Persberichten 2015

Tijdens het toernooi kunt u hier regelmatig het laatste nieuws terug vinden
Alle berichten kunt u hieronder terugvinden.

 

 

Evaluatie

19 april 2015

Tijdens de evaluatie van het driebandenkampioenschap Ulvenhout 2015 afgelopen vrijdag werd aan het slot van een vruchtbare vergadering in Chaam (jawel, de commissie wilde geen aandacht trekken in Ulvenhout en had besloten voor deze belangrijke vergadering uit te wijken) de traditionele afsluiting in café-zaal Flamingo gespeeld met de onderlinge ontmoeting tussen de commissieleden.

Het voorprogramma bestond dit jaar uit een interessante maar langdurige driebandendemonstratie van André Heestermans, één van de beste biljartarbiters van Ulvenhout en Wil Mertens, adviseur van allerlei (sport)zaken. Hierna startte om 23.25 uur het hoofdprogramma tussen Ad Oomens en Tilo Machielse tegen Choc van Vugt en Cees van Miert. In de zogenaamde Scotch Double was er al direct sprake van een hoog niveau bij Cees van Miert en Choc. Met enige mooie varkens waar de heren al jaren patent op hebben, konden zij afwisselend het tempo hoog houden waarna ze op eenvoudige wijze uitliepen en met 20-8 de zege royaal veilig stelden. Het Scotch Double is een driebandenvariant voor koppels waarbij in één beurt zowel de speler als zijn partner aan de tafel komen en na een gemaakt punt elkaar afwisselen om het volgende punt te maken. Na een gemist punt is het de beurt aan de tegenstanders. In de tweede partij namen Choc van Vugt en Ad Oomens het op tegen Cees van Miert en Tilo Machielse en u raadt het al. Choc en Ad gingen hopeloos de teil in met 20-5 mede als gevolg van een serie van Cees en Tilo van 14 zonder kuus. Tijdens driebandenwedstrijden zijn we gewend enige stilte te betrachten en niet een gesprek te beginnen met de tegenstander als die juist op het punt staat om af te stoten. Bij het Scotch Double gaat dat heel anders en is het juist de bedoeling om zoveel mogelijk leven in de brouwerij te brengen. Alle spelers schreeuwen door elkaar heen, men moedigt de partner enthousiast aan terwijl de tegenstander opmerkingen krijgt als: “die kan zo nooit, mooi gemist, leuk achterom gespeeld en die bal was met de achterkant van de keu nog niet te missen”. Tijdens de laatste partij mochten Choc en Tilo het nog één keer proberen tegen Ad Oomens en Cees van Miert. Ad en Cees konden het tegen zoveel natuurtalent niet bolwerken maar verloren slechts nipt met 20-18.

De driebandencommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi en hoopt alle spelers en nieuwe deelnemers volgend jaar gezond en wel aan de biljarttafels van Ulvenhout te zien. Voor alle mooie foto’s die gemaakt zijn tijdens het toernooi en andere berichtjes kunt u zoals gebruikelijk terecht op deze mooiste biljartsite van het noordelijk halfrond.

De Commissie

Jan Heestermans, Francois Timmermans, Kees van Hooijdonk en Guy Vanderhenst Kampioen!

30 maart 2015

In een uitverkocht café Christianen ging Jan Heestermans aan de haal met de titel in de D-Klasse. Daarna slaagde Francois Timmermans ruim in zijn missie en werd kampioen in de A-Klasse na winst in een verpletterende wedstrijd tegen Albert Kwisthout. Bij café-zaal Flamingo werd Kees van Hooijdonk kampioen voor een uitzinnig publiek in de B-klasse en nam Guy Vanderhenst de titel in de Hoofdklasse mee naar huis de grens over!

Het publiek wist afgelopen vrijdagavond bij café Christianen met de finale in de D-Klasse niet waar ze aan toe was want in de aanloop waren de papieren van Jan v.d. Luitgaarden zeker zo goed als die van Jan Heestermans. Jan v.d. Luitgaarden had zich immers gemakkelijk door de halve finale heen gespeeld terwijl Jan Heestermans de grootst mogelijke moeite had gehad om tot in de finale te geraken. Alleen broer en kersvers kampioen van de C-Klasse Jos wist beter. De familie H. had alle wedstrijden van de afgelopen twee maanden nog eens doorgenomen en was tot de conclusie gekomen dat de uitslag eigenlijk vooraf al bijna vast stond. Jan Heestermans startte inderdaad sterk maar met enkele mooie puntjes wist Jan v.d. Luitgaarden toch aansluiting te vinden. In het laatste deel van de finale liet Jan Heestermans echter zien dat concentratie en toewijding de sleutel naar succes zijn. Door enkele zeer moeilijke en alleen in de D-Klasse gespeelde patronen wist Jan Heestermans met 12-8 de finish te bereiken en werd hij driebandenkampioen van Ulvenhout.
Gevraagd naar een reactie na afloop zei Jan dat wat zullie Jos kan, hij ook zeker en makkelijk kon en daarmee was de machtsgreep van de Heestermansen in het driebandenkampioenschap van Ulvenhout 2015 een feit.

Na een korte pauze waarin nog eenmaal alle denkbare snacks uit de diepvries door Dimphy en Leo werden geserveerd, was het de beurt aan de heren Albert Kwisthout en Francois Timmermans voor de finale in de A-Klasse. Op Francois stond geen maat. Het ene na het ander punt rolde uit zijn keu en het was te danken aan de waarschuwende woorden van Cees van Miert dat de partij nog wat langere duurde om te voorkomen dat anders iedereen om tien uur thuis zou zijn. Francois miste gelukkig af en toe en dat gaf Albert de mogelijkheid het publieke nog enkele zeer mooie stoten uit het groot driebandenboek te laten zien. Zijn kort-lang-kort carambole met doorslaggevend en wederkerig effect behoorde tot één van de mooiste punten van de avond maar kon toch niet verhinderen dat Francois Timmermans met royale cijfers (25-15) overtuigend en verdiend driebandenkampioen van Ulvenhout werd. Na afloop waren er woorden van dank voor Dimphy en Leo die voor de laatste keer als kastelein het driebandenkampioenschap van Ulvenhout hadden ontvangen.

Zondagmiddag was café-zaal Flamingo het podium van de schone kunsten. Kees van Hooijdonk kwam misschien als verrassende finalist in de arena, terwijl Jan van Zundert, gezien zijn eerdere prestaties waaronder een fenomenale partij in 7 beurten, een zekere finalist genoemd mocht worden. Maar voor zogenaamde zekerheden koopt men niets in de wereld van het driebanden. Het was Kees van Hooijdonk die het initiatief nam in de finale en een voorsprong niet meer afstond. Met 14-13 in zijn voordeel trok hij in de slotfase in enkele beurten de partij naar zich toe en werd met 20-14 driebandenkampioen van Ulvenhout. De beker met de grote oren gaat dus mee naar Strijbeek en krijgt ongetwijfeld een mooie plaats in een vitrine van Wooncenter Ulvenhout, alwaar het heiligdom iedere week tot glimmens toe wordt gepoetst.

De finale van de Hoofdklasse werd een botsing tussen Bavel en Meerle. Het driebandenkampioenschap van Ulvenhout kent geen grenzen en een vol café-zaal Flamingo zag dat Guy Vanderhenst sterk startte met 10-4 in 5 beurten maar dat dat geen enkele indruk maakte op Joop Graumans.
Joop had al eerder laten zien dat hij niet uit zacht hout was gesneden. Met enkele kleine puntjes kwam hij terug in de buurt van de Belg, kwam langszij in de 16e beurt en nam een voorsprong met 17-13. De man uit Meerle ging en er echter nog eens voor staan en antwoordde met 5 caramboles op zijn achterstand, waarna hij de winst verzilverde in de spannende slotfase met 25 tegen 23 en driebandenkampioen werd van Ulvenhout in de Hoofdklasse.

