twijfels aan de kant worden gezet en de
inschrijvingen zullen binnen stromen. Zoals bekend kan inschrijving alleen via de
website www.driebandenulvenhout.nl, vanwege de tijdelijke sluiting van de
speellocaties ‘Jeugdland’ en ‘Flamingo Bar’.
A. Kiet

Inschrijving toernooi editie 2021 geopend !

21 oktober 2020

Hoewel de editie van 2020 nog op haar afwerking wacht (de commissie wacht de besluiten van de overheid af, vooraleer er een definitieve beslissing wordt genomen),heeft de commissie al wel besloten om de inschrijving voor de 39e editie van ons mooie driebanden toernooi open te stellen.

Als de Corona-situatie het toelaat, zal het toernooi editie 2021 starten op maandagavond 4 januari 2021 in de Taveerne van Jeugdland.

Omdat de planning veel tijd kost leek het ons toch verstandig om de inschrijving open te stellen.

Omdat de speellocaties (Flamingo Bar en Taveerne Jeugdland) op dit moment tijdelijk gesloten zijn, is inschrijving nu alleen mogelijk via onze website www.driebandenulvenhout.nl . Mochten de wedstrijdlocaties, wat we natuurlijk vurig hopen, nog vóór de sluiting van de inschrijftermijn open mogen, dan zullen daar alsnog inschrijfformulieren beschikbaar zijn. De inschrijving sluit op zaterdag 21 november 2020 om 12u00.

Zoals ieder jaar verzoeken wij de datums of dagen van de week op te geven wanneer je niet kunt spelen. Denk hierbij aan clubavonden, verjaardagen, weekendjes weg en vakanties en dergelijke.

Mochten er na je inschrijving nog verandering komen in deze data, schroom dan niet om die alsnog door te geven aan de commissie. Het wordt ieder jaar moeilijker om aan ieders wensen volledig te voldoen, maar de commissie zal bij het samenstellen van het programma hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Ad Oomens heeft na 7 jaar een zeer gewaardeerd lid geweest te zijn van de commissie, kenbaar gemaakt zijn functie als penningmeester/wedstrijdleider ter beschikking te stellen.

Het penningmeesterschap, maar vooral de wedstrijdleiding is, zeker de laatste jaren, een zware klus, die veel tijd in beslag neemt.
De commissie is dus naarstig op zoek naar een waardige vervanger. Op de laatste finale-avond en als die er onverhoopt niet zou komen, op een ander geschikt moment, zullen we officieel afscheid van Ad nemen als commissielid.

De commissie hoopt, dat de situatie in januari weer zodanig is, dat we met ons toernooi kunnen starten en vertrouwen erop, dat er weer veel deelnemers zich zullen aanmelden.

We zijn wel weer toe aan een verzetje, dus schrijf je snel in.

Namens de commissie

Toon Aarts

 

Mijn biljartmaat staat te trappelen om aan de beurt te komen

27 april 2020

Hierbij nog een inzending voor de “hoe train ik in Corona-tijd”

Hoe train je in Corona-tijd?

25 april 2020

Na onze berichtgeving van gisteren inzake de mogelijke hervatting van ons Driebanden toernooi hebben wij al veel reacties gehad.

Verscheidene deelnemers hebben filmpjes en foto’s gestuurd van hun trainingsarbeid.

Er zijn nog al wat verschillen zoals je kunt zien op bijgaande foto’s.

Wil je het complete filmpje zien, hoe één van onze toppers zich voorbereidt, kijk dan naar

https://youtu.be/5thslAgyxQs of https://www.youtube.com/watch?v=5thslAgyxQs&feature=youtu.be

De commissie daagt alle deelnemers uit om ook een foto of filmpje sturen van hun trainingsarbeid, dan plaatsen we die op onze website.

Voor de leukste inzending staat een leuk prijsje klaar, beschikbaar gesteld door TCP Administratie- en Adviesbureau.

De commissie