Na 373 wedstrijden zit het kampioenschap van 2015 er op. De driebandencommissie brengt in ieder geval met Cees van Miert, Ad Oomens en Choc van Vught volgend jaar de 34e editie. Ik stop als lid van de driebandencommissie en als verslaggever van het kampioenschap. Na 150 stukjes is het mooi geweest. Graag bedank ik de lezers die het geschrijf konden waarderen.

Tilo Machielse

“Ik heb er zoveel voor moeten laten!”

23 maart 2015

Jos Heestermans, bekend bij vele Ulvenhouters als knappe Jos, wist met een enorme eindspurt afgelopen zondagmiddag bij café-cafetaria D’n Bert driebandenkampioen 2015 te worden in de C-Klasse. In de halve finales van de Hoofdklasse zorgden tot ieders verbazing Joop Graumans en Guy Vanderhenst voor een enorme stunt door hun tegenstanders met groot verschil achter zich te laten.

Na de halve finales in de C-Klasse moest er in café-cafetaria D’n Bert eerst gestreden worden om de 3e plaats. Gerrit Hop had er duidelijk zin in want na 20 beurten was de stand 9-1 en moest tegenstander André Heestermans machteloos toezien hoe Gerrit de lakens uitdeelde. Pas toen het publiek er zich mee ging bemoeien kwam Andre los en wist hij met enkele kleine puntjes en een serie van vier in de buurt van Gerrit te komen. Toen in de 40e beurt het scorebord 13-14 in het voordeel van Gerrit aangaf veerde de toeschouwers nog eenmaal op. Zou André Heestermans dan toch nog het onmogelijke gaan presteren? Gerrit bleef echter rustig, zette zijn oren uit zodat hij geconcentreerd kon blijven spelen en maakte het laatste punt waardoor hij derde werd. Eenmaal bekomen van de strijd moest er even gewacht worden op de finalisten Ted Dons en Jos Heestermans. Terwijl het dik op elkaar gepakte publiek bij D’n Bert dacht dat de heren achter de schermen enkele verboden middelen uitwisselden, speelde zich in werkelijkheid iets anders af. Jos en Ted tooide zich in de officiële biljartkledij van een Bredase bierbrouwer om de finale te gaan spelen. Onder luid applaus kwamen zij vervolgens de biljartarena binnen. Zowel Jos als Ted leken zwaar onder de indruk van de ambiance want na 20 beurten was het nog maar 3-5 in het voordeel van Ted. Jos leek aan te klampen maar moest toch toezien hoe Ted stiekem uitliep naar 10-6. Hij bleef echter kalm, rechtte zijn rug en verrichtte, gesteund door talloze andere Heestermansen, een wonder. In 5 beurten trok hij met prachtige stoten de stand gelijk naar 12-12 waardoor bij Jos het geloof in de overwinning volledig terug was. Met enkele schietgebedjes, een kleine klos en een overtuigend varken wist hij de laatste drie punten perfect uit voeren. Daarmee werd Jos Heestermans de door iedereen bewonderde kampioen driebanden 2015 van Ulvenhout in de C-Klasse. Gevraagd naar zijn reactie na afloop was Jos buitengewoon emotioneel. Een jaar lang had hij zich zoveel ontzegd, alles er voor gelaten en nu was hij plotseling kampioen. “Ik weet dat ik best veul kan maar ik wist niet niet dat ik dit in mij had”, waren zijn ontroerende woorden. Jos gaat samen met partner Ingrid een heel jaar genieten van de titel en wij gunnen hen dat van harte. De wisselbeker met de grote oren, zo beloofde Jos nog, krijgt een mooie plaats voor het raam in de woonkamer op de vensterbank in plaats van die lelijke Sansevieria! In het slotwoord werd Jan Lambrechts bedankt voor zijn gastvrijheid en werd nog maar eens de hoop uitgesproken dat D’n Bert voor Ulvenhout behouden blijft voor de biljarters en voor iedereen die een frietje lust!

Twee dagen eerder werd op Jeugdland gespeeld voor een plaats in de finale van de Hoofdklasse. Joop Graumans en Hans Frijters moesten als eerste aan de bak in de voor de biljarters door Harrie en Nel zeer gezellig ingerichte Taveerne van Jeugdland. Joop vertrok snel en ging na 10 beurten aan de leiding met 14-7. Hans Frijters kon het tempo van Joop niet volgen en moest toezien hoe zijn tegenstander uit Bavel (ook dat nog) door stoomde naar 22 punten tegen 12 voor Hans. Na 23 beurten was het allemaal achter de rug en bereikte Joop Graumans als verdiende winnaar de finish met 25-18 in 23 beurten. De andere halve finale tussen Choc en Guy Vanderhenst was nog schokkender. De mannen maken deel uit van hetzelfde team in de biljartcompetitie maar daarvan was afgelopen vrijdagavond weinig te merken. Guy spaarde het varken niet en slachtte Choc met 25 punten tegen 8 in 20 beurten. Geen sprankje hoop zat er in de partij voor ons Ulvenhouts bloeike maar ja, een volgende keer kan het natuurlijk weer allemaal anders uitpakken. In de partij om de 3e plaats wist Hans Frijters van Choc redelijk gemakkelijk te winnen. De driebandencommissie had het daarna nog knap lastig om iedereen op tijd naar huis te krijgen omdat de afterparty op Jeugdland veel gespreksstof opleverde.

Aanstaande vrijdagavond wordt bij café Christianen de finale van de D-Klasse gespeeld tussen Jan Heestermans en Jan v.d. Luitgaarden. Daarna mogen Francois Timmermans en Albert Kwisthout uitmaken wie de kampioen wordt in de A-Klasse. Zondagmiddag wordt het Ulvenhouts biljartspektakel in café-zaal Flamingo afgesloten met de finale in de B-Klasse tussen Jan v. Zundert en Kees van Hooijdonk. Daarna volgt de Hoogmis van het driebandenkampioenschap Ulvenhout tussen Joop Graumans en Guy Vanderhenst in de Hoofdklasse. Komt allen zien!!!

De Commissie

Alle Finales Bekend!

16 maart 2015

Altijd leuk, die extra ronde voor de halve finales van de Hoofdklasse! Met een verschil van één carambole werd Kees Martens naar huis gestuurd en hetzelfde overkwam Hans Snijders. Tijdens de halve finales van de A-Klasse werd het beroemde catenacciospel van het Italiaans voetbal neergelegd op het groene laken en brachten de halve finales van de C-Klasse heel wat spanning voor de spelers met zich mee.

De extra ronde voor de Hoofdklasse bracht Choc van Vugt direct in het nadeel door een verliespartij tegen een uitstekende spelende Kees Martens (15-20), die daarna het op moest nemen tegen Hans Frijters. Het makkelijke was er zichtbaar bij Kees af en hij moest toezien hoe Hans Frijters overtuigend de partij won met 20-12. In de nabeurt miste Kees en pas later bleek hoe dramatisch die misser was. Toen Choc in de partij tegen Hans Frijters voor de zoveelste keer uitmaakte met een Kuus (hij spaart ze) wist iedereen op Jeugdland hoe laat het was maar niemand wie er nu eigenlijk doorging naar de halve finales. Het was Cees van Miert die uitkomst bracht en na lang rekenwerk tot de conclusie kwam dat Hans Frijters en Choc naar de halve finales gingen ten koste van Kees Martens die 1 carambole te kort kwam. Dat rekenwerk was bijna ook nodig geweest op de andere tafel waar Joop Graumans het moest opnemen tegen Guy Vanderhenst. Guy was nog herstellende van een vormdip maar had daar vorige week geen last meer van. Hij versloeg Joop overtuigend met 20-12. Dat was geen toeval want ook Hans Snijders moest er aan geloven en bleef verbaasd achter met slechts 10 punten. Ook Hans Snijders had nog kans maar moest zijn tweede partij tegen Joop Graumans in ieder geval niet verliezen. Hij strandde echter in de nabeurt op één punt (20-19) en dus was alles voorbij maar rekenmeester Cees van Miert wist nog wel even droogjes op te merken dat als Hans het laatste punt had gemaakt hij met 1 carambole verschil Joop Graumans was voorgebleven. Volgt u het nog? Ongelofelijk toch! Dus kunnen we ons a.s. vrijdagavond in de gezellige Taveerne van Jeugdland opmaken voor de halve finales Hoofdklasse tussen Choc van Vugt en Guy Vanderhenst en Joop Graumans tegen Hans Frijters. Harry Goos heeft in ieder geval beloofd om het elektronisch scorebord te maken zodat het publiek het goed kan zien. Mocht dat niet lukken dan wordt het telbord van UVV de Taveerne binnen gesleept.

De halve finale in de A-Klasse afgelopen vrijdag bij café Christianen tussen Albert Kwisthout en Leo van Vugt was zoals we zeggen een wedstrijd om brood mee te nemen maar er werd gelukkig uit de keuken van Dimphy het nodige geserveerd. Zowel Leo als Albert schoten in een zware verdediging en raakten er hopeloos in verstrikt. Na 30 beurten was de stand 10-7 in het voordeel van Albert maar in de 60e beurt maakte Leo zijn 21e carambole en mocht Albert die op 19 punten stond nog eenmaal aanleggen. U raadt het al. Alberto Tomba zoog nog een keer heftig en inhalig aan zijn E-sigaret en maakte 3 punten, waarmee hij zichzelf in de finale zette. In de uitleg achteraf hield Albert (op de foto links) nog een lezing over de trefkans en de pakkans in het driebanden. Alleen de zeer ingewijden begrepen dit. Een trefkans wordt een pakkans als de speelbal de derde bal achtervolgt om deze alsnog te pakken en het punt te maken. Juist ja, de Kwisthouttheorie. In de andere halve finale had Peter van Gils het lastig tegen Francois Timmermans die bij een gelijke stand van 18-18 de partij naar zich toe trok met 2 series van 3 en met 25-19 won. De strijd om de 3e plaats tussen Peter van Gils en Leo van Vught werd een goede en spannende partij die Leo van Vugt nipt won met 25-24 in 32 beurten. Dat betekent dat Francois Timmermans het in de finale van de A-Klasse gaat opnemen tegen Albert Kwisthout.

Voorafgaande aan de halve finale van de C-Klasse afgelopen zondag bij café Christianen had André Heestermans van de zenuwen bijna zijn vingers opgegeten. Een goed teken zeggen de kenners dan. Hij moest het opnemen tegen de voormalige tegelsuper Jos Heestermans. Dat lukte vrijwel de gehele partij erg goed. De gelijkopgaande wedstrijd bracht de spelers op een stand van 12-12 in 41 beurten. Jos moest echter op tijd naar huis en besloot met een serie van 3 de 15 punten vol te maken. Daarna was het in de andere halve finale de beurt aan Ted D. en Gerrit H, beide verdachten in een nog onbekende zaak. Beide heren stonden stijf van de zenuwen terwijl ze toch wel wat gewend zijn. Onder de voortreffelijke en zoals altijd foutloze leiding van Piet van Rijen (hoofdarbiter uit Ulvenhout) en Joop Graumans (aankomend arbiter uit Bavel) ging Gerrit na 10 beurten met een mooie voorsprong aan de leiding (7-2). Wat het was weten we nu nog niet maar de Hopmotor ging haperen, stokte en viel stil. Gerrit kwam nog tot 13 punten in 42 beurten maar het was Ted die zachtjes doch indrukwekkend langszij was gekomen en met 7 punten in de laatste 7 beurten de wedstrijd won (15-13). Jos Heestermans en Ted D. spelen de finale van de C-Klasse.

De commissie

Eerste Finalisten Bekend

9 maart 2015

Bij café-cafetaria D’n Bert werden afgelopen zaterdagavond de halve finales van de D-Klasse gespeeld. De kampioen van vorig jaar Jan v.d. Luitgaarden wist zijn wedstrijd te winnen en is dus op weg naar de finale van de D-Klasse waarin hij gaat uitkomen tegen Jan Heestermans. Uit de halve finales van de B-Klasse kwamen Jan van Zundert en Kees van Hooijdonk naar boven en ook deze heren mogen zich gaan opmaken voor de finale van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout.

Voordat de have finale tussen Paul Billet en Jan v.d. Luitgaarden van start kon gaan moesten er eerst de nodige telefoontjes gepleegd worden. Meneer Billet was in slaap gevallen en kon blijkbaar met moeite gewekt worden voor de halve finale. De driebandencommissie greep direct in en besloot om eerst de andere halve finale tussen Jan Heestermans en Jack Dielemans te laten spelen. Daarover moest vervolgens ook weer gebeld worden met zoon Edwin Heestermans die nog niet op de tribune zat en wel graag zijn vader wilde zien spelen. Toen een ieder zijn plaats had ingenomen in het sfeervolle Beatrixzaaltje startte Jack Dielemans zeer sterk met 6 caramboles in 13 beurten. Jan Heestermans raakte daarvan in het geheel niet van onder de indruk en maakte zo af en toe maar een puntje. Na 44 beurten had Jan 7 punten en stond Jack met nog 2 caramboles te maken voor de overwinning op 12 punten. Terwijl de eerste bitterballen al uit de hete olie van D’n Bert geserveerd werden ging Jan Heestermans er eens echt voor staan maakte hij de partij in 5 beurten met 5 geweldige caramboles uit. Jack miste vervolgens de nabeurt en daarmee een plaats in de finale. Toen de emoties enigszins waren gaan liggen was het de beurt aan Doornroosje Paul Billet om Jan v.d. Luitgaarden partij te geven. Tot de 30e beurt ging het duel enigszins gelijk op maar met serietjes van 1 en een slotserie van 3 bleek Jan v.d. Luitgaarden toch duidelijk de sterkste te zijn en mag hij op vrijdagavond 27 maart bij café Christianen gaan uitmaken met Jan Heestermans wie de King van de D-Klasse wordt! De wedstrijd om de 3e plaats werd daarna gewonnen door Jack Dielemans.

Tijdens de eerste halve finale bij café-zaal Flamingo moest Toon Goos het opnemen tegen buurtgenoot Kees van Hooijdonk. Na 24 beurten was het 10-10 en kon de partij werkelijk nog alle kanten op. Daar dacht Kees anders over want in no time trok hij de partij naar zich toe door in 3 beurten 6 punten te maken waarbij het ene punt nog mooier was dan het andere en andersom! Toon stond er bij en keer naar maar kon tegen dit biljartgeweld van de interieurkoning niet op. Met enkele geplaatste stoten bereikte Kees de 20 caramboles en moest Toon Goos er met 13 genoegen nemen. In de andere halve finale ging Cees Smans het opnemen tegen Jan van Zundert die dit jaar zoveel beter getraind heeft en zo scherp als een mes aan iedere partij begint. Cees Smans liet zich echter niet intimideren en trok gelijk op met Jan wat caramboles betreft. Na 32 beurten toonde het scorebord een mooie 14-14 stand. Men ging er nog eens voor zitten in de Flamingo want er zat een mooie finish aan te komen. Echter Jan v. Zundert deed niet eens de moeite om de schijn van een spannende eindfase op te houden want in 1 beurt ranselde hij 6 punten uit de keu en liet een verbijsterde Cees Smans achter. Dat betekent dat Jan van Zundert het op zondagmiddag 29 maart in café-zaal Flamingo opneemt tegen Kees van Hooijdonk tijdens de finale van de B-Klasse. De partij om de 3e plaats werd overtuigend gewonnen door Cees Smans met 20-8.

Vrijdagavond 13 maart worden bij Christianen de halve finales van de A-Klasse gespeeld. Zondagmiddag 15 maart kunt u bij Christianen ook nog gaan kijken naar de halve finales van de C-Klasse. Leuk om te zien want er gebeurt altijd wat! Alle uitslagen en reacties van het driebandenkampioenschap kunt u lezen op de mooiste biljartsite van Nederland, namelijk deze.

De commissie

Weekend met Wereldprestaties!

2 maart 2015

Vorige week kregen wij het bericht dat Frans Schalk was overleden. Hiermee verliest het Ulvenhouts driebandenkampioenschap één van haar trouwste deelnemers. Frans was er al vanaf het eerste driebandenkampioenschap in 1983 bij. In de persberichten uit dat jaar, te vinden op deze site, kun je lezen dat Frans toen startte in poule D met onder andere Sooi van Gils, Christ van Endschot, Ruud van de Mast en Lou Peeters. In die tijd was dat zo ongeveer de zwaarst mogelijke poule want indeling in verschillende Klassen zoals we nu kennen, was nog niet ingevoerd. Frans schuwde het niet om zijn biljartprestaties soms vergezeld te laten gaan met enige emoties, waarbij het regelmatig kon voorkomen dat hij na een gemiste stoot de keu op verdere bruikbaarheid testte door deze indringend kennis te laten maken met de rand van de biljarttafel. Maar deze toewijding en betrokkenheid hebben tot aansprekende resultaten geleid: in 1998 en in 2001 werd Frans kampioen driebanden van Ulvenhout in de B-Klasse. Tot vorig jaar, toen hij al ziek was, heeft hij deelgenomen aan ons toernooi. Wij zullen ons Frans herinneren als een betrokken en trouwe biljartvriend van de Ulvenhoutse groene lakens.

In de D-Klasse was er tot afgelopen zaterdag nog strijd om een plaats in de halve finales. Jan v.d. Luitgaarden, Jan Dielemans en Jan Heestermans waren al zeker maar onder andere Paul Billet, Ati Graaumans, Cees van Dun en Bram de Gardenman van Radio Valencia en omstreken hadden nog zicht op een plaats bij de laatste vier. Na hevige strijd trok Paul Billet aan het langste eind en plaatste hij zich voor de halve finales a.s. zaterdagavond 7 maart bij D’n Bert.

In de C-Klasse regeerde al geruime tijd champignonkoning van Ulvenhout Andre Heestermans als een vorst. Met 18 punten won hij glansrijk de strijd in de poule maar het kampioenschap begint nu pas echt met de halve finales in het zicht. In ieder geval met Ted D. en Jos Heestermans en afhankelijk van de laatste partijen ook met Ad van Gils of Gerrit Hop gaat Andre de strijd aan.

In de B2-Klasse was er vorige het nieuws van het uitvallen van koploper Jan v.d. Meer. Helaas moest Jan de strijd staken door ziekte. Wij wensen hem alle beterschap. Toon Goos, Ruud Daniels en Kees van Hooijdonk hebben zich nu definitief geplaatst voor de kwalificatiewedstrijden op woensdagavond 4 maart op Jeugdland. In de B1-Klasse wisten uiteindelijk Cees Smans, Jan van Zundert en Pieter Zuijdwijk zich te plaatsen voor deze kwalificatiewedstrijden.
Voor Jan van Zundert ging dat niet onopgemerkt voorbij. Hij presteerde afgelopen zaterdag buitenaards tegen Gerrit van Opstal door in slechts 7 beurten de 15 punten vol te maken en de partij te winnen met een eredivisie driebandengemiddelde van 2,142!! Toen men later op de middag in Rijsbergen vroeg wat Gerrit van Opstal had gedaan, dachten ze dat de stroom in Ulvenhout was uitgevallen. Het elektronisch scorebord bij café Christianen vermeldde namelijk slechts 0 punten voor Gerrit. De Vladie was met 15-0 de teil in gegaan, hetgeen zelfs in Rijsbergen nog nooit was voorgekomen en daar staat het driebanden, zoals iedereen weet, toch nog echt in de kinderschoenen.

In de A-Klasse strijden Peter van Gils, Albert Kwisthout, Francois Timmermans, Leo van Vugt en Adri v.d. Pluijm om de vier plaatsen in de halve finales.

In de Hoofdklasse plaatste Guy Vanderhenst zich afgelopen zondag als laatste definitief voor de kwalificatiewedstrijden na winst op Hans Frijters. Daarmee waren alle plaatsen vergeven en waren de overige wedstrijden die middag bij D’n Bert om des keizers baard. Maar niet voor Kees Gommers die met zijn één na laatste plaats in de Hoofdklasse en een dreigende degradatie nog iets recht wilde zetten. Gelukkig mocht hij tegen Tilo Machielse die altijd bereid is om zijn tegenstander te plezieren. Kees vertrok als een raket en kwam in vijf trappen nooit meer tot stilstand. Met twee series van 4 en twee series van 2 had hij na vier beurten 12 punten! Om vervolgens in de vijfde beurt met een serie van 8 de 20 punten vol te maken. Op het fantastische biljart van D’n Bert dat Jan Lambrechts tot in de puntjes verzorgd had, brak Kees Gommers het eeuwenoude record in Ulvenhout van zijn tegenstander Tilo en Hans Snijders (kortste partij in 7 beurten) en zette Keeske het nieuwe record van de kortste partij ooit gespeeld tijdens het Ulvenhouts kampioenschap dus op 5 beurten met het bijbehorende fantastische gemiddelde van 4!!!
Denk dat ze in Bavel, Galder, Rijen, Rijsbergen, Oosterhout en Zundert wel even stil zijn om maar eens wat plaatsen te noemen. Dat belooft wat als die man een café zou beginnen met een eigen tafel! We zien er naar uit.

Na alle commotie van de afgelopen week ontmoeten we u graag bij de eindwedstrijden in maart. Spanning en sensatie verzekerd. Alle wedstrijden van de komende weken zijn op de site vinden.

De commissie

Frans Schalk

24 februari 2015

Vandaag kregen wij het verdrietige bericht dat Frans Schalk is overleden. Wij wisten dat Frans al geruime tijd ziek was.
Alle biljarters kennen Frans. Jarenlang heeft hij in de biljartclub op donderdagavond in de Flamingo gespeeld maar nog veel meer biljartliefhebbers kennen hem als deelnemer van het driebandenkampioenschap Ulvenhout.
De commissie wenst namens alle deelnemers van het Driebandenkampioenschap de familie van Frans veel sterkte met dit verlies.

Rustige Aanloop Naar Carnaval

8 februari 2015

Een rustige aanloop naar de onderbreking komende week die carnaval heet, is de beste omschrijving van de driebandenwedstrijden van afgelopen week. Hier en daar was zelfs al een feestneus te zien, al kan dat ook een rooie neus geweest zijn van de kou of iets anders. Tijd voor een tussenbalans op de verschillende velden.

In de D-Klasse gaat de kampioen van vorig jaar Jan v.d. Luitgaarden fier aan kop met 16 punten, gevolgd door de heren Jack Dielemans, Jan Heestermans en Ad Oomens. Ati Graaumans heeft echter nog uitstekende papieren om zich bij de laatste vier te speler en dat geldt ook voor Cees van Dun.

In de C-Klasse lijken André Heestermans, Ted Dee, Gerrit Hop en Sjaak Kools de beste papieren te hebben voor de halve finales maar zal Ad van Gils nog wel even aan de takken van zijn concurrenten willen trekken om zich te bemoeien met de eindstrijd.

In de B2-Klasse noteren we in ieder geval een uitstekend debuut van Ruud Daniels die zich naar een hoge positie heeft geknokt tussen bekende grootheden als Jan. V.d. Meer, Kees van Hooijdonk en Hans Joppen. Jan van Zundert staat in de B1-Klasse relaxt met een grote sigaar in de hoek van het café de verrichtingen van zijn concurrenten te bekijken. Cees Smans, Nico Wick en Pieter Zuijdwijk volgen op gepaste afstand.

In de A-Klasse is het verschil tussen de lijstaanvoerder, François Timmermans en de hekkensluiter, Pascal van Vugt maar 4 punten. Die gaan dus pas na carnaval zich druk maken over hoe het verder moet.

In de Hoofdklasse liep Tilo Machielse tegen een pijnlijke nederlaag aan door van de 81-jarige Bert Frijters op zijn “kloten” te krijgen. Ongelofelijk hoe de oude meester dit jaar weer aan de tafels in Ulvenhout staat. Hij oogt breekbaar maar met een algemeen gemiddelde van 0,686 na 8 wedstrijden had hij zich in de aanloop naar het toernooi verstopt en gooit hij nu alle remmen los. Tis te hopen voor dun Bert dat de tank vol blijft tot na carnaval als de eindronden er aan komen. Want beste biljartliefhebbers, het gevaar op ellende ligt iedere wedstrijd op de loer.

Partijen met een hoog gemiddelde waar ze in Bavel nog nooit van hebben gehoord worden afgewisseld met partijen die zo desastreus verlopen dagge liever in Galder gaat wonen om de schande in Ulvenhout te ontlopen. Ik schrijf nu 11 jaar stukskes over het driebandenkampioenschap in dit blad en wat ik in die jaren aan excuses voorbij heb horen komen na een slechte partij, tart elke beschrijving: te veel gedoe in mijn hoofd door het werk, te veel gezeur van mijn vrouw aan mijn hoofd, trillende arm, bevende benen, geen glas in de bril (echt waar, Sjot van Alphen), te kleine ballen, te veel rumoer in het café, slecht laken, slechte keu, slechte tegenstander, “ik kreeg helemaal niks en gaf alleen maar goeie weg”, de lampen hingen te laag en mijn biljarttrui was te heet gewassen enz., enz. Maar ja, dat zijn geen redenen om te stoppen en de keu op straat te gooien. Nee, wij biljarters spreken onszelf moed in, gaan weer voor die ene geweldige partij naar het café en hopen stiekem op die ene kuus, een nog groter varken of een enorm zwijn met biggen. Of het liefst allemaal.

Ik wens u een fijne carnaval en daarna weer veul mooie punten en verkens!
Alaaf, Tilo Machielse, biljartliefhebber en oud-prins der Bosuilen

Het Kwam Uit Zijn Tenen!

2 februari 2015

Na een magistrale inhaalrace waar nog lang over werd gesproken hoe dat nou precies in zijn werk ging, wist Choco van Vugt afgelopen week zijn wedstrijd tegen Hans Frijters in de Hoofdklasse van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout op imponerende wijze te winnen. Er vloeiden tranen en enkele flessen in de Taveerne van Jeugdland om het mooie moment te markeren. “Dromen zijn bedrog”, zong Choco later op de avond nog maar de punten stonden toch echt op het bord. 20-19 voor de heer Van Vugt.

In de D-Klasse hebben Jan v.d. Luitgaarden en Jack Dielemans de leiding stevig in handen en is er reeds sprake van een klein gaatje met Atie Graaumans. Omdat de kanonnen in deze Klasse, zoals Bram v.d. Broek van Valencia en Cees van Dun uit Bavel tot nu toe al hun kruit nog hebben bewaard, mag uit de stand nog niet te veel worden afgeleid. Zeker niet als Ad Oomens tussen de drukke bedrijven van de driebandenorganisatie door, zijn driehoeken en zijn lang-kort-lang ballen met tegenkerend effect gaat maken. Hoed u dan maar want dan kan het nog wel eens gaan spoken in de D-Klasse.

In de C-Klasse gaan André Heestermans en vrolijke Ted samen aan de leiding en weten Gerrit Hop en Sjaak Kools dat zij goed volgen en voluit in positie liggen voor een plaats in de halve finale. Jan Lambrechts laat nog wat punten liggen maar dat komt natuurlijk omdat hij het biljartkampioenschap moet combineren met zijn drukke werkzaamheden in het prachtige Café-Cafetaria D’n Bert.

In de B2-Klasse ligt een dik middenveld van wel negen spelers achter koploper Jan v.d. Meer te loeren op een plaats bij de eerste drie, die recht geeft op kwalificatie voor een plaats in de halve finales. Moeilijk te zeggen wie hier de kop boven het maaiveld gaat steken om een beslissende slag aan de concurrentie toe te brengen. Een zeer goede partij kon genoteerd worden van Jan v.d. Luijtgaarden die met een uitstekend gemiddelde van 0,600 Toon Goos de baas was, die echter maar net achter bleef met een gemiddelde 0,520 (15-13 in 25 beurten).
In de B1-Klasse zijn alle remmen los bij onder andere Piet van Rijen. Was het tot nu toe vier keer huilen met de pet op, plots ging de pet af en wist hij met zijn alom gevreesde catenacciospel (eerst moeder en kinderen het café uit en dan pas scoren) de eerste overwinning te behalen.

In de A-Klasse weet Leo van Vugt dat zijn achtervolgers niet ver weg zijn. Onder andere Francois Timmermans, Cees van Miert en Dimphy v.d. Pluijm maken indruk maar het veld is breed en de weg naar de halve finales nog deerniswekkend en stekelig lang. Opnieuw schitterde Dimphy v.d. Pluijm afgelopen zondagmiddag door onder andere met een serie van 8 te winnen met 20-19 van Francois Timmermans, hetgeen bewijst dat werkelijk om iedere m2 cm wol van het groene laken wordt gestreden door de heren en dames spelers.

In de Hoofdklasse startte Hans Frijters dus hard en droog met maar met liefst 15 caramboles in 8 beurten tegen 6 voor Choco van Vugt. Hans had nog maar 5 punten nodig voor de winst en de toeschouwers in de Taveerne wilden hun jas en das al gaan pakken. Maar niet Choco. Met series van 2, 3 en 4 wist hij in de 19e beurt de partij alsnog te winnen met1 punt voorsprong op Hans Frijters. Dolle vreugde op Jeugdland waar Choco met zijn keu een rondje langs het hoofdveld schijnt gelopen te hebben op de schouders van Piet Bezet en Wil Mertens die toevallig in de buurt waren. Op de vraag wat er door hem heen ging antwoordde Choco dat hij niet meer zo gelukkig was geweest sinds zijn eerste werkdag bij de Jumbo en biljartliefhebbers begrijpen dat. Een tegenstander van groter formaat vloeren bij een gelijk aantal te behalen punten maakt het Ulvenhouts driebandenkampioenschap iedere keer weer tot een uniek evenement.

Mensen die straks bij de finales willen zijn, doen er goed aan nu al kaarten te bestellen want er gebeuren gekke dingen op de tafels en dat zal straks iedereen willen zien als het om de titels gaat.

De commissie

Dimphy Moet Eer Aan Zoonlief Laten!

26 januari 2015

Het had zo mooi kunnen zijn maar dat werd het niet voor Dimphy v.d. Pluijm afgelopen zondagmiddag in café Christianen in het hart van Ulvenhout. Wat een hoogtepunt had moeten worden door voor de laatste keer als kastelein tijdens het driebandenkampioenschap van Ulvenhout biljartles aan zoon Adri te geven, werd een wedstrijd met een zware pijp. Voor Dimphy wel te verstaan want moeke ging groots de mand in met 20-8 en kon slechts toezien hoe kleine Adrike het ene na het andere biljartpatroon wonderschoon wist op te lossen op een overigens fantastische biljarttafel!

In de Hoofdklasse wist na een matige start Guy Vanderhenst goed door te pakken met tweemaal winst op Kees Gommers en Tilo Machielse. Aan de bovenkant van het klassement van de de Hoofdklasse zien we vertrouwde namen terug met Hans Snijders en Hans Frijters. Voorts een lang gestrekt middenveld met spelers die nog volop kans hebben om zich naar boven te spelen. Alleen Harrie Goos en Kees Gommers moeten zich zorgen gaan maken want de eerste punten blijven nog steeds uit. Vooral Kees Gommers had zich een ander begin van het driebandenkampioenschap voorgesteld. Van zijn nieuwe keu, speciaal vervaardigd uit Japans gedraaid ebbenhout, zesmaal gelakt, met een elastische pomerans in vier richtingen en een geschatte waarde van 1.800 euro had Kees grote verwachtingen maar voorlopig blijven de punten uit en moet Kees hierover nadenken. Een keu uit het rek werd gesuggereerd maar ja, dat is ook zo wat. Biljartliefhebbers weten hoe moeilijk het soms kan zijn om aan nieuw hout te wennen, helemaal als je vorige keu, zoals in het geval van Kees Gommers, van ijzer was of zoiets.

In de A-Klasse komt Peter van Gils op stoom en werd Leo van Vugt daarvan het grote slachtoffer. In slechts 22 beurten stuurde Peter Leo met 20-7 het bos in waar ze hem nu nog aan het zoeken zijn, figuurlijk gesproken dan. Albert Kwisthout leed na een geweldige start van het toernooi gevoelig verlies door vorige week met met 20-8 ingepakt te worden Dimphy v.d. Pluijm. Strik erom en naar huis gestuurd in slechts 18 beurten! Het kan verkeren. Een eervolle vermelding verdient Cees van Miert die in zijn partij tegen Cees Schalk in zijn laatste vier beurten acht punten maakte waarvan de laatste negen allemaal varkens. Schande! Getuigen zeiden dat Cees van Miert zo hard speelde dat ze elkaar niet konden verstaan buiten.

In de B1-Klasse handhaaft Jan van Zundert zich moeiteloos aan de top van het klassement en zijn er veel spelers die zeer dicht bij elkaar staan. Alleen Peer van Hooijdonk en Piet van Rijen hebben nog geen punten en zeggen last te hebben van het felle licht wat vaak via het raam op het biljart valt. Ja heren, een donkere bril zou niet misstaan en kan zeker helpen. Heino deed niet anders. In de B2-Klasse gaan de heren v.d. Meer en Daniels aan kop maar is de rij met kanshebbers op ereplaatsen schier onafzienbaar lang. Alleen Ad Voermans moet zich wat zorgen maar zal naar verwachting snel de draad oppakken, gezien zijn imposante ervaring en successen uit het verleden die helaas wel geen garantie geven maar wel hoop.

In de C-Klasse wachten we nog steeds op de eerste punten van Ger Roovers maar dat zal ongetwijfeld nog gebeuren. Aan de top proberen de heren Heestermans (André) en Kools in het spoor te blijven van jonge Ted en dat lukt met enige moeite.

In de D-Klasse lopen de biljartzaken volledig uit de hand nu Bets Oomen steevast met blauwe ogen het café betreedt. Geen mascara en ook was er geen biljartkrijt gesmeerd, zoals Bram v.d. Broek en Jack Dielemans dachten. Nee, gewoon een ouderwetse uitglijder van Bets over een stoeptegel die haar alle kleuren van de regenboog deed zien en nog meer. Gelukkig gaat het goed met Bets maar het beïnvloedt natuurlijk wel de resultaten. Samen met Joanna v.d. Luijtgaarden is ze hekkensluiter in de D-Klasse en ook hier kan een donkere bril wellicht een grote uitkomst zijn.

De Commissie

Zenuwen Nemen Af

19 januari 2015

Nu de eerste wedstrijden zijn gespeeld, nemen de zenuwen wat af bij de spelers. Dat is goed te merken want het niveau lag afgelopen week erg hoog.

In de D-Klasse wist Atie Graaumans zich met sterk spel naar de hoogste plaats in de Klasse spelen, die hij overigens wel moet delen met Jan Heestermans die net als hij 6 punten heeft.
In de C-Klasse haalde André Heestermans het maximaal aantal punten op door 3 partijen te winnen en daarmee de 1e plaats op te eisen. André heeft naar ik hoor extra trainingen gedaan om zijn mentale weerbaarheid te vergroten en dat blijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Ger Roovers zoekt nog naar zijn vorm want hij staat na 4 wedstrijden nog met lege handen en dat is wel het laatste wat we Ger gunnen. Maar geen paniek beste biljarters, het is zoals zo vaak gezegd: Parijs is nog ver en je krijgt de Alpen de de Pyreneeën nog!

In B2 regeert Jan v.d. Meer zoals alleen Jan dat kan: soeverein en met een uitstekend gemiddelde van 0,414 na 4 wedstrijden, waarmee hij een aardig gat heeft geslagen met zijn concurrenten.
Jan van Zundert doet in de B1 eigenlijk hetzelfde. Ook hij staat na 4 wedstrijden fier bovenaan met 8 punten en een prachtig algemeen gemiddelde van 0,496. Ook Jan heeft een flinke kloof gemaakt met de rest van het biljartveld in de B1. Opvallend is hier de prestatie van Pieter Zuijdwijk die ongetwijfeld op hoogtestage is geweest want met een algemeen gemiddelde van 0,682 gaat hij voor iedereen een serieuze bedreiging vormen dit jaar!

In de B1-Klasse moest vorige week de partij tussen Gerrit van Opstal en Frans Timmermans gespeeld worden op Jeugdland. Frans wachtte en wachtte maar Gerrit kwam niet opdagen. Toen hij werd gebeld bleek hij in slaap te zijn gevallen waarna hij zich snel naar de Taveerne repte. Daar aangekomen riep hij met een sterk Rijsbergs accent luid en duidelijk tegen alle aanwezigen dat hij nog zo had gezegd dat hij nóóit op vrijdag wilde spelen! “Maar Gerrit toch”, riep iedereen, “het is vandaag zaterdag!” Het duurde nog lang voordat de Vladi ervan overtuigd was dat ie er een dag neffe zat. “Kunde zo es hebbe”, zeetie.

In de A-Klasse is er voorzichtig sprake van een kopgroep, bestaande uit Francois Timmermans, Cees Schalk en Albert Kwisthout maar ook hier kan er natuurlijk nog van alles gebeuren.
In de Hoofdklasse was er een sterke start van Hans Frijters te noteren die Tilo Machielse versloeg in 14 beurten. Hans Snijders heeft zijn goede start van vorige week een prima vervolg gegeven door alle wedstrijden te winnen en met 8 punten uit 4 wedstrijden aan kop te gaan in de Hoofdklasse.

U kunt het allemaal weer rustig nalezen op deze site waar u ook commentaar kwijt kunt of een reactie kunt geven op hetgeen uw aandacht heeft getrokken tijdens de wedstrijden op de groene velden of daarbuiten.
Van harte aanbevolen!

De commissie

33e Editie Driebandenkampioenschap Ulvenhout van Start

11 januari 2015

De 33e editie van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout is van start gegaan en dat zullen we weten ook! Op de biljarttafels van de Ulvenhoutse horeca werden met groot enthousiasme, plezier, toewijding en nog veel meer fraais de eerste driebanders van het nieuwe kampioenschap gemaakt.

Afgelopen maandagavond was het bij de opening op Jeugdland al direct raak. In de prachtige biljartsalon Taveerne Jeugdland van Harry en Nellie, waar ook de bijna volledige driebandencommissie aanwezig was om de verrichtingen te bekijken, kreeg geheel onverwacht in de B1-Klasse Piet van Rijen een gevoelige tik op de vingers van Nico Wick die hem met technisch verzorgd spel aan de kant zette met 15-5. Dat daar nog tot zeer laat over werd nagesproken is vanzelfsprekend. Een uiterst belabberde start van Piet van Rijen die ook nog afgelopen zaterdag bij Café Christianen Jan van Zundert met 15-6 zwaar moest laten voor gaan.

In de Hoofdklasse werden de eerste punten behaald door Kees Martens en Hans Snijders die ieder hun beide partijen op het nieuwe, schuivende laken van Café-Cafetaria D’n Bert wisten te winnen.

In de A-Klasse etaleerde Albert Kwisthout zijn geweldige huidige vorm door met een paar voor onmogelijk gehouden stoten zowel Leo van Vugt (20-13) als Cees Schalk (20-13) het bos in te sturen. Kwist op zijn best, zeggen we dan. Maar ja, daar krijg je Cees Schalk niet mee klein. Cees herstelde zich knap en liet in zijn volgende partij weinig heel van Dimphy Christianen (20-5). Dat noemen we in biljartkringen hard en hoog uithalen!

In de C-Klasse kende onze Ted geen enkel pardon met de nog jonge Emiel Schreuder die werd vernederd met 12-4. Ook Jan Lambrechts had met 8 schrale puntjes weinig in te brengen tegen het ouderwets degelijke spel van Ted (12-8).

In de D-Klasse, ook wel de troetelklasse genoemd omdat iedereen daar altijd buitengewoon vriendelijk voor elkaar is, overtuigde Jan Heestermans door te winnen van Bram v.d. Broek (10-8) en Ad Oomens (10-8) en liet Bets Oomen ongewenst Atie Graaumans voorgaan met 10-7.

En zo zijn we weer eens vertrokken. Als u rustig nog eens alle uitslagen wilt nalezen, een reactie wilt geven of het programma eens wilt bekijken voor een bezoek van een wedstrijd. Het kan allemaal op onze website.

De commissie

Programma 2015 Bekend

17 december 2014

Het programma voor 2015 is klaar om gepubliceerd te worden en staat vanaf vandaag op de site en is hier ook te downloaden.
Vanavond zullen ook nog enkele gedrukte exemplaren over de biljartgelegenheden verspreid worden. Dit voor die deelnemers die daar uitdrukkelijk om gevraagd hebben.

Het was weer een mega-puzzel om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Er waren dit jaar heel veel voorkeuren en soms zal daar niet helemaal aan voldaan zijn. We hopen dat u daar dan begrip voor kunt opbrengen.
Mochten er vanwege onvoorziene omstandigheden wijzigingen plaats moeten vinden, probeer dan eerst zelf een oplossing te bedenken voordat u contact opneemt met de wedstrijdleiding.
Maar let wel: die moet ten allen tijden en voor de wijziging plaatsvindt geïnformeerd worden! De wedstrijdleiding zal dit jaar voor alle klassen in handen zijn van Ad Oomens.
Mocht u een mede-deelnemer willen bereiken dan kunt u bijgevoegde adressenlijst daarvoor gebruiken.

Maandag 5 januari gaat het toernooi weer van start.
Zorg dat u ruim voor aanvang van uw wedstrijden aanwezig bent, ook als u de eerste partij moet tellen of schrijven.

Dan nogmaals een belangrijke mededeling voor alle deelnemers van de C-klasse: het aantal te behalen caramboles is terug gebracht van 15 naar 12 caramboles!

De commissie wenst u fijne kerstdagen toe en een prettige jaarwisseling.
En natuurlijk een gezond 2015 met veel biljart plezier.

De commissie

Pouleindeling 2015: Groots en Indrukwekkend!

22 november 2014

Wat een fantastisch deelnemersveld laat de 33e editie van het driebandenkampioenschap van Ulvenhout zien! Met 67 inschrijvingen moeten de meeste biljarters wel een groen hart en drie ballen hebben, anders is niet te verklaren waarom zovelen de inschrijving hebben aangegrepen om de eerste maanden van 2015 weer gezellig en warm onder de pannen van onze onvolprezen Ulvenhoutse horeca te zitten.
In de verre omstreken is een dergelijk kwalitatief hoogstaand biljartkampioenschap dan ook niet te vinden. We kunnen nauwelijks wachten om te starten maar we moeten nog even wachten. Tis pas november en we krijgen eerst nog Sinterklaas, de witte Piet van Rijen en de Kerst maar dan barst het toernooi in de eerste week van januari hevig los.
De driebandencommissie is er weer in geslaagd om bijna 500 wedstrijden te plannen tot en met de finales in maart, dus het luistert wel uiterst nauw om het programma stipt te volgen. Ad Oomens zal namens de driebandencommissie voor de eerste keer wedstrijdsecretaris zijn voor alle biljartpartijen. Dat betekent dat uitsluitend Ad Oomens gebeld kan worden om wijzigingen in het wedstrijdprogramma door te geven in geval van bijvoorbeeld ziekte.

Nieuw in het deelnemersveld zijn de heren Ruud Daniels, Toon Goos en ook Peer en Peter van Hooijdonk in de B-Klasse. Omdat ze hun naam identiek schrijven heeft de commissie om verwarring te voorkomen één van de heren tot Peer gepromoveerd. We zullen scherp in de gaten moeten houden wie aan de tafel verschijnt.
In de C-Klasse breekt de lente uit met een jongeling uit de beruchte Schreudersclan en wel Emiel zelf. Daarnaast kijken we uit naar het debuut van Jan Lambrechts die immers iedere dag kan oefenen in de Beatrixzaal van het al even beruchte cafetaria D’n Bert. Wij verheugen ons op hun entree en hopen dat zij hun leeftijdgenoten in het Ulvenhoutse zullen inspireren.
Terug van weg geweest in de D-Klasse is Ati Graaumans die ongetwijfeld nog eens zijn duivels wil ontbinden. En zo hoort het ook. Strijd met passie, sportiviteit en gezelligheid gaan immers hand in hand tijdens het mooiste sportevenement dat Ulvenhout kent!

De commissie

Deelnemersveld tournooi 2015

Hoofdklasse A-klasse
 H.Frijters 0,947  Frs.Timmermans 0,533
 G.Vanderhenst 0,843  D.vd.Pluijm 0,519
 T.Machielse 0,816  P.v.Gils 0,519
 H.Snijders 0,791  L.v.Vugt 0,489
 C.v.Vugt 0,762  A.vd.Pluijm 0,477
 K.Martens 0,726  JP.vd.Luijtgaarden 0,463
 J.Graumans 0,604  R.Oomen 0,456
 F.vd.Velden 0,598  C.v.Miert 0,451
 H.Goos 0,596  P.v.Vugt 0,436
 K.Gommers 0,574  A.Kwisthout 0,429
 B.Frijters 0,563  C.Schalk 0,420
B1-klasse   B2-klasse
 C.Smans 0,413  J.vd.Meer 0,411
 J.v.Zundert 0,410  H.Joppen 0,402
 G.v.Opstal 0,388  K.v.Hooijdonk 0,386
 N.Wick 0,371  R.Blom 0,353
 C.v.Veltom 0,351  R.Daniels 0,350
 F.Klemans 0,346  J.vd.Luijtgaarden 0,344
 F.Timmermans 0,335  E.Heestermans 0,333
 P.Zuijdwijk 0,325  T.Goos 0,321
 P.v.Rijen 0,319  Peter v.Hooijdonk 0,318
 J.Snepvangers 0,317  T.Vos 0,313
 Peer v.Hooijdonk 0,311  A.Voermans 0,308
C-klasse   D-klasse
 G.Hop 0,307  Jan Heestermans 0,233
 T.Dons 0,302  J.vd.Luitgaarden 0,232
 A.v.Gils 0,277  A.Graaumans 0,212
 Jos Heestermans 0,270  J.Dielemans 0,204
 P.Koertshuis 0,266  C.v.Dun 0,200
 S.Kools 0,257  P.Billet 0,197
 T.v.Dorst 0,255  B.Oomen 0,188
 G.Roovers 0,254  B.vd.Broek 0,186
 E.Schreuder 0,254  A.Oomens 0,150
 A.Heestermans 0,251  G.Harris 0,121
 J.Lambrechts 0,250  Joh.vd.Luijtgaarden 0,089
 P.Schalk 0,245

Weer Voldoende Inschrijvingen

16 november 2014

Gisteren heeft de commissie zich weer kunnen verheugen op een groot aantal inschrijvingen voor het nieuwe toernooi wat 5 januari 2015 van start zal gaan.
We hebben 67 aanmeldingen waarvan deze keer zelfs een vrij groot aantal nieuwe deelnemers en een enkele “herintrede”.
De commissie zal deze week nog proberen de poule indeling definitief te maken.
We houden u hier zeker zo snel mogelijk van op de hoogte.

We zien helaas ook een trend dat steeds meer deelnemers aangeven dat zij alleen in het weekend kunnen of willen spelen.
Zoals u van ons gewend bent, zullen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden.
Echter, omdat we maar een beperkt aantal weekenden ter beschikking hebben, zullen er misschien toch uitzonderingen gemaakt moeten worden.
We hopen dat u daar dan begrip voor kunt hebben.

Mocht u de komende weken toch nog een aanvulling hebben op uw inschrijving, laat het dan ons zo snel mogelijk weten.
We moeten de komende weken zo’n 340 poule wedstrijden in gaan plannen, die allen voor begin maart gespeeld moeten zijn.
U zult begrijpen dat dat weer een hele klus gaat worden. Hoe eerder we dus op de hoogte zijn van uw wensen, des te beter we er rekening mee kunnen houden.

Binnenkort via deze site en het weekblad Nieuw Ginneken meer nieuws.

De commissie

Driebandenkampioenschap Ulvenhout 2015

3 november 2014

U kunt zich nog tot zaterdag 15 november inschrijven voor het 33e kampioenschap driebanden van Ulvenhout. Zoals altijd start dit toernooi direct na Nieuwjaar in vijf verschillende Klassen. De opzet van het toernooi is al jaren ongewijzigd. Spelers die in Ulvenhout wonen of aangesloten zijn bij een biljartclub in Ulvenhout hebben voorrang. Indien er nog plaats is in één van de vijf Klassen zijn ook biljartliefhebbers van elders van harte welkom. Deelnemers kunnen op het inschrijfformulier datums opgeven wanneer zij wel of niet kunnen spelen. Als in december het wedstrijdprogramma klaar is kan iedere speler precies zien wanneer, waar en hoe laat hij of zij moet blijarten. Dat voorkomt lang wachten en nog mooier, als je al moet wachten dan tel of schrijf je samen met je tegenstander de partij van de twee spelers die voor of na jou hun wedstrijd spelen. De halve finales en de finales worden in maart 2015 gespeeld.
Binnenkort zullen de datums van alle biljartwedstrijden op de site van het driebandenkampioenschap vermeld worden. Op onze site kunt u zich opgeven voor het driebandenkampioenschap 2015.
Aanmelden kan ook door middel van het inschrijfformulier dat bij alle deelnemende cafs te vinden is.

De commissie

33e Driebandenkampioenschap Ulvenhout

14 oktober 2014

Van januari tot en met maart 2015 wordt voor de 33e keer het kampioenschap driebanden van Ulvenhout gespeeld. Liefhebbers van het driebanden die willen meedoen aan het kampioenschap van Ulvenhout kunnen zich vanaf a.s. weekend weer inschrijven voor wat wel het mooiste biljarttoernooi van West-Brabant wordt genoemd.
Spelers die al jarenlang meedoen en spelers uit Ulvenhout of het uit het voormalige verspreidingsgebied van het “Nieuw Geluid” (de ouderen onder ons weten wat bedoeld wordt) hebben voorrang maar na deze groep is aanvulling mogelijk.
U kunt zich aanmelden voor het kampioenschap via deze site.
Dat heeft onze uitdrukkelijke voorkeur! Op de site vindt u het formulier om u in te schrijven en ziet u hoe u het inschrijfgeld kunt overmaken naar de organisatie. Inschrijven kan ook via een formulier dat vanaf a.s. weekend bij de deelenemende café’s ligt.

De spelers zullen weer zeer gastvrij ontvangen en verzorgd worden tijdens de ongetwijfeld zware wedstrijden in Café Christianen, Taveerne Jeugdland, Café-Cafetaria Paulussen en Café-Zaal Flamingo. Het inschrijfgeld bedraagt net als vorig jaar 7 euro. Het driebandentoernooi in Ulvenhout staat al jaren bekend om zijn persoonlijke aanpak. Spelers kunnen bij inschrijving hun wensen doorgeven, bijvoorbeeld wanneer zij wel of niet kunnen spelen. De organisatie probeert hiermee rekening te houden maar het blijft een grote opgave voor de driebandencommissie om alle wedstrijden goed te laten verlopen. Graag doen wij een beroep op u als deelnemer om het wedstrijdprogramma alleen in geval van hoge nood te wijzigen. De driebandencommissie Ulvenhout vraagt geïnteresseerden zich kandidaat te stellen voor de driebandencommissie. Vorig jaar heeft Nico Wick afscheid genomen van de commissie en na het driebandenkampioenschap in 2015 zal uw correspondent na 11 jaar de pen neerleggen. De commissie, die volgend jaar nog bestaat uit Cees van Miert, Ad Oomens en Choc van Vugt, kan dus versterking gebruiken.

Half december kunt u voor het wedstrijdprogramma op deze site terecht. Deze site wordt voorafgaande aan en tijdens het toernooi actueel gehouden. U vindt hier het wedstrijdprogramma, de uitslagen, de standen in de verschillende klassen en de planning van de halve finales en finales in maart 2015. Daarnaast bevat deze site biljartnieuws over het toernooi, een gastenboek en aardige links naar andere (biljart)sites. U moet het zeker gaan bekijken.

Zo en nu eerst…….. INSCHRIJVEN!

Toernooi 2015

9 oktober 2014

Begin oktober is de commissie weer bij elkaar gekomen om de voorbereidingen voor de Kampioenschappen Driebanden Ulvenhout door te nemen.

Dit toernooi zal op maandag 5 januari 2015 voor de 33ste keer een aanvang gaan nemen.
En zoals U van ons kunt verwachten gaat de commissie weer haar best doen om alles in goede banen te leiden.

Een belangrijke wijziging in het reglement kunnen we nu al wel verklappen: het aantal te behalen caramboles van de C-Klasse daalt van 15 naar 12 caramboles in de voorwedstrijden en van 18 naar 15 caramboles in de finalepartijen.
We hopen daarmee veel deelnemers een plezier te doen.

Binnenkort zal de inschrijving voor dit toernooi weer van start gaan. Dit zowel via de bekende inschrijfformulieren als ook via deze site.
Als U weer geïnteresseerd bent, houd dan de berichtgeving in het weekblad en uiteraard op deze site in de gaten.

De commissie